Djokovič podstoupí "šokovou terapii". Ukončil spolupráci s Vajdou i zbytkem trenérského týmu

5. 5. 2017, 13:05
Aktuality 87
Pouhé tři týdny před startem French Open oznámil Novak Djokovič zemětřesení ve svém týmu. Druhý hráč světa ukončil po jedenácti letech spolupráci s trenérem Mariánem Vajdou a rozloučil se i se svým kondičním trenérem a fyzioterapeutem. "Šokovou terapií", jak radikální krok sám nazval, chce Djokovič získat nový impuls, který mu pomůže vrátit se do formy.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič pouhé tři týdny před začátkem letošního French Open, kde bude obhajovat loňský triumf, oznámil konec spolupráce se svým trenérským týmem. Po prosincovém rozchodu se superkoučem Borisem Beckerem tak přichází další změny.

Dvanáctinásobný grandslamový šampion se údajně vzájemně dohodl s dlouholetým trenérem Mariánem Vajdou, s nímž spolupracoval jedenáct let, kondičním trenérem Gebhardem Philem-Gritschem a fyzioterapeutem Miljanem Amanovičem na ukončení spolupráce po turnaji Masters v Monte Carlu.

Informaci zveřejnil Djokovič na svých oficiálních stránkách. Pro změnu se rozhodl po detailní analýze své hry, vyhodnocení výsledků poslední doby a také po rozmluvách s jednotlivými nyní již exčleny svého týmu ohledně jejich dalších soukromých plánů.

Djokovič změnou sleduje nový impuls, který by ho vrátil do formy, jež ho ještě loni touto dobou provázela.

"Vždy budu Mariánovi, GG (kondiční trenér) a Miljanovi za dlouholeté přátelství a jejich zápal pro moje životní cíle vděčný. Bez nich bych takových úspěchů nikdy nedosáhl. Moc dobře si uvědomuji, že právě oni obětovali vše pro to, abych si splnil své sny," začal své prohlášení Srb.

"Nebylo to snadné rozhodnutí, ale všichni jsme už potřebovali změnu. Jsem pyšný na naše vztahy a neporušitelné pouto, jež jsme za ty roky vzájemnou láskou, respektem a pochopením vybudovali. Patří do mé rodiny a to se nikdy nezmění," dodal.

Tento tým už je minulostí

"Přijde mi, že jsem s Novakem strávil celý život," uvedl Vajda. "Byli jsme součástí jeho neuvěřitelných úspěchů, žili jsme a dýchali pro jeho sny. Jako trenér jsem naší spolupráci dal vše a jsem na naše společné výsledky pyšný. Nedávno jsme došli k rozhodnutí, že je třeba Novakův tým oživit. Novak toho může ještě tolik dokázat a jsem si jistý, že to zvládne," pokračoval Slovák.

"Jsem přesvědčený o tom, že na vrcholu tenisového žebříčku ještě mnoho let zůstane a bude vítězstvími tenisovým fanouškům po celém světě přinášet radost. Samozřejmě zůstaneme i nadále v blízkém kontaktu, protože po tom všem jsme rodina," doplnil.

Djokovič věří, že "šoková terapie", jak sám tuto radikální změnu nazval, mu pomůže k dosažení lepších výsledků. "I nadále chci zlepšovat svou hru. Beru to jako nový začátek a těším se na nové výzvy. Jsem lovec a mým největším cílem je najít na kurtech ztracenou vítěznou jiskru."

Své působení v týmu jednoho z nejlepších hráčů všech dob si pochvaloval i kondiční trenér Gebhard Phil-Gritsch. "Bylo skvělé s Novakem těch posledních osm let spolupracovat. Je snem každého trenéra působit v týmu tak nadaného, profesionálního a oddaného sportovce, jakým je Novak. Neustále jsme překračovali hranice jeho možností a zlepšovali jeho výkony. Vůbec nepochybuji o tom, že se jednou na vrchol vrátí. Novak je šampion a bojovník a může dokázat vše, na co si vzpomene," řekl Rakušan.

"Jsem hrdý na všechno, co jsme společně za ty roky zažili. Profesionálně přišel ten čas, kdy se musíme všichni někam posunout, přesto zůstaneme stále přáteli a rodinou a budeme i nadále sdílet všechny radosti našich životů," dodal.

Rovněž Djokovičův fyzioterapeut Miljan Amanovič bere rozchod pozitivně. "Novak je můj nejlepší přítel a bratr. Za posledních deset let jsem s ním strávil více času než se svou rodinou. I když se naše cesty profesionálně rozejdou, náš blízký vztah se tím nezmění. Vždycky tu pro něj budu a těším se, až opět naplní svůj potenciál. Nepochybuji, že to dokáže," uvedl jeho krajan.

Djokovič hodlá svůj tým posílit o nového hlavního trenéra. Nechce však nic uspěchat. Dává si načas. "Mám pocit, že začínám novou kapitolu svého života. Moje kariéra měla vždy vzestupnou tendenci a v tuto chvíli prožívám, jaké to je jít opačným směrem. Chci najít cestu zpět na vrchol," uvedl aktuálně druhý hráč světa.

"S hledáním té správné osoby si dám načas. Už jsem ve světě profesionálního tenisu dost dlouho na to, abych zvládal denní rutinu s ním spojenou a neuspěchal jakákoli rozhodnutí. Nějakou chvíli mě bude na turnajích doprovázet jen rodina a můj manažerský tým. Až najdu tu správnou osobu, budu vás o všem informovat. Na závěr bych vám rád poděkoval za veškerou podporu i pochopení," zakončil prohlášení Djokovič.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

87
Přidat komentář
Mayo
Môj tip na víťaza Madridu: Novak Djokovic
Reagovat
turista
Kéž bys měl pravdu. A kdyby to dopadlo pak taky v Říme a v Paříži tak by to nemělo chybu. Idemo, Novak!
Reagovat
Mayo
Noje prekvapil, ze poslal preč Vajdu. Teraz strati niektorých sk fanúšikov, ktorí mu fandili iba kvôli sk trénerovi :D
Reagovat
Mayo
Zevraj uz bol žreb Madridu , ja Jo stale neviem ako inak
Reagovat
Mayo
Ho
Reagovat
smazaný uživatel
Fognini, Kyrgios, Goffin, Djokovic, Murray...

Rafa nakúpil. Matematicky snáď už nešla vyžrebovať horších súperov v kontexte nasadenia. Možno ešte Thiem v QF by to vyšperkoval, ale Goffin ho minule porazil, takže to si Rafa moc nepolepšil. Na druhú stranu, je skoro nemožné zopakovať podobný žreb aj na RG, takže je fajn, že si ho Nadal vybral už teraz.
Reagovat
janek_da
twl, King of Clay, ne? Se divím , že studuješ pawouka
Reagovat
smazaný uživatel
No, tak do roku 2014 som ho napríklad na RG naozaj neštudoval. Bolo to v podstate jedno, že áno..
Reagovat
Pe3k
Tjn. Nejslabší antukový éra historie, no někdo na ni postavil kariéru ...
Reagovat
smazaný uživatel
Počkaj, počkaj...Myslis, najslabšie tri éry?...To je dekáda, to nejsu nejaké 3-4roky dominancie, Viď strejda Federer...Chápeš ten rozdiel, alebo tiež potrebuješ svojho mentálneho guru?..
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.atpworldtour.com/en/scores/current/madrid/1536/draws
Reagovat
mahycek
Djoko rozpustil tým ? No, co, musí přijít s něčím novým,nepřeju mu krach, to ne. Ano, jsem Rogerovec, ale přeji si zápasy s Djokem a s těmi nejvyššími. A pokud Roger udrží tu laťku, tak to budou mít chlapci těžké. Tam je problém, pokud se Roger dostane do čtvrtfinále, tak je možné vše. To myslím na ROLAND GARROS . Promiňte, Česko-Kanada.
Reagovat
Fandina
Nole nelze, ja jsem z toho sokovana na me terapie zabrala :-))
Reagovat
Kozoroh
https://en.m.wikipedia.org/wiki/2017_Mutua_Madrid_Open_?_Men%27s_Singles#Draw

2. kolo - Robredo/Almagro
3. kolo - Monfils/Simon/Lopez
ČF - Nišikori/Tsonga/Ferrer
SF - Nadal/Raonič/Kyrgios/Goffin
F - Murray/Wawrinka/Thiem/Čilič/Berdych/Dimitrov/...

Nišikori ve ČF sice není snadná překážka, ale Djoker mohl vyfasovat Thiema a ten je na antuce přeci jen silnější než Kei. Rafan do SF nemusí dojít, ve své čtvrtce má Gyrose, Goffina a v neposlední řadě Fogniniho. Ve finále tentokrát nečekám Murrayho, nýbrž Thiema.
Reagovat
smazaný uživatel
Nefunguje ten link...

Nole by sa k Rafovi mal prekúsať, uvidíme...
Reagovat
Kozoroh
Niši v Barceloně, Madridu a Niši jinde na antuce je jiný příběh.
Reagovat
Kozoroh
Aj, tato reakce patří janekdovi.
Reagovat
turista
Niši je dobrý kdekoliv na antuce pokud má fazónu. Letos se mu bohužel vůbec nedaří.
Reagovat
Kozoroh
https://en.wikipedia.org/wiki/2017_Mutua_Madrid_Open_-_Men%27s_Singles
Reagovat
janek_da
Se divím, že řešíš Nishikoriho.
Reagovat
Nola
ten dostane nalozene od Tsongu...
Reagovat
smazaný uživatel
Z Mníchova neexistuje žiadny stream?...

V Madride sa žreboval WTA turnaj a ATP nie?..väčšinou to býva v jeden deň...
Reagovat
Nola
uz je zreb vonku, Nole a Rafa v jednej polke, Nole tam ma Tsongu, Rafa Gyrosa, ostatne si nepamatam
Reagovat
Nola
ma zaujima, ci nejake zmeny nechysta aj Andy, v poslednej dobe su ako siamske dvojcata, ak vypadne jeden z turnaja nasleduje ho druhy, alebo opacne :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dalsi skvely set na turnaji v Munchen ma Kvido za sebou, dela me radost:) Skvela kvalda, zatim skvely turnaj...zatim bez ztraty setu.
V Arg. derby. kdy to h2h nema proste s Horaciem pozitivni je treba vyhrat:).
Kvido Vamooos a ve druhem prosim smest senor Zeballos!:)
Reagovat
smazaný uživatel
a je tu hned brejk:) Kvido vali...
Reagovat
smazaný uživatel
a cistou hrou potvrzuje brejk...Kvido drti...)
Reagovat
smazaný uživatel
dalsi brejk sice nepridal, ale na servu opet cista hra!:)
Kvido drzi...
Reagovat
smazaný uživatel
Horacio cista hra, urval si druhy gem, ale Kvido opet na servu drzak, ikdyz z prvnim ztracenym fiftynem ve druhem...Horacia k nicemu zatim nepusti.
Kvido nici...
Reagovat
smazaný uživatel
No ale zavrit normalne zapas je asi pro Kvida dneska tezka strapace...necha si vzit serv, a molo to byt tak pekne esteticky vysledek...toz brejk srovnan...a
Kvido sili
Reagovat
smazaný uživatel
Toz Pella to chce - ten zapas - zavrit brejkem, ale zatim jaksi nic...
Kvido magori...
Reagovat
smazaný uživatel
hmmm a je srovnano. Toz tak.
Kvido ale dal sili...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Toz hlavne ze neskonil ted svuj serv...
Takze Kvido ted drzi...
(snad to zvladne, ponevaz Vlk jit musi;) a tlacit ve tretim proste nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
no a jsme v tajbrejku...toz par MB uz mel Kvido, tak doufam, ze ten TB nesprasi...
Reagovat
smazaný uživatel
...a tajbrejk na infarkt:()
Reagovat
smazaný uživatel
...a jeste v nem rupne...
Kvido prasi...
Reagovat
smazaný uživatel
a ja letim...
ve tretim se musi proste protlacit sam:)
Reagovat
smazaný uživatel
a protlacil se k vitezstvi:)
Reagovat
smazaný uživatel
omluva Nolemu a Kozorohovi, za ten vstup tady s Kvidem, ale bohuzel clanky s ATP se jaksi uz "nevyrabeji":) neni pod co psat...
Reagovat
VlS
Koukám a přemejšlím, jestli náš Vlk ví, že vlci samotáři jsou vyhnaní bývalí alfa samci :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, jen tlacim Kvida, to psani me pomaha se uklidnit. Toz to vis, to neni leharo jak tam tlacit Gulbisa nebo Fogniniho.
Pella to je VYZVA jako HROM!:)
Reagovat
janek_da
Kdy už konečně po Kvídovi pojmenujou kurt...
Reagovat
smazaný uživatel
pro Tebe a Mutademuse pochopitelne Kvido, ovsem pro zbytek TP Senor Pella!!!:)
Myslim, ze to prijde hned po vyhranem Mnichovskem finale. Tedy pokud neprijde nejaka dalsi mnichovska zrada.
Reagovat
Kozoroh
Novak se odhodlal k kroku, který jsem doporučoval na zdejším fóru - vyměnit trenéra Vajdu. Co mě ale překvapilo, že konec se týká i Gritsche a Amanoviče. No1e se rozhodl riskovat a provést změnu, která se může, ale taky nemusí vyplatit. Pozitivní na tomto kroku však je, že Djoker nehodlá stagnovat a chce opět dobývat největší a nejtěžší tenisové pevnosti.

Vajdovi, Gritschovi a Amanovičovi patří velký dík, že byli Djokovi velkou oporou a pomohli mu stát se jedním z nejlepších tenistů historie.

Kdo bude nový trenér? A v čem by měl Djokerovi pomoct? No1e především potřebuje zlepšit servis, neboť poslední dobou neservíroval hladce, bez problémů. Vylepšeným podáním by se Djokerovi zlepšila hra a pomohlo by mu to i z psychické stránky.
Reagovat
turista
Těším se na to až Novak vyrovná Rafových 71 titulů. Chybí mu jen 4 kousky. K tomu ale bude potřebovat ještě vyhození toho podivného mentálního kouče.
Reagovat
Nola
Rafa uz skoncil? este nedavno si pisal, ze vyrovna 69. titulov a predbehne ho, radsej uz nepis kraviny, prepac mi to slovicko, ale inak reagovat zial nedokazem, bud mas klapky na ociach, alebo si sa vratil spat do roku 2015....
Reagovat
Pe3k
Tak nějak, zrovna to vypadá, že mu Řafa bude utíkat, než se Nole vzchopí.
Reagovat
turista
No až vyhodí toho šamana tak mu tam tituly začnou padat jeden za druhým.
Reagovat
Nola
vsetci riesia nejakeho guru :D prepad nie je nutne hladat u niekoho ineho, ale predovsetkym u samotneho hraca, po FO sa uspokojil, nevenoval treningom dostatocnu pozornost, prvy to vyuzil Kvery, svoju ulohu tam zohralo aj neustale prerusovanie zapasu, ale aj tak viedol v 4.sete.... nasledovali porazky s hracmi, ktori boli jeho "otrokmi" : Bautista, Cilic.... tento rok sa kriza iba prehlbila, vyradenie v 2.kole s Istominom mi pripominalo vyradenie Rafu s Fogninim na USO.... hraci si na neho proste zacali verit, to je cele, musi sa niekde chytit, vyhrat zapas, v ktorom nebude lepsim hracom.... to je cele
Reagovat
Tuttovka
Trochu z toho mám strach, protože ten záhadný Pepé tam zůstal. Bojím se, jestli se nejedná o určitý mocenský boj kolem Novaka. Obávám se také, kdo k němu půjde pracovat, protože nějakého skvělého trenéra patrně nepřiláká, pokud by měl o moc soupeřit s mentálním koučem. Snad to s Nolem dobře dopadne a zvedne se. Byť určitě nejsem jeho fanda, tak vytratit by se rozhodně neměl.
Reagovat
Roger_Federer
Mentalnim rozlozeni Djokovice nemuze byt pochyb..
Mentalni kouc si hobzjevne vodi jako hadroveho pandulaka.
Reagovat
smazaný uživatel
mentalny kouc to je niekto,ktoremu platim za to,ze mi bude hovorit,ze na to mam?,to nie je spatny job
Reagovat
Nola
netusim, ake vysledky prinesie "zemetrasenie", zrejme to prist muselo, Nole potrebuje skor psychicku podporu, prehrany zapas z vedenia 2:1 v Melbourne, prehrany zapas v Monte Carle - vedenie v 3.sete, vlastne aj zbabrane finale na USO, katastrofalne vyuzivanie BP nielen na USO, ale celkovo v poslednom obdobi /ciastocne kopiruje Fedexa/.... mohla by som pokracovat..... snad to prinesie v dlhodobom horizonte nejake vysledky
Reagovat
letityfanousek
Jestli jo, tak ho dokonale zpracoval a vymyl mozek. Stane se z něho nový archanděl gabriel, posel z vesmíru nebo jak se ty postavičky jmenujou a bude hlásat lásku a mír. Bude to takové velké sluníčko, bude tvítovat pokroucené prstíky ve tvaru srdíčka a blaženě se usmívat jak to jen djokovic umí. Škoda ho, tenis hrát uměl
Reagovat
Pe3k
O Pepem ani slovo, jesi si ho nechal jako jediného z teamu, tak to se vydal špatnou cestou... určitě se zvedne, ovšem nikdo neví jak dlouhou to bude trvat, stejně hrál Můra.
Reagovat
babolat.cz
Každej nemá takové štěstí, že může vždy spoléhat na jednoho člověka, který mu dá vždy maximum a vždy za všech okolností při něm bude stát.El tío Toni!
Reagovat
a.magerova
A nekončí vám to letos?
Reagovat
babolat.cz
nebude trénovat, ale určitě ho neopustí a psychická podpora tam bude.
Reagovat
a.magerova
Totéž Vajdův a spol: "Samozřejmě zůstaneme i nadále v blízkém kontaktu, protože po tom všem jsme rodina."

Tak v čem je rozdíl z profesního hlediska?
Reagovat
babolat.cz
moc tomu nevěřím...ale mysli si co chceš
Reagovat
a.magerova
Mně je to celkem jedno.... ať si hoši (Rafa i Nole) dělaj co chtěj.... ;-)
Reagovat
a.magerova
Opr. Vajda a spol. nebo Vajdův tým - vyberte si.... to je tak, když člověk myslí, přepisuje a tááák... :-))
Reagovat
Pedronegro
tak jestli to nejsou spíš takový ty povinný kváky pro tisk a ještě všechny na jedno brdo, kdoví co za tím je skutečně:)
Reagovat
tito
Nemyslím si, že by něco končilo. Carlos je dlouholetý kamarád, navíc spolu trénovali už v Rafovo nějakých 16,17 letech. Pakliže má někdo převzít Toniho úlohu, tak je tato volba naprosto přirozená a vše zůstává takříkajíc v rodině. A nemyslím si, že Toni by si nechal ujít nějaké důležité finále. Nemám s tím žádný problém.
Reagovat
turista
No je to obdivuhodné co Rafa s Tonim jako koučem za 13 let dokázal.
Reagovat
VlS
a co tak přesedlat třeba na divadlo?
Reagovat
Marduch
Z mého pohledu v Noleho věku jediné možné řešení. Chronické nešvary jeho hry přetrvávaly a dříve účinné trumfy na protivníky přestávaly platit. Aktuální obraz hry - na každý jeden game na servisu se pořádně nadřít - by byla cesta do brzkého tenisového důchodku, je čas modernizovat strategii ve smyslu údernější, efektivnější hry :)
Jinak všechna čest, že to spolu chlapci táhli těch téměř nevídaných 11 let.
Reagovat
gigin
Souhlas. Přeju mu a vám Djokolandu hodně zdaru!! Myslím to upřímně.
Reagovat
tito
Já osobně tuto změnu nechápu. Stejně, jako jsem nechápal rozloučení se s Borisem. Becker- Vajda byl pro mne ideální mix pro to, co Novak potřeboval k dokonalosti. Netuším, co by mu jiná kombinace mohla přinést lepšího. Ale to je jen můj názor.
Reagovat
Herbert_Hoover
https://p2.trrsf.com/image/fget/cf/460/0/images.terra.com/2013/09/09/umestranhoninho.jpg

:/
Reagovat
babolat.cz
drsný :-)
Reagovat
blax
A jediný člověk, který měl odejít, u něj zůstal. Paráda.
Reagovat
turista
Bohužel ano.
Reagovat
smazaný uživatel
Ako som písal vedla, palec hore za odvahu a flexibilitu, Nadalovi trvalo dva roky, kým sa rozhýbal. Hoci to bol trosku iný prípad...

Nole zároveň odkazuje vsetkým pochybovacom, ako je na tom s motiváciou..
Reagovat
Marduch
Tak ono to přece jen nakonec během sezony není takové sci-fi, že pán Odborník Forehand? :DD
Reagovat
smazaný uživatel
A ty si kto?..:)

Očakávať náhle výsledky počas rozbehnutej sezóny touto rapidnou zmenou. Áno to je sci-fi. Fyzicky vyhodiť tím, to je to najmenej..
Reagovat
Marduch
Nevím, že bych tu něco psal o očekávání náhlých výsledků po změně trenéra.. Ale nešlo nevidět, že Noleho tým (či Nole sám) herně ustrnul. I přes téměř rok trvající katastrofální výsledky ani náznak jakékoli herní inovace, ani náznak pokusu dělat na kurtu něco jinak. Nicméně ruku na srdce, otázkou hlavně je, co bylo tou reálnou příčnou konce Vajda týmu....možná třeba jedinou cestou k návratu na dřívější pozice viděl Vajda v navrácení k dřívějším tréninkovým dávkám, což Nolemu při jeho současném životním stylu mohlo být proti chuti.... Taky může Nole do roka a do dne praštit s tenisem, když to nepůjde, to je mi jasný. Šampáňo nebouchám, ale v mých očích je to alespoň určitá šance.
Reagovat
Marduch
* oprava, vlastně jednu změnu jsem zaznamenal, min. od začátku sezony praktikoval útočnější hru. Relativně často chodil na síť. Všechny nebo skoro všechny ty - často o fous - prohraný zápasy byl útočnějším hráčem, který si většinu času chtěl chodit pro body. Jenže většinou ten poslední úder, kterým měl ukončovat výměnu.. zoufalství.
Reagovat
smazaný uživatel
Tiež si myslím, že malé detaily ovplyvňujú jeho zápasy a celkové výsledky. Nedostáva vyslovené laty, väčšinou to sú tesné zápasy, kde rozhoduje jeden nepremenený breakball. Viditeľný pokles badať akurát na servise. Tam si však myslím, že tak dobre podávajúci Djokovic, ako sme ho videli v roku 2015, to nikdy nebolo štandardom a možno sa na tú úroveň už nikdy nevráti.

Nemyslím si, že s tenisom praští zo dňa na deň, deklaroval, že chce hrať minimálne do roku 2020 a aj v dnešnom vyhlásení naznačuje svoje ambíciu dlhovekosti.
Reagovat
turista
Neví se co změny s Novakem udělají. S tenisem do roka nepraští. Na to je příliš dobrý, odmalička pilný a taky je bojovník.
Reagovat
George_Renel
Tým doplní o další duševní guru, součástí tréninkového kurtu bude kobereček na jógu a meditaci, nač taky ztrácet čas tenisem, a půjde to samo. .-)
Reagovat
gigin
Ty už máš taky dost poslední dobou. Kdyby to udělal Berďa, nebo Veselka, tak se budeš rozplývat, jaký to byl moudrý tah.
Reagovat
George_Renel
Podívej, mě jsou trenérské změny vcelku ukradené a nepamatuji si, že bych je nějak extra komentoval.
Zde mě jde o to, že když 10 let něco funguje, pak přijde něco cizího jako je nějaký duševní guru nebo odháčkovávač, a Srb nejdříve vyhodí Beckera a pak celý ten tým, tak si myslím, že je něco špatně. Ale ne v tom dlouhodobém okolí, ale v Srbovi nebo v tom našeptávači. Protože od té době, co s ním zduševněl, tak jde od deseti k pěti.
Reagovat
gigin
Ok, rozumím. A promiň.
Reagovat
George_Renel
:-D
Reagovat
Andrew89
uvidíme....celkem nezvyklé vyházet všechny :D
Reagovat
a.magerova
Právěže nevyházel všechny..... jedno zásadní jméno mi v tom výčtu dost citelně chybí.... ale jako zástupce konkurence si zde počkám na vyjádření Kozoroha, Noly a dalších jeho fans.... ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist