Češi v akci, pátek 9. 6. Šafářová si v Paříži zahraje deblové finále. Veselý je v Prostějově ve finále

9. 6. 2017, 00:01
Aktuality 47
Trojice českých tenistek dnes bojovala na French Open o postup do deblového finále. Uspěla pouze Lucie Šafářová po boku Mattekové-Sandsové. České duo Lucie Hradecká/Kateřina Siniaková skončilo v semifinále. Jiří Veselý vyhrál i dnes a je jediný krok od zisku třetího titulu v Prostějově. Denisa Allertová a Karolína Muchová na turnajích ITF 100k končí.
ilustrační foto
Výsledky českých tenistů a tenistek (pátek, 9. června 2017)
FRENCH OPEN (Paříž, Francie), 36,000.000 eur, antuka
Šafářová s Mattekovou jsou ve finále French Open
• Čtyřhra žen - semifinále •
Bartyová/Dellacquaová (Austr.) - Hradecká/Siniaková (6-ČR) 7-5 4-6 6-3
Matteková/Šafářová (1-USA/ČR) - Y. Chan/Hingisová (3-Tchaj-wan/Švýc.) 6-4 6-2
• Čtyřhra juniorů - semifinále •
Kirkov/Thomas (USA) - Rodionov/Vrbenský (4-Rak./ČR) 6-3 2-6 10-8
ATP CHALLENGER PROSTĚJOV (ČR), 127.000 eur, antuka
Veselý v Prostějově pokračuje beze ztráty setu. Zítra si zahraje o titul
• Dvouhra - semifinále •
Veselý (2-ČR) - Sandgren (USA) 6-2 6-2
• Čtyřhra - finále •
Duran/Molteni (2-Arg.) - Jebavý/Podlipnik-Castillo (3-ČR/Chile) 7-6(5) 6-7(5) 10-6
ITF 100k MARSEILLE (Francie), 100.000 dolarů, antuka
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Galfiová (8-Maď.) - Allertová (2-ČR) 6-3 6-1
ITF 100k SURBITON (Velká Británie), 100.000 dolarů, tráva
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Dartová (Brit.) - Muchová (ČR) 6-0 6-2
ITF 25k STARÉ SPLAVY (ČR), 25.000 dolarů, antuka
• Dvouhra - čtvrtfinále •
A. Schmiedlová (3-SR) - Zarycká (ČR) 6-4 6-3
• Čtyřhra - semifinále •
T. Mordergerová/Y. Mordergerová (3-Něm.) - Suková/Vaňková (USA/ČR) 6-7(4) 6-3 10-4
Andreiová/Zarycká (Rum./ČR) - Ozgenová/Vrljičová (2-Tur./Chorv.) 6-3 6-3
ITF 25k FIGUEIRA DA FOZ (Portugalsko), 25.000 dolarů, tv. povrch
• Čtyřhra - semifinále •
Aksuová/Serbanová (4-Tur./Rum.) - Bentesová/Švecová (Portug./ČR) 6-2 6-2
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

47
Přidat komentář
bIbec
hážu jenom sekce s Češkama (jedna)

(3)Martincova v (wc)Christie
(wc)Silva v (12)Khazaniuk
Reagovat
sprchon
Zážitků je spousta, tak se asi zase rozepíšu... :D
Reagovat
tommr
jen klidně poreferuj. Podle výsledků to tam vypadá jako na nějakým Slovakia Open ... :)
Reagovat
sprchon
Tak jsem si udělal výlet na znovuobnovenej turnaj, kterej měl slušnou tradici. Zázemí pěkný, pro ITF úplně stačí. Pro hráčky podle toho, co jsem viděl, slušnej servis, vyplétači, posilovna, lounge ... I pro veřejnost dobrý, restaurace funguje, griluje se, pivo teče, záchody pěkný, čistý... Jen se asi zatím nepočítá s velkou návštěvností. Kolem hracích kurtů je pár laviček, ale pro dnešek to úplně stačilo. Cca 15 laviček a byly poloprázdný. Takže taková komorní atmosféra, fajn lidi (jako vždycky kolem tenisu). Přijel jsem ještě než se začalo hrát, zrovna trénovala Kája Schmiedlová se staronovým trenérem Martincem. Sedl jsem na lavičku před klubovou restauraci a rozkoukával se. Krátce po mně dorazila i Helena Suková na koloběžce. Vyfotila se s podavači míčků a zase někam odfrčela. Já si dal k tomu rozkoukávání výbornou Plzeň a čekal jsem, až Kajka dotrénuje a začnou zápasy. Ani jsem nemusel vstávat, protože Kája si po tréninku v pergole patřící k restauraci sedla k mému stolu. Takže mám podepsanej míček a spoustu fotek. Focení byla docela sranda. :D První pán, kterýho jsem poprosil, s mým mobilem neuměl, tak místo fotky točil videa. Tak jsem požádal podavače míčků. Přibyly tři rozmazaný fotky. Tak jsem mu ukázal, jak se zaostřuje a na potřetí už se to povidlo. :) Kája byla příjemná, trpělivá, byla sranda.

Mezitím začala hrát svůj zápas Vika Kužmová a znovu přifrčela "Královna Koloběžka". Sedla si ke stolu ke Káje a ke mně, přidal se Martinec a ještě další dva lidi. Helenu jsem požádal o podpis, vyslechl si rozhovor o želvách a kočkách, popřál jsem Káje, ať se jí daří a pak jsem šel na dlouhou stranu kurtu na lavičku koukat na Viku.
Reagovat
sprchon
Vika se mi líbila už loni na Stromovce proti Vice Golubic. Má dobrej cit pro míč, jde si za tím, je tam ta dravost. Ale na druhou stranu asi žádnej supertalent. Snaží se hrát útočně, dobře umisťuje, dlouhý balony. A má parádní servis. Rozhodně dobře koukatelnej tenis.
Dneska hrála proti Němce, levačce Morderger, jejíž dvojče ji sledovalo z lavičky vedle mě. Dvojčata spolu pak hrála ještě debla (proti páru Vaňková/Suk) a postoupila do finále. Vika měla asi slabší začátek (moc jsem nevnímal), ale od tý doby, co jsem fandil naplno, to najednou šlo. :D
Po prvním setu jsem se odběhl podívat na Chantal Škamlovou. Bylo na co koukat po tenisový i netenisový stránce, dobrá délka úderů od Chantal, obě hráčky dost liftovaly, občas zkrátily hru. Hrál se asi kreativnější tenis než v případě Kužmová - Morderger. Na Chantal jsem dlouho nevydržel, Vika mě zajímala víc. Nakonec to zvládly obě.
Reagovat
sprchon
Konečně se dostávám k hřebu dnešního dne, tedy k zápasu AKS. Než šla na kurt, ukazoval jsem jí, že držím palce, tak se usmála. :) Vletěla do toho dobře, hned brejkla. Pak ale najednou jako by jí ztěžkly nohy a pár dalších gamů hrála jako naše česká Kája v módu "na salámu". Nic moc hezkýho k vidění nebylo, dvakrát praštila s raketou, prostě to nešlo, nebylo čemu tleskat. Jen Martinec se snažil a pořád povzbuzoval. Při druhém sezení (3:2) měla Kája dlouho ručník na hlavě, možná brečela. Jak se ale zvedla z lavičky, najednou to zase šlo. Každej úder prošla hezky celým tělem, nohy už zase v pořádku... První set nakonec zvládla, ale pořád to nebylo úplně ono, nehrála tak, jak by si představovala. Proběhlo tam ještě jedno třísknutí raketou. Druhej set už měla víc pod kontrolou. Byl to už trošku hezčí tenis, ty svoje parádní úhly, kratší míče ven z kurtu především z BH, nezapomněla. :) Víc si věřila, občas přirisklovala druhej servis a většinou se to vyplatilo.
Zápas skončil souběžně se zápasem, kterej vyhrála Lapko. Z toho jsem neviděl bohužel nic. Pár lidí ji tam chválilo a tvrdilo, že zítra vystaví Škamlové stopku.
Kajce jsem ještě pogratuloval, řekl jsem jí, že to půjde a že si musí věřit, dal jsem si malinovku, kouknul na dva gamy 2. setu Murray - Wawrinka a kousíček debla dvojčat Mordergerových proti páru Vaňková/Suk a jel jsem zase domů.

Trenér Martinec to zhodnotil tak, že Kája nehrála dobře. Je s ní teď druhej měsíc a AKS už vyhrála ITF turnaj v Itálii a i s dneškem vyhrála už 8 zápasů v řadě. Snad tam je určitej pokrok. Snad jí opravdu pomůže vyhrabat se z toho, v čem je/byla. :)
Já z toho všeho moc moudrej nejsem, nevím, co je za tím, že Kája tak upadla. Ale jsem rád, že jsem to mohl vidět naživo a že mám zase takový zážitky. :)
Reagovat
sprchon
Ještě jsem zapomněl dodat. Helenu Sukovou hrát nepamatuju, takže mě celkem překvapilo, jak je vysoká. :)
Reagovat
tommr
ta byla ve svý době skutečná žirafa ... :)
Reagovat
bIbec
hážu jenom sekce s Češkama (sou dvě)

(2)Muhammad v Melnikova
Krejsova v (11)Hobgarski

a tahle je pěkná:

(4)Smitkova v Hlavackova
(wc)Hoedt v (12)Muchova
Reagovat
bIbec
jinak měla tam hrát i Markéta.. nevím, jak na tom byla před uzávěrkou s žebříčkem a ani se mi to nechce zjišťovat. Třeba se objeví teda v hlavní soutěži.. uvidíme.
Reagovat
bIbec
aha, už vím, tak se odhlásila. Maky teda nic.
Reagovat
tommr
a proč se odhlásila to náhodou nevíš? Doufám, že to není ze zdravotních důvodů ...
Reagovat
EllNino
musí taky trochu pošetřit síly, vždyť to tempo je vražedné fyzicky i psychicky
Reagovat
bIbec
to nevím, ale jak říká EllNino, asi už těch zápasů bylo hodně. Teď je na řadě relax, disco, borci a tak.
Reagovat
tommr
no jen aby ten odpočinek zase moc nepřehnala a nepřijela pak do Wimbledonu úplně nerozehraná. Snad teda zkusí aspoň kvaldu v Birminghamu ... :)
Reagovat
EllNino
klasika ... 4 holky v kvaldě a z toho 3 v jedný sekci ...
Reagovat
bIbec
jj, snad teda postoupí alespoň jedna. To by bylo takový blbý, kdyby se to nepovedlo :-)
Reagovat
tommr
Andrea je tam stejně jen na rozehrání před deblem ... :)
Reagovat
bIbec
no... nevím... já bych ji úplně nepodceňoval.
Reagovat
tommr
skončila v Marseille ve čtvrtfinále když v něm po slabým výkonu jasně prohrála s Madarkou Galfiovou (154). Denisa se nějak trápí - nehraje dobře a po kurtu chodí jak tělo bez duše ... :(
Reagovat
letityfanousek
Je mi zle z toho, jak vypráví o tenisových podvodech už u dětí!! Strašné! Vyrostou z nich a vlastně to vidím.. nevychovaní frackové
Reagovat
majkl005
mě hrozně šokovalo to, jak říkala, že naprosto je normální, že hráč A vyhraje 6:4 ale hráč B z ničeho nic řekne "já vyhrál 7:5" a nikdo s tím nic nedokáže udělat :D to člověk neví zda se tomu smát a nebo brečet, když něco takového slyší
Reagovat
letityfanousek
Hádejte dvakrát.. rusáci a balkánci
Reagovat
majkl005
jj, říkala, že především rusáci, chorvati, srbové apod...
Reagovat
smazaný uživatel
co bys asi tak delal ty? Max skrec, ktera nepomuze a bude uplne jedno, zda u toho budes brecet nebo se smat. Vzdyt je to tvrzeni proti tvrzeni, nikdo neustoupi. A pocitaji si sami.
Reagovat
majkl005
to mi chceš říct, že tohle je naprosto normální chování? :O
Reagovat
smazaný uživatel
normalni to samozrejme neni, ale berou se o balony bezne. Stacilo si poslechnout toho naseho talenta Tadease, jak klidne v rozhovoru s usklebkem vykladal, ze se sidili se souperem navzajem a kdy ho orizl a jak mu to pomohlo... sileny, ale realita..
Reagovat
majkl005
mě tohle třeba v životě nenapadlo, páč se o juniorskej tenis prakticky nezajímám...pro mne je to šílenej šok...
Reagovat
letityfanousek
takhle vidět zápas dvou parchantů, to musí být zážitek
Reagovat
smazaný uživatel
ty parchanty ovsem nekdo vychovava..
Reagovat
smazaný uživatel
deti, mladez, skvele zrcadlo spolecnosti, celkem me stve, jak se na nich svezou dospeli, kteri kazdodennim chovanim nedelaj casto nic jineho...a jeste ti pokrytci je casto moralizuji a ne vychovavaji svym prikladem....deti, mladez jen nasleduji v jine forme to, v cem se denne pohybuji...
a neni to jen o vychove rodicu, ale o tom jak spolecnost funguje. Za komancu si proste kazdy nejakou tu vec privlastnil z prace, bo preci to tak dela kazdy...tam papir, tam cihlu, tam zidli, tam kladivo, atd.
v mentalite lidi se nic nezmenilo, aspon v tomhle ohledu...jen se zmenil styl hry...
Reagovat
smazaný uživatel
spis demoralizuji, Vlcku. No, ja nevim, ja ti moc rozumim, ale uplne bych to na spolecnost nehazela, primarni je rodina. Ja mam vstepeno "chudej, ale hrdej" (a ted uz jsem jen hrda) :-)) a zadnou volnou cihlu ani zidli jsem v zivote nesebrala a ani balonky neuprela... ne, vazne si to myslim, i kdyz komousi kroutili mozky dostatecne a priklad neni daleko, navic s ukazkou, co se stane, kdyz nikde uz pomalu nelezi ani ta navykova cihla.. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
:)
ja nemyslim vsichni, take beru tu rodinu jako prirozenou soucast spolecnosti, ta rodina by mela spol. tvorit..no a v tom moc uz nefunguje...preplacly to jine spolecenske organizmy...trebas pol. strana...atd.
Me tam spis jen strasi to klasicke, "ach ta dnesni mladez":)
Reagovat
smazaný uživatel
jiste, farizejstvi je pohodlne.. ;-)
Reagovat
FulnekUltras
přesně tak - hlavně se tady "všichni společně" ;))) utěšujte tím, že tyhle ryze kapitalistické prasárny se "vlastně" dějí východně od nás... ;)
Reagovat
letityfanousek
kdyby to udělal můj syn a já byl u toho.. seřezal bych ho na místě!
Reagovat
smazaný uživatel
chapu..
Reagovat
majkl005
pak se není čemu divit, že když ty, především holky, přestoupí z juniorek do dospělého tenisu, tak se některé chovají jak blbé kravky, páč to tak mají naučené od mala...že si vše vymrčí a vydobijí podvodem
Reagovat
letityfanousek
pak se stane, že soupeřce nepodá ruku, hekají, takticky si volají doktory, nezdraví se. Ten rozhovor moc dobrou reklamu tenisu teda neudělal. Obecně to platí i jinde než jen v tenise
Reagovat
FulnekUltras
špatná výchova = výchova pro prachy
Reagovat
gusticek
Pro me zajimavý rozhovor, upřímný s krásnou anglo češtinou.
Reagovat
slacker
no jo co nadelas co teniste to strasne sobecky indivudualista,m pak se nemuzeme divit tem ruznym monakum a asimilaci decek na americke obcany.

A fandove jim maji malo co vycitat jsou taky divny furt by si hrali na svetoobcany a a fandili zizim proti nasim.

Ti by klidne hajilil i pravo obdivovat Heydricha a kolaboraci by oznacili za zadouci spolupraci mezi narody :_D
Reagovat
smazaný uživatel
jen jsem tak ze zvedavosti koukal na historii finalovych zapasu.
A az v roce 1978 jsem nasel pripad, kdy nenasazena hracka postoupila poprve do finale turnaje RG!!!:)

Byla to Ceska Renata Tomanova, ktera to finale prohrala, ale nasadila te Sue aspon kanara:)
1976 Sue Barker x Renata Tomanova 6-2 / 0-6 / 6-2

V tom roce byly ve QF tri Cesky. Holubova, Marsikova a prave ta Renca.

Od te doby nikdo...:)
Az letos prave Jelena Ostapenko jako nenasazena v turnaji do toho finale postoupila a tak zopakovala pekny vykon Cesky.

Takze v Open ere existuji pouze dve hracky, ktere tohle byly schopne dokonat. No kdo jiny po Tomanove nez prave Ostapenko, to je jas jasu.

Pokud Ostapenko vyhraje, tak se stane uz jen tim jednim vitezstvim legendou legend a podle me by uz ani nemusela nic moc vyhravat... takovehle vykony se jen tezko opakuji a dost pamatuji...:)

Doufam ze se to Jelene podari, nebo aspon aby zopakovala tu Tomanovou a toho kanara:)
Reagovat
smazaný uživatel
v roce 1976 pochopitelne:)
Reagovat
gigin
https://www.instagram.com/p/BVFhos_gWcu/
Reagovat
letityfanousek
Krasavice na kurtu
Reagovat
Frick
http://www.digisupersport.cz/2017/06/07/rozchod-s-marketou-jsme-si-nevyrikaly-a-nikdy-ani-nevyrikame-tvrdi-beachvolejbalistka-kolocova/

Kterak pan Plíšek rozmlouval s jednou z nejsymapatičtějších sporotvkyní.

Se Slukovou si asi fakt musely udělat něco zlýho. I kvůli nim mne to mrzí. I když - neměla by přeci jen bejt trochu snaha ty vztahy normalizovat?

Nejvíce mne ale Kiki dostala, když lehce polemizovala nad krásou beacharek. Když to začla probírat, tak jsem si řikal, že asi natrefí na to, že (podobně u tenistek( jsou tam i lehce voplácaný typy a ona místo toho řekne, že nemusí to bejt pro chlapi tak atraktivní, bo prý maj volejbalistky vysportovaný figury. To je šílená :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist