Cetkovská v Dubaji proti Jankovičové nepřekvapila

20. 2. 2012, 23:39
Aktuality 70
WTA DUBAJ - Před týdnem si připsala skalp Ivanovičové, dnes v Dubaji už Petra Cetkovská další bývalou srbskou světovou jedničku Jelenu Jankovičovou neporazila. Příliš chybovala a prohrála hladce ve dvou setech.
Petra Cetkovská

Minulý týden v Dauhá si Petra Cetkovská připsala skalp bývalé srbské světové jedničky Any Ivanovičová a postoupila do 3. kola, v něm ale měla problémy s ramenem a Stosurovou už nepřekvapila. Zdravotní potíže ale zřejmě nebyly tak vážné a sedmadvacetiletá Češka se dnes představila v Dubaji. 

A Cetkovská znovu čelila jiné bývalé nejlepší tenistce světa ze Srbska - Jelena Jankovičové. Ve Spojených arabských emirátech už ale česká hráčka nepřekvapila. Zřejmě ji limitoval pohyb ramene, v zápase napáchala 10 dvojchyb a za 73 minut podlehla 2-6 2-6. 

Cetkovská tak poprvé po pěti turnajích v řadě neprošla přes 1. kolo, což se jí za posledních 12 měsíců stalo z 12ti turnajů WTA teprve podruhé.

V Dubaji se z českých hráček ještě představí Lucie Šafářová, která se v prvním kole utká s Petrou Martičovou z Chorvatska. Z kvalifikace postoupila také Iveta Benešová a její první soupeřkou bude Slovenka Dominika Cibulková. Startovat měla i třetí tenistka světa Petra Kvitová, kvůli nemoci se však odhlásila.

Jankovičová se ve 2. kole utká s Italkou Flavií Pennettaovou, jež porazila dvakrát 6-3 svou kamarádku Anabel Medinaovou ze Španělska. 

"Nebylo to snadné utkání, protože Anabel je jednou zmých nejlepších přítelkyň. Ale tenis už je takový - musíte jít na kurt a snažit se hrát svůj nejlepší tenis. Nebylo to jednoduché, ale jsem ráda, že jsem vyhrála," řekla Pennettaová. "Dnes nám to navíc hodně znepříjemňoval silný vítr."

Italka, jež v sobotu oslaví 30. narozeniny, spadla v dnešním vydání žebříčku už na 28. místo. "Není to jednoduché každý týden obhajovat body. Ale máte každý týden na to se zlepšit a vzít si body zpátky. Ale pro mě je lepší, když o tom (bodech a žebříčku) nepřemýšlím, jsem pak méně nervózní. Soustředím se hlavně na to, abych hrála dobře, protože když to tak dělám, můžu vyhrát hodně zápasů," pokračovala Pennettaová.

"Letos si žádné velké cíle nedávám, protože když jich nedosáhnete, je to pak frustrující. Raději jdu krok za krokem. Samozřejmě, že olympijské hry jsou hodně důležité, ale také bych se ráda vrátila do Top 20 a rok zakončila někde kolem 15. místa," svěřila se nakonec Pennettaová se svými síly.

Deja vu Kirilenkové
Přesně po pěti letech na sebe v Dubaji hned v 1. kole narazily Maria Kirilenková a Monica Niculescuová. A zápas skončil na chlup stejným výsledkem 6-3 6-0 pro ruskou tenistku, která od stavu 1-3 v první sadě zpřesnila hru, vyhrála 11 gamů v řadě a celkovou bilanci vzájemných zápasů vyrovnala na 2-2.

"Na začátku tam bylo několik těsných gamů. Ale dělala jsem vše správně a tlačila jsem se na síť. Ona (Niculescuová) v těch gamech hrála lépe, ale já jsem pokračovala ve své hře a postupně to již bylo lepší. Potěšilo mě, jak mi fungoval forhend. Nicméně jsem hrála dobře z každé pozice na kurtu," pochvalovala si výkon Kirilenková, jež si už letos zahrála finále v Pattaye. 

"Jsem šťastná, protože normálně se mi na začátku sezony nedaří. Předloni jsem byla ve čtvrtfinále, ale pak se mi až do French Open nedařilo. Teď mám ale pocit, že hraju více konzistentně a že jsem vyhrála všechny zápasy, které jsem měla," dodala sympatická Ruska.

O postup do čtvrtfinále si Kirilenková zahraje s Ivanovičovou, nebo Schiavoneovou.

Letos stále neporažená světová jednička Victoria Azarenková v Dubaji vykročí za již čtvrtým titulem sezony duelem proti Julii Görgesové. Němka dnes otočila duel ze stavu 2-6 a 1-3 s trojnásobnou finalistkou turnaje Světlanou Kuzněcovovou z Ruska, kterou nakonec zdolala po setech 2-6 7-6 6-4.

"Začátek se mi příliš nepovedl. Ona (Kuzněcovová) mě zasypala svými údery. Snažila jsem se dostat zpět, hrála jsem míče více doo kurtu a bojovala jsem. A když přišla šance, využila jsem jí," komentovala Görgesová svůj obrat.

- WTA PREMIER DUBAJ -
(Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 2.000.000 dolarů)
pondělní výsledky (20. 02. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Jankovičová (8-Srb.) - Cetkovská (ČR) 6-2 6-2
Peerová (Izr.) - Al-Nabhániová (Omán) 6-3 6-1
Kirilenková (Rus.) - Niculescuová (Rum.) 6-3 6-0
Pennettaová (It.) - Medinaová (Šp.) 6-3 6-3
Görgesová (Něm.) - Kuzněcovová (Rus.) 2-6 7-6(2) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

70
Přidat komentář
smazaný uživatel
A je po brejkove prihode...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak prvni brejk Daniely. No uvidime, jestli zapas Daniela otoci...hlavne, aby se trefovala do kurtu.
Reagovat
VlS
Pojd na nový vlákno
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se zapas trochu vyrovnava, ale porad ta Daniela strasne kazi...no trapi se, trapi...
Reagovat
smazaný uživatel
20 nevynucenych Daniely, vic asi nema cenu dodavat...
Reagovat
smazaný uživatel
Uf, ten backhand Daniely sel nekam do kytek, a Polona pousti 72% prave na backhand:)
Reagovat
smazaný uživatel
No, tak Daniela slusne kazi...za 5 her nejakych 14 nevynucenych, dost slusne.
Reagovat
smazaný uživatel
Celkem slusna Polona na prijmu...
Reagovat
smazaný uživatel
tak dnes sem prolifroval decentni vyhru, od rana jsem nalozenou Lucinu..., s tim ze to nebude v TV tak to nebudu nijak v prubehu korigovat a pekne postaru si az checknu vysledek... no ale to bych nebyl ja, nevydrzel jsem to, mrkl na skórbórd.. videl jsem 6-3 1-3.. chvili jsem sledoval naskakujici cislicka a netuse jak to na kurtu vypada.. zacal pomalu ale jiste panikarit.. a pri setbolu Marticove to vsechno prelil na ni... v pomeru: vyhraje Luca vyhraju 1 euro ehm, vyhraje Martic = vyhraju pakl.
No takze, priste to fakt kaslu a zkontroluju az finalni vysledek..
Tak dnes jeste polechtam tu Halepovou, to je bojovnice.. jak se patri... a pak uvidim.
Reagovat
smazaný uživatel
No hl;avne rozpacity zacatek lajnovych, kteri jeste na zacatku spali:)

Jinak Lucka postupuje:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, co nevyslo ve druhem:) vyslo ve tretim.

Jinak souhlas s angl. komentatory - dnes zachranila Agu jeji zrucna ruka, ten predposledni winner na siti byl tim klasickym prikladem.
Jinak Aga - spatny pohyb, trapila se holka, hooodne spatny 2 servis.
Hodne pokazeny technickych micu, ale tady trochu zahral svou roli i vitr...hra na siti 50/50 bud hodne spatny nebo super mice...

Pro doplneni winnery obou hracek
Aga vs Aleksandra
37 vs 30
Reagovat
smazaný uživatel
A opet pekny winner nakonec.
Tak uz jsi spokojenj VLSi:)?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ten dropik na konec...peknyyy.
Reagovat
smazaný uživatel
Na podani jde Aleksandra a jde podavat na vitezstvi v zapase. No kdo by to rekl po prvnim sete:).
Na druhou stranu, Aga si to skomplikovala sama, hodne opatrny druhy servis, ktery ji slusne potopil:(
Reagovat
VlS
Tak Aleksandra Agu znovu brejkla - Vlku, mám takovej pocit, že ty na bobku hraný údery mají svá úskalí. Pokud je začne Aga dělat ne jako řešení z nouze, ale proto, aby nemusela udělat 2 kroky dopředu, tak to asi optimální řešení nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele sam pinkas, tak vis jak to je.
Osobne pokud sam vyhazuji, nebo mi to nejde, zahrat kratas, slajs, cokoliv a flakam to na siti do site, zkusim hrat chvili vic na jistotu...normalka. Jen u toho nesmi clovek zustat do konce zapasu:D

Joooo ted jak to pisi, tak konecne prvni kraaasnej cistej winnerovej dropshot, tak toto trvalo...a o tom to je.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo pro doplneni, uskali ma i ultimatni styl :)
Reagovat
VlS
Ty, nezlob se, ale ta neskutečná nemohoucnost obou zahrát koncovej balón, to tedy až zaráží.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak posledni akce Agy na siti, to bylo dost drsne...i pro mne.

Ale sam musis pochopit - jestli to dobre sledujes. Aga Zkousi dropshot, stopball, mic jde dal nez ceka nebo do site, a zachranuje to potom cim se da...Ty holky nejsou silove hracky...nemuzes cekat prestrelku:)
Reagovat
smazaný uživatel
teď mi došlo, že bude hrát proti Sabine, konečně nějaká sranda
Reagovat
smazaný uživatel
Petra M. Lucku dvakrát brejkla, pak Lucka si vzala jeden brejk zpátky a teď to vypadá, že jí to šlape. 3:4 v druhém setu.
Reagovat
smazaný uživatel
škoda, další brejkbol už tam nebyl
Reagovat
smazaný uživatel
ale teď už ji Lucka brejkla a je to 5:5
Reagovat
smazaný uživatel
těžko to vysvětlit, těžko to pochopit
Reagovat
smazaný uživatel
Aga vs Alek 2.set
winners 18 x 16

Uspesnost na siti Agy !
11/15

Podle mne tam hraje celkem svou ulohu i vitr...hodne micu chodi hodne nepredvidatelne...Aga ve druhem sete prestala pouzivat dropshot, zkusila par krat stopball, ale nic moc.

Stava se:)
Reagovat
smazaný uživatel
je to možné, včera si na vítr stěžovala nejen Flavia ... ten slunečník pod umpirem se trochu třese, ale nijak dramaticky
Reagovat
VlS
TRy brďo TB, Aga vypadá nějaká utahaná
Reagovat
smazaný uživatel
docela ošklivej tenis
Reagovat
smazaný uživatel
taky nazor...
Reagovat
smazaný uživatel
málem u toho usínám...
Reagovat
smazaný uživatel
Tvuj problem...muzes si to preladit na jinej sport, treba bezky:)
Nerikam, ze to je neco extra, ale me se nektere ty prechody na sit libi...co vic, tak holky maji celkem stizene podminky i diky vetru, takze jsou situace celkem nepredvidatelne...
Reagovat
smazaný uživatel
tak promiň jestli tě baví se koukat v každý výměně na 20x stejnej oblouček...
Reagovat
smazaný uživatel
vyjadřuju se tedy hlavně ke konci 2. setu!
Reagovat
smazaný uživatel
Zapas hodnotim od zacatku, a je svym vyvojem zajimavy, nepisi extra, ale zajimavy.
Holky mozna vice a vice prodluzuji vymeny - hraji vic na jistotu, stejne nakonec jeste kazi, a vitr je celkem asi stve, i vzhledem k copum atd...Ale porad holky zkouseji prejit na sit, neco vymyslet...

Jde celkem o dost. Tak se nediv...ze v rozhodujicich momentech si vyberou jistotu.
Kdyby jen tak pinkaly, tak asi tezko jedna bude mit 18 a druha 16 winneru jen ve druhem sete. + stats. na siti ani nemluvne...
Reagovat
smazaný uživatel
hezky řečeno
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D a brejk, prvni krok splnen...
Reagovat
smazaný uživatel
Tipuji, ze Aga ji ted udela 2x za sebou:) a vyhraje 7:5:)
Reagovat
VlS
No, tak 1. krok Aga udělala, myslím, že ten druhej teď přidá abude.

Luckoooooooooo hrej
Reagovat
smazaný uživatel
:-) tip skoro vyšel, ale Aga se rozhodla pro drama
Reagovat
smazaný uživatel
Mankote...prastko, a reprasatko...uf to byl gem:D

Hlavne 2 servis ma Aga nic moc, ale dnes je hooodne spatny, hooodne spatny.
Reagovat
smazaný uživatel
má tři brejkboly/setboly.
Reagovat
smazaný uživatel
a první set v kapse
Reagovat
smazaný uživatel
Tak opet rebrejk.
Skoda, ze Agnieszce nevysel ten stopball, to mohla byt tenisova paradicka. Ale potom to napravila peknou hrou na siti a winnerem...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to byl gem hruuuzy. Na co Aga sahla, tak kazila..uf Potom uz jen frustrace. Jenze - podle mne - se nehybe jak vyzaduje hra. Musi proste hrat aktivneji...je u mice pozdeji, nez je zdravo...
Reagovat
smazaný uživatel
a trochu se soustředit
Reagovat
smazaný uživatel
jo souhlas, vice se soustredit a nebejt uz myslenkama ve sprchach:)
Reagovat
smazaný uživatel
Stacilo, aby Aga zahrala vic aktivneji, a uz to vypada zase jinak. Mno, fakt je, ze na nektere prohozy Aleksandry mela stesti vic nez rozumu, no ale kdyz to ta Kanadanka neda do kuru...to je pak tezky.
Reagovat
smazaný uživatel
ještě bych Aleksandru neodepisoval, štěstí se jí drží a Aga vypadá stále frustrovaněji ... 4:2 pro Aleks a její gameball
Reagovat
VlS
Ty, já si myslím, že to Aga uhraje, ten rozdíl performance je strašlivej. Aga se celkem drží a to hraje na její poměry pod psa (Pse promiň, neber jména Psího nadarmo do huby). Aleksandra byla tak před 2 - 3 lety na úrovni 40, stejně jako Lucka, ale nějak se propadla a vůbec se nevyvíjí. Koukám ale, že jí tam spadne všechno.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v prvnim sete stacilo hrat lehce technicky, takova pohodicka. Na uvod 2.setu hned Aleksandra pritvrdila udery, a najednou byla Aga vsude pozde...Jinak ji hodne uderu nevychazi...to mas pravdu, ze dnes to neni nejlepsi, proto i to triskani raketou, a pritom by mela byt frustrovana ta kanadanka, prvni set malem kanar a ve druhem ztrata dvou brejku za sebou...
Reagovat
VlS
Koukám, že Cibulka skrečla a je v nevím kolikátém turnaji po sobě out v 1. kole.
Aby nepotřebovala těch reklam víc. Dělala si srandu ze Sereny, že točila reklamu na dámské tampony, aby za ně nebyla za chvilku ráda :-D
Reagovat
smazaný uživatel
No a je po brejkove vyhode, pekny winner Agy na zaver hry, pekny a rychly prechod na sit a bylo to hotovy:)
Reagovat
smazaný uživatel
No prosim, a je z toho brejk:) Aga ten vstup 2.setu dost podcenila. No vubec je videt, ze nektere posledni dropshoty pousti hodne riskantne, souperka ji to celkem i dobiha tak, aby jeste neco zahrala...Tak uvidime...
Reagovat
VlS
No a Aga už taky mlátí raketou a má krásně trpitelskej výraz. Asi ví, co prožívají sázkaři, a chce jim ulehčit život :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No nevim, co prozivaji sazkari, ale celkem ji chapu:)
Reagovat
VlS
Vidím 3. hru, takže těžko dělat velké závěry, ale jestli Alexandra doufá, že ji upinká, tak můj tip je, že neupinká. To jsou kopce, času na hru, čitelná hra co udělá, s tím uspět nemůže.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, taky jsem si na toho sázkaře hned vzpomněla, ten by měl radost, to jsou emoce, jak ji na tom záleží a opravdu je otrávená, když se jí nedaří:-))
Snad to Aga zvládne, dívám se jen chvíli..
Reagovat
VlS
No tak teď už to tý raketě tedy dala docela hustě :-) Začíná hrát stejně tragicky, jak se tváří. Ale ona se z toho asi vyhrabe.
Reagovat
smazaný uživatel
No je videt na uvod 2.setu, ze Aleksandra musi hrat vic aktivne a agresivne. Proste s Agou si nemuze hrat technicky...
Reagovat
smazaný uživatel
Takze takova pohodova 20minutovka.

Aga x Aleksandra
Winners 5 vs 4
UE 7 vs 16 [no nevim jak to uplne pocitaji, sice slajs je na to aby se zahral, z kazdem pripade je videt, ze Aleksandre dela hodne problemy...]

Uspesnost hry na siti
Aga > 5/7
Aleksandra > 4/9
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Aleksandra se nenechala udelat dropshotem, co vic Agu pekne prekvapila, nejen dobehla, ale pekne technicky winner. To dost Aga podcenila, no a Aleksandra urvala svuj prvni gem.
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda, ze Aleksandre ten gem nevysel, celkem zahrala hezky, Aga opet hezky dropshot, dostala si souperku na sit, potom pekne prohazuje...Holky jsou obcas celkem kreativni...Co ale je videt hodne, tak Aleksandre dalaji dost problemy slajsy Agy, po nich dost kazi...
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm, ale ted ve 4 hre Aleksandra ukazala dost pekny stopball a vystavni lob...
Reagovat
smazaný uživatel
to bylo rychlé, Dominika skrečovala za stavu 1:3
Reagovat
smazaný uživatel
pekny uvod zapasu. Ty slajsy Agy jsou fakt obcas vystavni...
Reagovat
smazaný uživatel
již hraje proti Dominice
Reagovat
smazaný uživatel
no Jankovic-Pennett bude zajimavy match, kurzy na Spagetku jsou celkem vysoke a lakave.., prijde mne ze ta "sůva" Jankovicova nema uz moc co nabidnout... a dnesni zapas s P.Cetk. mne o tom trochu utvrdila.. posledni 2 vzajemne vyhrala Penetka taky (i kdyz 3setaky).. no necham se prekvapit
Reagovat
smazaný uživatel
Flavia je zrovna ten typ ženský, která je hodně emotivní a svoje zápasy hodně prožívá, pokud vydrží být koncentrovaná a pozitivní, mohla by vyhrát, Jankovič v poslední době je taky hráčka s promněnlivou formou. Fandím Flavii.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to budem 2. Dneska tam vidis nejaky skryty poklad? Smula je, ze zrovna ty zajimave zapasy nejsou v telce:( tim myslim Cibula, Lucina, Helapovka.
PS: P.C. se do snu neprokousala:(
Reagovat
smazaný uživatel
k male Petre tady toho bylo uz receno dost, taky jsem ze zapasu neco videla, nez me rozcilila pohybem, pojetim a chybama. Uz se tesim na Lucku. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist