Bukurešť okupují Španělé. První finále si zahraje Andujar, nebo Granollers

25. 9. 2010, 08:57
Aktuality 2
ATP BUKUREŠŤ - Tři španělští tenisté si zahrají semifinále poslední antukového turnaje v Bukurešti. Kromě favorizovaného obhájce titulu Alberta Montaňese se daří také Marceli Granollerovi a Pablu Andujarovi, který se do semifinále podniku ATP dostal vůbec poprvé. Jediným neevropským 'vetřelcem' je mezi semifinalisty Argentinec Chela.
Pablo Andujar

Čtyřiadvacetiletý Pablo Andujar se přes druhé kolo turnaje ATP dostal jen jednou díky zranění soupeře. V Bukurešti však španělský antukový specialista prošel kvalifikací a v hlavní soutěži vyřadil Argentince Maxima Gonzaleze i druhého nasazeného Floriana Mayera.

V premiérovém čtvrtfinále na Andujara čekal čerstvý vítěz challengeru ve Štětíně Pablo Cuevas, jenž v rumunské metropoli v předchozích dvou zápasech ztratil jen devět her. Ani uruguayský tenista však Španěla zastavit nedokázal a ve více dvouhodinové antukové bitvě padl dvakrát 4-6. 

"Cítím se tu moc dobře a jsem Šťastný, že jdu dál," radoval Andujar. "Je to pro mě překvapení. Budu teď pokračovat v plném nasazení a zkusím z toho vytěžit maximum. Je tu hodně zkušených hráčů a já nejsem jedním z favoritů, ale šanci mám stejně jako oni a doufám, že budu i nadále vyhrávat," dodal vítěz celkem pěti challengerů - všech na antuce.

Teď ho čeká krajan a vrstevník Marcel Granollers, který už překvapivě vyřadil domácího favorita Haneska a ve čtvrtfinále i třetího nasazeného Potita Staraceho. Italský tenista měl přitom ve druhém setu za stavu 6-5 mečbol, v postup ho však přetavit nedokázal.

Andujar se stejně starým Granollersem utkal pětkrát a dokázal vyhrát dva zápasy - pokaždé se hrálo na antuce. Andujar v Rumunsku hraje o premiérové finále a pokud zvítězí, vylepší své žebříčkové maximum (81. místo).

Druhou semifinálovou dvojici už vytvořili favorité. Zcela hladce soutěží prochází čtvrtý nasazený Juan Ignacio Chela. Zkušený Argentinec měl nejprve v úvodním kole volný los, pak rozdrtil Greula a ve čtvrtfinále vyhrál 6-3 6-3 nad dalším Němcem Bjornem Phauem.

"Jdu krok za krokem a jsem moc rád, že je z toho už semifinále. Je to poslední antukový turnaj sezony a naštěstí hraju dobře. Jsem za to šťastný," komentoval jednatřicetiletý Chela.

O druhé letošní finále se utká s nejvýše nasazeným Albertem Montaňésem. Španělský obhájce titulu sice v pátek ztratil set s Francouzem Jeremym Chardym, zápas však vyhrál za pouhou hodinu a 37 minut 6-3 1-6 6-3.

Chela vyhrál vzájemné zápasy v letech 2001 a 2004. Třetí souboj odehráli až letos a ve Stuttgartu se po třísetové bitvě radoval o necelé dva roky mladší Montaňés.

- ATP 250 BUKUREŠŤ (Rumunsko, antuka, 420.200 eur) -
páteční výsledky (24. 09. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Montaňés (1-Šp.) - Chardy (8-Fr.) 6-3 1-6 6-3
Granollers (Šp.) - Starace (3-It.) 3-6 7-6(7) 6-4
Chela (4-Arg.) - Phau (Něm.) 6-3 6-3
Andújar (Šp.) - Cuevas (Urug.) 6-4 6-4

Semifinálové dvojice: Montaňés - Chela, Granollers - Andújar.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
V Rumunsku hrají oba o premiérové finále a pokud zvítězí Andujar, vylepší své žebříčkové maximum (81. místo).

Je zde chyba, protože Marcel Granollers vyhrál před dvěma lety antukový turnaj v americkém Houstonu, tudíž ve finále ATP turnaje již byl...
Reagovat
LubosZabloudil
Opraveno. Díky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist