Češi jsou v semifinále Davis Cupu!

7. 4. 2013, 08:30
Aktuality 142
Čeští reprezentanti postoupili do semifinále Davisova poháru. Obhájce titulu poslal mezi nejlepší čtyři týmy v soutěži Lukáš Rosol, který dnes v úvodní dvouhře v Astaně porazil za pomoci 31 es Jevgenije Koroljova 7-6 6-7 7-6 a 6-2 a získal v duelu s Kazachstánem rozhodující třetí bod. Výhra českého týmu zároveň znamená, že se v pondělí poprvé posune do čela daviscupového žebříčku ITF.
Lukáš Rosol (© Česká sportovní)

Po dvou singlových výhrách a neúspěšném deblu, ve kterém na české straně nastoupil po více než dvou měsíční pauze Radek Štěpánek, potřebovali Češi k postupu do semifinále Davisova poháru z dnešních dvou zápasů alepoň jeden bod.

Podle očekávání kapitána českého týmu Jaroslava Navrátila, změnil jeho prostějšek Dias Doskarajev pro první duel nominaci a proti Lukáši Rosolovi poslal na kurt Jevgenije Koroljova.

Lukáš Rosol měl hned ve druhé hře k dispozici čtyři brejkboly, podání však soupeři neprolomil. Česká jednička se mohla v prvním setu opřít o svůj servis. Rosol trefil 15 es a po napínavém tiebreaku získal pro české barvy vedení 1-0.

Český reprezentant předváděl trochu odlišnou hru, než u něj bývá zvykem. Rosol se nebál pouštět do dlouhých výměn, více bránil, méně útočil a čekal na chyby soupeře.

První ztráta podání přišla v šestém gamu druhého setu, kdy o servis přišel český hráč. V gamu devátém, ve kterém Koroljov podával na zisk sady, získal Rosol ztracený servis zpátky a rozhodnout musel tiebreak. Zkrácená hra měla jasný průběh, Kazach byl lepším hráčem a vítězstvím 7-2 srovnal stav na sety.

Také ve třetí sadě se do vedení dostal domácí Koroljov, ale stejně jako v setu druhém nezvládl gam při podání na zisk sady. Tentokrát se o brejk výrazně přičinil Rosol, který se vrátil ke své typičtější agresivní hře a vynutil si další tiebreak.

Do něj česká jednička vlétla ve velkém stylu a brzy držela vedení 5-0. Koroljov sice zkrácenou hru zdramatizoval, ale Rosol, stejně jako v prvním tiebreaku, celkově už třicátým esem, získal kýžený sedmý bod.

Čtvrtý set rozhodla hned první hra. Koroljov se nejspíše zapomněl v šatně a čistou hrou s dvojchybou na závěr ztratil hned na úvod servis. Rosol do konce zápasu získal ještě jednou podání soupeře a zvítězil 6-2.

"Lukáš držel zápas první tři sety servisem. Po pauze Koroljov odešel fyzicky a Lukáš to dotáhl do fantastického vítězného konce," řekl Navrátil.

"Je to skvělý pocit. Cítil jsem povinnost, že ten tým musím vést a dotáhnout to vítězného konce a jsem neskutečně rád, že se to povedlo," řekl České televizi Rosol, který po mečbolu klekl radostí na antuku.

"Jsem na kluky hrdý, protože jsme hráli dvouhry bez Berdycha a Štěpánka. Už jsme to jednou dokázali v Chile, ale Kazaši byli doma silnější. Kluci dostali šanci a využili ji. Hlavně Rosol byl oporou," řekl kapitán Jaroslav Navrátil.

Krátce po postupu volal týmu do Astany z Monaka Berdych. "Velká gratulace," slyšeli od něj v šatně. Šestý hráč světa, který do Kazachstánu nejel kvůli zraněnému ramenu, potvrdil, že s účastí v semifinále počítá. "Připrav si cvičky," vtipkoval Štěpánek a Berdych v legraci odvětil. "Co bych tam dělal, když vyhráváte beze mne."

Závěrečná dvouhra se po dohodě obou kapitánů už neodehraje. Jaroslav Navrátil však přiznal, že za nerozhodnutého stavu by rozhodující zápas hrál Ivo Minář, jelikož se ráno Jan Hájek probudil s bolestmi zad.

Čeští tenisté jsou v semifinále Davis Cupu počtvrté za uplynulých pět let. V roce 2009 hráli finále a loni poprvé do roku 1980 "salátovou mísu" získali. Výběr kapitána Jaroslava Navrátila dokázal vyhrát už posedmé v řadě a pošesté v elitní Světové skupině, což je nejdelší česká i československá série v soutěži.

Na prvním místě žebříčku Davisova poháru Češi vystřídají Španěly, kteří letos vypadli v 1. kole a čeká je baráž. Tenisté tak napodobí ženy, které jsou v čele fedcupového žebříčku. Ovládnout obě pořadí se povedlo naposledy Francii v roce 2003.

V semifinále čeští tenisté 13. až 15. září doma Argentinu, která v Buenos Aires porazila výběr Francie 3-2 na zápasy.

Výsledky - čtvrtfinále Davis Cupu Kazachstán - ČR (antuka, hala):

Kazachstán - ČR 1:3

Kukuškin - Hájek 3:6, 2:6, 4:6
Golubjov - Rosol 6:4, 4:6, 2:6, 6:7(6:8)
Ščukin, Golubjov - Štěpánek, Hájek 7:6 (7:2), 6:4, 6:3
Koroljov - Rosol
6:7 (5:7), 7:6 (7:2), 6:7 (5:7), 2:6

Komentáře

142
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jsem zvědav, kde se to bude hrát, jestli v Praze nebo Ostravě nebo někde jinde, typuji Ostravu. Nevíte někdo kde hraje Kanada se Srbskem, jestli venku nebo doma? Pokud bychom vyhráli, tak v případě finále se Srbskem hrajem u nich, to je jasné, ale jak by to bylo v případě výhry Kanady, hráli bychom u nich nebo doma? Díky za info. Jarek
Reagovat
smazaný uživatel
Srbsko Kanadu hostí doma.
Reagovat
vendulkabendulka
Takze jdeme na Argentinu
Reagovat
smazaný uživatel
Z titulu ve čtyřhře v Charlestonu se překvapivě neraduje Andrea Hlaváčková, ale Lucka Hradecká. Turnajové jedničky Hlaváčková s Huberovou prohráli s párem Mladenovičová, Šafářová 3-6 6-7
:D Hradecká ser raduje:D sice nevím proč, ale raduje se
Reagovat
PetaM
Hradecká se raduje, protože se potvrdilo, že Andy může vyhrávat jen s ní :D :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
jo tak to jo :D
Reagovat
Titan
Ovšem prohrávat s ní i bez ní... :-))))
Reagovat
PetaM
Ano ano :D Ale já věřím, že tento rok přijde jejich velký triumf! Stejně jako Petřin .. :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
ale v expres zprávách by to mmohli opravit :D
Reagovat
horska.kraslice
No jo, když jedničky prohráli (s měkkým i), tak to teda jo.
Reagovat
Fandina
Už je opraveno a já si tady teď také zahraju na rejpavce co se týká obsahu té expres zprávy. Když je to jako by kladná zpráva i podle titulku, proč hned první věta je významově spíš negativní. Ve smyslu neraduje se ta ale ta. Ale omlouvám se redakci, jen mě to tak napadlo ... úsměv
Reagovat
Fandina
Lucka ... gratulace k vítězství a Andy k finále super holky v deblu obě ... gratulka
Reagovat
Karl
Los tady, moc se mi nelíbí z kvalitativního hlediska, doufám, že vyhrají Klára a Renata. :-)

http://www.wtatennis.com/doubles-draws/tournamentId/3143/type/LD/title/bnp-paribas-katowice-open
Reagovat
Karl
Mimochodem, co je s Květou Peschkeovou? Nehrálu už ani v Americe a teď Anna-Lena hraje zase bez ní, se Slovenkou Husárovou.
Reagovat
smazaný uživatel
Překvapilo mne, že nehraje Andrea debla..
Reagovat
tommr
já to budu přát sestrám Plíškovic ... :)
Květa Peschkeová je už nějakej ten pátek zraněná. Co jí je přesně bohužel nevím ...
Reagovat
smazaný uživatel
taky fandím Plíščatům :)
Reagovat
Karl
Plíšky mi vadí, že jsou takový potetovaný. :D
Reagovat
Karl
Zatím 6:3 pro Lucku, holkám se povedl v prvním setu skvělý obrat, tuším ze 1:3 na 6:3. Komu fandíte? Já už jen proto, že obhajuje, Lucce.
Reagovat
petrulinka
Tak já spíše tak nestranně, mám ráda obě holky, tak je to těžké. Nicméně se mi strašně stream seká, tak nevím, jestli to mám jen já.
Reagovat
Karl
Já mám taky rád obě, ale pro Lucku by to bylo horší, co se žebříčku týče. Mě se to neseká, vyzkoušej http://lsh.streamhunter.eu/static/popups/144341965341990.html
Reagovat
petrulinka
Díky, takže to bude mým pc, dneska mi nějak blbne :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě spíš hodně dojal ten sestřih, byly tam krásný tenisový momenty a navíc když jsem četla na forech, jak kritizovali Radka, že nastoupil a pomalu by na něj svedli, že je to jeho vina, kdybychom nevyhráli, tak mi z toho bylo zle, protože zrovna on je takovou "psychickou oporou" našeho týmu. On Minář myslím hrál vloni v Argentině už za rozhodnutého stavu ne? Ale to jsem neviděla.. škoda, že dneska už nehrál, ráda bych se na něj koukla.
Reagovat
Fandina
Mini hrál v roce 2010 v Chile ve čtvrtfinále a vyhrál dva zápasy v singlu a ten první za nerozhodnutého stavu. Tenkrát tam nehrál ani Tom ani Štěpula a kromě Mináře tam ještě byl Hájek, Dlouhý a Čermák.
http://www.daviscup.com/en/draws-results/tie/details.aspx?tieId=100014707
Reagovat
Fandina
Lunej ... jinak co se píše na forech někdy opravdu postrádá logiku. Mnohdy nevím, jestli ti lidé provokují, nebo si dělají legraci nebo jsou tak hloupí. A to se týká všech diskusí obecně, nejen tenisových. Ten sestřich k DC byl opravdu krásný. A připomenutí toho úžasného zážitku ještě k tomu navíc.
Reagovat
Fandina
oprava hrubka ... sestřih ... sorry
Reagovat
smazaný uživatel
Ale on hrál Minář vloni v DC v Argentině s Monacem a prohrál ne? A to už bylo vyhráno. Máš pravdu, já většinou na debi.y ve forech nereaguju, ale to s Radkem mě strašně vytočilo, když ti samí fandové ho oslavujou, že nám vyhrál pohár a vzápětí ho tak zdrbou, když prohraje po operaci. Jsem zvědavá na FC, Petra je jak mucholapka, která přitahuje právě takovýhle kret..y, takže když se jí nedaří, tak mají úplnou euforii v pomlouvání. Tady naštěstí nic takovýho nečtu :)
Reagovat
Fandina
Lunej ... Mini v Argentině prohrál, to je pravda, už bylo rozhodnuto a na Monaca nestačil. Ale i tak, dovede také vyhrávat viz ten rok předtím. Co se týká diskuse ohledně Radka, tak to se ti nedivím, že tě to naštvalo. Mě některé příspěvky na něj také nepřipadali vůbec vhodné, ale to je pořád, když někdo prohraje, tak se najdou rejpalové a když se vyhrává tak také, tady to vidím také a nechápu to ... úsměv
Reagovat
Fandina
oprava hrubka ... příspěvky mi nepřipadaly ... na konci tvrdě ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
nevíte jestli bude finále čtyřhry v Charlostonu na streamu? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bude
Reagovat
smazaný uživatel
super , protože vim že minulý rok nebyl :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.streamhunter.eu/tennis-live-streaming-video.html

Tu to je takze by to malo ist:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hurá, postup s odřenýma ušima, Lukáš nakonec hrál líp než včera. Ještě, že kapitán řekl až po vítězství, že rozhodující zápas by hrál Minář, jinak byl bylo několik infarktů :)) Nejhezčí pro měl byl následný sestřih DC na ČT, dojemný a skvělý, že Tom a Radek nám fandům připravili tak úžasný tenisový zážitky.. neumím si představit, že jednou oba přestanou hrát a já už neuvidím jejich debl..:)
Reagovat
Fandina
Také jsem ráda, že to takhle dopadlo a samozřejmě, Tom a Ráda jsou jinde. Jinak bych se Mináře tak neděsila. On hrál vloni na antuce pěkný mač s Almagrem a moc nechybělo a před dvěma lety v Chile také udělal dva body. Takže když Navrátil chtěl aby hrál v posledním zápase Mini, tak podle mě to bylo stejné riziko jako ostatní.
Reagovat
smazaný uživatel
http://tenisnovinky.blog.cz/ :)
Reagovat
petrulinka
Hezký blog, početla jsem si :-)
Reagovat
smazaný uživatel
děkuju :)
Reagovat
smazaný uživatel
Lukaš se posunul na 46. místo a Radek je 45. :)
Reagovat
tommr
jj Lukáš se poprvé v životě dostane do první padesátky. Za ty dvě DC vítězství získá 130 bodů což je pro něj velice slušnej bonus. Trochu si polepší i Honza Hájek ... :)
Reagovat
Titan
http://hlavackova.blog.ihned.cz/c1-59631900-kazdy-ma-svuj-ritual
Reagovat
smazaný uživatel
hehe, tak jsem se podivala a Masha to teda nakonec pekne odbyla a ruku v podstate nepodala ;) :D
Reagovat
Titan
Já se podíval až teď, docela úsměvné :-)
Je zajímavé, jakých kravin si holky všímají... ;-)
Reagovat
EllNino
Hm ...ale včera jí Venus předehnala ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak segra asi muze, zvlast, kdyz ji porazila, tak asi aspon tak no..
Reagovat
smazaný uživatel
díky bohu, že jsme postoupili, s takovými dřevákami. nebýt tak kazachstán, tak letíme.
Reagovat
smazaný uživatel
ale no tak neprehanej...
Reagovat
smazaný uživatel
Kde bude k vidění turnaj v Katovicích v televizi ??:))
Reagovat
PetaM
Určitě bude na Polak sportu ... A jinak se určitě nějaký stream najde :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
a Polak sport to bude TVP ne?? jo Petra Cetkovská nebude startovat ?? :( tyd byla přihlášena ne?? :(
Reagovat
Stan_Borowitz
TVP Sport
Reagovat
PetaM
Jo jo TVP Sport :D No a Petra nestartuje no ... :) Podle pavouku. Netuším proč ... :)
Reagovat
dadaft
jak nestartuje?
v pavouku je::
http://bnpparibaskatowiceopen.com/upload/files/editor/516041c839b59.pdf
Reagovat
PetaM
Nemyslíme Kvitovou, ale Cetkovskou .. :)
Reagovat
smazaný uživatel
myslíme Cetkovskou :D
Reagovat
smazaný uživatel
mimochodem a proč nemá Petra v prvním kole volno jako nasazená 1? Jinak pro Petru lepší, že hraje už první kolo, ale na ostatních turnajích bývá první kolo volné, ne?
Reagovat
dadaft
á, sorry - nejdřiv čti a pak diskutuj. ))
Reagovat
PetaM
V pohodě :D Však se nic nestalo :D :D :D
Reagovat
tommr
obecně platí, že počet volnejch losů záleží na typu turnaje a hlavně kdy se hraje. Pokud je víc turnajů v řadě těsně za sebou tak bývají pro top-hráčky v prvním kole volný losy, aby se turnaje mohly zúčastnit i když by na předchozím došly hodně daleko. V Katowicích k tomu není žádnej důvod, protože tohodle turnaje se může zúčastnit jen 1 hráčka z první desítky ... :)
A pro Petru je to jen dobře, že musí hrát první kolo. Soupeřku má víc než hratelnou a aspon se před FC pořádně rozehraje ... :)
Reagovat
petrulinka
Gratulace Lukášovi a myslím, že můžeme být všichni rádi, protože Ivo Minářovi bych asi moc šancí na výhru nedávala :-)
Reagovat
smazaný uživatel
no ale v argentině bez tomaše horko těžko jde vidět že berdych je o level vyše než všichni ostatní čeští reprezantanti
Reagovat
Alois_Mlok
Do Argentiny pojedeš maximálně tak ty...
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
vendulkabendulka
Aspik, dobre
Reagovat
smazaný uživatel
želatina vyborně
Reagovat
Fandina
sulc také tak
Reagovat
smazaný uživatel
amaroun halus jak sviňa
Reagovat
smazaný uživatel
Není tým kterýmu bych DC přál víc než Argentíně a oni musijou jet zrovna k nám. Del Potro do akce!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Delpo je sympaťák, ale Argentinu letos reprezentovat nebude ;)
Reagovat
smazaný uživatel
hraje se v argentině
Reagovat
smazaný uživatel
Hrálo by se u nás. Myslim že ho přemluví po US Open podobnej povrch a hlavně velká šance na výhru když už tam nejsou Španělé, navíc případně finále se Srbama doma!
Reagovat
Alois_Mlok
Vy už jste všichni ožralí nebo co? Se Srbama by se hrálo venku.
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím že Argentina by je měla doma!
Reagovat
smazaný uživatel
hrálo by se v Argentině, takoví jsou nejlepší, ostatní osočuje a sám je guma. :D
Reagovat
Alois_Mlok
Sorry, já myslel, že je řeč o zápase Srbů s ČR...
Reagovat
smazaný uživatel
A teď hromadně Vamos Monaco!
Reagovat
Nancy_z
Lukáš to nakonec zvládnul a příjemně mě překvapil. Taky jsem ráda, že to dopadlo takhle, poslední zápas by byl hodně těžký...
Reagovat
VlS
Lukáš to uhrál, mám pocit, že on hraje vždycky líp až po nějaké době hry. Korolev asi ke konci odešel kondičně. Jsem rád, Honzovi bych totiž na rozhodující bod asi nevěřil.
Reagovat
Roger_Federer
Minař, podle rozhovoru z Navratilem,Hajka chytli zada.
Reagovat
Fandina
Čtvrtý set byl výborný. Gratulace Rosi a příště zase ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Ještěže tak, Kazaši v semifinále, to je fakt těžko stravitelná představa...
Reagovat
smazaný uživatel
*Kazachstán
Reagovat
smazaný uživatel
Proč si Kazaši stěžují jejda, ten kurt je jejich vina... nebo mi něco uteklo?
Reagovat
smazaný uživatel
Obě sestry Plíškovy na FB ;)

http://www.facebook.com/pages/K-K-Pliskova/260518760751311?ref=ts&fref=ts
Reagovat
Tomasito
..ted uz by to mel Lukas doservirovat:-)
Reagovat
tommr
jj ten Rusák už vypadá docela nalomenej. Ještě bych ale předčasně nejásal - je to pořád jen o jeden brejk ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím, mohl bych se zeptat, kde zjistím výsledek zápasu Matosevic - Dustov ? všude píšou, že se objeví až výsledek, ale nikde žádný průběžný stav :-/
Reagovat
smazaný uživatel
5. zapas se nebude v Uzbekistanu hrat... konec 3-1 australie
Reagovat
spaniel
Obcas pri kritizovani vlastniho hrace zapominam, o kolik tragictejsi muze byt souper. Mel bych omezit sledovani top hracu.
Reagovat
Nancy_z
:-) Máš recht. Ještěže tak, Lukáš má šanci :-)
Reagovat
Fandina
Na challengerech se člověk také občas podívá na pěkné mače a pobaví. Vloni na Štvanici v Praze hrál Lukáš s Goffinem a byl to super mač, nejvíc mě naštvalo, když si pár míst vedle mě přišel na lavičku zafandit prezident Klaus a Rosol hned prohrál své podání, naštěstí to pak otočil a celý zápas vyhrál. David s Lukym hráli super ... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
No jo, Rosol nejdřív znervózněl, když na svém zátylku ucítil 5P (přísný pravicový pohled pana prezidenta), ale pak si uvědomil, jaká je jeho vlastenecká povinnost...
Reagovat
Fandina
Tak to nevím, jestli znervozněl, ale hrálo se na kurtu číslo jedna ne na tom hlavním, takže když Klaus přišel, viděli ho všichni a to nejen Lukáš s Davidem, byl z toho trochu šum. Ale on tam Klaus chodí často, na Lukášovi už jsem ho tam viděla víckrát a nejen na něm, je v tenisové klubu sídlícím na Štvanici také prezidentem, takže tam chodí pořád ... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak on je Klaus velkým tenisovým fandou a sám ho rád hrával, ale myslím, že po endoprotéze kyčle s ním musel přestat? Já jsem se na Štvanici chystal, když tam hrál Grigorov, ale byla tak strašná zima, že jsem to nakonec vzdal...
Reagovat
Fandina
Snad Klaus ještě tenis hraje ne? Jednou jsem na nejmenovaném kurtu takhle hrála tenis a vedle na kurtu hrál Klaus s Kočárníkem. Já jsem naschvál fandila Kočárníkovi a Klaus se na mě zlobil.
Reagovat
smazaný uživatel
..je členkou umírající ODS :-) ...přijď fandino od 18 dnes na Štavnici...budu tam trénovat :-) Fandino...pojď pojď pojď ..já tě pěkně vydráždím, jak to máš ráda :-)
Reagovat
Fandina
Topspin ... omyl ... nejsem členkou ODS ... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
Fandina: Tys asi při tom fandění používala taková ta falešná slovíčka, viď? :-)

Topspin: Pravda, vypadá to tak, že ještě chvíli a můžeme čekat slučovací sjezd ODS s ČSSD...
Reagovat
Fandina
Stan_Borowitz ... řekla jsem mu, že hraje líp, tak fandit nepotřebuje a bylo to ... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
Moc by mne překvapilo, kdyby se Klaus k ženě nezachoval galantně. Je jedním z mála politiků (a "celebrit" obecně), který se umí chovat zdvořile.

Moje švagrová se několik let podílela poměrně vysoké pozici na organizaci karlovarského filmového festivalu. Zatímco většina domácích "celebrit" ji ostentativně přehlížela jakožto "živý inventář", skutečné hvězdy jako Robert de Niro, Danny de Vito nebo John Malkowich se k ní chovaly velmi zdvořile a přátelsky.

Největší překvapení jí ale na jakémsi rautu, který spoluorganizovala, připravil prezident Klaus, když k ní sám o sobě přišel, podal jí ruku, představil se (!) a pochválil ji za dobrou práci...
Reagovat
Fandina
Já jsem měla také možnost přijít s Klausem do styku. Souhlasím s tím, že je galantní, ale když o něco jde, tak dovede být hodně přísný. A já tomu moc dobře rozumím.
Reagovat
Nancy_z
Tak Lukáš z ničeho nic vyhrál třetí set... tak teď to chce zabrat :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jestrab dnes sedi na empiru ;) Nastesti ho lze vyzvat libovolne casto ;).
Reagovat
r176
tak zatim zápas spíš nuda než nervy :-(
Reagovat
Madrileno
Tak Nadalobijec nam ztraci dech - ta Ochotska musi byt pekna divoska. Vypada to na 2:2
Reagovat
Alois_Mlok
Já kdybych zabojoval a měl trochu štěstí, tak bych dneska proti Rosolovi snad uhrál fiftýn... Ale snad to dotáhne.
Reagovat
dadaft
kdysi dávno jsem hrál pinec s Petrem Korbelem, byl tehdy mistr evropy kadetů - prohrál jsem ve dvou 19:21 a 20:22 (tehdy se hrávalo do jednadvaceti)..............
............ dodnes jsem na to pyšný :-)) ................
..............................................
................................... sluší se ovšem dodat, že mi dal pokaždé fóra 19:0. :-)))))))))))))))))))))))))))
Reagovat
spaniel
Nebud zbytecne skromny Lojzo, do TB by to s nim musel dovezt kazdy.
Reagovat
Alois_Mlok
Slušnej výsledek :).
Reagovat
Alois_Mlok
Tak kdyby mně někdo řekl, jak se drží raketa, tak věřím tomu, že jo...
Reagovat
Fandina
spaniel ... každý kromě Nadala ... nééééééééééé to byl ošklivý for ...usměv
Reagovat
smazaný uživatel
Na tyhle profiky mám zbraň. Hrát všechno, hlavně podání, na prasata. Nějaké se urodí :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jako malý kluk jsem na mistrácích a turnajích hrával s Korbelovým otcem... Nepamatuješ si náhodou dvojčata bratry Brodovy z SVS Vítkovice?
Reagovat
dadaft
ne. chodil jsem několik ročníků s P.Korbelem do třídy (1.ZŠ F-M) - trénoval tehdy na stadionu Válcoven plechu......
....ale já s pincem a lidmi okolo něj neměl nic společného - jenom jsme si jednou zahráli )) před tělákem.
Reagovat
Stan_Borowitz
Aha, škoda... já jsem přestal pinec hrát v 15, když jsem odešel na střední školu, tehdy Petra jeho otec začínal teprve vodit na první tréninky. Jeden z bratrů Brodových byl velký talent, srovnatelný s Petrem Korbelem, ale oba bratři pak nějak zmizeli a v seniorských soutěžích se vůbec neprosadili, nevím proč a na netu o nich nemůžu nic najít. Proto jsem se ptal.
Reagovat
dadaft
no já s fotbalem závodně taky přestal někdy v sedmnácti - na vrcholovou úroveň to nebylo. sice jsem byl běhavý a dříč (hrával jsem pravou zálohu), možná i přehled a dobrou poziční hru jsem měl, ale práce s míčem nic moc a ve vzduchu úplně marný......
když to tak vezmu, tak největší sportovní úspěch byl mezinárodní turnaj dorosteneckých týmů v Polsku. ))
(vzpomínám si dodnes, že jsem v zápase proti Gurniku Zabrze (to byli tehdá pěkní zazobanci - všechno vybavení od Adidas atd.) málem dal gól - balón se odrazil od tyčky, šel po brankové čáře, a od druhé tyče se odrazil ven od branky... )))))))))))))))).
no, na článek ve světových denících by to nebylo, ale kurňa mohlo to tam tehdy spadnout........
Reagovat
VlS
na returnu zatím bída
Reagovat
Nancy_z
Mně přijde, že Lukáš celkově nemá co nabídnout... Koroljov do zápasu dává všechno a Lukáš se většinou jen brání... je jasně vidět, proč není stabilnějším hráčem...
Reagovat
tommr
první set vyhrál se štěstím, ve druhým ale propás šanci po rebrejku psychicky nahlodanýho soupeře zlomit. Výhled do dalších setů je hodně nejistej ...
Reagovat
smazaný uživatel
ale kusuj!! ;)
Reagovat
tommr
a ted už to vypadá vyloženě zle ...
Reagovat
smazaný uživatel
je to uplne jedno, jak to vypada, hlavne, kdyz ten bod urve ;)
Reagovat
tommr
to máš pravdu. Ten třetí set sice Lukáš vyhrál s odřenejma ušima, ale stav je 2:1 a to je hlavní ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak, tak ;). Nesmis ocekavat, ze vsechno bude na krasu a dominanci ;).
Reagovat
Vojtiik
Aspik vytahni neco vic, to není Rafa:))
Reagovat
smazaný uživatel
Neměli tak náhodou zrušit to hloupé pravidlo, že se podání opakuje,když míček zavadí o síť, ale nějak významně ho neovlivní ?
Reagovat
smazaný uživatel
To se podle mě zatím praktikuje jen na challengerech...i když je pravda, že Česko v této sestavě a Kazaši působí jako challenger:-D
Reagovat
smazaný uživatel
(kromě Štěpce, který je ale po zranění, takže to nakonec vyjde nastejno)
Reagovat
tito
Futures
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, pardon:-))
Reagovat
Roger_Federer
to je uplne jedno, nejzajimavejši uder je zatim u ubou servis...Mezihra je opravdu jak na nejake 30 v horni dolni...:)
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
Fandina
Vždyť také ty naši tři klucí hrají hlavně challengery. Co se týká Lukáše, tak nevidím dnes toho agresivního ranaře, ale pokud vyhraje, tak je to jedno. Lukys pojď!
Reagovat
tito
já reagoval na tu druhou větu..:-) Tak jinak:
http://www.youtube.com/watch?v=0prkl3t5IdI
Reagovat
gigin
Reagovat
tito
.... -DDD
Reagovat
dadaft
set je pod střechou. ))
Reagovat
Roger_Federer
Rosol tedy zatim pekne "bezzubi", pokud si nepomuže perfektne servisem, moc toho zatim nevymyšli a všecko vraci..jak osel..
Reagovat
pepin
Tak zatím velká bída, soupeř nehraje vůbec nic, ale Lukáš kromě servisu bída,bída,bída.
Reagovat
dadaft
já chápu, že ti třeba turnaj v Katowicích příjde jako bezvýznamná blbost, ale napsat tohle:
"Přesně tak, tráva a antuka. US Open a Australian Open jsou jen takové z nouze ctnost grandslamy. To, že se převážně hraje na syntetice je pouze pohodlnost. Povrch se otře hadrou, jednou za rok či dva se namaluje znovu a může se hrát prakticky bez údržby a starosti o počasí."
a tohle:
"Přesně tak. Dva grandslamy v Evropě, to by v tom byl čert, aby nebyly také na jiných kontinentech. Asie nemá tenisovou tradici a Jižní Amerika nemá zatím ekonomický potenciál. Takže uděláme GS na pouštním kontinentu, aby v zimě nebyla nuda a klokani s králíky měli zábavu a přidáme Ameriku, páč by se tam mohli cítit dotčeni..."
to už je vážně na chocholouška.
třeba Austrálie je jednou z nejtenisovějších zemí světa, velké turnaje se tam hrájou už víc než sto let...
(a to že přešli z trávy na hard s tím moc nesouvisí - je to zkrátka povrch, který trávu a antuku doplnil - nic víc, nic míň. - navíc se stal skutečně nejběžnějším - díky tebou opovrhovaným vlastnostem.)
(((( víš vůbec, že se v Austrálii hrálo dlouhá léta na trávě??? ))))
Reagovat
VlS
Já pamatuju i Flushing Medows na trávě, historicky byly tři trávy a jedna antuka, ale starat se rok o trávu a nepoužívat ji mimo jednoho turnaje, to vyžaduje velký smysl pro tradici :-D.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist