Cetkovská vedení s Kuzněcovovou neudržela, Wozniacká opět selhala

17. 8. 2011, 22:48
Aktuality 16
WTA CINCINNATI - Petra Cetkovská v Cincinnati vyhrála nad Světlanou Kuzněcovovou první set, nadějný náskok ale v postup neproměnila. Podruhé během 14 dní prohrála v úvodním zápase světová jednička Caroline Wozniacká.
Petra Cetkovská

Petra Cetkovská v Cincinnati včetně kvalifikace odehrála tři zápasy a ve všech se dokázala dostat ze stavu 0-1 na sety. Dnes ale naopak vedení neudržela. Proti 14. nasazené Světlaně Kuzněcovové vyhrála první set 6-4, byť prohrávala už 1-4, v dalších dvou sadách už ale neuspěla.

Šestadvacetiletá Češka mohl spílat na proměňování brejkbolů. Zatímco při svém servisu neodvrátila ani jeden ze čtyř, sama ze 17 brejkbolů proměnila jen tři. Ve třetí sadě Cetkovská zahodila všech devět šancí vzít soupeřce podání.

Na Kuzněcovovou ve 3. kole čeká krajanka Maria Šarapovová, která poslední vzájemný duel vyhrála právě před rokem v Cincinnati a nakonec prohrála až ve finále.

Petra Kvitová před týdnem v Torontu vypadla už ve třetím kole s Andreou Petkovicovou, hned v Cincinnati se dočká odvety. Německá tenistka ve druhém kole nezaváhala se Švédkou Sofií Arvidssonovou.

"S Petrou se ve výhrách střídáme. Teď je řada na ní," řekla s trochu nadsázky Petkovicová.

Wozniacká končí opět v úvodním zápase
Turnaj přichází stejně jako před týdnem Toronto o velké favoritky hned v úvodu. Kvůli zranění do něj znovu vůbec nezasáhly Venus Williamsová a Kim Clijstersová, problémy s palcem u nohy donutily odstoupit i Serenu Williamsovou. a do turnaje nakonec kvůli zranění pravé ruky nezasáhla ani Victoria Azarenková.

Na kurtu se nedařilo světové jedničce Caroline Wozniacké, jež prohrála čtvrtý z posledních pěti zápasů. Zatímco v Kanadě nestačila na Vinciovou, v Ohiu podlehla stejným výsledkem 4-6 5-7 domácí 76. hráčce žebříčku Christině McHaleové, jež se do hlavní soutěže dostala z kvalifikace.

"Už si ani nepamatuji, kdy naposledy jsem prohrála dvakrát po sobě své úvodní zápasy na turnaji. Většinou se během turnaje zlepšuji, ale teď k tomu nebude příležitost. Ale co se stalo, už nezměním," řekla jednadvacetiletá Dánka., která prohrála s hráčkou mimo Top 75 poprvé po dvou letech.

"Zahrála jsem asi 37 nevynucených chyb. Normálně jich mám za celý zápas tak sedm, nebo osm. Jsem zklamaná, ale stalo se. Život jde dál a já věřím, že zase brzy začnu vyhrávat," dodala rodačka z Odense,

"Opravdu hodně mi pomohlo publikum," pochvalovala si ještě na kurtu Kchaleová, v 19 letech nejmladší hráčka v Top 100. "Pořád tomu nemohu uvěřit. Snažím si to uvědomit, co se mi povedlo. Jsem z toho nadšená."

- WTA PREMIER 5 CINCINNATI (Stat, tv. povrch, 2.050.000 dolarů) -
středeční výsledky (17. 08. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Kuzněcovová (14-Rus.) - Cetkovská (ČR) 4-6 6-3 6-4
McHaleová (USA) - Wozniacká (1-Dán.) 6-4 7-5
Zvonarevová (2-Rus.) - Makarovová (Rus.) 6-3 6-0
Schiavoneová (7-It.) - Kirilenková (Rus.) 6-4 7-5
Petkovicová (9-Něm.) - Arvidssonová (Švéd.) 6-2 6-4
Stosurová (10-Austr.) - S. Williamsová (USA) bez boje
Shuai Peng (16-Čína) - Erraniová (It.) 6-2 6-4
Martičová (Chorv.) - Wickmayerová (17-Belg.) 3-6 6-2 6-2
Hantuchová (SR) - Pennettaová (It.) 6-3 6-4
Petrovová (Rus.) - Ivanovičová (15-Srb.) 6-3 7-6(4)
Jankovičová (Srb.) - Jie Zheng (Čína) 4-6 6-3 6-1
Peerová (Izr.) - Parmentierová (Fr.) 6-2 6-3

Čtyřhra - 2. kolo:
Peschkeová/Srebotniková (1-ČR/Slovin.) - Dellacquaová/Kudrjavcevová (USA/Rus.) 6-2 6-3
Uhlířová/Grandinová (ČR/JAR) - Hlaváčková, Hradecká (7-ČR) 2-6 7-6(3) 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Federer předvedl svůj asi nejlepší výkon za posledních 5 let, je nenapodobitelný, úžasný a okouzlující, snad ještě minimálně 5-8 let vydrží hrát svůj nejlepší tenis, pěvně v to věřím, Rogere jsi jednička!
Reagovat
smazaný uživatel
na Almagra je kurz 2,4 lidi je to je jeden z největších valuebetů jaké kdy spatřily světlo světa!! Lidi vsadte svoje domovy.
Reagovat
VlS
Lopato, ty musíš mít na prosázení celou vesnici, co ?
Reagovat
smazaný uživatel
Wozniacká je výsměch pro termín "světová jednička".. Po tom trapasu před týdnem jsem nevěřil, že by si to dovolila znova a ejhle! Znova a opět jen hezky ve dvou setech :)
Reagovat
skott
vysledek byl 75 36 64
Reagovat
skott
Pred par mesici jsem uz tady sance Very na prvni misto odepsal, ale to jsem si nedokazal predstavit, ze Wozniacki bude schopna opakovane skoncit v prvnim kole.Ona je skutecne v regulerni krizi, s Vinci ta prohra jeste nevypadala tak hrozive, ale dnes proti McHale strasna slabota.Nejvtipnejsi je, ze souperka ani nehrala dobre, ale Wozniacki chybovala v neutralnich vymenach, forhendy koncily daleko v autech, do tlaku se nedostala ani z bekhendu.Prekvapuje me, ze nestacila prave na nekoho tak nevyrazneho jako je Christina, byt mam samozrejme radost:-)
Otvira to novou prilezitost pro Verku nebo Marii, doba temna se pomalu ale jiste zacina chylit ke konci!
Reagovat
VlS
Skote, já si myslím, že příležitost být světovou "1" si musí hráčka otevřít sama a těch adeptek je určitě víc, nezapomínal bych ani na Petru, Na-Li, Azarenku a hlavně Serena se žene spátky k vrcholu jako expres.
Ale krize Caro, to je tedy hrůza, to zoufalý čekání, jestli to druhá pokazí a bezradnost, když to i jenom vrací......... chudák Piotr :-)
Reagovat
skott
no, Piotra bych nelitoval, on je ten kdo Karolinku vsechno naucil nebo ne?:-)
Ale k veci...Wozniacki se k prvni mistu dostala jak, kdyz rikas, ze by si hracka k nemu mela otevrit cestu sama.Pokud se nepletu, tak se doslova procekala, nez se jednickou stala.Dokonce kdyz uz si to sama mohla uhrat a zavrit pochybovacum hubu (pridat zaroven GS), v primem souboji s Verou odesla zbita jako pes.
Vera mela byt jednickou na konci minuleho roku, ale chybely ji body ze zacatku sezony.Paralela s Dinarou o dva roky zpet...
Je mi jasne, ze muj nazor kazdy odsoudi, ze zas jen zminuju Rusky, ale je to tak.Jedine soucasne kandidatky na prvni misto vidim Veru s Marii, pokud Wozniacki bude pokracovat ve stejnem stylu.
Petru jsem zminil nedavno proc ne.Azarenka stale ¨nic¨ neukazala, jen je porad ve vsemoznych predpovedich zminovana jako favoritka.Li Na se podle me zacala vic soustredit po vzoru Kim nebo Williamsek pouze na nejvetsi akce.Serenu nemuzes myslet vazne po dvou vyhranych turnajich, bez odehraneho aspon pul roka se nikdo k prvnimu mistu ani nepriblizi.
Zbyva tak jen Maria, ktera porad dava do kazdeho turnaje jako jedna z mala spickovych hracek vsechno + vyhodu ma i v tom, ze nebyla loni na Turnaji mistryn.A Vera ktera je nejbliz a pri trose zlepseni schopna body z lonska obhajit.
Reagovat
frufru77
Petra Cetkovská mě moc mrzí, jenže využití tří BP ze 17 je katastrofa... velká škoda, Kuzněcovová už je jen jednou ze zhruba 15 hráček, které se jsou schopny střídavě porážet, letos hraje průměrně, byla "k vyřazení".
Radost mám z prohry "Wozňaky" - ne škodolibou, ale tato hráčka je na postu světové jedničky TEĎ už opravdu jen výsměch (na druhou stranu tato skutečnost jen nastavuje zrcadlo reality momentálnímu tristnímu "stavu" špičky žebříčku WTA). Snad se ještě trochu zvedne, je jí teprve 21, ale nevím, nevím...
Reagovat
smazaný uživatel
vsak sme to probraly na tipsport chatu,wozniacka je vysmech wta a kdo me bude ukamenovavat (zastavat se ji) je trouba co rozumi tenisu asi jak ja sacham.
Reagovat
frufru77
jj, čusss :DD
Reagovat
smazaný uživatel
podle mě, začaly problémy wozniacké, když přešla z rakety Babolat na Yonex.
Reagovat
smazaný uživatel
Bullshit
Reagovat
smazaný uživatel
mozna je to tim ze hra z baseline nestaci:-)
Reagovat
Twofinger
Spis ne, nez jo... To by se pak dalo rict i o prechodu Davydenka a Verdasca k Dunlopu. Ale zmena rakety muze udelat hodne, o tom zadna...
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda Peti. Nevidel som ju, tak nemôžem posúdiť ako hrala, ale na to akú mala súperku tak sa držala dobre. Wozniacki som na(ne)štastie videl a na jej štýl hry dosť chybovala. Ale zase netreba upierať zásluhy McHale, ktorá to celkom pekne dávala k čiarám a na jej vek vôbec nehrala hekticky, keď už sa misky váh zápasu prikláňali na jej stranu. Ak bude Wozniacki takto ďalej hrať tak sa dlho na poste #1 neudrží, nakoľko obhajuje dosť bodov. Snáď je to len dočasný výpadok.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist