Čechům se rýsuje domácí souboj se Srby

10. 2. 2012, 22:47
Aktuality 4
DAVIS CUP - Pokud čeští tenisté potvrdí roli favorita proti Italům, přivítají v dubnu zřejmě silné Srbsko. To už také vede v 1. kole Davisova poháru 2-0 na zápasy, když i bez odpočívajícího Novaka Djokoviče nemají potíže se slabými Švédy.
Janko Tipsarevič a Viktor Troicki

Kapitán Srbů Bogdan Obradovič nechal odpočívat svou perlu Novaka Djokoviče s vědomím, že by Srbsko mělo proti švédským outsiderům, který chybí dlouhodobě nemocný Robin Söderling, uspět i bez něj. A prognózy se zatím naplňují.

V úvodním duelu si světová devítka Janko Tipsarevič poradil 3-0 na sety s Filipem Prpičem, jenž za poslední rok takřka nic neodehrál a známý je spíše z challengerů.

"Prpič je nebezpečným hráčem, jeho umístění v žebříčku (1426.) neodráží jeho kvality. Hrál jsem docela dobře, ale musel jsem tvrdě pracovat a dobře podávat. Nechtěl jsem servis přijít," komentoval Tipsarevič. "Jsem rád za skvělé publikum, takové jsme v pátek ještě nikdy neměli," dodal.

Druhou dvouhru vyhrál v den svých 26. nrozenin Viktor Troicki, který sice ztratil set, ale ani on neměl s 348. hráčem žebříčku Michaelem Ryderstedtem větší problémy.

"To byla má nejlepší narozeninová oslava, jakou si pamatuju, protože atmosféra v hale byla opravdu skvělá. Doufám, že si zajistíme postup už v sobotní čtyřhře," řekl Troicki.

"Je to vůbec první daviscupový zápas v Niši, ale atmosféra je tu fantastická, jako by se tuhrálo už podvacáté," chválil nehrající kapitán Obradovič čtyřtisícové publikum.

Největší šanci na drobné zdramatizováni duelu mají Seveřané v sobotní čtyřhře, ve které nastoupí debloví specialisté Robert Lindstedt a Johan Brunström. Za domácí jsou nahlášeni Tipsarevič se Zimonjičem.

Pokud Srbové nepřipustí senzaci, poletí v dubnu zřejmě do Česka. To vede 2-0 na zápasy proti Italům a má tak také nakročeno do čtvrtfinále. V něm už by mohl hrát i Djokovič.

Češi hráli se Srbskem už předloni v semifinále a tehdy v Bělehradě neudrželi vedení 2-1 na zápasy. Balkánci pak soutěž poprvé vyhráli.

- DAVIS CUP 2012 ... 1. kolo Světové skupiny -
(Srbsko / Nis, tv. povrch / hala)
kompletní výsledky (10. 02. 2012)

Srbsko - Švédsko 2-0 ... po pátečních dvouhrách

pátek 10. 02. 2012:
Tipsarevič - Prpic 6-3 6-3 6-4 ... (1-0)
Troicki - Ryderstedt 6-4 6-3 5-7 6-3 ... (2-0)

sobota 11. 02. 2012:
Bozoljač/Zimonjič - Lindstedt/Brunström

neděle 12. 02. 2012:
Tipsarevič - Ryderstedt
Troicki - Prpič

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
ani za mák davis cup zustane v OSTRAVĚ!!!!!!
Reagovat
radimd
souhlas! a Kaderka vzdy rikal, ze v Praze jen v pripade, ze pujde o finale, popr. atraktivni SF.
Reagovat
smazaný uživatel
Osobne by som volil proti Srbom antuku a O2 arenu..S Djokovicom v zostave sa lahko vypreda a teoreticky moze padnut rekord navstevnosti indoor tenisoveho podujatia..minimalne, co sa DC tyka...
Reagovat
smazaný uživatel
jen abychom s "rodnou" antukou nedopadli jako (zatim) Svycari......
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist