Češky ve Stuttgartu dohrály

30. 9. 2008, 21:59
Aktuality 0
WTA STUTTGART / TAŠKENT - Po Nicole Vaidišové se s halovým turnajem v německém Stuttgartu i poslední dvě Češky, které se do hlavní soutěže dostaly z kvalifikace. Záhlavová nestačila na nasazenou Eadwaňskou a Zahlavová-Strýcová podlehla Petrovové. V Taškentu překvapila hráčka třetí světové stovky Palkinová, jež vyřadila turnajovou dvojku Govorcovovou.
Barbora Zahlavová-Strýcová

Pro českou tenistku Sandru Záhlavovou byl na turnaji ve Stuttgartu maximem postup z kvalifikace. Dvaadvacetiletá Češka, jíž patří 198. místo v žebříčku a v hlavní soutěži turnajů WTA se objevuje jen zřídka, dnes v prvním kole podlehla 3-6 2-6 osmé nasazené Agnieszce Radwaňské z Polska.

Stejný osud potkal i další dvaadvacetiletou Češku Barboru Zahlavovou-Strýcovou. Ta nestačila na světovou osmnáctku Naďu Petrovovou z Ruska, se kterou prohrála dvakrát 2-6.

V Německu už dohrála také Slovenka Dominika Cibulková. Devatenáctiletá rodačka z Bratislavy dnes uhrála jen čtyři gamy proti šesté nasazené Marion Bartoliové z Francie. Svou krajanku může ve druhém kole pomstít Hantuchová, nejdříve však musí zvládnout své úvodní střetnutí s Ruskou Zvonarevovou.

Kyrgyzská tenistka Palkinová překvapila na turnaji v Taškentu
O překvapení se na turnaji v Taškentu postarala kyrgyzská tenistka Ksenia Palkinová. Devatenáctiletá hráčka dnes vyřadila v uzbecké metropoli druhou nasazenou Olgu Govorcovovou z Běloruska po setech 7-6 4-6 7-5. Hráčka třetí světové stovky si hraje na podniku WTA podruhé. V prvním případě se loni rovněž v Taškentu dostala do čtvrtfinále.

Další cennou zkušenost si připsala patnáctiletá Portugalka Michelle Larcherová De Britová. Andreje Klepačové ze Slovinska nejdříve nadělila kanára, druhý set sice ve zkrácené hře ztratila, ale rozhodující sadě už znovu dominovala. O premiéerový postup do čtvrtfinále se utká s Běloruskou Taťanou Pučekovou, která dnes smetla turnajovou osmičku Voskobojevovou.

WTA STUTTGART (Německo, tv. povrch - hala, 650.000 dolarů) - úterní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
A. Radwaňská (8-Pol.) - Záhlavová (ČR) 6:3, 6:2, Petrovová (Rus.) - Zahlavová-Strýcová (ČR) 6:2, 6:2, Bartoliová (6-Fr.) - Cibulková (SR) 6:3, 6:1, Pironkovová (Bul.) - Cornetová (Fr.) 6:2, 6:1, Azarenková (Běl.) - Szavayová (Maď.) 7:5, 6:3, K. Bondarenková (Ukr.) - Pennettaová (It.) 4:6, 6:2, 6:1.

WTA TAŠKENT (Uzbekistán, tv. povrch, 145.000 dolarů) - úterní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Pcheng Šuaj (1-Čína) - Rodionovová (Rus.) 6:4, 6:1, Palkinová (Kyrg.) - Govorcovová (2-Běl.) 7:6 (9:7), 4:6, 7:5, Cirsteaová (3-Rum.) - Dzehalevičová (Běl.) 7:6 (7:4), 7:5, Niculescuová (6-Rum.) - Savčuková (Ukr.) 7:5, 1:0 skreč, Pučeková (Běl.) - Voskobojevová (8-Rus.) 6:1, 6:1, Manasjevová (Rus.) - Abdurajmovová (Uzb.) 6:1, 6:1, U. Radwaňská (Pol.) - Amanmuradovová (7-Uzb.) 7:6 (7:5), 6:3, De Britová (Port.) - Klepačová (Slovin.) 6:0, 6:7 (4:7), 6:2, Lapuščenkovová - Bratčikovová (obě Rus.) 4:6, 6:1, 7:6 (7:3), Olaruová (Rum.) - O'Brienová (Brit.) 6:2, 6:1, Panovová (Rus.) - Ogorodovová (Uzb.) 6:4, 6:0, Švedovová (Kaz.) - Jakimovová (Běl.) 6:1, 6:0.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist