Češky v Maroku září, postoupila Benešová i Voráčová

29. 4. 2010, 15:22
Aktuality 1
Okruh WTA se po více než roce může dočkat čistě českého finále. V marockém Fesu se už mezi nejlepší čtyři probojovaly dvě české tenistky. Poprvé v kariéře se do semifinále turnaje WTA dostala Renata Voráčová, která si poradila i s pátou nasazenou Angelique Kerberovou, a krátce po ní postoupila i turnajová sedmička Iveta Benešová.
Iveta Benešová

Zvlášť pro Renatu Voráčovou je postup do semifinále výborným výsledkem. Šestadvacetiletá česká tenistka došla na turnaji WTA zatím nejdál do čtvrtfinále a ve Fesu se tak dočkala nejlepšího výsledku ve své dosavadní kariéře.

Hráčka, která už v prvním kole vyřadila čtvrtou nasazenou Melindu Czinkovou, se nezalekla ani turnajová pětky Angelique Kerberové z Německa, která do dneška hrála v Maroku suverénně.

Voráčová sehrála s Kerberovou netradiční zápas, ve kterém měly obě hráčky velké problémy s udržením vlastního podání. Diváci viděli v prvním setu hned devět brejků. Česká tenistka nechala svou soupeřku uhrát při jejím servisu pouhých devět výměn a díky pěti proměněným brejkbolům získala úvodní sadu v poměru 7-5.

Ani ve druhém setu Voráčová nepolevila a Kerberová znovu dvakrát sebrala podání. Němce už ale sama nabídla jediný brejkbol, který navíc dokázala odvrátit, a za 78 minut tak zvítězila 7-5 6-2.

V semifinále se česká hráčka utká s talentovanou Rumunkou Simonou Halepovou. Juniorská vítězka Roland Garros dnes vyřadila nasazenou dvojku Patty Schnyderovou a soutěží prochází bez ztráty setu.

Pokud Voráčová překoná i další soupeřku, může ve finále narazit na svou krajanku Ivetu Benešovou, která se do semifinále probojovala nedlouho po ní.

Sedmá nasazená Benešová nezačala svůj souboj s kvalifikantkou Laurou Pous Tiovou nejlépe. Proti trpělivé a dobře podávající Španělce příliš často kazila a úvodní set prohrála rychle 2-6. Od druhého setu ale změnila taktiku. Díky pestřejší hře přinutila Pous Tiovou k chybám a od té doby už na kurtu dominovala. Španělka už dokázala uhrát jediný game a po více než hodině a půl Benešové podlehla 6-2 1-6 0-6.

 

Výsledky - Fes (antuka, 220.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Voráčová (ČR) - Kerberová (5-Něm.) 7:5, 6:2, Benešová (7-ČR) - Pousová (Šp.) 2:6, 6:1, 6:0, Halepová (Rum.) - Schnyderová (2-Švýc.) 6:2, 7:6 (7:3), Cornetová (Fr.) - Keothavongová (Brit.) 7:5, 6:2.

Semifinálové dvojice: Cornetová - Benešová, Halepová - Voráčová.

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Manasjevová/Zakopalová (Rus./ČR) - Czinková/Parraová (4-Maď./Šp.) 6:2, 7:6 (7:3), Hradecká, Voráčová (ČR) - Cabezaová, Pousová (Šp.) 6:2, 6:1, Benešová, Medinaová (1-ČR/Šp.) - Grothová, Keothavongová (Austr./Brit.) 6:1, 6:3. 

 

Komentáře

1
Přidat komentář
skott
aneb vitezstvi chytrosti nad hrubou silou.Naprosto dokonale takticky zvladnute utkani Ivety, ktere se obratilo dvema mici na konci prvniho setu.Do stavu 4-1 a 40-15 nemela Ivet proti razantni hre Spanelky od zakladni cary moc sanci, pak ale prisel zlom v podobe dvou uspesnych kratasu za sebou, se kterymi si Pous Tio absolutne nedovedla poradit a najednou se vsechno zmenilo o 180 stupnu.Sice jeste Pous Tio hru se stestim ziskala pro sebe a nasledne i cely set, ale Iveta si zacla verit a zatimco do zmineneho stavu nezkusila jediny kratas (a pri servisu souperky se nedostala ani na shodu), tak potom je zarazovla pravidelne, co druhy fiftyn.A nejenze Pous Tio je neumi vubec precist a nevi, co s nima, ale i kdyz se Ivete nepovedly, tak ji drzela neustale ve strehu a nedovolila ji soustredit se na svou hru.Jestli tohle videly i dalsi tenistky, tak muze mit Pous Tio velke problemy v dalsich zapasech, protoze to proti ni az neuveritelne funguje...
A samozrejme Renata Voracova to je sok, ale prijemny.I kdyz to moc nechapu:-)Czink, Kerber ani O'Brien sice nejsou extra dobre antukarky, ale oproti Renate aspon kvalitni singlistky.No jsem zvedavy, jestli aspon jedna z nich finale udela.Ivet by z horni poloviny bez Carly ted mela...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist