Cibulková po přednostním očkování pomáhá při testování

19. 1. 2021, 10:54
Aktuality 33
Bývalá slovenská tenistka Dominika Cibulková, která čelila kritice kvůli přednostnímu očkování proti covidu-19, nastoupila na dnešní dopoledne v jedné z bratislavských nemocnic jako pomocná síla při testování lidí na koronavirus. Někdejší čtvrtá hráčka světového žebříčku Cibulková se před novináři opět omluvila za to, že dostala vakcínu mimo pořadí, a zdůraznila význam očkování v boji proti pandemii.
Profily hráčů
Dominika Cibulková

"Má úloha bude administrativní. Když se udělá chyba, tak je třeba se jí postavit čelem. Přijala jsem výzvu ministerstva zdravotnictví, abych alespoň takovýmto způsobem podpořila zdravotníky," uvedla Cibulková, která měla na sobě ochranný oděv, na tváři roušku a také plastový štít.

Bývalá tenistka a matka sedmiměsíčního syna tvrdila, že je připravena pomoci zdravotníkům i v dalších dnech, zmínila rovněž potřebu péče o svého potomka. O dítě mezitím pečuje její manžel, který byl rovněž přednostně očkován. Podle Cibulkové je on sám rovněž připraven pomoci zdravotníkům.

Cibulková podpořila očkování proti covidu-19, kterému je na Slovensku podle některých dřívějších průzkumů nakloněna jen zhruba třetina populace. "Je to velmi důležité, je to jediná šance návratu do našeho života," řekla bývalá tenistka o očkování.

Zapojení Cibulkové do práce jednoho z testovacích týmů ocenilo ministerstvo zdravotnictví. Jeho mluvčí Zuzana Eliášová před novináři také uvítala, že bývalá tenistka bude dělat osvětu ohledně očkování proti covidu-19.

Případ přednostního očkování Cibulkové vyústil v zemi ve změnu příslušného zákona, na jehož základě bude zdravotnickým zařízením nově hrozit pokuta do 10.000 eur (262.000 korun), pokud při očkování proti covidu-19 upřednostní zájemce mimo pořadí. Zamezit plýtvání vakcínami pro případ, že se například na určený termín nedostaví objednaný zájemce z pořadníku, by mělo zajistit vytvoření seznamu náhradníků. Do něj budou prozatím zařazeni pracovníci takzvané kritické infrastruktury, jako například policisté. Dosud země očkovala hlavně zdravotníky a v pondělí začala očkovat zaměstnance a klienty domovů pro seniory.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

33
Přidat komentář
FulnekUltras
Reagovat
paddy
žádná pomocná síla
Cibulková by se do toho měla pořádně opřít a naočkovat svého velkého fanouška, Fulneka

ale co když její nezkušenost bude znamenat, že třeba zamění lahvičky s vakcínou a eutanazií? smile
Reagovat
paddy
no co, pak si bude moci na hlavu sypat Fulnekův popel za to její předbíhání smile
Reagovat
Nenela
smilesmilevtipne!smile
Reagovat
FulnekUltras
jak už jsem tady psal, žeru radši česnek a nikam nechodím... smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
nemůžu si pomoci - jak mi někdo kdekoliv a v jakékoliv situaci začne tvrdit, že existuje pouze jedna jediná cesta a žádná jiná, okamžitě se mi rozsvítí všechny kontrolky co mám

smilesmilesmile
Reagovat
sojka1
to sis mel ale, Fulnecku, uvedomit mnohem driv, ted uz ti nikdo tyhle blaboly neuveri... ;-)
Reagovat
FulnekUltras
ani socialismus zdaleka není jenom jeden, přestože ho tak někteří chtěji vidět ;-)
Reagovat
sojka1
jj, byli jste sama alternativa... :-))))))
Reagovat
FulnekUltras
od 60. do 80. let už hodně nadějná ;-)

nějaký ten kazišuk se najde všude smile
Reagovat
blixa
Jojo, taková kambodžská nebo severokorejská alternativa je obzvláště príma, viď smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
zatím nejlepší možná byla Husákova - hmatatelně a na základě tvrdých dat ;-)

mj. od 11:00... a od 21:00...

https://www.youtube.com/watch?v=drHz-0GN0e4
Reagovat
gigin
Mi se rozsvítí kontrolky u každé tvé glosky.
Reagovat
sojka1
Reagovat
gigin
Penko cajk, dnes practice na kurtu....
Reagovat
sojka1
;-)
Reagovat
gigin
;)
Reagovat
lvicek
Tak samozrejme, ze neni jen jedna cesta. Muzeme se na to taky vykaslat, nechat umrit 100 - 200 tisic lidi a omezit vsem ostatnim lekarskou peci a je to. Zdravotnictvi se samozrejme bude muset zaskrtit vic, nez je ted, protoze doktori a sestry jsou taky lidi a maji jen urcitou kapacitu. Mozna ze by to nekomu takto vyhovovalo, ale obavam se, ze vetsine ne.
Reagovat
FulnekUltras
čas je v tomto případě taky řešení - žádná NORMÁLNÍ epidemie netrvá věčně

a pokud ten hnůj někdo vytvořil a udržuje záměrně, skončí velmi, ale velmi neslavně

smilesmilesmile
Reagovat
lvicek
To ovsem zasadne nechapes fungovani viru a epidemie. Otazka, jestli ho nekdo vytvoril je zde vedlejsi a nebudu tady debatovat s tvymi bludy, ovsem v cem se zasadne pletes, je, ze ho ted nekdo musi udrzovat. A vecne trvat nejspis nebude, zatim zda se nemutuje tak rychle jako chripka, ale behem te doby, co bude trvat, tak bude platit to, co jsem napsala vyse. A cim vic lidi se nakazi, tim vice umoznujeme viru, aby nasel pro nej vyhodnejsi mutaci, napr. takovou, na kterou nebude ucinne ockovani. Je to tedy velky hazard pro vsechny.
Reagovat
FulnekUltras
mainstreamového strašení už bylo opravdu dost - ti, kdo dnes drží hlavní média, si zřejmě myslí, že jim to k ovládání populace bohatě stačí - což je jeden velký intergalaktický omyl - za rok si povíme víc - zatím s pobavením sleduji, jak nezadržitelně vyplouvají na hladinu fakta, mimo jiné o reálném efektu "spásných" vakcín

smilesmilesmile
Reagovat
brixner
Tydlencty kontrolky by měli vokamžitě zakázat! To sem taklenc jednou jel ve svym milovanym autíčku, dostalo pěkně napapat a mělo mě dovýzt do rachoty. Už to udělalo mockrát, takže pohoda. Tak teda jedu, vobčas si dam šlofíka, vobčas pustim floydy a najednou - blik - kontrolka! No já na to koukam, v životě sem tudlenctu kontrolku neviděl a furt přemejšlim, vo co vlastně de! No, nevymyslel sem nic a vono to furt blikalo. Musel sem teda vzít tištěnej manuál a jelikož to je docela bichle, tak sem si udělal pohodlí-zapnul tempomat, nohy hodil na palubku, zapálil si žváro a počal sem hledat vodpověď. Jenže znáte to-při čtení se najednou začnou mnouřit vočka a padat hlava a todle potkalo i mě, takže sem si prostě nuceně musel dát dalšího šlofíka, no, zmohlo mě to. Pak sem se vzbudil, kouk na hodinky a podle harmonogramu sem měl bejt už na hranicích, tak sem vykouk ven z vokna a úplně sem ztuh-no blížil sem se k ňákýmu jézetdé, vlevo kopa hnoje, vpravo krávy, babka s hráběma mi povidá "Toš sté kósek od Brná..." a já v tu chvíli věděl, že nestihnu šichtu v Bázlu. A to všecko kvůli jedný kontrolce! No, v práci sem všechny displeje voblepil černou izolepou a vod tý doby ať si kontrolky blikaj, já se fakt musim víc soustředit na jízdu. Kontrolky - ZRUŠIT!
smilesmile
Reagovat
Patik
Tak kto vie čo bude a ako to bude s vakcináciou v blízkej budúcnosti čo nám to môže napovedať keď teda aj zaočkovaný človek musí chodiť v ochrannom odeve..
Reagovat
sojka1
samozrejme, ze je zabalena, vakcina snad prece nechrani pred nakazou, ale tezkym prubehem vlastni nemoci, takze v soucasne fazi by nebylo dobre se nakazit a plivat to na ty starenky, na kohokoliv....
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně. Navíc má za sebou teprv první dávku. 90-95% účinnost je až týden po druhé dávce.
Reagovat
FulnekUltras
a za další měsíc nato už radši nikdo neručí
Reagovat
a.magerova
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/nemecko-ma-problem-zdravotnici-se-nechteji-nechat-ockovat-40347875

A v USA je to podobné...
Reagovat
misa
Pokud virus způsobuje tak výrazné omezování života a ekonomiky jak vidíme v Evropě nebo Americe, má být očkování obyvatel povinné.
Reagovat
FulnekUltras
Výrazné omezování života a ekonomiky způsobuje především nastupující liberálfašismus a jeho farmakototalita.

Covid je jedna z mnoha potenciálně smrtelných nemocí, ale to, co se kolem ní poslední rok rozpoutalo, zavání vším možným jen ne čistou hrou s lidstvem.

smilesmilesmile
Reagovat
a.magerova
Tak nějak víc věřím doktorům než politikům bažícím po ještě větší moci ovládat davy... smile
Reagovat
lvicek
Tak pokud mas duveru v doktory a dalsi odborniky, zde je mozno se dozvedet dost informaci - jedna se o odbornou diskuzi o ockovani, probiraji se ruzne typy vakcin, mozne vedlejsi ucinky, zpusob vyvoje a fungovani vakciny a proc bychom se meli pred covidem chranit. https://www.facebook.com/watch/live/?v=946684315735960&ref=watch_permalink
Reagovat
paddy
klasická nekvalitní práce novinářů smile

73% of doctors, and just under 50% of nurses, in Germany want to be vaccinated

The monthly Deutschlandtrend poll records 54% of those polled as saying they want to be vaccinated

jinými slovy sestry odpovídají celkové populaci a doktoři mají vyšší ochotu než stat průměr

nezapomínejte, že v Reichu ve zdravotnictví dělá dost Čechů a cizinců, zejména na pozici sester
a východní blok nepreferuje očkování, což sráží průměr sester pod německý průměr smile

https://www.dw.com/en/covid-why-some-doctors-and-nurses-hesitate-to-get-vaccinated/a-56162735
Reagovat
FulnekUltras
východní blok preferuje sputnik - tam je aspoň jistota, že autor vakcíny nechce nikoho plánovaně zabít smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist