Austrálie porazila Nizozemsko a je prvním semifinalistou Davis Cupu

22. 11. 2022, 22:54
Aktuality 2
DAVIS CUP - Australští tenisté v Davis Cupu udělali další krok na cestě k prvnímu triumfu od roku 2003. Ve čtvrtfinále v Málaze vedou si už po dvouhrách poradili s Nizozemskem, když Jordan Thompson i Alex de Minaur otočili bitvy s Tallonem Griekspoorem, respektive Boticem Van de Zandschulpem.
Alex de Minaur (© AFP)

V Málaze odstartovalo playoff finálového turnaje Davis Cupu a jako první do hry zasáhli Australané s Nizozemci. Roli mírných favoritů potvrdili australští tenisté, na vítězství se ale pořádně nadřeli. 

Jordan Thompson v úvodní dvouhře po téměř tříhodinové bitvě udolal 4-6 7-5 6-3 Tallona Griekspoora a po obratu pak uspěl také Alex de Minaur, jenž zdolal 5-7 6-3 6-4 Botice Van de Zandschulpa.

"Máme tým snů, plný víry a vášně. Jsem šťastný, že jsem dnes vyhrál a získal bod. Každý z nás hraje naplno a dá do toho své srdce. Pro svou zemi uděláme všechno, co je v našich silách," řekl 24. hráč světa de Minaur.



Australané postoupili do semifinále Davis Cupu po pěti letech. O první finále od roku 2003, kdy poslední 28. titul v historii, se utkají s domácími Španěly, nebo s Chorvaty. Jejich souboj je na programu ve středu.

O další semifinálové dvojici se rozhodne ve čtvrtek v duelech Itálie s USA a Německa s Kanadou.

• DAVIS CUP 2023 •
Málaga (Španělsko), tv. povrch / hala
úterní výsledky (22. 11. 2022)
• Čtvrtfinále •
Austrálie - Nizozemsko 2-0
Thompson - Griekspoor 4-6 7-5 6-3
De Minaur - Van de Zandschulp 5-7 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Fandina
Teď se dívám na Bustičku s Čiličem a to povzbuzování, kapela tam hrající, to je pro mě děs. Na české bubny už jsem si zvykla.
Reagovat
darek.vrana
Pořád lepší než ty české trumpety, to je největší ostuda a trapárna.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist