Češi v Monte Carlu dohráli. Po Štěpánkovi vypadl i Berdych

14. 4. 2009, 13:10
Aktuality 9
S prestižním turnajem série Masters 1000 v Monte Carlu se rozloučil poslední český tenista. Tomáš Berdych dnes nestačil na Itala Fabia Fogniniho, kterému podlehl 6-1 3-6 a 3-6. Napodobil tak krajana Radka Štěpánka, který vypadl už včera.
Tomáš Berdych

Třiadvacetiletý Tomáš Berdych zápas rozehrál skvěle a první set získal jasným poměrem 6-1. Pak však soupeře vlastními chybami posadil na koně, když v utkání nasbíral celkem 44 nevynucených chyb.

Navzdory tomu měl Berdych šanci na vítězství, když za stavu 2-2 v rozhodujícím setu dokázal sebrat Fabiu Fogninimu popáté v utkání servis. Vzápětí ale o vlastní podání přišel a po dalších třech prohraných gamech se s turnajem rozloučil.

Stejně jako rodák z Valašského Meziříčí se s Monte Carlem rozloučil o den dřív Radek Štěpánek. Patnáctý nasazený hráč nestačil v prvním kole na Ekvádorce Nicolase Lapenttiho, jemuž podlehl ve třech setech.

Francouzům se nedařilo
Zatímco včera byl Štěpánek jediným nasazeným hráčem, který nezvládl svůj zápas, dnes jich turnaj opustilo už několik. Nedařilo se nasazeným Francouzům: hned v prvním utkání nepotvrdil Francouz Gael Monfils roli papírového favorita a za pouhých 67 minut podlehl srbskému tenistovi Janku Tipsarevičovi 3-6 1-6. "Těžko můžu k takovému zápasu něco dodat," krčil rameny Monfils, který během utkání přišel pětkrát o servis. "Prostě si zkouším zvyknout na antuku. Potřebuju víc trénovat s Rogerem (trenérem Rogerem Rasheedem, pozn.) a sebedůvěra se mi pak vrátí."

Jeho krajan Gilles Simon měl díky svému žebříčkovému postavení v prvním kole volný los, ale už ve druhém kole potvrdil, že se mu letos nedaří. Německému kvalifikantovi Andreasi Beckovi byl soupeřem jen ve vyrovnaném prvním setu, v němž mu soupeř třikrát sebral podání a zvítězil 7-5. Druhou sadu už Beck ovládl a radoval se z vítězství 7-5 6-1.

Mimo hru už je také šestnáctý nasazený Nicolas Almagro ze Španělska. V souboji s krajanem Albertem Montaňesem sice vyhrál víc výměn, ale doplatil na to, že nezvládl tie-breaky. Ve zkrácených hrách se musely rozhodnout úvodní a třetí set a v obou se radoval Montaňes, který za dvě a půl hodiny vyhrál 7-6 4-6 7-6.

Djokovič a Murray jsou ve třetím kole
Naopak překvapení nepřipustili finalisté posledního podniku série Masters 1000 z Indian Wells Novak Djokovič a Andy Murray. Jednadvacetiletý Srb ztratil pouhé tři gamy se Španělem Hernandezem a britský tenista nezaváhal proti Rumunovi Hanescovi.

"V úvodu zápasu jsem se pohyboval jako na tvrdém povrchu. Po pěti šesti gamech jsem si však zvyknul a začal hrát lépe. S mým prvním letošním zápasem na antuce jsem spokojený," řekl Murray, který bude o své premiérové antukové čtvrtfinále usilovat proti vítězi duelu Čilič - Fognini.

Výsledky - Monte Carlo (dotace 2,750.000 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Fognini (It.) - Berdych (ČR) 1:6, 6:3, 6:3, Nalbandian (12-Arg.) - Mathieu (Fr.) 6:4, 3:6, 6:3, Tipsarevič (Srb.) - Monfils (9-Fr.) 6:3, 6:1, Montaňes (Šp. ) - Almagro (16-Šp.) 7:6(6), 4:6, 7:6(5), Lisnard (Fr.) - C. Rochus (Bel.) 6:2, 6:2, Safin (Rus.) - Hewitt (Austr.) 6:4, 7:5, Karlovič (Chorv.) - Serra (Fr.) 6:4, 6:4.

Dvouhra - 2. kolo:
Djokovič (3-Srb.) - Hernandez (Šp.) 6:1, 6:2, Murray (4-VB) - Hanescu (Rum.) 6:3, 6:2, Beck (Něm.) - Simon (6-Fr.) 7:5, 6:1, Monaco (Arg.) - Robredo (11-Šp.) 6:2, 6:4.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Hoši, to budete takhle hrát i v tom Davis Cupu???:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Štěpec - to ještě chápu... Ale že i Berdych to už omluvit, ten jestli si nedá hlavu do pořádku, tak to bude pořád stejný
Reagovat
a.magerova
To je asi tím, že tam mají oba trvalé bydliště, v tom Monte Carlu ?!
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavu do pořádku? :-D Leda mu naroubovat jinou palici..:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych dokonale promrhal talent... co dodat.Žádný trenér mu nepomůže, je to v něm...
Reagovat
smazaný uživatel
lazaret hadr
Reagovat
smazaný uživatel
ted mi řekni proč to chápeš u Štepánka a u Berdycha ne?Štěpec včera hrůza a to samé Berdych.Nepochopitelné u obou.Berdych se snad zvedne fandím mu!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist