České derby vyhrála Šafářová a slaví s Mattekovou druhou trofej z Melbourne!

27. 1. 2017, 06:30
Aktuality 143
AUSTRALIAN OPEN - Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová jsou na Australian Open k neporažení. Po nemožnosti loňského startu kvůli nemoci české tenistky si po titulu z roku 2015, kdy jejich spolupráce začala, došly v Melbourne pro další trofej. Ve finále porazily Andreu Hlaváčkovou se Shuai Peng 6-7 6-3 6-3 a slaví celkově čtvrtý společný grandslamový vavřín.
Lucie Šafářová a Bethanie Matteková

Andrea Hlaváčková se letos, po tom co oznámilo české duo H+H ukončení spolupráce, definitivně dala dohromady se Shuai Peng. Česko-čínský pár spolu tu a tam hrál už loni a před třemi lety.

Před dnešním utkáním prohrál z 21 duelů jen dva. Dařilo se mu i na letošním Australian Open, kde během cesty do finále porazil loňské zlaté olympijské medailistiky Jekatěrinu Makarovovou a Jelenu Vesninovou a nasazené jedničky Caroline Garciaovou a Kristinu Mladenovicovou.

Už před finále bylo jasné, že deblový titul poputuje do České republiky. O trofej totiž bojovala i Lucie Šafářová se svou deblovou partnerkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Duo Bucie postupovalo turnajem suverénně, problémy mělo až v posledním zápase proti Japonkám.

Američanka měla i v případě prohry jistotu setrvání na pozici světové jedničky. Díky dnešnímu vítězství svůj náskok v čele žebříčku ještě zvýší a své maximum vylepší Šafářová, která bude v pondělí figurovat na druhém místě.

Letošní vítězky Australian Open Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová

Hned v prvním gamu ztratila podání Šafářová a v osmé hře ji napodobila kvůli dvěma dvojchybám a žádnému prvnímu servisu Hlaváčková. Jinak si oba týmy podání střežily bez větších potíží a vyrovnaný první set musel rozhodnout tie-break. V něm měly od začátku navrch Hlaváčková se Shuai Peng a zaslouženě úvodní dějství získaly na svou stranu.

Ve druhé sadě bylo naopak brejků požehnaně. Páry si udržely servis jen třikrát z devíti pokusů. Úspěšnější byly nakonec Šafářová s Mattekovou-Sandsovou. Česko-americká dvojice se ujala rychlého vedení 3-0. I když si soupeřky dokázaly ztracené podání dvakrát vzít zpět, samy o něj čtyřikrát přišly a na sety bylo srovnáno.

I v rozhodujícím dějství byly na kurtu lepšími hráčkami Češka a Američanka. V napínavém čtvrtém gamu vedla Hlaváčková na servisu už 40-15, nicméně Šafářová s Mattekovou-Sandsovou si vypracovaly brejkboly a na ten druhý Hlaváčková vyrobila dvojchybu, čímž poslala soupeřky do vedení.

O chvíli později odvrátila česko-americká dvojice tři brejkboly a sama měla v následující hře tři k dispozici. Hlaváčková ale zazářila na síti a druhé nasazené stále vedly jen o jeden brejk. S ledovým klidem však Šafářová s Mattekovou-Sandsovou po bezmála dvou a půl hodinách napínavé finále ukončily na podání.

Šafářová s Mattekovou-Sandsovou mají na kontě již čtyři společné grandslamové triumfy. Vyhrály zmíněné Australian Open před dvěma lety, poté hned French Open, loni US Open a nyní znovu Australian Open.

Právě na úvodním grandslamovém turnaji nenašly od startu spolupráce v roce 2015 přemožitelky. Loni se nezúčastnily kvůli nemoci Šafářové a předloni i letos získaly trofej pro vítězky. Hlaváčková a Shuai Peng triumfovaly na turnajích velké čtyřky shodně dvakrát. Nikdy však společně. První možnost dostaly dnes, ale neuspěly.

"Chci pogratulovat soupeřkám, byl to skvělý zápas," řekla při ceremoniálu Hlaváčková. "Děkuji ti, Shuai, že jsi mou deblovou partnerkou, jsi výborná hráčka," dodala.

"Chci všem v publiku poděkovat za podporu a že jste se rozhodli přijít na ženské finále," začala proslov Matteková-Sandsová. "Děkuji i našim soupeřkám. Určitě máte před sebou spoustu skvělých zápasů a vyhraných turnajů. Těšíme se na příští ročník," doplnila.

"Myslím, že Bethanie řekla všechno," uvedla Šafářová. "Také musím pogratulovat soupeřkám. Hrály jste skvěle a přeji vám hodně štěstí do zbytku roku. Už teď se těším na rok 2018," doplnila. "Bethanie, jsi skvělá. Každou minutu na kurtu i mimo něj si s tebou užívám," prohlásila Češka směrem ke své spoluhráčce.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 50,000.000 dolarů
páteční výsledky (27. 1. 2017)
Čtyřhra - finále
Matteková/Šafářová (2-USA/ČR) - Hlaváčková/Peng (12-ČR/Čína) 6-7(4) 6-3 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

143
Přidat komentář
Fandina
Jupííííííííííííííííííííí ... Terka Smitková je na ITFce 60 tisíc ve Franciji v semi. Super, tak ještě dva mače. Pojď!!!
Reagovat
tommr
Lucka Šafářová se díky titulu z AO propracovala na druhý místo v žebříčku což je její nové kariérní maximum. Jednička pro ní bude asi nedosažitelná dokud bude hrát s BMS. BMS má totiž jako výrazně horší singlistka více času na hraní debla a to jí nejspíš vždycky zajistí určitej bodovej náskok před Luckou ...
Andrea Hlaváčková si díky úspěšný obhajobě lonskýho finále udržela 9.místo ...
V první dvacítce máme ještě další 3 hráčky: Báru Strýcovou (12), Karolínu Plíškovou (15) a Lucku Hradeckou (18) ...

V letošní Race jsou oba finálový týmy z AO s velkým náskokem v čele a nepochybuju proto o tom, že jak Lucka Šafářová tak Andrea Hlaváčková si i letos opět zahrajou deblovej TM ... :)
Reagovat
tommr
byla v přímým souboji našich dvou nejlepších deblistek přece jen o něco lepší a zaslouženě slaví čtvrtej GS titul. Spolu s BMS mají našlápnuto k tomu, aby se časem staly jedním z nejúspěšnějších deblových párů historie. Doufám, že jim ta úspěšná spolupráce vydrží co nejdýl ... :)
Andrea Hlaváčková musí bejt po dnešku pěkně naštvaná, protože prohrála ve finále AO podruhý za sebou. Navíc podávaly spolu s Pengovou během turnaje skvělý výkony a musely cestou do finále vyřadit mnohem těžší soupeřky než Bucie. Nedá se ale nic dělat - ve finále byly soupeřky prostě o kousek lepší. Česko-čínskej pár má ale velkou perspektivu a nepochybuju o tom, že letos ještě nějaký úspěchy přidají a zahrajou si i na TM ... :)
Reagovat
Jan
Potěšilo i to, že se česky mluvilo na obou stranách sítě :) I když při zápase asi anglicky :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím :)
Je nějaký záznam zápasu nebo klidně jen jeho sestřih?

Předem moc děkuji za odpovědi :)
Reagovat
Fandina
http://livetv.sx/enx/showvideo/425760_ahlavackova_speng_bmattek_sands___lsafarova/

a určitě se něco objeví na YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=LwD7JNv7FrI
Reagovat
fialka
Dievčatá, súper. O to viac ma to teší, lebo Lucka je moja naj naj česká obľúbenkyňa.
Reagovat
fialka
*super
Reagovat
misa
http://jpeg.cz/images/2017/01/27/HVj2.jpg

Galerie všech společných titulů. Celkem spolu hrály na 19 turnajích a získaly 9 vítězných trofejí. Na tvrdém povrchu venku pak mají bilanci 36-1.

Lucinka má určitě velikou radost. A to si pamatuju, jak jsem nedávno četl článek o MSJ juniorů do 14 let v roce 2001, kde se psalo, jak experti před rozhodující čtyřhrou naší dvojici vůbec nevěřili, protože Šafářová a debl... A kde je teď Lucie? :-) Velké poděkování patří samozřejmě Bethanii.

P. S. Šafářová a Kučerková tehdy rozhodující zápas vyhrály a spolu s Rybovou se staly mistryněmi světa :) Její spoluhráčky jsou dnes už zapomenutá jména, málokdo se z těch juniorských kategorií prosadí.
Reagovat
aligo
Ty mezery bílý jsou škaredé, ale jinak jim to všude sluší :)
Reagovat
misa
Mezery jsou tam proto, že jsem zvolil u všech fotek pevnou výšku. Ale mohl jsem to zabarvit, třeba příště při jubilejním 10. titulu :)
Reagovat
aligo
Jo třeba černý podklad by byl možná lepší :))
Reagovat
smazaný uživatel
parada;)
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkné, alespon někdo se tady Lucii pořádně věnuje :)

9 titul, v tom by mohli letos pokračovat.
Reagovat
tommr
moc hezky udělaný. Jen mi tam chybí nějaký popisky o jaký trofeje se jedná. Z hlavy jistě poznám jen, že 1 a 9 jsou AO, 3 je FO a 8 USO. Ještě bych si trouf odhadnout, že 6 je Wuhan a 7 Peking, protože to mám ještě čerstvě v paměti. U ostatních už bych si to musel někde pracně vyhledat ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
dvojka je Stuttgart, čtverka Toronto, pak je Charleston, ale ten by měl být za Miami, sedmička Wuhan, osmička Peking.
Reagovat
smazaný uživatel
tak 5 je opravdu Miami, trochu mě zmátl ten zelený nápis, pak Us open..
Reagovat
tommr
takže USO je šestka? Mě zmátlo, že je ten pohár o tolik menší než osmička ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Wuhan je jasný to znám od P.Kvitové, pak je ještě Peking, velký hrnec, to znám od Muguruza :)
Reagovat
smazaný uživatel
A Toronto Belinda :)
Reagovat
misa
Ano, popisky jsem mohl doplnit :)

1. Australian Open 2015
2. Stuttgart 2015
3. French Open 2015
4. Toronto 2015
5. Miami 2016
6. US Open 2016
7. Wuhan 2016
8. Peking 2016
9. AO 2017

Ale dívám se, že jste to složili i beze mě :)
Reagovat
tommr
úctyhodná bilance. S výjimkou Stuttgartu jde o samý velký turnaje. Letos by to ještě chtělo doplnit o Indian Wells, Wimbledon a Cincinnati ... :)
Reagovat
Lenca45
Lucka dostala volnou kartu do Taipei, zmínila to v rozhovoru na idnes po dnešním finále :)
Reagovat
misa
Huráááááááááá, další Lucinka. Díky.
Reagovat
kada.tom
to je paráda, že bude hrát hned příští týden :-)
Reagovat
misa
Snad jí vyjde los, protože ani na tak malém turnaji po AO zřejmě nebude nasazená.
Reagovat
EllNino
snad nebude hrát s Katkou ...
Reagovat
Lenca45
Lucka dostala volnou kartu do Taipei, zmínila to v rozhovoru na idnes po dnešním finále :)
Reagovat
pauloX
Velka skoda a smola ze to neziskala Hlavackova
Reagovat
kada.tom
Gratulace Lucce a Bethanii :-)
Společný 4. titul, Lucka světovou dvojkou. Pěkné :-)
Reagovat
Pe3k
Pekne, ted jeste zaber v singlu.
Reagovat
Frick
ale když se nedaří v singlu, tak z toho radost mít nelze.
Reagovat
Frick
resp. ne moc velkou.

Prostě nemá Lucka úspěšný herní období.
Reagovat
Frick
Kdyby třeba Lucka uhrála SF v Hobartu a v deblu vypadla na AO v prvnim kole, tak bych to bral asi
Reagovat
Frick
Dokud se budou do finále na GS dostávat hráčky jako lahváčková, tak debl bude stále podřadnej.
Reagovat
PetaM
Zrovna kolem letěl tvůj mozek. Ty sis ho vystřelil?
Reagovat
smazaný uživatel
Proč si ho nechytil? Mohla jsem udělat dobrý guláš
Reagovat
Krisboy
Akorát bys ho připálila a stejně by to nikdo nežral.
Reagovat
Holahej
...kdo to má ?, takový ?neúspěch?...,...2017 AUSTRALIA OPEN PRIZE MONEY Women Doubles Winners $650,000, ..biatlon .. PRIZE MONEY za vítězství /přímý souboj cca 100 závodníků/ 14 000 EUR...
Reagovat
VlS
Měsíc uklízeni ve školce 10.000 Kč - a co z toho? Každej má to, jak je schopnej svoji práci prodat, srovnání nemají smysl.
Jen drobnost ( já jsem fanda biatlonu) , biatlonovej závod trvá kolem 40 minut, 6 zápasů na GS 12 hodin
Reagovat
smazaný uživatel
No a běh na 100m na celé olympiádě dohromady cirka 31 sekund
Reagovat
FulnekUltras
zfalšovaný podpis plné moci pro katastr tři secundy...
Reagovat
smazaný uživatel
;D)
Reagovat
EllNino
to, že z tho nemáš radost ty z toho nedělá nějaký usus
Reagovat
VlS
Že na něj reagujete, vždyť proto to píše, jemu je tenis u prdele
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, momentálně řeší biatlonovou štafetu. Ale ta je pro diváky naprosto podřadná. Podstatný jsou přece individuální závody :-)
Reagovat
VlS
Tahle paralela mě nenapadla, jóóóó
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám že mr. Nedal vyhraje
Reagovat
VlS
Gratulace, krásná práce. Andy je mi líto, je zklamaná, ale tak to ve sportu chodí. Co by jiné daly za finále GS.
Reagovat
smazaný uživatel
No dneska to bylo tak tak...
Mohou dekovat za to momentum, kdy se Hlavackova ve druhem na tom servu sypala.
V prvnim se me zdalo, ze tam trochu spi na tom kurtu...;)
...a zacatek to dost prochrnely.;)
Nastesti to dopadlo pro Bucie dobre...
Reagovat
VlS
Jo, ten začátek spaly. Mě to totiž připadá, že se Lucy s Beth nějak nezatěžuj taktikou a jdou se na kurt prostě bavit. Beth je hodně živelná, ale u Lucky je pomalu, ale jistě vidět zlepšení na síti a jde si tam taky pro víc bodů než dřív.
Reagovat
smazaný uživatel
4. GS!
Nadhera...nejusmevavejsi par na okruhu ma GS.
Jste The BEST of The BEST!
Gratulace a preji v tomto roce jeste 3 triumfy!

Willander: "I love watching them"...;)
Hele willandere, predstav si, ze ja taky ;D)
Reagovat
misa
Když uvážím, jaké má Beth občas problémy s podáním a Lucka zase s voleji, tak jsou jejich úspěchy ohromující. Dovedou se ale nabudit a kamarádství mezi nimi dělá hodně. Zřejmě slušnej oddíl :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, ale jak maji svuj den....coz dnes tedy fakt moc nemely,... tak dokazi na tom kurtu koncertovat, a vypada to dost neskutecne a velkolepe;)
Dneska je zachranilo jejich uzasne pratelstvi a opitmismu...jsou jak dvojcata...ale uznavam, ze dneska jim pomohla take Hlavackova tim vykonem na servisu...
Reagovat
misa
Taneček na oslavu titulu :) Lucka pod Čermákem prohrála jedinou čtyřhru. Třeba proto si ho najala. Ne, pořád věřím, že se zlepší i v singlu.
Reagovat
smazaný uživatel
nemedituj ted nad singlem,
oslavujem miso;D)!!!
Mame 4. titul...;)
Reagovat
misa
https://www.instagram.com/p/BPmvUwWDFTg/
Reagovat
smazaný uživatel
No a zatancily to i pred poharem na centru, po ceremonialu;)
A pekne synchronne...
Reagovat
smazaný uživatel
zde :) https://twitter.com/AustralianOpen/status/824895202766630913
Reagovat
misa
Krásné.
Reagovat
smazaný uživatel
;)
Reagovat
smazaný uživatel
tak jdem na Nadala ať je to kompletní seniorské finále
Reagovat
FulnekUltras
holátka si můžou drbat...hlavy
Reagovat
smazaný uživatel
No nic, ale i tak Andrea se Šuaj se nemají za co stydět, snad spolu vydrží. Andy se Šuaj může být určitě ještě úspěšnější než s Luckou Hradeckou
Reagovat
janek_da
gdo by to byl řek před pár lety. Pěkně Lucko.
Reagovat
Fandina
kromě začátku prvního setu byly lepší než Andrejka s Peng. Takže gratulka. Andy s Peng tady hrály moc dobře, hlavně Andrejka se mi moc líbila, ale dneska na Bucii neměly.
Reagovat
letityfanousek
polibky proběhly, ale Lucka s Andreou jen plác plác
Reagovat
PetaM
Super holky! Další GS, stanete se světovým párem č. 1. Beth nejlepší hráčkou, Lucka světová dvojka. Nádhera! :) Gratulace.
Reagovat
Stan_Borowitz
Typicky čecháčkovské předsudky odkoukané od anglosasů. Čína stála vždycky při nás, máme jim co vracet.
Reagovat
PetaM
No a co? :D :D Mně je minulost šumák.
Reagovat
Fandina
hlavně jí vůbec nemáme co vracet
Reagovat
smazaný uživatel
Já teda proti Číně nic nemám, je spousta horších zemí
Reagovat
Stan_Borowitz
Děcka, neberte to tak vážně...
Reagovat
Fandina
když ono to nejde, nereagovat na takou satiru
Reagovat
smazaný uživatel
Já na vlajku nekoukám, to tu melu furt. Je mi jedno jestli je z Číny, Kanada, Německa nebo Česka. Ale Slovenkám nefandim a Rumunkám taky ne, Němkám vlastně taky ne a Ruskám taky ne jo a ještě nesnášim Italky a Španělky ale kromě Garbine a Polky, ale Slovenky nesnášim nejvíc. Jak říkám na vlajce mi nezáleží
Reagovat
Stan_Borowitz
Hoši nic ve zlém, to není nic proti vám, já nésu žádny rasista, pro mně cigán jak černoch, lidi sú lidi, to je jasné...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně lidi jsou černí, žlutí, hnědí nebo normální :D
Reagovat
misa
gratulace k 4. grandslamovému titulu a Lucii k číslu 2 na deblovém žebříčku :)
Reagovat
EllNino
Měl jsem dejavu :) jako před 2 lety :D
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda :( šance tu byly velké
Reagovat
smazaný uživatel
Andrea dnes na servisu příšerná....
Reagovat
Stan_Borowitz
Zase na druhou stranu z toho, co jsem viděl, tak když už se hrálo, tak to skoro vždycky musela uhrát sama. Čínská sestra byla na síti naprosto k ničemu, naopak spíš nahrávala soupeřkám.

Kvalita celkově dost hrozná na finále GS.
Reagovat
FulnekUltras
podřadná disciplína - bohužel - ale pro pozvednutí emancipačních snah čecháčků dobré... ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně. Taky (pro některé) příležitost ukázat svou lokajskou čecháčkovskou povahu tím, že se stanou loutkou anglosasů. Ještěže to Andrea vyvažovala.
Reagovat
misa
:)
Reagovat
Fandina
ale je to důkaz, že nelepší spojení je s ušáky
Reagovat
Stan_Borowitz
Vazalství jsi asi chtěla napsat...
Reagovat
Fandina
jj to víš, jsem zmasírovaná pravicovými kapitalistickými médii, že nevím co mluvím
Reagovat
Fandina
jinak samozřejmě, vazaalství jsem měla napsat, však jako čecháček ani jinak uvažovat neumím
Reagovat
PetaM
Jen tipuju, ale Andrea si nevyhrála servis celý druhý a třetí set že? Zatím :D
Reagovat
PetaM
Ale teď si ho na truc vyhraje :D :D
Reagovat
misa
4-1, ale jen s jedním brejkem, což je při podání BMS jako nic.
Reagovat
misa
3 nevyužité brejkboly můžou hodně bolet.
Reagovat
PetaM
Lepší než kulkou do hlavy :D
Reagovat
EllNino
zvlášť Lucie na síti teď
Reagovat
misa
Ale krizový servis Beth je úspěšně zvládnutý. Teď snad už výhru neztratí :)
Reagovat
PetaM
Řekněte někdo Beth, ať se tam zbytečně nesere :D :D
Reagovat
EllNino
ona si prostě tu lajnu nepohlídá :D
Reagovat
smazaný uživatel
Come ON!!!:)
Reagovat
EllNino
jak jsi mluvil o těch juniorech, tak teď hraje Moutet a to je docela šikovnej levák :)
Reagovat
smazaný uživatel
Promin, ted jsem v laufu...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda Andy se Šuaj obávám se že todle nedají a prohrajou
Reagovat
Fandina
Bucie byly ve druhém setu lepší, od poloviny prvního setu se začaly zlepšovat a teď to dotahly. Andrejka s Peng se snaží, ale možná že je to právě svazuje.
Reagovat
PetaM
Peng si tam žádá jestřába jak blbá a on jí řekne, že si nežádala a žádného nedostane :D :D :D Super umpire :D :D
Reagovat
EllNino
:D poprvý jsem ji viděl nasranou v obličeji
Reagovat
PetaM
Na druhou stranu se nehádala, mávla rukou a dobré :D
Reagovat
misa
Beth teď podává hodně špatně...
Reagovat
misa
Ale začínat 3. set servisem je výhodné :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemá někdo odkaz na článek, kde Andrejka "propagoval" zázračné potravinové doplňky na FCB? Už to má bohužel smazaný.
Reagovat
aligo
Připadá mi ze Peng je trochu pozadu
Reagovat
Stan_Borowitz
na jedné straně zrádkyně a vazalka anglosasů, na druhé budovatelka nerozborného přátelství s bratrským čínským lidem. Není pochyb o tom, komu fandit.
Reagovat
misa
Hlaváčková si vždy po ztrátě vlastního servisu stěžuje u rozhodčího :)
Reagovat
EllNino
na slunko no :D ...ale je to pro obě strany stejný
Reagovat
Fandina
na velkoplošnou obrazovku, na to, že se tam mění reklama během hry
Reagovat
Basa
Jj, na sluníčko by si musela stěžovat jinde:)))
Reagovat
EllNino
jo taak :) aha
Reagovat
Fandina
:-)) otázkou je, jakou řečí by se tam chtěla bavit
Reagovat
Stan_Borowitz
Jakoukoli přece...
Reagovat
Fandina
já zapomněla
Reagovat
Fandina
Koukám, že se Bucie do toho ve druhém setu opřely a hned v prvním game mají brejk.
Reagovat
Fandina
Basa na O2 říká Peng Shuai a komentátor na ES 1 říká Shuai Peng. A u něj mě zaujalo, že u ní nepřechyluje. Na O2 Tenis nepřechylují všichni, to se ví.
Reagovat
EllNino
Tak Čínská jména se nepřechylují běžně, to ani Svačina na ČT Sport ... taky říkal Su-Wei Hsieh
Reagovat
Fandina
Komentátor na Eurosportu 2 ale řekl Pengová.
Reagovat
EllNino
jj to i tenkrát říkali Na Liová ... slyšel jsem obojí v televizi :)
Reagovat
Basa
Musíš věřit mně:)))
Reagovat
Fandina
JJ takže Šuaj je příjmení?
Reagovat
EllNino
ne Šuaj je jméno, ale Číňani říkají nejdřívé své příjmení
Reagovat
Basa
Přesně jak říkáš, hurikáne!
Reagovat
Fandina
Je vidět, že jsi perfekcionalista. Chválím.
Reagovat
Stan_Borowitz
Číňani to taky vyslovují úplně jinak, že. Myslím, že v češtině bychom měli dodržovat česká pravidla...
Reagovat
Fandina
O výslovnost ale nejde.
Reagovat
Stan_Borowitz
To je úplně to samé. Jde o jazyková pravidla. Jestli máme v češtině používat česká nebo řekněme čínská. Maďaři myslím také dávají příjmení před jméno a ještě jsem žádného komentátora neslyšel, že by říkal třeba Nagy Peter...

Mimochodem, je docela zajímavé, že Maďarsko nemá jako snad jediná evropská země žádného opravdu kvalitního tenistu na profi úrovni. Jejich nejlepší hráč je na 160. místě ATP.
Reagovat
EllNino
Právě teď postoupil Piros do finále juniorky, tak možná se Maďaři dočkají :) ... a shodou okolností byl Marton Fucsovics, kterého jsi zminoval jako nejlepšího Maďara ve druhé stovce, juniorská světová jednička a vítěz juniorky Wimbledonu 2010 :)
Reagovat
Fandina
Doufám, že nikdy nebudeme používat čínská pravidla a to myslím, nikdy a v ničem.
Nějaký důvod k tomu, proč to tak říká asi má. Jak známo O2 TV ženská jména nepřechyluje. To je nedá k příjmení ová.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jasně, mně to předřazení příjmení ale připadá jako takové snaha ukázat "hele, jak jsem chytrej". Kdyby to používal i u těch Maďarů, tak budiž. Ale to jsem fakt ještě neslyšel.
Reagovat
Fandina
Snaha nesnaha, ale jak by ses to třeba dozvěděl, že se to tam takhle říká a nevšiml sis to. Teď už to víš.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já to sice věděl, ale máš pravdu.
Reagovat
FulnekUltras
Stawy Toporowe... ;)
Reagovat
HayashiM
"30-something tournament" nejen v singlech :D
Reagovat
Fandina
Už se těším, holky jsou na place.
Reagovat
Fandina
A na O2 TV Tenis.
Reagovat
Fandina
a teď už i na Eurosportu 1
Reagovat
Krisboy
Holky jsou prostě všude.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist