Chorvati ve čtvrtfinále vyřadili oslabené Španěly. Bodovali Čorič s Čiličem

23. 11. 2022, 22:09
Aktuality 6
DAVIS CUP - Chorvatští tenisté ve čtvrtfinále Davis Cupu v Málaze vyřadili oslabený domácí výběr Španělska. Základní kámen k postupu položil Borna Čorič proti Robertu Bautistovi, vítězný bod poté vydřel Marin Čilič, který po třech a čtvrt hodinách boje udolal Pabla Carreňu. V semifinále se utkají s Australany
Marin Čilič (© AFP)

Chorvatsko v září na úvod skupinové fáze v Boloni podlehlo domácí Itálii, ale pak si poradilo se Švédy i Argentinci a postoupilo do vyřazovací části. 

V Málaze do dni dnes vstoupilo proti domácímu Španělku, kterému chyběla zraněná světová jednička Carlos Alcaraz i dvojka Rafael Nadal. A Balkánci dokázali oslabení soupeře využít. 

Borna Čorič nejprve v souboji hráčů třetí světové desítky porazil 6-4 7-6 Roberta Bautistu a zkušený Marin Čilič v následném více než tříhodinovém maratónu členů Top 20 udolal 5-7 6-3 7-6 Pabla Carreňu.





Chorvatsko si na třech z pěti posledních pěti ročníků zahrálo finále. V roce 2016 podlehlo Argentině, v roce 2018 slavilo druhý triumf a loni podlehlo Rusku.

O celkově páté finále budou Chorvaté bojovat proti Australanům v čele s Alexem de Minaurem a Jordanem Thompsonem, kteří už v úterý postoupili přes Nizozemce.

O druhé semifinálové dvojici se rozhodne ve čtvrtek v duelech Itálie s USA a Německa s Kanadou.

• DAVIS CUP 2023 •
Málaga (Španělsko), tv. povrch / hala
středeční výsledky (23. 11. 2022)
• Čtvrtfinále •
Chorvatsko - Španělsko 2-0
Čorič - Bautista 6-4 7-6(4)
Čilič - Carreňo 5-7 6-3 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
EllNino
Snad to vyjde i tak
Reagovat
Tennisfan77
Ten Čorič je brutální, příští sezónu může porazit kohokoliv.
Reagovat
soloo
až na Djereho...
Reagovat
Newcombe
Cilic & Coric skvěle. Ale tohle finále DC mi přijde jako fotbal v Kataru. Kde je ta domácí atmosféra z minulých let? To si ti hráči nezaslouží. Španělé vypadli a tak zbývající zápasy jen odtleskají ze slušnosti. Chjo
Reagovat
baba
zápas Čilič - Busta byl fantastický ...Marin zraje jako víno
Reagovat
Martan1
No hold Careňo zase "nezklamal v klíčových okamžicích"smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist