Češky v Hobartu postupují. Kvitová dala lekci Peersové

11. 1. 2009, 13:28
Aktuality 9
WTA HOBART - Hladkým vítězstvím dvakrát 6-0 dnes vstoupila osmnáctiletá česká tenistka Petra Kvitová do turnaje v Hobartu. Její duel s o rok mladší držitelkou divoké karty Sally Peersovou z Austrálie trval jen 43 minut. Postoupila také Iveta Benešová, která vyřadila osmou nasazenou Tamarine Tanasugarnovou
Petra Kvitová

Petra Kvitová, která před týdnem hned v prvním kole podlehla Srbce Aně Ivanovičové, si spravila chuť při vstupu do turnaje v Hobartu. S domácí hráčkou až páté světové stovky neprohrála ani game a za 43 minut porazila Sally Peersovou dvakrát 6-0. Ve druhém kole ji čeká sedmá nasazená Ukrajinka Aljona Bondarenková, která ve svém úvodním vystoupení sezony zdolala Niculescuovou z Rumunska.

Postoupila také Iveta Benešová, která vyřadila osmou nasazenou Tamarine Tanasugarnovou z Thajska po setech 7-5 7-5. V dalším zápase se může střetnout s kamarádkou Nicole Vaidišovou, která však navzdory špatné formě musí ještě zdolat Italku Santangelovou.

Z favoritek v úvodním kole neuspěla ani turnajová dvojka Patty Schnyderová, která ve dvou setech podlehla Bulharce Cvetaně Pironkovové. V závěru druhé sady dostala frustrovaná Švýcarka napomenutí za nesportovní chování, když se nevybíravě dohadovala s rozhodčím o sporném míči, který chybně zahlásil čárový rozhodčí. Po utkání si s empirovým rozhodčím ani nepodala ruku.

"Skalp 14. hráčky je pro mě velkou výhrou. Zatím jsem vyhrála pouze tři nebo čtyři zápasy nad soupeřkou z Top 20, tak je to pro mě cenné a důležité vítězství," těšilo Pironkovovou.

Nejvýš nasazenou hráčkou je v tasmánském Hobartu Italka Flavia Pennettaová. Vítězka získá šek v hodnotě 37.000 dolarů.

WTA HOBART (Austrálie, tv. povrch, 220.000 dolarů) - nedělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Benešová (ČR) - Tanasugarnová (8-Thaj.) 7-5 7-5
Kvitová (ČR) - Peersová (Austr.) 6-0 6-0
Pironkovová (Bul.) - Schnyderová (2-Švýc.) 6-2 6-4
A. Bondarenková (7-Ukr.) - Niculescuová (Rum.) 6-4 2-6 6-2
Rybáriková (SR) - K. Bondarenková (Ukr.) 4-6 7-6(6) 6-1

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Juchůůůůů, já měl pravdu! Utkání nevypustila, při několika mečbolech se nepoložila a bojovala o 3. set a vyplatilo se to.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že je to předzvěst dobré sezony pro Petru, když se na Nikol nedá koukat.
Reagovat
smazaný uživatel
Peers je největší loser, co se tam vyskytoval. Z takových výsledků se nic poznat nedá. Především je dobře, že Benešová jde dál a naše hvězdy si zahrajou proti sobě.
Pak jsem zvědavý na Uršulu, když jeden čtenář o ní tak básní. Druhá kvalda proti té italské obludě byla mimořádné překvapení, ale vývoj třetího utkání otočila jen tak tak.
Reagovat
skott
Ulka ma formu, bohuzel je smula, ze kdyz se ji ted podarilo dostat do hlavni souteze, ceka ji hned ve ctvrtek kvalifikace AO.Protoze ma v prvnim kole silnou souperku da se ocekavat, ze zapas vypusti aby byla fit a odpocata v Melbourne, coz je jeji priorita.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč tedy Hobart hraje, když má údajně vypustit? AO je u začínající hráčky priorita? Na GS podle mě má šanci jen v 1. kole, když bude štěstí při losu, zatím by stačilo, aby postupovala do dalších kol na takových turnajích. Mohlo to v hlavním pavoukovi dopadnout o něco líp, ale snad to proti Wozniak nevzdá. V dalším kole to už vypadá nadějně.
Reagovat
skott
Proc asi?Za zvladnuti kvalifikace v Melbourne dostane 60b, v Hobartu 16.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře, ale počítá se jen 16 turnajů. Když se její součet bude skládat z bodů za kvalifikace a první kolo, tyhle nižší turnaje dají 17 bodů nebo občas možná přidá 65 za GS, tak to k posunu na žebříčku nepovede. Navíc, z mnoha kvalifikací vůbec nemusí postoupit. Občas musí jít dál i v hlavní soutěži, Hobart by mohl být i za 16+70 bodů.
Reagovat
skott
Nejsem si jistej,co presne si mel namysli:/Hracka ze druhe stovky musi jit nahoru postupne, kvalifikace hrat musi.Ja jen rikam, ze je skoda, ze se ji podarilo dostat do hlavni souteze tady, kdyz pripadne QF je na programu ve stredu a kvalifikace zacina ve ctvrtek.Muze tam(AO) ziskat vic bodu za mene prace.
Reagovat
smazaný uživatel
22:06 jinými slovy - kvalifikace hrát musí, ale kdyby se pak z 1. kola dál nedostávala, tak by jí sestava 17, 17, 17, 17, 17 atd. bodů nedala ani těch dnešních 516 celkem.
Na prestižních grandslamech se ale chce vytáhnout každý a "víc bodů za míň práce" může snadno krachnout. Dosavadní 3 výhry stály mnoho úsilí, takže je snad lepší teď hrát na hranici svých možností a dokončit pěkných 86 bodů.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist