Bude Djokovičovým superkoučem Andre Agassi?

9. 5. 2017, 09:11
Aktuality 38
Bývalou světovou jedničku a aktuálně druhého hráče světa Novaka Djokoviče možná povede jiná bývalá světová jednička. Srbský tenista v prosinci ukončil spolupráci s Borisem Beckerem, nedávno rozpustil svůj trenérský tým a momentálně se poohlíží po nových členech. Jedním z nich by mohl být osminásobný grandslamový šampion Andre Agassi, jenž by se stal Djokovičovým novým superkoučem. Obě strany spolu o možné spolupráci jednají.
Profily hráčů
Andre Agassi a Novak Djokovič

Bývalá světová jednička Andre Agassi je podle nejnovějších zpráv britského deníku The Daily Telegraph jedním z překvapivých kandidátů na post superkouče v týmu srbského tenisty Novaka Djokoviče.

Djokovič minulý týden oznámil rozpuštění svého trenérského týmu a na aktuálně probíhající akci Masters v Madridu, kde obhajuje loňský titul, před startem turnaje novináře informoval, že se momentálně poohlíží po novém superkoučovi.

Ještě do prosince loňského roku pomáhal bývalé světové jedničce Boris Becker. Dvanáctinásobný grandslamový šampion Djokovič chce zpátky na vrchol. V tom by mu měl pomoci právě Agassi, který v minulosti na tenisový trůn také usedl a potýkal se s propadem formy.

Djokovičův agent Eduardo Artaldi potvrdil, že obě strany o možné spolupráci jednají. Rozhodnutí ale zatím nepadlo. "Zatím spolu obě strany pouze jednají. Kandidátů na post superkouče je více," řekl.

Na nedělní tiskové konferenci v Madridu se Djokovič nechal slyšet, že hledá někoho, kdo během své tenisové kariéry prošel něčím podobným. "Nový trenér by měl mít podobné zkušenosti jako já. Moc lidí se v minulosti zpět na vrchol nedostalo. Uvidíme," svěřil se Srb.

V nedávném rozhovoru Agassi prohlásil, že se do trénování nehrne. "Mým dětem je v tuto chvíli 15 a 13 let, neměl bych na to vůbec čas. Nemohl bych někoho trenévat tak, jak bych si představoval," odpověděl na otázku, zda by se mu zamlouvalo spolupracovat například s Nickem Kyrgiosem.

Nicméně jako Djokovičův superkouč by tolik vytížený nebyl. Ročně by musel odpracovat zhruba 10 až 12 týdnů. S přítomností superkouče se většinou počítá hlavně na grandslamech a na Turnaji mistrů.

Agassi by se navíc mohl podívat ještě do Indian Wells, jelikož jeho bydliště v Las Vegas není daleko od jednoho z nejslavnějších tenisových areálů. Peníze nejsou pro Srba problém. Žádný jiný tenista nevydělal 108 milionů dolarů.

Vítěz 60 titulů na okruhu ATP by opravdu mohl být tou správnou volbou. V devadesátých letech prožil něco podobného, když se v roce 1995 poprvé stal světovou jedničkou, o rok později vybojoval zlatou olympijskou medaili v Atlantě, o sezonu později však přišel nečekaný žebříčkový pád.

Američanovi se začalo rozpadat manželství s herečkou Brooke Shieldsovou a osobní problémy měly obrovský vliv na jeho psychiku na kurtu. Agassi klesl v roce 1997 až na 141. místo v žebříčku.

Po dvou letech se ovšem osminásobný grandslamový vítěz na tenisový trůn vrátil. Možná právě proto má Djokovič chuť s Agassim spolupracovat a dozvědět se více o jeho fenomenálním návratu.

"Bez trenéra dlouho nezůstanu. Jsem si jistý tím, že obtížné cesty vždy vedou do krásných míst. Toho se teď budu držet," prohlásil Djokovič optimisticky.

Pokud se obě strany dohodnou, Djokovič ještě nemá vyhráno. Rodák z Bělehradu bude muset najít náhradu také za dlouholetého trenéra Mariána Vajdu, kondičního trenéra Gebharda Phila-Gritsche a fyzioterapeuta Miljana Amanoviče, s nimiž se na ukončení spolupráce domluvil již po Masters v Monte Carlu.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

38
Přidat komentář
gigin
http://www.tennis-arena.cz/nepozorny-djokovic-havaroval-v-marbelle-17534cz/
Reagovat
a.magerova
Njn...
http://img.blesk.cz/img/2/full/3093516_.jpg
Reagovat
Kozoroh
Zajímalo by mě, co si o tom myslí Becker, neboť s Agassim měli rivalitu na krev.
Nepochybuji o tom, že Andre může v něčem No1emu pomoct, ale byl bych raději za kouče, který by Djokerovi pomohl se servisem a cestoval s ním častěji než je zmíněných 10-12 týdnů v článku. Ale snad No1e najde osobu, která mu pomůže ze současných potíží.
Reagovat
Fandina
Já myslela, že jde o superkauče, normálního kauče snad bude mít Nole také.
Reagovat
letityfanousek
Djokovic je plně ovládnutý a poblblý tím psychopakem, takže i kdyby si najal madam Merkelovou, která zvládá vše, tak ten mág s přiblblým účesem bude mít vždy navrch. Rada je jednoduchá: vyfakovat šamana a začít žrát maso a hrát tenis.
Reagovat
a.magerova
Do týmu tak přibral bývalého španělského tenistu Pepeho Imaze, který světové dvojce pomáhá s psychickou stránkou. Dvaačtyřicetiletý Španěl se v hledišti objevil během turnaje v Paříži v triku s nápisem ve španělštině "Láska a mír".
Djokovič se však o novém členovi svého realizačního týmu odmítl bavit. "Nevím, proč pořád okolo sebe slyším, že je to duševní guru. Celý život hrál tenis, to je důvod, proč je tady se mnou. Nebudu říkat podrobnosti naší spolupráce, nechci dát prostor pro spekulace. Imaz je prostě tady, je součástí mého týmu a já jsem za to rád," říkal Srb.

Právě Imaz však podle německých médií leží v krku Borisi Beckerovi. Šestinásobný grandslamový šampion měl podmínit další spolupráci s Djokovičem tím, aby Imaz z týmu okamžitě odešel. Vše se mělo udát v době, kdy srbský tenista telefonicky Beckerovi gratuloval k jeho 49. narozeninám. S odchodem Imaze z týmu podle listu souhlasí i druhý z koučů Marián Vajda.

http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/287636/ultimatum-pro-djokovice-vyhodis-trenera-nebo-koncim-hrozi-becker.html
Reagovat
Nola
nepatrim medzi "moralistov" Djokolandu, Mashu naopak podporujum, nie som jej skalny fanda, ale prajem jej, snad sa mozem vyjadrit.....
Agassi je zrejme rodinne zalozeny, Novak detto, po tejto stranke by im to mohlo fungovat :D
ak sa dohodnu, co nie je vobec iste, pockam radsej na vysledky, hodnotit budem neskor....
Reagovat
George_Renel
Je to dvojznačné. André neměl problémy jen s manželkou, ale i s drogami. Chce tím snad Srb něco naznačit?
Reagovat
Nola
samozrejme, prestal brat, lebo planoval dalsie dieta, ti, co ziadne necakaju, nemuseli nic vysadit a vysledky su na svete :D
Reagovat
smazaný uživatel
Agassiho som si este pred rokom vedel predstavit pri Nadalovi. Otazkou je do akej miery by sa bol schopný pre Novaka Andre obetovat a podriadit. Podla mna to nie je tréner na plný uvazok...
Reagovat
Pe3k
Ani si ten článek nečetl, ty pozersky trole...
Reagovat
smazaný uživatel
V období pred výplatou si ako obvykle velmi prhký...Mám ti poslat nejaké peniaze?
Reagovat
Pe3k
Klidně můžeš, lepší než když to zas utratis za defky...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dotovanie akéhokolvek charitatívneho projektu je samozrejme velmi záslušnou činnosťou, to bez debaty. Možem poslať aj nejaké nosené oblečenie. Nedávno sa mi roztrhla bunda, ale nechcem ju vyhodiť, tebe na ryby, ako vyšitá...
Reagovat
Pe3k
Bund mám hodně, ale dík. Potřeboval bych echolot a multiplikátor, tak kdybys nějaký našel, kdykoliv se ozvi, bývám tu denně :)
Reagovat
VlS
Jo, dva plešatí spolu
Reagovat
smazaný uživatel
na to bych se i tesil, celkem me bude zajimat jak budou reagovat ti moralisti z Djokolandu, kteri sjizdi Marii, nebot Andre byl slusny doper:D)
Ale tak nejak vazneji.
Andreho bych mu i pral, nejen kvuli nemu. Myslim to uprimne.!
Dost take bude zalezt na tom, co na to Steff a neee nejaky guru:)))
Reagovat
smazaný uživatel
s moralkou bych se netrapila, tech je, pro kazdeho se nejaka najde.. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jiste, a proto je to dobre nechat na te pozorovaci rovine:)))
Reagovat
smazaný uživatel
ja vetev mam.. ;-)
Reagovat
blixa
Sojko, sojko, kde si bola, žes tak dlho nekukala ... teda co to plácám, neškriekala ??!! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
no ps.. vystrihnu od boku kane i pustika! ;-)
Reagovat
turista
Odpověď Marie všem moralistům byla pádná. Semifinále na prvním turnaji po roce a čtvrt to je návrat snů.
Reagovat
George_Renel
Taky se tomu při návratech říká falešná forma....
Reagovat
Kozoroh
Nekritizoval jsem Mášenu na tomto fóru za doping, ale nelíbí se mi, že jí jsou poskytovány divoké karty. Andre svůj návrat na výsluní započal na challengerech. Kdyby podobně postupovala Masha, nic bych proti ní neměl.
Reagovat
smazaný uživatel
Fetoval, chlastal, dopoval, podvadel, lhal...jeho reputace byla uplne mimo.
Pro navrat prijal spec. treningovy a kondicni program...ktery se hlavne opiral o to, ze bude objizdet challengry, nebot nemel herne pomalu ani na ty challengry.
Takze to tve srovnani je uplne mimozni, nebot on dost dobre vedel, zeby na turnaje vyssi kat. proste nemel, tak jak to vedeli i jeho treneri...tak proc by na tech turnajich jako vubec startoval, ze.
Kdyz na to mel, tak pochopitelne WC normalne pouzival.
Reagovat
Fandina
Nepřeháněj to. Když byl na dně, tak něco bral, jednou lhal o tom, si něco vzal omylem a psal kvůli tomu dopis. Ovšem kdyby tohle všechno o sobě nenapsal ve své biografii, tak by o tom nikdo nevěděl.
Reagovat
a.magerova
Pokud by guru kývl na Andreho, tak se opět Nole inspiroval u Rogera... jméno syna po Edbergovi a holohlavý trenér jako Ivan... :-)))

A až teď koukám, že nejen Beckerovi se guru nelíbil i Vajda to měl podobně...
Reagovat
turista
No ten guru je fakt strašnej. Ale Andre Agassi by byl pro Novaka fajn. Měl podobný styl hry jako Novak a stejně skvělý obouručný bekhend jako Djoker.
Reagovat
smazaný uživatel
ale vizualne jsou to uplne odlisne udery, Andre ma mnohem nizsi teziste a vsechno zrejme kvuli zadum tvoril rukama, presto (nebo proto) pusobil naprosto kompaktne a prirozene, nikdy nevlal.. :-)
Reagovat
turista
Ano, oba mají zcela jiné tělesné parametry což se odráží ve hře. Agassi byl spíše mezomorfního somatotypu. Djokovič je vysoký a šlachovitý, tzn.ektomorfní. Jeho obouručný bekhend je však prezentován mnoha tenisovými trenéry jako optimální a učebnicový.
Reagovat
VlS
Až to dotáhnou k dokonalosti, tak budou oba amorfní :-)
Reagovat
gigin
Ale prd. Od něj míček akorát pěkně letí, ale provedení má iks hráčů daleko lepší.
Reagovat
Pe3k
Třeba Gulbis, ten má tak krásné provedení z fearhandu, že málem levituje...
Reagovat
a.magerova
Všiml sis, máš tu slovenského bráchu... ;-)
Reagovat
gigin
No tak Gulbis má určitě lepší provedení BH než Djokovič. Ty si z toho f(F)orehandu nějaký rozkokošený, že ho cpeš i do debaty o BH.
Reagovat
Pe3k
Já se snažil vecpat Gulbu a když si na něj vspomenu tak jedině na ten jeho letecky fh. Co se týče obouruční bh, mě se nejvíc líbí Nalbandian.
Reagovat
gigin
Jo takhle! Tož to jo :DDD Toho nemám nahleděného no, Žraloka. Paire má dobrý, Kližan, Verdasco, Andrej Kuznětsov určitě, já nevím, víc jich je...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist