Češky v Madridu válí, postoupila Kvitová, Šafářová, Hradecká, Hlaváčková a už do 3. kola Cetkovská

7. 5. 2012, 13:19
Aktuality 137
Někteří hráči se proti ní bouří, českým tenistkám ale modrá antuka v Madridu zatím svědčí. Petra Kvitová v úvodním kole potvrdila roli favoritky proti Novozélanďance Erakovicové a bez ztráty podání postoupila. Své zápasy dnes zvládly i Lucie Šafářová a kvalifikantky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká; druhou z nich čeká v dalším kole právě Kvitová.
Petra Kvitová

Už včera odstartovaly ženskou soutěž v Madridu nejlepší dvě tenistky světa, podle kterých se na modré antuce - letošní novince - hraje jinak než na té klasické. Dnes si její vlastnosti poprvé vyzkoušela loňská vítězka turnaje Petra Kvitová, a adaptovala se na výbornou.

Česká jednička proti své soupeřce Marině Erakovicové vyrukovala s tradičním nátlakovým tenisem, na nějž Novozélanďanka nenašla odpověď. Kvitová sebrala 39. tenistce světa první dva servisy, rychle se dostala do vedení 4-0 a po půlhodině svítil na ukazateli stav 6-2.

Otěže utkání držela Kvitová i v následující sadě. Ve třetí hře si připsala další brejk a kráčela za postupem. Jediný kritičtější moment v celém zápase pro ni přišel za stavu 4-3 při vlastním podání, kdy chybami umožnila Erakovicové vedení 40:0. Jediné tři brejkboly Novozélanďanky v utkání však díky skvělým servisům odvrátila a hru získala pěti míči za sebou. V následujícím gamu vzala počtvrté Erakovicové servis a po 67 minutách prošla do druhého kola.

V něm ji čeká krajanka Lucie Hradecká, kterou po úspěšně zvládnuté kvalifikaci nezastavila ani Číňanka Shuai Peng. Hradecká odstartovala svůj zápas prvního kola výborně, v celém prvním setu si bezpečně držela podání a díky jedné využité příležitosti sadu získala poměrem 6-4. Komplikace přišly až ve druhém setu; v něm česká tenistka otočila nepříznivý stav 1-4 na 5-4 a mohla zápas dopodávat, Shuai Peng ale prokázala pevnější nervy a set ještě vyhrála 7-5. Rozhodující sada však probíhala podle podobného scénáře jako ta první: Hradecká se brzy dostala k brejkbolu, využila ho, podání už si pak dokázala udržet, a po necelých dvou hodinách se radovala z vítězství 6-4 5-7 a 6-4.

Hradecká koncem minulého roku porazila unavenou Kvitovou v extralize, jediné vzájemné utkání na WTA Tour vyhrála na US Open 2010 současná čtvrtá hráčka světa.

Z kvalifikace do druhého kola postoupila také deblová partnerka Hradecké Andrea Hlaváčková. Nedávná fedcupová debutantka se v duelu s Australankou Anastasií Rodinovovou dostala po necelé hodině a půl k prvnímu mečbolu, využila ale až ten sedmý a zvítězila 6-1 a 6-4. V dalším kole ji čeká světová jednička Viktoria Azarenková z Běloruska.

Nástrahy prvního kola dnes ve španělské metropoli zvládla i Lucie Šafářová. Proti ní sice stála čerstvá vítězka z Estorilu Kaia Kanepiová, Estonka ale na modré antuce svou vítěznou sérii neprotáhla. Kanepiová se za celý první set nedostala k žádnému brejkbolu a kvůli jednomu zaváhání při vlastním servisu úvodní sadu prohrála 4-6. V dalším setu Lucie Šafářová hned v prvním gamu promarnila tři brejkboly a další příležitosti zahodila v páté hře, za stavu 4-4 už se ale dočkala a zápas pak čistou hrou ukončila.

Večer podtrhla parádní den českých tenistek Petra Cetkovská. Ta už postoupila do 3. kola poté, co porazila 6-4 7-5 domácí Španělku Lourdes Domínguezovou Linovou.  Česká tenistka se tak na třetím turnaji v řadě dostala přes dvě soupeřky po sobě. 

O postup do třetího čtvrtfinále v řadě si Cetkovská, jež v úvodním kole smetla Zvonarevovou, zahraje proti světové pětce Samantě Stosurové. Australanka ve večerním utkání otočila souboj s Američankou Christinou McHaleovou, kterou zdolala 2-6 6-4 6-0.

Vůbec první tenistkou, které se dnes v Madridu podařilo postoupit, byla bývalá světová jednička Serena Williamsová. V dopoledním zápase se proti Rusce Jeleně Vesninové rozjížděla pomaleji, díky jednomu brejku ale úvodní set vyhrála 6-3 a druhou sadu už jasně ovládla. Za stavu 4-1 vyhrála své podání čistou hrou poté, co na druhou stranu kurtu poslala čtyři esa v řadě; es si nakonec připsala 14 a za 69 minut zvítězila hladce 6-3 6-1.

"Pokud jde o povrch, tak podle mě není nijak veliký rozdíl mezi modrou a červenou antukou. Řekla bych, že je to až na tu barvu stejné. Větší rozdíl vidím mezi antukou evropskou a tou americkou," řekla Serena po svém postupu.

Nedařilo se naopak Venus Williamsové, která však bojovala už o postup do 3. kola. Zkušená Američanka dnes nestačila na 12. nasazenou Němku Angelique Kerberovou, které podlehla za 64 minut hladce 4-6 1-6.

Výsledky - Madrid - ženy (antuka, dotace 3.755.140 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Kvitová (3-ČR) - Erakovicová (N. Zél.) 6:2, 6:3, Šafářová (ČR) - Kanepiová (Est.) 6:4, 6:4, Hlaváčková (ČR) - Rodionovová (Austr.) 6:1, 6:4, Hradecká (ČR) - Peng (Čína) 6:4, 5:7, 6:4, S. Williamsová (9-USA) - Vesninová (Rus.) 6:3, 6:1, Makarovová (Rus.) - Voskobojevová (Kaz.) 6:2, 7:6 (7:3),  Suárezová (Šp.) - Jankovičová (15-Srb.) 4:6, 7:6 (7:5), 6:4, Erraniová (It.) - Scheepersová (JAR) 4:6, 6:2, 6:3, 

Dvouhra - 2. kolo:
Cetkovská (ČR) - Domínguezová (Šp.) 6:4, 7:5,  Stosurová (5-Austr.) - McHaleová (USA) 2:6, 6:4, 6:0, Li Na (8-Čína) - Solerová-Espinosová (Šp.) 6:3, 6:1,  Kerberová (12-Něm.) - V. Williamsová (USA) 6:4, 6:1. 


 

pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

137
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
freeteepek
Jestli byste někdo nemohli zítra nahrát souboj našich tenistek a hodit ho třeba na Youtube. Já se k TV zas nedostanu:-)
Reagovat
Bob
by bylo fajn, jsem tak pryč :)
Reagovat
Bob
jako sorry, ale představoval jsem si, že 117. hráčku světa vyštípe z kurtu raz dva, ale naopak, druhý set do tie breaku. Viko, Viko.. Jsem zvědavý, jak bude před OH ranking.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem zvědavý na další kolo.. Jestli bude ve 3. kole souboj Vika vs. Ana, tak tušim zajímavý zápas...
Reagovat
tommr
od pondělka už bude Andrea zas hráčka z první stovky ... :)
Reagovat
pepin
Přesně se ukazuje, že vrcholný výkon prostě nejde udržet pořád. Příklad Djok., Petry a ted Viki je toho důkazem. Každá šnůra prostě jednou skončí. Otázka zní, za jak dlouho se k té šnůře dotyčný či dotyčná vrátí, nebo vůbec vrátí.
Reagovat
majkl005
Mě to teda vychází že by se měla nacházet někde okolo 103. místa
Reagovat
majkl005
Ikdyž jí by se vlastně měli ještě připočítat nějaký body za kvaldu, že ?
Reagovat
smazaný uživatel
Ale zase musíš uznat, že Andrea proti ní nastoupila bez jakékoliv bázně a hany a některé údery měla vážně moc pěkné. Je od ní moc sympatické, jak k zápasu přistoupila stylem, že nemůže proti Vice nic ztratit a nebála se hrát. První set rozhodla jedna hra a v druhém setu si už Vika TB pohlídala. Ale Andrea byla více než důstojnou soupeřkou. Narozdíl od Kláry, která mě teda zklamala hlavně svým nemastným, neslaným přístupem. Máša by si zápas jistě pohlídala, ale Klára jí mohla alespoň trochu zatopit. To by ale musela trochu chtít a né se tam tak odevzdaně a bez chuti vláčet. Byl to nuda a ne moc pohledný zápas s velkým množstvím UE oproti winnerům.
Reagovat
tommr
Andrea má ted 536 bodů. Za Madrid získá 110 bodů (30 za kvaldu a 80 za druhý kolo) a od pondělka bude mít proto 672 bodů. To jí bude stačit na 96.-99. místo v žebříčku (podle výsledků hráček co jsou okolo ní) ... :)
Reagovat
Bob
Rozhodně souhlasím, Andrea hrála opravdu dobře a za přístup ve hře má palec nahoru. Souhlasím i s Klárou, chvílema mě připadalo, že jí ten tenis ani trochu nebaví, nadruhou stranu se ji nedivím, prohrávala, ale mě vždycky při sportu dokáže odradit ten negativní přístup. Uznávám, že Andrea hrála dobře, ale stejně se nadále držím faktu, že už to není "ta" Vika (leden, únor a březen)
Reagovat
smazaný uživatel
jj, souhlasím, u Viky je ten pokles formy vidět. Nevím, jestli je to tím přechodem na antuku nebo prostě tím, že se to nedá udržet na takové úrovni věčně a útlum se dá logicky očekávat. Také mě, jak píšeš, zajímá, zda a za jak dlouho se Vika dokáže do své formy ze začátku roku vrátit. Podle toho, jak se hráč dokáže znovu vracet z různých útlumů a propadů zase nahoru do top formy, se dle mého pozná právě ten "opravdový šampion nebo šampionka"
A co se týká té Klary, tak tam mě právě nejvíce vadí ten přístup. Není se jí někdy co divit, když naproti Maria. Ale přijít na kurt už tak nějak otráveně, že stejně prohraji, tak co se snažit.....,to mě štve. Právě proto, že v takových zápasech nemá co ztratit, mohla by se trochu uvolnit a zkusit to. Maria byla ta pod tlakem, že je č. 2 a musí vyhrát.
Reagovat
freeteepek
Ono je to i zjevně o tom, proti komu hraješ a jak silná je tvoje motivace. Samozřejmě, že forma kolísá. Jsou vyhecované soubeje bezi rivaly a jsou zápasy favoritů s outsidery, které příliš nemotivují k tomu, abys ze sebe dostal maximum. Outsider přitom nemá co ztratit, hraje uvolněně a kolikrát nad očekávání dobře...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Andrea bojovala jako lvice, ale bohužel to nestačilo...:-( Ale za výkon se ubec nemusí stydět. Jen stačí udělat nákej uspěch na menšim turnaji, aby nemusela hrát kvalifikace.. Škoda ještě toho setbolu..
Reagovat
tommr
jj Andrea dneska prohrála se ctí a nebyl vidět žádnej moc velkej výkonostní rozdíl mezi ní a Azarenkovou ... :)
Postup do druhýho kola jí navíc vynese nahoru v žebříčku a po nějakým čase se zase vrátí do první stovky ...:)
Reagovat
pepin
Naprosto s Tebou souhlasím, jaký rozdíl proti Kláře.
Reagovat
dadaft
!!! pojď Andreo !!!
Reagovat
smazaný uživatel
... no zadna sranda to nebyla... teda aspon pro ty, co meli za vic dukatu vsazene sety 2-0 pro Azu... jak odvracela volejem ten setbol.. to jsem videl uz v siti :) a ty 3 dvojchyby pri servisu za stavu 5-4.. ano ano, byl jsem hodne sprosty.. du to vydychat:)
Reagovat
tommr
a musela si vyžádat MTO. Doufám, že se to neprojeví na jejím výkonu v deblu. Ještě dneska by v něm měla hrát s Hradeckou hodně důležitej zápas ...
Reagovat
dadaft
tak já nevím, ale Vika už není ta neporazitelná mašina jako před měsícem dvěma...
Reagovat
smazaný uživatel
taky mi to připadá.. Třeba na ní nechala ňáký stopy ta porážka od Marie.. Teď si Vika otevřela výprodej dvojchyb, v posledních 2 hrách jich dala mam zato 4..
Reagovat
Fandina
Ahoj, tak trochu nestíhám, počasí přeje, ale něco jsem viděla. Teď Klárku s Márií, koukám že ta je ve formě a všechno si pohlídává. Klárka dobře, horší servis pochopitelně od Márie, které momentálně dost pomáhá. Jinak Klárce to moc slušelo, víc než Márii, ta je okoukaná ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to nakonec Masha zvládla, ale nebyl to pěkný zápas...
Reagovat
pepin
Opět se projevila jako ta stará Klára. Působí jako když ji to nezajímá ani nebaví, když siréně vezme podání, tak to následné svoje prohraje bez naprostího zájmu, chodí tam jak bludná ovce. Tak at se nediví, že je tam kde je.
Reagovat
smazaný uživatel
Výraz má hrozný, ale za to "tam, kde Klára je" by většina holek dala nevím co.
Reagovat
pepin
Ale to jistě, ale o tom to není, člověk by si právě představoval, že tam kde je, tak bude chtít víc. Možná chce, ale předvedený výkon tomu prostě neodpovídá, a když srovnám jak se rvala Andrea, tak je to diametrální rozdíl.
Reagovat
dadaft
kupodivu to až takové vraždění neviňátek není. Máša začla zostra, ale teď Klára ukazuje, že tenis taky umí hrát...
Reagovat
tommr
je zajímavý, že Klára už Sharapovovou dokázala porazit - bylo to ovšem strašně dávno na AO 2003 a Sharapovový bylo tenkrát teprve 15 let. Těžko očekávat, že by Klára něco podobnýho mohla zopakovat i dneska i když zatím s favoritkou bojuje statečně ... :)
Reagovat
dadaft
Šarapovová to pojala klasicky. na začátku setů přitlačí a pak už to nějak doklepe...
pár hezčích výměn bylo, celkově ale nic moc tenis. s tím, co předváděla Serena Williams s na antuce rozehranou Vesninovou, se to nedá srovnat.
dost UE. ((
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jak to vidite VLS a spol. dnes?

10:50
Klara x Marus > tupiji, ze Klara zvladne vic nez 4 gemy, jinak jasne tip Marus.
12:20
Viktorka x Andrea > Andrea zvladne vic nez 3 gemy, jinak jasne tip Viki
14:00
Karlicka x Lucie > Tak pokud Lucka nerozstrili tribuny kolem, tak tip Lucka
14:30
Nadezda x Anicka > Tak zajimave h2h, 5:7, holky sehraly spolu jiz 12 zapasu. Tipuji Anicku
15:30
Anabel Medina Garrigues x Sorana Cirstea > Ja zkusim domaci Anabel...
17:10
Varvara x Shahar Peer > Zkusim Varvaru, ikdyz ma negativni h2h...ale Shahar posledni dobou nic moc.
17:50
Karolina x Mona > No...vse vypada spis na Monu, ale aby tam nebylo prekvapeni, takze tipuji prekvapeni Karolinu
21:00
Anastasia x Serena > Serena se snad udrzi a bude soustredena:)
Reagovat
tommr
včera ti tipovačka aspon co se týče našich holek vyšla opravdu skvěle a tak doufám, že budeš mít pravdu i dneska s Luckou, která potřebuje body jako sůl ... :)
U Kláry a Andrey je to bohužel jasný - tam půjde jen o to, aby chudák holky nebyly moc bitý ... :)
Jinak k zápasu Caro s Monou - je docela možný, že k němu ani nedojde, protože Caro prej zvažuje odstoupení z turnaje. Pokud by přesto hrály tak bude tentokrát Mona jasná favoritka a já doufám, že to zvládne... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud se Karol neciti opravdu dobre, tak Mona postoupi...ale mohl to byt takovy i trosky psychologicky tah. Kdo vi, muze nastoupit a vsechny nakonec prekvapit:)...Uvidime.
Reagovat
tommr
já to asi neuvidím i když by mě to hodně zajímalo. Zápas Caro a Mony se totiž bude hrát souběžně se zápase Tomáše Berdycha a tomu dám nejspíš přednost ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja take ne, mam celkem frmol;)

Jinak Klara uhrala vic nez 4gemy, dokonce 7...Ale uprimne, Marie se moc nenabehala a tech 27 UE, i na ni celkem dost. Kdyby takhle Marie hrala proti Petre, tak nema sanci. Ale tipuji, ze proste hrala jen, co potrebovala...Vysel z toho takovy trosku nudny zapas s par hezkymi returny obou hracek.
Reagovat
tommr
jj Maria se zjevně šetřila na další zápasy - všem bylo asi jasný, že Klára jí při vší úctě k jejím výkonu nemůže vážně ohrozit. Doufám, že příští zápas svede Maria s Luckou a že to bude o něco vyrovnanější boj ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mne Lucka ma potencial sejmout kohokoliv. Jednou jsem slysel anglicky komentatory na ES, ze Lucka ma takovy potencial, ze by mohla byt i nej. Oni jen nechapali, proc chce ukoncit kazdy mic asap za kazdou cenu, kdyz umi i plno jinych uderu...Takze ten jeji ultimatni strileci styl bud vyjde a klidne muze prekvapit i Marus, nebo se proste odstrili sama...
Reagovat
VlS
Chris asi odpadla na fyzičku, ve třetím si už ani nečuchla.
Reagovat
smazaný uživatel
No, nevím, hrálo se necelé dvě hodiny. :)
Reagovat
smazaný uživatel
v rozpisu začíná Maria s Klárou a po nich nastupují Victoria s Andreou. Tak tyto zápasy by měly být v TV. Petra Kvitová má zítra volno.
Reagovat
tommr
Kláru i Andreu určitě uvidíme - ale jen díky jejich soupeřkám. Čekám, že to bude takový vraždění nevinátek ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to se rád podívám. Všechny čtyři jsou vzhledově atraktivní holky a navíc dvě nejlepší hráčky a dvě Češky. Co víc si můžeme přát? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to já taky, ale stejně je rád uvidím. Tak koukám, že přeci jen hrají třetí set, možná to Sam přeci jen ještě zvrátí. Ale pro Petru v tom zatím nevidím nějaké ohrožení, evidentně se trápí a už druhý zápas, to není náhoda, statistika na servisu bídná...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, jsem rád, že se to takto sešlo. Doufám, že bude hrát Petra K. ve středu brzo, aby jí bylo možno vidět. Jinak mě mrzí, že neuvidím zítra zápas Caroline s Monou a Nasťu se Serenou.
Reagovat
VlS
Ty nevíš, co víc si přát? Tak já bych si přál, aby Češky vyhrály a postoupily dál a ty dvě nejuřvanější aby vypadly :-D.
Reagovat
smazaný uživatel
Zítra jen dvě utkání? To snad ne. V programu vidím na dvojce časy pro tenis mezi 14:30 - 16:15 a ještě večer 21:00 - 23:00.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak přát si můžeš... Já mám taky přání a snad ani nemusím říkat jaké. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš zítra nebo dneska? To je ale jedno, já v programu na dvojce nevidim tenis ani na dnes ani na zítra.
Reagovat
smazaný uživatel
Používám papírový dvoutýdenní programový magazin TV star a tam jsou na 8.5 výše uvedené časy.
Reagovat
smazaný uživatel
Já teď kouknul na net na program anglického Eurosportu a tam jsou opravdu uvedeny časy, které píšeš. Ale není u toho napsáno live. Já se jinak koukám na web českého Eurosportu a tam to samozřejmě není, protože ta dvojka je jiná než anglická.
Reagovat
smazaný uživatel
Tento magazin z trafiky vždy obsahoval program pro česky dabované verze Eurosportu vysílané našimi operátory.
Reagovat
Fandina
Česká verze Eurosportu na dvojce něco má dnes i zítra nic live jak píšete http://tv.eurosport.cz/tvschedule.shtml
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je zvláštní, já právě pro jistotu vždy kontroluji, co jak vysílají na tom odkazu, co uvádí Fandina, protože tam to aktualizují i během dne podle aktuálního vývoje různých přenosů. No uvidíme, každopádně by bylo jen dobře, kdyby toho už začali dávat více a platily ty časy, které uvádíš.
Reagovat
dadaft
letos Madrid na Eurosportu jen dva zápasy denně.
nic moc. večerní prostě nevysílají...
ale podle programu by nám to snad měli vynahradit turnajem v Římě - to jede live tenis od rána do večera (aspoň podle webových stránek).
Reagovat
pepin
No ahoj, nějak jsem Tě tu dlouho neviděl, co se děje? Máš tenisovou dovolenou či co?
Reagovat
smazaný uživatel
Petrova-Ivanovic
Wozna-Mona
Pavlusenko-Sirena
--
by mel streamovat WilliamHill, jestli tomu ale tak fakt bude, tot otazka dne.. :)
Reagovat
Fandina
Ahoj, tak trochu nestíhám, počasí přeje, ale něco jsem viděla. Teď Klárku s Márií, koukám že ta je ve formě a všechno si pohlídává. Klárka dobře, horší servis pochopitelně od Márie, které momentálně dost pomáhá. Jinak Klárce to moc slušelo, víc než Márii, ta je okoukaná ... úsměv
Reagovat
freeteepek
Tak vidím, že to nebude pro Sam jednoduchý. Kristína se otřepala z pravýho háku, kterej jí Sam na začátku druhýho setu uštědřila.Škoda, že nevidíme situaci v ringu:-)
Reagovat
tommr
je to ostuda, že to nemůžeme sledovat aspon na netu. Eurosport měl dneska navíc v programu vysílání z Madridu od 23:00 a místo toho vysílaj blbý motorky ...
Reagovat
smazaný uživatel
To se ovšem pleteš. Měli naplánovaný hodinový sestřih z již odehraných utkání, žádné live to být nemělo. Zítra je podobná hodinovka v programu dvojky až od 0:30.
Reagovat
freeteepek
Ten Eurosport mě pěkně víte co...Jsem si koupil ten jejich eurosport player, kde můžou vysílat kolik kanálů se jim zachce. Třeba pořád jen tenis. Jenomže místo toho pořád vysílají snoooooker! Sport pro hospodské povaleče, kterých je v Anglii plno. Ti chlapící posádavají po barech, chlastaj hnusný anglický pivo a čumí na snooker!!!
Ta stanice by se měla přejmenovat.:-(
Když vidím, jak málo se tenis objevuji ve vysílání globální TV kanálů, jako je Eurosport, čím dál tím míň chápu sponzory, který do toho sportu valí miliony. Copak těm cca deseti sponzorům štědře dotovaného madridského turnaje nejde o publicitu??? Proč do toho ty miliony sypou? Jestli má tenis tak malou sledovanost, jak to vypadá, že má dle stanie Eurosport, tak by vítězové tenisových turnajů neměli vyhrávat miliony, ale o řády nižší sumy!
Reagovat
smazaný uživatel
Eurosport se ale opravdu tomu tenisu věnuje se mi zdá čím dál tím míň. Furt slyším, jak lanaří lidi do playeru a pak si přečtu, že ani tam jim to nepustějí. Pitomej player - to je ohromnej zážitek platit za to a sledovat to na compu a ještě ani né to, co člověk chce.
Tak Sam to nakonec zvládla a zazpíval i kanár, ale Christina jí to tedy nedala zadarmo.
Reagovat
smazaný uživatel
Sport pro hospodské povaleče, hahaha :-)
Kdyby ve finále MS nebyli tak nesympatičtí hráči jako Ou Saliven a Carter, díval bych se taky.
Chybí tady celoevropský kanál specializovaný na tenis, kromě jednoho kódovaného holandského a italského Supertennisu s velmi ořezanou nabídkou turnajů není vůbec nic.
Reagovat
freeteepek
Po prohraném prvním setu byl nejvhodnější moment navýšit sázky na Sam. Kurz okolo 2,0je slušný. Zatím to vypadá, že Sam druhý set urve. Pak přijde ten správný moment hodit něco taky na Christinu. Ostatně už jsem začal při kurzu 3,60. Takle se mi to líbí:-))Jediný, co mě mě mrzí, je fakt ,že zítra jsem zase celý den v lese:-(
Reagovat
freeteepek
Peťulka zase poměrně jednoznačně nedávno ve Stuttgartu porazila Kerberovou a její letošní prohra s Venus z Miami je už dávno zapomenuta. Ta Caja Mágica připomíná halu (s dírou ve střeše), takže oproti halovému Stuttgartu je to pro Petru hlavně rozdíl v barvě antuky. A ta se jí líbí! Věřím v pozitivní energii barev a Petra zůstává mou favoritkou na celkové vítězství v Madridu.
Serena je sice (zdá se) opět rozjetá, nicméně Petra se mezitím rozehraje a má na to, aby ji porazila. Narozdíl od Marie. Je komplexnější hráčka, má lepší return, levácký servis.
Reagovat
Heather_Fedex
to snad ne!!!! sammy, bojuj!!
Reagovat
Heather_Fedex
:((((((((((((((((
Reagovat
Heather_Fedex
sammy do toho! ukaz, co v tobe je!!!
Reagovat
tommr
já to tušil, že Stosurová bude mít s McHaleovou problémy. Jsem zvědavej na třetí set ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
jeste porad neskoncil ten 2. :((
Reagovat
tommr
máš pravdu - Christina jí zase brejkla zpátky ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak tak koukám, tak možná ten třetí set ani nebude. No, čekal a tipoval jsi to dobře, mně to dneska nějak nevyšlo.:)
Reagovat
Heather_Fedex
jede se do 3. setu...snad bude mit sam pevne nervy a vyuzije zkusenosti, kdyz uz ta hra neni na svem miste
Reagovat
Heather_Fedex
tak snad tohle uz nepokasle...
Reagovat
tommr
škoda, že v tom třetím setu McHaleová z nějakýho důvodu úplně odpadla - čekal jsem vyrovnanější závěr ...
Reagovat
freeteepek
Tak Venus dostala nakládačku!
Reagovat
Bob
Kerber zničili Venus a potvrdila, že je letos v dobré formě :)
Reagovat
tommr
vítězství Kerberový jsem sice čekal, ale ne až tak jednoznačný. Znamená to, že je bud Kerberová v laufu nebo že má Venus zase nějaký zdravotní trable ...
Reagovat
freeteepek
Maria/Serena 3/1 / 14/2. A k tomu ještě dodám úspěšnost prvního servisu u Sereny 89%! Ani jednu jsem hrát neviděl, ale pokud se tyto dvě potkají ve čtvrtfinále, tak mou favoritkou je jednoznačně Serena.
Reagovat
Heather_Fedex
zalezi i na tom, kdo oproti serene stoji. masa ma returny svetovych parametru, to vsichni vime, jinak by nebyla tam, kde je. zas tak jednoznacne bych to nevidela. ale nepredbihejme. nekdy ani delovy servis nestaci, to by musela serena povyhravat vsechno, na co sahne. a uz tento rok mela par zakopnuti.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale i Masha je na tom se servisem hodně dobře, Podáva nejlíp od zranění ramene a proti Begu, když v 1. setě dala první servis tak až na 1 vyjímku to byl bod a ve 2. setě, když dala první servis tak to byl vždy bod... Já doufám, že k tomu zápasu dojde, ale ještě ani jedna v tom čtvrtfinále není. :-)
Reagovat
freeteepek
Taky bych si přál, aby Máša Serenu porazila. Třeba Serena nebude mít svůj den. Už je trochu starší a unavenější:-) Petra si rozhodně víc věří na Mášu, než na Serenu.
Reagovat
smazaný uživatel
To se takhle nedá porovnávat. Obě tady odehrály jeden zápas a každá proti jiné soupeřce. Serena dnes vážně dobře podávala. Pomalu se rozjížděla, ale pak hrála dobře. Některý údery byly famózní. Mashu jsem hrát neviděl. Kdyby obě došly do čtvrtfinále, tak bude záležet i na tom, která bude mít lepší den atd. Pro Marii může hrát, že je v laufu a pro Serenu, že si na ní věří a má podle všeho velkou motivaci vyhrávat.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a když Masha porazí Serenu tady, tak jí neporazí při případném setkání na FO. Serena se nenechá porazit dvakrát za sebou a bude hrát jako býk, když na druhé straně vidí červenou.:-) A když zůstane zdravá, tak bude hrozně nažhavená na GS titul, už dlouho žádný nevyhrála, bude nebezpečná hlavně na trávě.
Reagovat
Heather_Fedex
sam je proste zlaticko ;) a je dobre, ze jsi uz sundala bryle a muzeme ji hledet do jejich hezkych modrych oci. ja mam na sammy nejradsi jeji povahu. je to presny opak azarenky- pokorne tiche devce, kt. to ma v hlave srovnane. je profesionalni a lidska. nevydava zadne zvireci zvuky pri hre (jenom obcas pri svem servisu, ale to je v toleranci), nehada se s rozhodcimi, ale umi se i hezky povzbudit a nakopnout.
na jeji pocest:
sam stosur- poezie

bleda tvar a tmave bryle,
k tomu svalstvo,
vse vidime.
kick servis a forehand- prask,
davej bacha na jeji vyprask.

rychle nohy,
k tomu slice,
nestacim se vynadivat.
sam stosur jmeno ma,
i us open umi vyhrat,
trofej uz je doma,
serena jen muze koukat.

sam je zkratka zlaticko
rychla hra ji jde,
zakrici si "c'mon!"
a vsechno ji vyjde
;)
Reagovat
dadaft
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týká Sam - souhlas. Taky se mi líbí její oči. :) Ale chceš snad říct, že Vika to nemá v hlavě srovnané nebo co? :D Vika je hlasitá a občas divoká jenom na kurtu... Jinak je jí sotva slyšet. :)
http://www.youtube.com/watch?v=umjSkIZD728
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jo, tady se poslední dobou vyrojilo básníků, že by stálo za úvahu vyrobit jim vlastní sekci. :-)
Reagovat
Heather_Fedex
tak to je opravdu zvra-ce-ne ;)) pry "i don't have voice" tak to ji neverim ANI OMYLEM!!!
ja mam z te viky takove smichane pocity. nekdy se chova jako spratek, nekdy pomuze souperce do saten, nekdy je ticha a skromna....no proste zvracene! ;))
I proto ma sam tolik kreditu u mne, ze se porad chova stejne a na nic si nehraje (timto nechci rict, ze se vika na neco hraje, vim ze je proste jeste mlada a nevybourena)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak Vika myslela, že nemá hlas na zpívání... Což je škoda, protože by mohla dát s Caroline duet. :D
Reagovat
smazaný uživatel
tajnu angelika, 2 brejky a 3-0, jen at ji vydrzi dech:)
Reagovat
Bob
se něde nedá, co? :(
Reagovat
dadaft
nic jsem nenašel. neví někdo?
Reagovat
smazaný uživatel
já to taky nemůžu najít, mě fakt vomejou, já teď koukám na Baghdatise
Reagovat
dadaft
podle statistik Venus zatím první servis špatenka.
její švigra podávala jináč.
Reagovat
smazaný uživatel
mel byt stream na sportingbetu... ale misto toho tam je cerne nic.. To same stosur, pff
Reagovat
smazaný uživatel
podle statistik to tak vypadá a v druhém setu už to je 0:3 a jsou v tom dva breaky. Sereně ten servis dnes vážně šel.
Reagovat
dadaft
Sammy s Christine ještě nezačaly. třeba se to ještě objeví.
Reagovat
smazaný uživatel
uz zacaly a je tam prd:(... predtim tam Bagdatis normalne poskakoval.. no co.. tak bez obrazku, hlavne ze Angela vyhrala, skoda ze jsem to nedal zavic, ale po boji je kazdy king.., tak dik angeliko, priste jedu opet s tebou proti LiNa:)
Reagovat
tommr
jediný co by se dalo označit za překvapivej výsledek je vyřazení Jankovičový od Suarez Navarrový. Jelena ale letos hraje mizerně a tak to zase tak velkej šok nebyl ... :)
Pro Lucku Šafářovou by to ale přesto mělo znamenat o něco větší šanci na postup do třetího kola ... :)
Reagovat
dadaft
kdyby se teď hrálo finále Fed Cupu, bylo by naše ....... napadlo mě. ))
Reagovat
smazaný uživatel
to nakonec zvládla, gratulace! Na začátku druhého setu jsem viděl, že prohrává a myslel jsem si, že bude třetí set a najednou kouknu a ona to dotáhla a pak i otočila.:) Dnešek tedy pro všechny naše holky opravdu úspěšný. Tipnul bych si, že přeci jen bude hrát Petra proti Stosur.
Reagovat
tommr
soupeřku Petry budeme znát už dneska večer - já bych McHaleovou předem neodepisoval - její trpělivá hra by mohla na Stosurovou platit ...
Je zajímavý, že s oběma potenciálníma soupeřkama už Petra letos hrála. Se Stosurovou hladce prohrála v Doha, zatímco McHaleovou porazila v tom památným zápase v Miami - tam to už už vypadalo, že Petra dostane dva kanáry, ale po neskutečným obratu to ještě otočila a vyhrála (jestli si pamatuju dobře tak Petra vyhrála 13 z posledních 14 her) ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
McHale muze hrat trpeklive jak chce, pokud Stosurova zopakne svuj vykon ze Stuttgartu nebo predesleho dvojzapasu ve Fed Cupu, horko tezko prohraje servis.. fandit budu McHale protoze.... me obligatni - dnes hraje proti polochlapovi...:)
Reagovat
tommr
já teda budu taky fandit McHaleový, ale ne kvůli tomu, že bych považoval Stosurovou za polochlapa. Samantha sice vypadá jako kulturistka, ale jinak je to docela hezká a milá holka ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si přesto tipuji, že Samantha vyhraje. V prvním kole si prožila těžký zápas a třeba jí to nakoplo. A i kdyby nenakoplo, tak si stejně myslím, že Christinu dá. Uvidíme, jak nám naše tipy vyjdou.;) No pro Petru bych si jednoznačně přál Christinu, ten obrat, kdy Petra vstala doslova z mrtvých, si pamatuji a právě proto si myslím, že by si proti ní věřila. Jankovicová mě ani nijak nepřekvapila, v poslední době je nějak marná. Lucce Š. by Navarro mohla dát.
Reagovat
smazaný uživatel
I když jí na dnešní výhru netipuji, budu kvůli Petře fandit také Christině. Mně Samantha přijde také jako celkem v pohodě a milá. A přijde mi i taková skromná.
Reagovat
smazaný uživatel
edit "Lucce Š. by Navarro mohla dát." Lucka Š. by Navarro mohla dát. Tak, jak jsem to napsal, by to vypadalo, že si myslím, že by jí Navarro mohla dát třeba kanára ;)
Reagovat
dadaft
Samantha je přátelský typ osoby.
má ráda sport. běhá, leze s chlapama po horách. maká...
podle mě je dobrá fyzička pro tenistku velký přínos. Stosurová když má problém, tak v hlavě. fyzicky vydrží všechno...
Reagovat
tommr
no kanára asi Lucka nedostane, ale určitě to nebude mít se Suarezovou jednoduchý. Na AO Suarezová pořádně potrápila i Petru Kvitovou a tady v Madridu hraje vlastně doma. Čekám proto velkej boj, ale věřím, že si Lucka postup nenechá ujít a vyhraje ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
jj, fyzičku má Samantha dobrou, v Charlestonu dohrávala v jeden den zápas s Voskoboevovou a pak asi za dvě hodiny nastoupila proti Venus a také ji porazila ve třech setech. A druhý den neměla v dalším zápase problém s fyzičkou. S tou hlavou máš pravdu, ale myslím, že už na tom taky zamakala. Ukázalo se to na US Open, kde v těžkých tříseťácích s Petrovou a pak Kirilenkovou dokázala zachovat chladnou hlavu a ve třetím setu je udolat.
Reagovat
tommr
Hlaváčková, Hradecká, Kvitová a Šafářová postoupily do druhýho kola a Cetkovská dokonce už do třetího. To je stoprocentní bilance v dnešních 5 zápasech v singlu!!!
Radost nepatrně kalí jen vypadnutí našeho deblu Benešová+Strýcová, ale to se tak trochu dalo čekat, protože Iveta s Bárou jsou v poslední době tragický ...
Reagovat
Bob
postoupila do 2. kola 6:4 7:5.
Reagovat
VlS
Peťa, tak a hrrrrrrrrr na Samanthu nebo Chris.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak se píše v expres zprávach, tak Petra C. postoupila, už do 3. kola... V prvním kole rozdritala Věru a ted ve 2. kole porazila Dominguezovou :-)
Reagovat
Bob
teda 3. kolo :)
Reagovat
smazaný uživatel
zabojovala, 1. set si zvykala a pak ji udolala... a pokud v dalsim kole sfoukne Radwu.. tak jeji cast pavouka uz pak je od "favoritek" vymetena, - Bartoli, Schiavone i Cibula out.. a "lehce" muze dojit az do semi - pokud ji teda nedojde stava:)
Reagovat
smazaný uživatel
semifinale by byl: Kerber-Errani & Mona-Petra (Cetkovska) :)
Reagovat
smazaný uživatel
a dneska Angelika-Venus.. doufam ze 2 setech a napohodu a bez skrece Venuse, nechcu se u toho nervacit.. modra antuka neantuka :)
Reagovat
dadaft
Petra C. zatím dobře. tohle bude český den v madridu. ))
Reagovat
tommr
Petra začala ve velkým stylu, ale od stavu 5:1 v prvním setu se začala karta obracet. První set ještě Petra urvala, ale v úvodu druhýho jí už Španělka válcuje ...
Reagovat
dadaft
no jo, teď to vypadá na třetí set...
zaber Petro. to dáš.
Reagovat
dadaft
ufff, tak nakonec to dobře dopadlo. ))
české hráčky dneska super. jen tak dál...
Reagovat
tommr
hezky to Petra otočila - za stavu 1:4 jsem už pevně počítal se třetím setem ... :)
Reagovat
dadaft
jj.
nejcennější je asi vítězství Lucky Šafářové. Kanepi je momentálně dobrá.
Reagovat
tommr
jj Lucka to dneska měla rozhodně nejtěžší a přiznám se, že jsem čekal, že nejspíš vypadne. V její prospěch mohlo rozhodnout i to, že Kanepiová došla v Estorilu tak daleko a byla asi dost fyzicky i psychicky utahaná. To ale úspěch Lucky nijak nesnižuje ... :)
Reagovat
dadaft
dívám se teď na Almagra s Giraldem (první set byl super) a po třech zápasech musím říct, že míček je proti červené antuce vidět opravdu mnohem líp.
no a když člověk vidí míček, tenis víc baví. )))))
tohle by mohlo rozhodnout.
tipuju, že turnaje na modré antuce se chytnou...
Reagovat
smazaný uživatel
tedy snad se to zlepší, přišla mi nesvá, nebýt dobrého podání, tak ve výměnách byla taková tvrdá, i když winnery tentokrát docela převládly:)
Reagovat
Pe3k
Gratz!
Reagovat
dadaft
jj, jdu si pustit Beautiful Day od U2 ))
Reagovat
smazaný uživatel
A bylo toho nebylo málo, tak dneska vyhrál i Lukáš Rosol :-) první set vyhrál 6:1 a pak mu soupeř vzdal..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak PARÁDA Lucka právě porazila Kaiu :-) Wow, všechny holky, kromě Ivety ve druhém kole.. To je hodně dobrý...:-)
Reagovat
rib
souhlas, je to vynikající - moc jsem Lucce Š. fandila, asi hrála dobře, pořád měla nějaké breakbally, tak Kaiu nakonec udolala :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No, uplne jednoznacne to od Petry nebylo, tech 0:40 v druhem setu....no, ale ustala to bravurne. Jsem zvedavej na nadchazejici ceskou rezbu.
Reagovat
petrulinka
Takže si zahrají proti sobě Lucka Hradecká s Petrou Kvitovou. Jsem zvědavá, jestli Petra oplatí Lucce porážku z extraligy.
Reagovat
tommr
já doufám že jo. Nemám vůbec nic proti Lucce, ale Petra je určitě "potřebnější" - musí totiž v Madridu dojít hodně daleko, aby aspon obhájila svojí současnou pozici a výpadek ve druhým kole by pro ní znamenal těžkou ránu. Hradecký přeju hlavně úspěch v deblu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že oplatí. Na jednu stranu se na ten ryze český zápas těším, ale na druhou stranu mně bude Lucky kapku líto....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist