Cibulková vyřadila Azarenkovou, Serena musela vývoj znovu otáčet

26. 1. 2015, 06:54
Aktuality 328
AUSTRALIAN OPEN ženy - Dominika Cibulková prožívá nejlepší turnaj od loňského dubna. Slovenská tenistka ožila na Australian Open, kde vyřadila i dvojnásobnou šampionku Viktorii Azarenkovou a postoupila tak už do čtvrtfinále. V něm vyzve světovou jedničku Serenu Williamsovou, která musela už podruhé otáčet nepříznivý vývoj utkání z 0-1 na sety.
Dominika Cibulková (© ausopen.com)

Před rokem se Dominika Cibulková na Australian Open prokousala až do svého prvního grandslamového finále. Jenže po parádní první čtvrtině sezony přišel útlum. Slovenská tenistka od dubna nevyhrála víc jak dva zápasy po sobě a nakonec přišla o start na Turnaji mistryň.

Nyní však na místě svého největšího tenisového úspěchu znovu ožila. Nejen že poprvé po devíti měsících zdolala tři soupeřky po sobě, ale dnes navíc vyřadit dokázala i šampionku z let 2012 a 2013 Viktorii Azarenkovou a postoupila do čtvrtfinále.

Dominika Cibulková a Viktoria Azarenková

Pětadvacetiletá Slovenka porazila svou běloruskou vrstevnici pouze ve dvou ze sedmi vzájemných zápasech, navíc obě výhry slavila na antuce. Tentokrát ale uspěla poprvé i na tvrdém povrchu, kvůli dešťové přeháňce pod zataženou střechou v Rod Laver Areně vyhrála po boji 6-2 3-6 6-3.

Přitom Cibulková ve všech setech zaspala začátky a prohrávala 0-2. V prvním a rozhodujícím dějství ale dokázala vývoj brilantně otočit, i díky sedmi proměněným brejkbolům, 44 vítězným úderům a 'pouhým' 29 nevynuceným chybám.

"Dnes jsem hrála opravdu dobře, byla jsem nebojácná. Byl to náročný zápas, ale já jsem měla dostatek energie, abych se v jeho průběhu zlepšovala, protože i Viktoriin výkon šel nahoru," prohlásila po utkání na kurtu Cibulková. "S Vikou jsou to vždy těžké zápasy. Ale myslím, že dnes to byl náš nejlepší souboj."

"Stále si pamatuju ty loňské nádherné chvíle v této aréně," dodala loňská finalistka.



Ve čtvrtfinále Cibulková narazí na další bývalou šampionku - pětinásobnou vítězku Serenu Williamsovou, se kterou ve čtyřech vzájemných zápasech uhrála jediný set. Nejblíže k vítězství měla slovenská tenistka předloni v Miami, kde neudržela vedení 6-2 a 4-1.

"Dominika je velmi dobrá hráčka. Navzdory své výšce trefuje míčky tvrdě a hraje dobře. Je to silová hráčka. Musím být soustředěná a nesmím ji podcenit. V minulosti mě jednou málem porazila. Chci být na zápas dobře připravená," řekla Serena.

Serena Williamsová a Garbiñe MuguruzaováSereně pomohla rada z publika
Nejvýše nasazená Serena Williamsová musela v Melbourne už podruhé, respektive potřetí otáčet nepříznivý vývoj utkání. Poté, co proti Zvonarevové odvrátila setboly, zvítězila ještě ve dvou sadách, proti Ukrajince Svitolinové a dnes i Španělce Garbině Muguruzaové však úvodní sety prohrála.

Třiařicetiletá Američanka nad o dvanáct let mladší Muguruzaovou nakonec vyhrála až po boji 2-6 6-3 6-2 a soupeřce oplatila hladkou porážku z loňského Roland Garros.

Jednadvacetiletá Muguruzaová měla i tentokrát zápas velmi nadějně rozehraný. V první sadě sebrala favoritce dvakrát servis, v druhé dokázala vyrovnat, ale třiatřicetiletá Američanka pak rozhodla brejkem na 5-3. V třetím dějství se Muguruzaová mohla dostat do vedení 2-0, ale neproměnila šest brejkbolů a světová jednička pak už na dvorci kralovala.

"Zase jsem se dost těžce rozjížděla, ale byl to skvělý zápas. Gratuluju Garbině, odehrála opravdu výborný zápas. V prvním setu neudělala nic špatně, hrála velmi dobře. Ale pak jsem se začala více soustředit a trochu jsem se uvolnila" komentovala dvouhodinovou bitvu Williamsová.

Během pozápasového rozhovoru na kurtu Serena moderátorce Rennae Stubbsové prozradila, že jí dnes pomohla rada z publika.

"Někdo v publiku vykřikl něco jako 'Pojď Sereno, využívej více spinu!' Byl to někdo tady," ukázala mezi diváky. "Byl si to ty! Děkuju, děkuju moc! Moc si mi pomohl!" loalizovala svého 'záchrance' Williamsová, která ztratila úvodní set i v předchozím kole s Ukrajinkou Jelinou Svitolinovou, ale utkání pak zakončila kanárem. Stejně tak dorazila ve druhém kole i Rusku Zvonarevovou.



Mezi osmičkou nejlepších je také druhá ze sester Williamsových Venus, která se do grandslamového čtvrtfinále dostala poprvé od roku 2010. Dnes čtyřiatřicetiletá Američanka zdolala 6-3 2-6 6-1 šestou nasazenou Polku Agnieszku Radwaňskou, kterou porazila poprvé po pěti letech a sérii tří porážek.

Venus se prezentovala agresivní hrou. Soupeřku, která startovala na prvním grandslamu s Martinou Navrátilovou, přestřílela na vítězné údery 43-23, ale také udělala o sedmnáct nevynucených chyb více (36).

"První set nebyl vůbec snadný. Bylo to 6-3, ale trval asi hodinu. Ona (Radwaňská) začala hrát ve druhém setu ještě lépe a myslím, že já byla trochu netrpělivá. Ve třetím už jsem se dostala trochu do transu a jen jsem chtěla vyhrát," komentovala Venus.



Do čtvrtfinále grandslamu se obě sestry Williamsovy, které se letos v Melbourne na poslední chvíli odhlásily bez udání důvodu ze čtyřhry, dostaly poprvé od Wimbledonu 2010. Na grandslamu na sebe narazily naposledy před šesti lety rovněž na trávě v All England Clubu.

Venus má pět titulů právě z Wimbledonu a dva z US Open, na Australian Open ale byla jen jednou v semifinále. A to už před 14 lety. O vyrovnání svého nejlepšího výsledku bude hrát s o patnáct let mladší krajankou Madison Keysovou.

Devatenáctiletá přemožitelka Petry Kvitové dnes ve svém premiérovém grandslamovém osmifinále porazila 6-2 6-4 další Američanku Madison Brengleovou, kterou přestřílela na vítězné údery neuvěřitelným rozdílem 38-3.

"Cítím se teď opravdu dobře. Cítím, že dokážu hrát i s těmi nejlepšími soupeřkami. Věřím si, jen musím hrát svou hru a nenechat si vtlačit hru soupeřky," řekla Keysová.

- AUSTRALIAN OPEN 2015 -
(Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 40.000.000 austr. dolarů)
pondělní výsledky žen (26. 01. 2015)
• Dvouhra - osmifinále •
S. Williamsová (1-USA) - Muguruzaová (24-Šp.) 2-6 6-3 6-2
V. Williamsová (19-USA) - A. Radwaňská (6-Pol.) 6-3 2-6 6-1
Cibulková (11-SR) - Azarenková (Běl.) 6-2 3-6 6-3
Keysová (USA) - Brengleová (USA) 6-2 6-4
Čtvrtfinálové dvojice: S. Williamsová - Cibulková, V. Williamsová - Keysová, Šarapovová - Bouchardová, Halepová - Makarovová.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

328
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra a Serena. Můj názor - nelze tak jednoduše srovnávat...Pepine, ještě si zapomněl na pár aspektů. Za prvé : mezi Serenou je rozdíl teměř 10 let zkušeností, bod číslo dvě - Serena na rozdíl od Petry je drilovaná od otce odmala, a poslední bod a podstatný - povahy. Serena nemá povahu Petry a naopak. Bohudíky ! Petra je mi se svými lidskými selháními ,( nikoli ostudou, jak tady hodně lidí používá ) mnohem milejší a bližší. Snad nikdy nebude tzv. konzistentní, vynikající výkony možná budou střídány slabými výkony a nebo se s tím naučí lépe srovnávat. V mých očích už je navždy wimbldonskou vítězkou a dobrým člověkem. A krom toho - kdyby všechny soupeřky vždy mazala z kurtu hako ve finále W , byla by to fakt nuda.
Reagovat
slacker
Ty jses zlej sen :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jako ve finále.... Ten mobil, ach jo....
Reagovat
smazaný uživatel
A ty jsi - co vlastně jsi ? Jsi hlavně ten, který komentuje fandinu, jak se tu objeví. Snad něco jako slídič ? Teď si evidentně přidal do svého klubu i mě, jak jsem poctěna....Jsi ten, který evidentně nemá nic jiného na práci než vysedávat u počítače. A to já holenku podporovat nechci. Buď vyplodíš něco smysluplného k diskuzi, nebo smůla. Na to je liský život velmi krátký a vzácný....Tak čau, kámo.
Reagovat
FulnekUltras
Ovšem když už tady Serenu s Petrou čistě sportovně někdo srovnal, tak to taky o něčem vypovídá...
Máme se ještě na co těšit. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak doufám, stále je na co se těšit !
Reagovat
Roger_Federer
Srovnavat Petru a Serenu ani nejde.Serena je mile jinde.Hrala a kralovala i v dobe kdy byl zensky okruch naslapan jmeny jako Hingis, Hennan, Claisters..atd.
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě pane chytrý. Já si myslím, že s tím kralováním to tak vždy nebylo a zapomněl si trochu na Venus. A ještě jednou - jsem ráda, že máme Petru a ne Serenu. Vyber si, co chceš.
Reagovat
ptpc
To s tou nudou hádam nemyslíš vážne?
Reagovat
pepin
Evidentně jsi mi neporozuměla co mám na mysli. Mně šlo o momentální vyhodnocení situace proč to nejde a např. použít plán B, který evidentně Petra nemá a upozornuji, že to není jen můj názor, ale dočteš se jej i v novinách.
Reagovat
tommr
ještě doplním Frickovo hodnocení o statistický čísla.
V přehledu je uvedeno umístění našich nejlepších hráček po AO a kam až na letošním AO došly.
Číslo v první závorce znamená o kolik míst v žebříčku si hráčka po letošním AO polepšila/pohoršila.
Číslo ve druhé závorce znamená o kolik bodů v žebříčku si hráčka na letošním AO polepšila/pohoršila oproti lonsku.

4. (0) Kvitová R32 (+120)
15. (+1) Šafářová R128 (-120)
21. (-1) Plíšková, Karolína R32 (+60)
22. (+1) Záhlavová-Strýcová R32 (+60)
43. (+3) Koukalová R64 (+60)
61. (-2) Cetkovská x
62. (+6) Smitková R64 (+68)
79. (+2) Siniaková R64 (+30)
91. (+16) Allertová Q+R64 (+110)
122. (+20) Hradecká Q+R32 (+60)
143. (-12) Plíšková, Kristýna Q1 (-18)
159. (+11) Krejčíková Q2 (+20)
161. (+11) Voráčová Q+R128 (+10)
229. (-51) Hlaváčková Q2 (0)
Reagovat
Frick
Ještě radši doplnim, že ten pád Andrejky je tam kvůli odečtení bodů na semíčko Pattayi.

No, bude muset zabrat, jinak si RG nemusí zahrát ani v kvaldě.
Reagovat
tommr
to máš pravdu - ty předčasný odečty bodů za lonský Pattaya City a Paříž trochu zkreslujou. Poklesem v žebříčku na to doplatily vedle Andrey i Karolína a Kristýna ...
Reagovat
Frick
PALEC NAHORU - Lucie Hradecká

Postarala se o největší českou výhru na Australian Open. Ano, Ana asi skutečně tomu napomohla svým špatným výkonem, ale i tak. Poté na to Lucka dokázala navázat výhrou proti Poloně a nakonec ve 3. kole nestačila na Görges. To byla trochu škoda, ale i tak. Věřím, že po neúspěšném loňském roce dá Lucie v singlu o sobě opět více vědět, vrátí se do TOP 100 a na ostatní grandslamy sezóny se podívá bez kvaldy.

PALEC DOLŮ #1 - Lucie Šafářová

Lepší z obou Lucek se naopak postarala o největší český propadák. Ano (a za tím si stojím), Švedovová mohla patřit tak k 10 - 15 nejtěžším nenasazeným hráčkám, ale i tak - Lucka jí samozřejmě měla porazit. No, pokud to Šafi s útokem na TOP 10 myslí vážně, musí rychle začít vyhrávat.

PALEC DOLŮ #2 - Petr Kvitová

A je to tady zase. Petra (mimo Wimbledonu) vyhořela už na sedmém GS v řadě. Letos to sice nebyla taková ostuda jako loni, ale Keys prostě nebyla hráčka, se kterou by měla Petra prohrávat, kor ne na grandslamu. Skutečně snad až škoda, že Petra vždy špatně zahraje s cizinkou a nikdy ne s Češkou. Bohužel, co se týče poslední doby, jde poměr důstojných proher x ostudných proher čím dál více ku prospěchu proher ostudných.
Reagovat
Frick
Karolína si třetím kolem odehrála svoje, ale asi nebudem zastírat, že jsme po Sydney a nevražedném losu doufali i ve větší úspěch.

Bára třetím kolem také odehrála co měla, nakonec s Vikou to bylo snad i vyrovnané více, než jsem osobně čekal, ale bohužel, bylo to málo a nestačilo to.

Klára využila štěstí na los 1. kola a vyřadila domácí držitelku divoké karty, to však bylo vše a více než set na Görges neudělala.

Terka se na AO příjemně uvedla smetením veteránky Lučičové, ve druhém kole ale na Camilu Giori vůbec nestačila, mne to trochu zklamalo.

Katka se dočkala první výhry na GS, když v prvním kole zdolala nebezpečnou Vesninovou, pak ale již nestačila na pozdější osmifinalistku Begu.

Denisa Allerotvá rovněž využila snadného losu a hrající-nehrající Oprandi jasně smetla. V následné bitvě s Alizé Cornet sice nakonec prohrála, ale těžko hodnotit, když Denisu opět potkaly další zdravotní problémy.

Celkově se ženský singl z českého pohledu určitě pozitivně hodnotit nedá. Aby ze 4 hráček v TOP 25 nevzešel ani jeden postup mezi 16 nejlepších, to je prostě špatné. Vina padá samozřejmě na Petra se Šafi a nikdo z dalších to bohužel nedokázal (alespoň částečně) trochu zkorigovat nějakou překvapivější výhrou. Uvidíme, jak se povede reparát v Paříži, byť tam to vzhledem k tomu, že naše holky nejsou v globále velké milovnice antuky, také nevidím maximálně růžově. Až slavný Wimbledon, kde to ale bude také u kvarteta hráček o velmi "krvavých" obhajobách.
Reagovat
George_Renel
Ale Petra mezi 16 postoupila...........
Reagovat
smazaný uživatel
nee
Reagovat
EllNino
co ? :D ...vypadla ve 3 kole mezi 32 ...
Reagovat
George_Renel
No jo, už jsem z toho ponocování zblblý. Omluva.
Reagovat
slacker
Tentokrat jsou Frickovy palce skandalni blabol. Jediny co sedi, je Palec dolu #1. Palec nahoru nema vitezku,
Reagovat
Frick
A v čem je to tak skandální?
Reagovat
slacker
Hradecka i Kvitova maji 3. kolo (obe dosly dal nez loni). Hradecka zase podelala obe ctyrhry. Ja tam zadnou hracku na vetsi pochvalu nevidim. Nejlepsi byla Bara, tak mozna ona. Kvitova zklamala ale nevycniva ze te vetsi hromady zklamani.
Reagovat
Frick
- hodnotním výhradně debla

- Beru v potaz pozici v žebříčku + nasazení hráčky. Tedy je jasné, že pak 3. kolo Lucky H. a Petry hodnotím jinak

- Naopak neberu v potaz (nebo jen velmi okrajově) to jak hrála hráčka na stejném turnaji loni

- Bára s Karolínou si uhrály jako 16.- 32. nasazené svoje, tj. 3. kolo. Nicméně po Sydney + losu Melbourne jsme tak trochu od Karolíny čekali i něco více než hladkou porážku (po 68 minutách) ve 3. kole.
Reagovat
Frick
tedy singla, samozřejmě
Reagovat
slacker
Ve tretim kole byly 4 hracky. HRadecka s Kvitovou vypadly po horsim vykonu s horsima hrackama nez Strycova s Pliskovou (Hlavne Pliskova mela pech na souperku s nejvetsi aktualni formou). Poracka Ivanovicove v 1. kole je super ale mela z toho vytezit 4. kole a nepodelat zaroven ctyrhru.
A zebrickem + nasazeni prilis zkreslujes
Reagovat
Frick
Je snad jasný, že na Petru K. (4.) a Lucku H. (142.) mám jiný nároky. Ano, Keys je nyní lepší hráčka než Görges, ale určitě ten rozdíl není tak velký jako mezi Kvitovou a Hradeckou.
Reagovat
slacker
Aha a proc byl mel Hradecke 142 misto brat nejak vazne (u me je to hracka mezi 40-60 mistem)? Venus byla taky ve druhe stovce kdyz porazila Kvitovou v Miami nebo Indian Wells 2012 a nikdo ji za hracku druhe stovky nepovazoval.
Reagovat
Frick
Tak myslím, že takto to nelze srovnávat. Už z důvodu toho, že Lucka se na 140. místo dostala svými špatnými výsledky. Venus byla v sezóně 2011 zraněná.
Reagovat
slacker
Nekdo spadne v zebrizku kvuli zranenim a nekdo kvuli zdravotnim potizim ktere ho limituji pri zapasech. Proste nemela tak hloupe nezvladnout koncovky obou setu s Julii ve 3. kole a proti palci bych neprotestoval
Reagovat
slacker
a Pliskova take nezklamala
Reagovat
Frick
Vyloženě nezklama, ale doufali jsme ve větší úspěch.
Reagovat
smazaný uživatel
Frickovy palce jsou většinou naprosto scestné.
Reagovat
Frick
Zkus tohle "plácnutí do vody" trocho rozvést.
Reagovat
smazaný uživatel
Jednoduše - pro mě jsou k ničemu, výpovědní hodnota nulová.
Máme 4 hráčky v Top 30. Petra je dlouhodobě v Top 10. Její hra je dlouhodobě nahoru dolů, ale dokáže důležité body sbírat.
Překvapení a zázraky se dějí (Lucka H. X Ana I.), tak proč by nemohla prohrát Petra s Madison.
Reagovat
Frick
Samozřejmě, že může. Ale pak je na místě to hodnotit negativně.
Reagovat
tommr
já s tebou tentokrát v podstatě ve všem souhlasím. Jen k těm palcům dolů bych možná ještě přidal Kristýnu Plíškovou, která neslavně vyhučela už v prvním kole kvaldy ...
Reagovat
Frick
Kvalifikaci na AO jsem hodnotil již v minulém týdnu.

No, mohl jsem jí tam teoreticky dát.
Reagovat
VlS
Nesouhlasím u Karolíny, měla těžkou soupeřku a rozhodně nebyla favoritkou, žádný zklamání mimo lidí, kteří si staví nereálné cíle.
Reagovat
VlS
Mimochodem Káťa je už v QF, tak asi nehraje blbě.
Reagovat
slacker
A Keys je taky v QF :-)) ... proste tento tyden jsou palce tezce mimo
Reagovat
EllNino
neřeš, vzdušné zámky ...
Reagovat
Frick
Super. Nasazená 4. došla do 3. kola. Stavte slavobrány.

A za Karolínou si stojim. Ukazovala v Sydney vynikající formu a tak se prostě (po přijatelnym losu) trochu očekával větší úspěch.
Reagovat
EllNino
shut up, že nemáš rád Petru, tak tu nešiř zase dusno, a za Kájou si stuj jak chceš, buh ví na co zase nemyslíš :DD ...ale 3. kolo je splnění cíle a 10. hráčka světa se v oblíbeném prostředí neporáží lusknutím prstu :D ...
Reagovat
slacker
a Yekaterina asi zadnou formu nema co? z tech souperek nasich holek ve 3 kole je o parnik pred vracejisi se Viktorii a ta zase o parnik pred Keys a Keys zase o dva pred Julii :-))
Reagovat
lars
jak jsi na prisel ?
Reagovat
lars
jak jsi na to prisel ? :))
Reagovat
slacker
Na co?
Reagovat
lars
Makaron je o parnik pred vracejisi se Viktorii a ta zase o parnik pred Keys a Keys zase o dva pred Julii :-))
Reagovat
slacker
Koukal jsem tenhle mesic na zapasy nejen z AO :-))
Hadam ze posledni misto Julie vysvetlovat nemusim. Keys na ty prvni dve nemala. Yekaterina > Karolina > Victorie (podle lednovych zapasu). A neposuzuji jen podle vysledku a zebrizku ale podle konzistentni a natlakove hry v mesici leden 2015.
Reagovat
EllNino
to nemá cenu vysvetlovat, on si prostě před sezonou stanovil 3 hráčky v top 10 a teď brečí Quijot ;)
Reagovat
pepin
Pár poznámek k uplynulým zápasům.
Serena - Jen se vrátím co jsem zde napsal po Hop. poháru a před AO, kdy se zde objevovalo spousta názorů, jak je Serena již mimo špičku, že naděje na nějaký delší postup jsou mizivé apod. Já jsem tehdá napsal, aby se nikdo nenchal mýlit výkony na Hop., kde jak to zde někdo nazval jde o poutovou záležitost a teprve až měření sil na AO ukáže jak kdo na tom je. A vidíme, že i když Serena hraje v podstatě v každém utkání pod svoje možnosti, tak se dovede vždy v pravou chvíli zkoncentrovat a utkání dovést do úspěšného konce. Dnes katastrofální podání, o druhém ani nemluvě, jednu chvíli jen 8% uhraných balonků, ale dokázala to v hlavě urovnat tak, že to nakonec zvládla. A to Garbine hrála první set super a i dále předváděla velice solidní výkon. Prostě Serena je Serena.
Reagovat
pepin
Po Sereně se musím zmínit o Petře. Bylo toho napsáno asi víc než dost, ani jsem to všechno nestačil číst. Chci zde uvést jen příklad rozdílu u Sereny a Petry. Obě jsou to hráčky Top 5, obě již vyhrály GS, obě jsou již protřelé spoustou různých zápasů. Rozdíl je v tom, že pokud se jako dnes Sereně nedařilo servírovat tak, jak je určitě zvyklá tak tomu přizpůsobila svoji hru tak, aby tento výpadek byla schopná nahradit. Petře servis také nefungoval a tím se její vystoupení prostě zhroutilo, a na otázku kam se poděl následovala odpověd někam do tmy. Na osmi z devíti posledních GS ztroskotala na v podstatě průměrných hráčkách, které by jako hráčka Top měla porazit. Vždy po takovém zklamání přišlo nějaké, jakési zdůvodnění. Všichni vidíme, že Petra prochází určitým vývojem pokud se týče fyzického stavu, je to evidentní a určitě příjemné hledět jak se mění a změnila.
ale toto období zde již jednou bylo, kdy se říkalo dejte čas, musí si to sednout. Tak se dočteme, že křísí ochablé partie svalů, nabírá sílu do nohou apod. Tak se jen tak nabízí otázka, co dělali s Petrou Ti předchozí? To dělali všechno špatně? Nový kondiční Stober žádá 2 až 3 měsíce strpení než se jeho metody projeví. Uvidíme, i když si myslím, že u Petry to nebude až jen o fyzičce, ale i někde trochu jinde.
Reagovat
pepin
Již to tady také někdo napsal, že pokud Agn. nezmění aspon trochu styl tak bude horko těžko odolávat dnešnímu hodně preferovanému agresivnímu stylu se snahou o vítězný bod. Zdálo se, že na Hop. se to dařilo, ale jak jsem již napsal, tam je to trošku někde jinde. Martina ji určitě bude v některých směrech platná, ale určitě nedokáže za krátkou dobu ji styl předělávat. A vlastně sama to napsala, že Agn. je hotová hráčka, že ji nemusí v podstatě nic učit. Takže nevím, moc ji nevěřím a v dnešní konkurenci těch mladých bude mít se ziskem GS velký problém.
batůžek - zde platí, že čas ukáže jak na tom opravdu je .
Reagovat
LukasH
No já ale nevím, jestli je adekvátní srovnávat Serenu s Petrou stylem - "obě jsou v top 5, obě již vyhrály GS". Serena je snad někde trochu jinde a právě to, jak si dovede poradit jí dělá takovou, jaká je. Z Petry Serena nikdy nebude a troufám si říct, že žádná další Serena nás už v budoucnu nečeká. Vidím to tak, že Petra nemůže nic jinýho dělat než dál makat. Minulej rok se jí to vyplatilo a přineslo to ovoce. Kdo chce vidět stagnaci, vidí ji, ale já jí, díky další výhře W a dalších turnajů a posunu do první 5 s hodně velkou bodovou propastí na 5. místo, nevidím. Je pravda, že se jí teď opět nepodařilo přejít 3. kolo na GS, což naznačuje, že určitej blok tam bude. Ovšem i trochu smůla, že na den krize potkala Madison, se kterou to nešlo jen tak upinkat bez servisu.
Myslím si, že celej tým je po takovým "představení" zkoprnělej jako my a jen čumí a následně se zeptá..."Petro, co se to dneska stalo?"..."Já nevím"...a pak vlastně se může zdát, že celá práce přišla vniveč. Já myslím, že je to součástí její povahy a bude se jí tohle stávat celej zbytek kariéry....
Reagovat
pepin
Já nesrovnávám Serenu a Petru komplexně, tak jsem to nemyslel já jsem napsal podle mého dojmu rozdíl a schopnost postavit se a řešit nastalý problém. Proto jsem uvedl o jaké hráčky se jedná.
Reagovat
lars
Serenada ma mnohem vice zkusenosti a znalosti nez Peta
Reagovat
Jan
Petra vypadla ve 3. kole, tam už jsou hráčky určité kvality a kdyby nehrála s Keysovou, byla by tam jiná hráčka podobných kvalit a jak byla Petra nevímproč šíleně bojácná, prohrála by asi s kýmkoliv.
Reagovat
LukasH
Madison určitě byla k poražení, ale i tak hrála dost kvalitně a v tom 3. kole byly určitě snazší hráčky, se kterýma by to Petra možná urvala. Vůbec to nechci stavět jako výmluvu nebo tak něco. Jen, že to Petře mohlo pomoct překonat tu krizovku 3. kol. Třeba takovou Varvaru, na kterou si Petra věří a naopak Varvara se z ní často podělá....:-):-)
Reagovat
Jan
To bys chtěl moc. Už tak měla Petra dobrý los. Ještě ho vylepšovat, to by už bylo moc. Petra byla vystrašená už před zápasem, že jí to nepůjde a taky jí to nešlo.
Reagovat
pepin
Když jsi to již načal, tak já třeba když proběhly 2 gemy tak říkám paní, Kvitová dnes prohraje. Jak jsem ji viděl jak začala tak to prostě na ni bylo vidět. Ona v tomto dost průhledná a to kdyby tam byl někdo jiný, nebo jak se tu psalo, kdyby nehrála večer, je zvyklá chodit spát, tak to je o ničem.
Reagovat
Jan
Jo, to jsem si říkal, už když vcházela za Keysovou do arény. Tak to na ní bylo vidět.
Reagovat
smazaný uživatel
To už přeháníš, ne ? Ale během prvních gamů jsem si řekla, doprčic , kde je ten první servis ? Bylo tam pár momentů, kdy svitla naděje ( ano i Keys chybovala ), ale i pár okamžiků, kdy se štěstí odklonilo. Petra byla hodně nervní a pod tlakem. Zkrátka - je to pryč a musíme se s tím smířit.
Reagovat
slacker
to je snad zly sen.
Reagovat
freeteepek
Moc pěkný zápas. Garbine hrála velmi tvrdě a riskantně. Dlouho jí to vycházelo. Problém je, že taková úroveň hry se nedá udržet celý zápas. Serena má zkrátka větší sílu a na takovou hru se tolik nenadře. Navíc si dokáže pomoci třeba třemi esy v řadě. Nevyčerpá se tolik jako soupeřka, která musela hrát celý zápas na plný plyn. Serena je navíc takticky velmi vyspělou hráčkou. Garbine je ještě velmi mladá, potřebovala by do hry zařadit další prvky, aby mohla více variovat a měnit taktiku. To je ale myslím problém řady útočně laděných hráček, že nedovedou sundat nohu z plynu:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Venus vs Serena by bylo krásné SF souboj sester o finále GS. Moc si toto SF přeji a myslím že Serena i Venus mají obrovskou šanci
Reagovat
smazaný uživatel
To by byla paráda.
Reagovat
smazaný uživatel
ani nevím po kolika letech by hráli proti sobě na GS, obě si to moc zaslouží doufám že jedna z nich dokáže AO vyhrát. Ale až obě zkončí tak mi bude hodně smutno protože ženský tenis přijde o nejlepší a nejsilnější tenistky 21.století :(
Reagovat
smazaný uživatel
S x V by maximálně proti sobě hrály, určitě by proti sobě nehráli...
Reagovat
smazaný uživatel
Chyb tam má víc...
Reagovat
Cico93
https://www.facebook.com/VictoriaAzarenka/photos/pcb.1011009075580722/1011007725580857/?type=1&theater
Krásna baba tvl.

ALE
každopádne
POME!!!
https://www.facebook.com/AustralianOpen/photos/pcb.10153065952383615/10153065942323615/?type=1&theater
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel se opakuje historie z loňska. Tehdy jsem taky neviděl zápas Viky na AO (čtvrtfinále proti Agnieszce), ona vypadla a já měl taky den na ho*no. :( Akorát s tím rozdílem, že loni to bylo 22. ledna...
http://www.tenisportal.cz/zpravy/cibulkova-zametla-i-s-halepovovou-a-zahraje-si-o-prvni-grandslamove-finale-13613/

Očekával jsem, že to nebude jednoduchý zápas...
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=014222848463

V článcích jsem četl, že to byl "asi dosud nejhezčí ženský zápas v turnaji". Co jsem viděl highlighty, tak Vika hrála dobře, ale Dominika ještě líp. Hlavně z forehandu to tam Cibule neskutečně sázela a dokázala Viku hodně zatlačit (což jsem si přál, aby bylo naopak). Přitom začátky všech setů měla Vika dobré, ale v prvním a třetím už nebylo dobré to pokračování...

Je to škoda, že Vika neobhájila čtvrtfinále, ale stydět se rozhodně nemusí. Sice to je její nejhorší výsledek na AO od roku 2012, ale vzhledem k losu a všem okolnostem se to nedá brát zas tak negativně. Už jsem psal, že po AO ještě nelze dělat závěry. Jak na tom Vika je, to se uvidí až později. Já věřím, že se do špičky vrátí. Nebude to hned, ale snad se dočkáme co nejdřív. Herně na to určitě má a je to akorát o tom, aby hrála víc a víc zápasů a dostala se zpátky do svého tempa před zraněními... Vika tady vlastně spoustu věcí napsala sama a není k tomu potřeba nic dodávat. :)
https://twitter.com/vika7/status/559594982000955392
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak by se dalo říct: "Už zase ta Cibule!" Pro moje favoritky na GS to opravdu není oblíbená soupeřka. Horší už je to snad jenom se Serenou... Tak doufám, že Dominika za trest dostane Katku Siniakovou do 1. kola Sparta Prague Open a Katka ji porazí (a já budu samozřejmě u toho). :D

Prohry Dulcinea Teamu proti Dominice na GS:
Vika - osmifinále RG 2012, osmifinále AO 2015
Masha - čtvrtfinále RG 2009, osmifinále AO 2014
Caro - osmifinále Wimbledonu 2011
Kiki - 1. kolo RG 2012

S Dominikou sice před turnajem kvůli nepříliš dobré formě málokdo počítal, ale podívejte se na její výsledky před loňským AO. Od Cincinnati 2013 to taky byla bída s nouzí. Asi jí Melbourne prostě sedí... Je fakt, že Serena má proti ní bilanci 4:0, ale jestli Cibule nastoupí bez respektu jako dneska, tak se může stát cokoliv. Serena na AO zatím není příliš suverénní, přestože o ní je známo, že v posledních kolech GS většinou předvede to nejlepší (proto mě taky nepotěšila její dnešní výhra nad Garbine). Abych řekl pravdu, tak před sezonou bych si nedokázal představit, že by Dominika na AO mohla porazit Serenu. Ale co není, může být...

Je tady ale ještě jeden rozdíl. Když loni vypadla Vika, tak už jsem tam neměl žádnou favoritku. Letos tam mám ještě Mashu, tak doufám, že ta bude hrát ještě tři zápasy...
Reagovat
slacker
ja doufam jen v jeden :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já v maximálně dva. Genie ať si klidně porazí...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty fandíš Genie? Já myslel, že jenom Češkám (takže už ti to může být jedno). :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já hlavně doufám, že Maria zvládne ASPOŇ jeden zápas.
Evženu jako šampionku fakt ne-e. To byl nerozdýchal :-)
Reagovat
Cico93
Nevieš bude hrať až v IW a Miami?
alebo ju uvidíme skorej?
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, ale třeba blbec (nick) by to mohl vědět... :)
Reagovat
smazaný uživatel
zatím není nikam přihlášená. Možná požádá o WC do Dubaje, to je klidně možné.

Jinak až IW.
Reagovat
Cico93
diky
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi velmi luto,ze to nevyslo ani Viktorii,ani Garbine Muguruza.Osobne nemam dovod sa radovat z toho,ze excelovala Cibulkova
Reagovat
blixa
A nejsi ty slovákofobní rasistka ? ;-)
Reagovat
slacker
je to proflakla sionistka.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
sprchon
Fakt blízko... :D :)
Reagovat
Fandina
:-))))))))
Reagovat
Fandina
Faktem je, že dvakrát za sebou Venus zahrála tak, že to volalo po jestřábím oku a Venus nic ... úsměv
Reagovat
sprchon
Ona si ho snad nevzala za celý zápas, co? Sledoval jsem to jedním okem, ale co jsem viděl, tak vždy, když to volalo po jestřábovi, tak ho Venus nechala na pokoji...
Reagovat
FulnekUltras
Tenhle pták ji evidentně nezajímá... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vypadnutí Viky mě celkem překvapilo, nicméně ukázala, že se zase vrací. Serena vyhrála, což se mi líbí. Mad také-dalo se čekat.
No a největší překvápkem je Venus. V tomto souboji jsem byl nestranný, protože jsou obě moje favoritky. Venus by Madison mohla dát a čekám souboj sester, ve kterém budu fandit Vee.
Zítra nehraje ani jedna moje favoritka, ale fandím Makaréně a Bouchardce.
Reagovat
smazaný uživatel
U mě je to stejný jako u tebe , ale nedovolím si tvrdit jak sety.
Reagovat
kada.tom
Djokovic > Raonic (6-4 (8)6-7 7-5 6-2)
Nishikori > Wawrinka (7-5 7-5 6-4)
Berdych > Nadal (6-3 3-6 7-6(4) 7-6(7))
Murray > Kyrgios (4-6 7-6(1) 3-6 7-5 13-11)
Reagovat
smazaný uživatel
U mě vítězové: Raonic, Nišikori, ---, Murray.
Reagovat
Mayo
Kks cele zle
Reagovat
Fandina
Raonic, Niši, Berďa a pak nevím. Berďa to snad už prolomí!!!
Reagovat
kada.tom
proto jsem zkusil tipnout na Tomáše, věřím mu, že se dostatečně připraví a že svojí formu dokáže zúročit i vůči Rafovi, který se na AO zvedá ke svým obvyklým výkonům - Tomášovi bych skalp Rafy přál :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic, Nishikori, Nadal, Můra
Reagovat
VlS
Nole
Wawroš
Přání Tomáš, tip Rafa
Andy
Reagovat
Mayo
Prianie Milos, tip Djokovic, Nisikori, El Matador, A. Murray
Reagovat
smazaný uživatel
Djokoviš, Nišikori, Nadal, Murray - všichni ve 4.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič*
Reagovat
Kozoroh
Djokovič
Nišikori
Berdych
Murray
Reagovat
mahycek
Tak jsem se rozhodnul, jedu sázet na Nadal-Berdych a Murray- Kyrgios. Vsadím i na poměry setů. Představu mám a bude to vzrůšo zítra 4.30. Jak byste tipovali vy ?
Reagovat
smazaný uživatel
Murray vyhraje 3:1. První zápas netipuju. A jinak, proč zrovna 4:30, tam je napsaný že po skončení dvou ženských dvouher, to může být klidně dřív, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Určite nezačnú skor ako o piatej..Ženské dvojhry budú dosť vyrovnané, takže to tipujem tak na 5:40..
Reagovat
janek_da
Takže nejdřív vsadit ovar na ženské dvouhry a pak se zvětšenou sumou vsadit na chlapy :)
Reagovat
kada.tom
Serena > Cibulková (7-5 6-1)
Keys < Venus (2-6 3-6)
Makarova < Halep (4-6 6-3 4-6)
Sharapova > Bouchard (6-3 6-1)
Reagovat
blixa
Tvé tipy se mi ve většině vůbec nelíbí ! :D
Reagovat
pockerface
mám to úplně stejně.
Reagovat
Mayo
Dúfam v Busicu
Reagovat
kada.tom
abych osvětlil svoje tipy: Cibulková se bude v úvodní setu celkem držet, prohraje ale set v závěru a pak se složí ... Venus smete Keys, která je v QF jen díky "výkonu" Petry ... Makarova Halepový řádně zatopí i ve 3. setu to bude jen tak tak, ale nakonec to Halepka urve ... Sharapova nedá Bouchard žádnou šanci a tvrdě si půjde za svým
Reagovat
janek_da
kada.tom z paralelniho vesmiru:
Serena uz bude utahana, jeste nejistejsi na servisu, returnu nez s Muguruzou a porazi se sama
To same Venus. Navic Keys se od vitezstvi s Petrou bude vic a vic rozehravat
Halep nebude vyhovovat rychly povrch proti rychle hracce
Bouchard je mimmo finale velmi nebezpecna hracka. Tvrdou, celodvorcovou hrou porazi Sarapovu.

A ted babo rad :-D
Reagovat
FulnekUltras
Všechno to má svou logiku - ale není započtena psychická odolnost melbournské Cibuľky... ;-)
Reagovat
VlS
To vypadá hodně realisticky
Reagovat
Paseka
Tipy nemusí vždy vyjadřovat přání !! :-))
Reagovat
kada.tom
to určitě ne, já bych raději, kdyby vyhrála Makarova nad Halepkou, u ostatních se shoduje přání a tip :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ženské zápasy sou naprosto netipovatelné. Může to dopadnout všelijak.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a Madison to klidně může celé vyhrát. Na Venus má, Cibuly poráží pravidelně, Serena je často nespolehlivá.. no a ve finále se může stát cokoliv.
Reagovat
smazaný uživatel
teda často :-)
No na třech ze čtyř GS byla nespolehlivá minulý rok .-)
Reagovat
smazaný uživatel
Venus, to je fantazie!!! Nádhera, snad dojde na semifinále dvou Williamsek.
Reagovat
smazaný uživatel
SF bude Cibule-Venus :) Kdo postoupí do finále je doufám všem jasné
Reagovat
Fandina
Dominice budu proti Sereně fandit, ale moc nevěřím, že se jí podaří Serenu porazit. Ale moc jí to přeji!
Reagovat
Mayo
Škoda Radwanskej ale Venus chytila druhý dych asi
Reagovat
FulnekUltras
a pokud její nynější pozitivní hormonální vlna vydrží, může to v ČF klidně odskákat i Kong. Genius loci dělá svoje.
Pomeeeeeeeeeee !!!!!!!!
Reagovat
tommr
jj vypadá to, že Cibuli se na AO daří podobně jako Petře ve Wimbledonu ... :)
Reagovat
FulnekUltras
s Alizée tam byl podobný zlom jako u Petry ve W 2014 s Venus - a Domča teď jede...
Reagovat
tommr
průběžnej žebříček WTA k dnešnímu dni tj. po kompletně odehraném čtvrtém kole letošního AO.
V žebříčku už jsou odečteny body za lonské AO a za lonské turnaje v Paříži a v Pattaya City. Odečtené jsou z toho důvodu, že se letos posunul kalendář o jeden týden.
Hvězdička * znamená, že hráčka postoupila na AO do čtvrtfinále.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru Kvitovou ...

1. Williams, S. 8206 (+1726) *
2. Sharapova 7340 (+860) *
3. Halep 6571 (+91) *
-----------------------------------
4. Kvitová 6480
-----------------------------------
5. Wozniacki 4565 (-1915)
6. Ivanovic 4425 (-2055)
7. Radwanska, A. 4270 (-2210)
8. Bouchard 4365 (-2115) *
9. Kerber 3130 (-3350)
10. Makarova 2935 (-3545) *
11. Williams, V. 2790 (-3690) *
12. Petkovic 2735 (-3745)
13. Errani 2551 (-3929)
14. Pennetta 2441 (-4039)
-----------------------------------
15. Šafářová 2425 (-4055)
-----------------------------------
16. Jankovic 2360 (-4120)
17. Suarez Navarro 2295 (-4185)
18. Cibulková 2137 (-4343) *
19. Cornet 2125 (-4355)
20. Peng 2080 (-4400)
-----------------------------------
21. Plíšková, Karolína 2015 (-4465)
22. Záhlavová-Strýcová 1930 (-4550)
-----------------------------------
23. Muguruza 1845 (-4635)
24. Stosur 1835 (-4645)
25. Keys 1750 (-4730) *
...
Reagovat
tommr
Našim elitním tenistkám se letošní AO vůbec nevydařil ...

Petra Kvitová byla před startem letošního AO pasována na jednu z favoritek a měla i šanci na post světový jedničky. Na AO ale stejně jako v předchozích dvou létech zklamala a vypadla už ve třetím kole.
I přesto si ale udrží čtvrté místo, protože jí už žádná ze zbývajících hráček nemůže předstihnout ...

Lucka Šafářová sice na AO jako jediná z našich top-hráček nečekaně vypadla už v prvním kole a ztratila cenný body, ale přesto se trochu paradoxně posunula na 15.místo.
Předstihnout jí ale ještě může Cibulková pokud porazí ve čtvrtfinále Serenu a Keysová pokud postoupí do finále ...

Karolína Plíšková vypadla z první dvacítky a klesla na 21.místo, ale ještě jí může předstihnout Keysová pokud porazí ve čtvrtfinále Venus Williamsovou ...

Bára Strýcová propásla velkou šanci na posun do první dvacítky a je zatím na 22.místě. Ještě jí ale může předstihnout Keysová pokud porazí ve čtvrtfinále Venus Williamsovou ...
Reagovat
Kozoroh
Mohl bys sem hodit i žebříček dámského deblu? A i toho mužského? Dnes ve čtyřhrách došlo několika překvapivým vyřazením a zajímalo by mě, jak moc to změní pozice deblistů/deblistek TOP 10.
Reagovat
tommr
deblový žebříčky zatím dělat nebudu, protože tam momentálně není nikdo pro mě zajímavej ke sledování. Háčkům se nedaří, Květa Peschke už je za zenitem a mezi muži už nemáme vůbec nikoho ... :(
Můžu ti jen říct, že Italky budou i přes nečekaný vypadnutí v osmifinále i nadále jedničky a to hlavně z toho důvodu, že je momentálně nemá kdo ohrozit. Rusky na ně mají příliš velkou ztrátu a ostatní potenciální soupeřky už na AO taky vypadly ...
Reagovat
kada.tom
no a co se týče Bryanů, tak ty taky nikdo nemůže přeskočit, mají zatím nedostižný náskok :-)
Reagovat
Kozoroh
Viděl jsi jejich zápas?
Reagovat
jackiec
že tě to furt baví ty průběžné rankingy, k ničemu to není, a každý si počká na pondělní oficiální a ne nějaké a když ten vyhraje a ten prohraje a furt jak kolovrátek
Reagovat
VlS
A proč ti vadí, že ho to baví?
Reagovat
pepin
Ba naopak, je dobře, že je zde někdo kdo má přehled a ještě k tomu dá komentář. Budme rádi.
Reagovat
smazaný uživatel
nerušit!!! Díky za ně!
Reagovat
FulnekUltras
Připojuju se.
Reagovat
Jan
Já taky. Žebříček na TP mi to neokomentuje :)
Reagovat
lars
Aga 8. a Busicka 7. !!
Reagovat
tommr
máš pravdu - body jsem jim sice spočítal dobře, ale pak už jsem je zapomněl prohodit ...
Reagovat
smazaný uživatel
Aga, posledný zápas na tikete..Prehra s tenistkou, čo poberá starobný dochodok..Ďakujem ti :)
Reagovat
FulnekUltras
Takovou penzistku bych si dal líbit...a věřím jí i v ČF proti Keys.
Reagovat
Cico93
Jakto? Veď Fico zakázal poberať dôchodok a zároveň pracovať:)

Ale inak poznám last lost. Už som si zvykol.
Reagovat
VlS
Cico, jseš si tím jistej? Myslím, že to tak není.
Reagovat
Cico93
nee srandujem.
Boli raz nato veľké sťažnosti ľudí, ale neprešlo To. pokiaľ dobre viem.

Ono toje aj tak jedno.
Veď zákony sú nato aby sa porušovali:-), či nie? u vás toje inak?
Reagovat
VlS
No, už jsem chtěl napsat : A čo Cico, se.e ťa Fico? Ale nenapíšu to. Já vím že to neplatí. Na to bys musel změnit evropskou chartu lidskejch práv :-)
Reagovat
Bob
Pěkná práce od Venus, osobně jí přeji ať dojde co nejdál. Ohledně spolupráce Martiny s pinkačkou si nejsem zrovna jist, zda jí Martina dokáže posunout někam výš. Radwa hraje podle mě svůj top tenis a možná by jí prospěla spolupráce s osobou, která preferuje či preferovala podobný styl hry. Ale třeba se mýlím. Na GS skoro vždy prohraje s nějakou ranařkou. Jinak by mě taky hodně zajímalo, jak by dopadl zápas mezi Petrou a Venus, ale bohužel. Petry chyba.
Reagovat
tommr
Petra letos propásla obrovskou šanci. Cestu do semifinále měla krásně umetenou a ani Serena se letos nezdá být neporazitelná ... :(
Reagovat
FulnekUltras
Těch od Petry promrhaných šancí v dobře se vyvíjejících GS turnajích už bylo dost (mj. Wimbl 2013). Ale výpadky měly letos na AO i jiné holky. Prostě ženský tenis. 3K s Keys byl pro Petru zase typický zápas absolutně mimo normu - a hlavně mimo to, co zatím letos předvádí. Věřím, že nás ještě v této sezóně překvapí víc než příjemně... ;-)
Reagovat
Jan
Já bych udělal ještě zvláštní kategorii Petřin tenis, ještě se liší od toho ženského. Co předvedla s Keysovou, byla hrůza.
Reagovat
slacker
Zas uplna hruza to nebyla. Prohrala uz castokrat jeste zoufalejsim vykonem
Reagovat
Jan
Mě to totálně naštvalo. Je pravda, že vždycky, když Petra předvede něco takového a je to dost často, tak se naštvu. A říkám si, jestli to mám zapotřebí.
Reagovat
VlS
No, bohužel to není žádná novinka, ale on si zas vyhraje něco jinýho
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Radwanskou a Wozniacki to bude těžší a těžší. S nástupem všech těch Halepových, Bouchardových, Muguruz, Keysových a dalších, jim už moc šancí nedávám.
Reagovat
lars
ale muze pusobit draaha komet :)
Reagovat
smazaný uživatel
S nastupem tadytech hracek to bude tezsi a tezsi pro vsechny hracky, ne jen pro ne. Klidne bych tam jeste priradil Garciu a Svitolinu...
Reagovat
smazaný uživatel
tak určitě. Chtěl sem třeba napsat i Petru... ale všeobecně spíš myslím ty hráčky, které už sou na okruhu delší dobu ve špičce a pořád nemají ani ten jeden GS.

Petra má ale úplně jiný problém. Ona se musí nejprve naučit porážet hráčky, které by porážet měla. Naučí se to?
Reagovat
smazaný uživatel
Muj tip je ze ne a nebo jen v nejaky delsi budoucnosti, protoze je tak tvrdohlava a neuci se mezihru. Bez te to nejde...
Reagovat
PetaM
Záleží, co bereš jako mezihru. Jestli 5 úderů, nebo 25 úderů ...
Reagovat
FulnekUltras
do desátýho úderu zničit... ;-)
Reagovat
LukasH
Petřin problém není mezihra. Její problém není žádnej aspekt hry. Ona prostě hraje, hraje, pak nastoupí na kurt jako proti Keys a nejde nic. Vůbec nic. Když jí to jde, jde všechno. Mezihru ukázala s Karolínou v Sydney.
Reagovat
smazaný uživatel
Mezihra neni jen zavisla na poctu uderu ale hlavne na trpelivosti a snizeni rizika, ale ne az takoveho, kde nechate soupoerku zatlacit. Petry problem je hlavne ten, ze kolikrat utoci z naprosto nesmyslnejch pozic, kde souperka ma stejne dost casu tech par kroku po bejslajn udelat a jeste to stacit vybrat. Kdyz se uder povede tak je skvely ale to riziko, ktere podstupuje je hodne velke a je to videt na Petrinych UEckach. Kdyz pak nema den vystrili se sama ale to je jeji blbost. Stejne jako Agy blbost je, kdyz se jen zatahne a snazi se cekat pouze na chyby, pak prichazeji od ni kratsi mice, ktere souperky agresivniho stylu uz dokazi vyuzit. Kazde hracky maji to svoje ale dulezite je na tech chybach pracovat a snazit se je co nejvice potlacit a ne je ignorovat. Proto, kdyz Petra s Kotyzou prohlasuje, ze to je proste jeji styl a jinak hrat nebude, tak pak bude mit velke vitezstvi ale i Velke porazky. Konzistentni nikdo nemuze byt s takovym stylem a s nechuti ho trochu omezit...
Reagovat
slacker
Problem Petry je inteligence divacky Ordinace v ruzove zahrade, takze co po ni chcete za tenisove mysleni? :-))
Reagovat
Fandina
Pro někoho je Ordinace odlehčení a zábava. Dívat se a na nic nemyslet.
Reagovat
George_Renel
Ovšem lepší je mít velké porážky a velká vítězství než to co má třeba zrovna Aga nebo Wozniacki. Myslím, že by sní ty Wimbledony rády měnily....
Reagovat
LukasH
Petra ale říkala, že na tom pracuje. Právě proto je kondice na prvním místě. Aby byla u míčů včas, víc míčů dobíhala a nemusela tolik riskovat. Teď s Keysovou byla prostě v pr.eli a nepomohla by jí ani svěcená voda. Naopak na turnajcíh, kde se jí počínaje Wimbledonem dařilo, se v dlouhých výměnách často udržela. S již zmíněnou Karolínou předvedla skvělej pohyb a zbytečně neriskovala. Vždyť je to jasný...co její hře můžeš vytknout, pokud jí to jde? Nic. A naopak, pokud to prostě nejde, je v háji naprosto všechno.
Pak už jsou věci daný. Aga nikdy nebude ranařka, stejně jako Petřiny výměny nebudou o 20 úderech. Pak tu jsou a byly lepší a úspěšnější tenistky, který těch věcí dokázaly skloubit víc. Proto hodně vyhrávaly...
Reagovat
FulnekUltras
Přesně. Právě F s Kájou v Sydney je pro mě rozhodujícím důkazem, kam se Petra momentálně posunula. "Abnormální" zápas na AO s Keys mi z tohoto pohledu naopak neříká skoro nic. Peťa případným kritikům a malověrcům vytře pořádně zrak ještě letos, o tom jsem přesvědčen.
Reagovat
VlS
Někdy, někde určitě, jen se dopředu nedá říct kdy a kde. Když se jí daří, tak se s ní prakticky nedá hrát, když se jí nedaří, tak nemůže hrát ona proti nikomu. Je taková, berme nebo nechme bejt.
Reagovat
smazaný uživatel
takhle.. ono je vždycky na čem pravovat. Mezihra je jedna věc.
Ale taky schopnost využívat konzistentně svých největších zbraní.
Ona piluje servis do aleluja (údajně) a stejnak v určitých fázích turnajů servis zmizí, vypaří se.
Může trénovat mezihru, to je jas.. ale dokáže to přenést do zápasu?

Petřina hra samozřejmě není perfektní.. ale přesto nedokáže zužitkovat TO, CO UŽ MÁ.
Reagovat
Fandina
Petra hraje nevyrovnaně. Jednou nádherně, příště chyby. I během zápasu to tak mívá. Kdyby hrála vyrovnaně, nemá jen dva GS, ale mnoho dalších. Pořád je na tom líp než ostatní holky.
Reagovat
lars
servis obcas nefunguje i u jinych hracek top10
Reagovat
smazaný uživatel
to jo.. ale u hodně hráček top 10 není tak důležitý pro jejich hru.
A u Petry je tenhle problém prostě častý. Častější než u ostatních.
Reagovat
slacker
V zapase s Keys nebyl servis ten nejvetsi problem. Tim byla zahadna ztrata energie
Reagovat
smazaný uživatel
tak samozřejmě, že když nejde servis, tak to musí mít nějaký důvod. Záleží, jak se na to koukáš. Můžeš hledat příčinu v herním nedostaku (výpadku).. a nebo můžeš jít ještě dál a zkoumat příčinu toho výpadku.
Reagovat
smazaný uživatel
jinak servis hlavní problém byl.. z čistě toho herního hlediska. A na tom trvám.
Reagovat
FulnekUltras
To souviselo s celkově znatelnou horší koordinací všech pohybů - no jako když skřivana nutíš k vrcholnýmu výkonu před půlnocí...je otázka, zda právě u Petry v tomto směru stačí upravit denní režim 24 hodin předem, což se většinou osvědčuje a nevěřím, že by to Kotyza a taková kapacita jako Stober nevěděli...
Reagovat
slacker
Stober se mozna do priste pouci (vsak s Petrou to zazil poprve), ale nelze cekat ze dostane nejaky vstup od Kotyzy (v mnoho vecech neverim ze je prvotridni odbornik). Musi si toho vsimnou Stober sam a sam musi prijit s napady jak toto eliminovat.
Reagovat
FulnekUltras
Na německou preciznost v kauze Petra docela spoléhám... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
tohle je ale výmluva, která mě naprosto nezajímá.

Hodně lidí zde má tendenci snižovat výkon Madison. Kdyby Petra hrála dobře, tak Madison nemá šanci. Nesouhlasím. Kdyby Petra hrála dobře, tak mohla vyhrát, to je celé.

Jak Keys returnovala druhý servis Petry? Většinou přímo pod nohy. Toho si Kvítko bylo vědomo, věděla, že pokud netrefí první, tak má během chviličky u sebe monstrózní projektil. To je problém, co s tím? Madison taky neservírovala kdovíjak konzistentně, přesto svoje šance dokázala využít lépe než Petra. Ta return většinou pohnojila. Po prvním servisu je to těžké, s druhým měla nakládat lépe.
První 3 údery (servis, return, reakce na return) určují, která z hráček získá ve výměně převahu. Pokud mám převahu, můžu přirozeně lépe rozdělovat míčky a kontrolovat jejich délku. Petře zde bylo vyčítáno, že hrála všechno do prostřed. Proč hrála všechno do prostřed? Protože neměla kontrolu, byla více pod tlakem než Keys, protože Keys zvládla lépe první údery.
To, proč se hůře pohybovala je otázka. Jak sem řek, noční čas mě nezajímá, to je pro obě stejné a ona na to musí být připravená.
Pokud byla nervózní a svázaná, tak je to prostě problém.. těžko říct, co s tím?
Reagovat
FulnekUltras
V předpodělanost Petry jednoduše nevěřím. Jak jsem napsal, nízká kvalita prvního servisu a následně i druhého (často dokonce i pod 120 km/h, což se normálně Petře absolutně nestává), stejně jako nezvládání returnů a reakce na return plus některé až školácké úderové chyby vyplývala z viditelného NENAČASOVÁNÍ výkonu. Ale jestli bude napříště stačit jen 24 hodin před dobou zápasu normální středně intenzivní trénink, jít spát ve dvě po půlnoci a ráno vstávat v deset a snídat v poledne, to opravdu nevím - a doufám, že Stober se tomu na zoubek ještě podívá.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra je člověk, neblázni.
Děláš, jakoby prohrávala s hráčkama jenom v nočním hodinách. Ona je prostě nekonzistentní. Má problém přímo v kebuly. A stává se jí to, né že ne .-)
Tohle ale není kritika, tohle je pouze konstatování toho, co si myslím. Já chápu, že to není jenom tak. Hlava je sviňa.
Reagovat
smazaný uživatel
jinak pokud by to bylo v tomto konkrétním zápase NENAČASOVÁNÍ, tak si kritiku samozřejmě zaslouží.
Reagovat
FulnekUltras
Hlava přišla ve 3K proti Keys až s vývojem zápasu. Ten ale už od začátku Petra neodstartovala v potřebné FYZICKÉ pohodě - a bylo to vidět.
Reagovat
smazaný uživatel
ok, tuhle variantu beru a připouštím, že je možná.. přesto to jako omluvu nejde brát, že jo.
Petra by se na to určitě nevymlouvala, že jo .-)
Reagovat
Fandina
Také si myslím, že jen o hlavě to není. Přece jenom, jde hlavně o fyzickou zátěž o výkon a když se Petra špatně hýbe, neznamená to přece jen, že nechce, to by asi nebylo na místě.
Reagovat
smazaný uživatel
"nechtít" je nesprávný pojem. Petra určitě chce.
Nebo si třeba myslíš, že psychický tlak nemůže mít vliv na fyzický výkon? To sou spojené nádoby.
Reagovat
smazaný uživatel
ale jak sem řek. Akceptujem fakt, že se hrálo večer a Petra to prostě nevychytala.
A jak třeba prohraje někdy odpoledne nebo ráno, tak zkusíme najít zase něco jinýho :-)
Reagovat
FulnekUltras
No nakonec ve druhém setu nechybělo k obratu moc. Jen Keys prostě těch chyb udělala o něco málo míň.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas.

Já bych dokonce řekl, že zrovna tento zápas byl celkem nešťastný. Los blbec. Madison není žádné ořezávátko a je možné, že s jinou soupeřkou by si i v tom třetím, prokletém kole poradila.
Reagovat
FulnekUltras
A možná smůla i v tom, že organizátoři (asi i vzhledem k mediálně "atraktivnější" americké soupeřce) nenasadili Petru "jako obvykle" ve tři odpoledne do "domácí" Hisense Areny. Pak by podle mě Keys s vysokou pravděpodobností skončila úplně stejně, jako před ní Barthel a Hogenkamp.
Reagovat
smazaný uživatel
áách, to už nechci slyšet :-))
Prostě s časem se musí poprat líp než soupeřka. Fakt tohle nemám rád :-))
Reagovat
FulnekUltras
Musí se bohužel jenom umřít. Faktorů ovlivňujících sportovní výkon je prostě spousta - a zvlášť u ženských, Petru nevyjímaje. Ještě musím doplnit, že Madison podle mého Venus v žádném případě neporazí, ba dokonce nebude mít k vítězství ani žádnou větší šanci. ČF Venus - Petra by bylo o něčem zcela jiném...
Reagovat
smazaný uživatel
uvidíme :-)
Reagovat
VlS
S tím časem to nepřeháněj, to fakt není argument a jako výmluva to vypadá blbě.
Reagovat
FulnekUltras
To, jak se Petra velmi podivně hýbala už od samého začátku, nemůžu přičíst nějakému psychickému bloku z údajně "osudového" třetího kola ani omylem.
Reagovat
Fandina
Psychický tlak má určitě vliv na výsledky. A samozřejmě je super ten pozitivní tlak. Chtít vyhrát, bojovat. I když to pokaždé vyjít nemusí. A vyhecovat se je vždycky ve sportu žádoucí.
Reagovat
FulnekUltras
Ale tak výmluvy...hlavně je potřebí temu bárjak přichodit na klúb...i gdyž cérečky kolikrát nemajó žádnó logiku... ;-)
Reagovat
Jan
Když šla Petra na kurt s Keysovou, bylo jí vidět ve tváři, že má strach, že je zdrblá. Něco se s ní dělo a nebylo to dobré. Od toho se odvíjela její hra.
Reagovat
FulnekUltras
Teď je otázka, proč takhle Petra vypadala - a jestli to nebylo hodně podobné jejímu fyzickému rozpoložení před podzimním zápasem s Agou na TM.
Reagovat
slacker
No a ja zase trvam na tom ze servis nebyl pricina ale dusledek jine priciny, vyrazne zhorsene koordinace pohybu u vsech uderu.
Reagovat
smazaný uživatel
ale o tom sem tady už psal. Myslím, že je to proto, že petra hůře zvládá pozici favoritky. Já s tebou nejsem v rozporu. Pouze si úplně nerozumíme.
Reagovat
smazaný uživatel
ono to samozřejmě souvisí se vším. Primárně je to v hlavě.. pokud mi nejdou nohy, je to v hlavě.
Reagovat
dadaft
no, je fakt že už pěkně dlouho se Petra není schopná dostávat do kol, kde by potkávala vynikající soupeřky jako Šarapovová, Azarenka, Halep atd., když vyhraje turnaj, tak většinou slaběji obsazený.
Reagovat
Bob
Podívej se ještě jednou na pavouka v Sydney.
Reagovat
tommr
v Sydney bylo sice startovní pole našlapaný, ale Petra měla štěstí, že jí tam všechny těžký soupeřky předčasně vypadaly a nemusela proto hrát ani s jednou hráčkou z top-20 ...
Reagovat
Cico93
Kedy naposledy Petra zdolala na GS hráčku top ten?
AO 12
Wimbledon 11?
Reagovat
tommr
naposledy se jí to povedlo ve Wimbledonu 2011 kde porazila Azarenku a Sharapovou. Od tý doby se jí bohužel nic podobnýho nepodařilo ... :(
Reagovat
Cico93
toje dosť zaujímave.
Uvidíme čo RG.
Reagovat
Jan
Většinou vypadla s hráčkami o hodně níže postavenými stejně jako teď na AO.
Reagovat
lars
Wimbl 2014 Busicka
Reagovat
tommr
v době kdy se hrálo finále Wimbledonu byla Bouchardová ve světovým žebříčku až na 13.místě ...
Reagovat
Fandina
Na TM Petra Šarapovou porazila. A je to nedávno. Kerber porazila při FEDu.
Reagovat
dadaft
jo, na TM se s nimi setkává -- Marie ovšem byla letos na TM opravdu HROZNÁ.
a ve Fedu se Petra vždycky vytáhne -- a Kerber jí to odevzdala sama, jestli si vzpomínáš.

Petra má na Bouchard a Radwaňskou, jinak žádná sláva, pokud jde o top10 za poslední roky.
Reagovat
LukasH
Je to tím, že s nima moc nehraje. Když se v roce 2011 drala nahoru, musela je porážet často jako každá níž postavená hráčka. Druhou polovinu loňský sezónyse topce nedařilo vůbec, takže když Petra vyhrávala turnaje, ony tam nebyly.
Na top Mášu Petra nemá (kromě trávy) a určitě jí nikdy nebude pravidelně porážet. Azu nepotkala přes 3 roky, se Simonou dvakrát prohrála, ale nikdy s ní nehrála, když jí to šlo, Serenu pravidelně neporáží nikdo, první pětka už vůbec ne a ostatní z desítky nejsou problém...:)
Reagovat
lars
a co Shangai ?
Reagovat
tommr
a co by s ní mělo být? Tam ženský přece vůbec nehrajou ... :)
Reagovat
Jan
No právě. Tak co s tím ? :))
Reagovat
smazaný uživatel
ono to i tak trošku vyplývá z toho, jak Petra mluví. Třeba ohledně Wimbledonu hodně často zmiňuje, jak náročné to pro ni psychicky bylo, protože ve všech zápasech byla v roli favoritky.
Jí tahle pozice favoritky moc svazuje (víc než ostatní). Hlavně teda na grand slamech, kterým přiřazuje (logicky) mnohem větší důležitost. To je podle mě primární důvod její nekonzistentnosti.
Reagovat
tommr
primární důvod její nekonzistentnosti je špatnej trenér, kterej s tím není schopnej nic udělat ... :(
Reagovat
LukasH
no, tak zbývá doufat, že toho pod tím špatným trenérem ještě hodně vyhraje...
Reagovat
tommr
no já jsem spíš zvědavej jestli pod tímhle trenérem ještě někdy přeleze třetí kolo na jiným GS než ve Wimbledonu ... :(
Reagovat
LukasH
uvidíme...:-):-)
Reagovat
smazaný uživatel
samozřejmě, ostatním hráčkám zase můžeme vyčítat, že nejsou schopné ukázat to nejlepší ve velkých zápasech. Tohle zase není obvykle problém Petry.
Reagovat
jackiec
a tak to má být, ať vyhrává aktivní tenis halep, sirény, kvitové apod., než úporná obrana s čekáním na chybu
Reagovat
George_Renel
na to dnešní pinkání Agy se skoro nedalo dívat. Na její hře jsem opravdu žádnou ofenzivnější změnu neviděl.
Jo, a nejvíce sexy žena tam je určitě Barbara Schett.
Reagovat
dadaft
jj, barbaře už není jednadvacet, ale pořád je to kost.
Reagovat
dadaft
hm, Aga šla ve třetím setu do výměny 10x po prvním a 4x po druhém servisu a uhrála z toho 2 fiftýny. ((
Reagovat
smazaný uživatel
No, očekávám teď že to Martina schytá... První velký turnaj, velké jméno a hned i selhání.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, ale čekat hned radikální změnu a samá vítězství a úplně jiný styl hry nejde, chce to čas a ona má Martinu krátce. Lidi slyší slavné jméno a už hned čekají pomalu zázraky. Venus je těžká soupeřka, ranařka, takže když jí to jde, rozstřílí pomalu každého. Aga je spíš technická hráčka a Venus ji ve 3. setu zase moc prostoru nedala, Aga šla k síti a dostala pecku, že to dala do sítě.
Reagovat
LukasH
Myslím, že Martina nic moc změnit nemůže. Těžko jí bude přeučovat styl a vlastně nevím úplně v čem by ta změna měla nastat. Aga je šikovná hráčka s šikovnou rukou, ale nechybující ranařka jí přestřílí. Jakmile Venus přestala chybovat, byla to jednostranná záležitost. A to si to Venus ještě často komplikovala, když dala jasný nalitý míče do autu. Je to stejně zvláštní spojení, protože Martina měla vždy ráda agresivní hru, jíž opravdu Aga neoplývá. Pokud řekla při finále Wimbledonu, že je jí jasný, kdo vyhraje už po druhým gamu (podle úderů), tak to s hráčkama typu Venus může balit rovnou a jen doufat, že dotyčná začne kazit....
Reagovat
blixa
Ach jo. AO mě nesnáší. Už mi nezbyla žádná oblíbenkyně. To je peklo :(
Reagovat
Stan_Borowitz
AO už tě asi nepotřebuje...
Reagovat
blixa
AO na mě vyloženě sere :D
Reagovat
lars
co Halep?
Reagovat
blixa
Nooo, ta je taková "v naději" :D. Ještě uvidím ;-)
Reagovat
Cico93
Tak Ti treba:)))
Reagovat
blixa
Tak dííík, no ... :(((
Reagovat
smazaný uživatel
Zklamání teda, fakt velké, po tom parádním druhém setu, kdyh hrála neskutečně ohromný propad. Nastartovala Venus a nedokázala ji už zabrzdit, hlavně hrála daleko kratší míče a moc stereotypně přetahovanou. A vzhledem k fyzickým dispozicím to nebyl dobrý nápad.
Reagovat
Fandina
A ve čtvrtfinále mám jasno. Držím palce Genii a Cibuli. U ostatních se nechám překvapit.
Reagovat
smazaný uživatel
Genie, Simona, Dominika. Venus/ Madison přeju oběma.
Reagovat
sprchon
Gratulace! :))
Reagovat
Fandina
Gratulace Venus. Některé rány byly úžasné a pádná ruka zaúřadovala. Hezký zápas. Aga byla ve druhém jednoznačně lepší, ale začátek třetího setu byl Venus a pak už to dotahla. Gratulka!!!
Reagovat
dadaft
neboj Ago, Wimbledon je letos tvůj.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi ses pomatl na rozumu. Mozna na antuce muze uspet, ale na rychle trave jedine ze by vypukla mezi hravi epidemie
Reagovat
dadaft
já že jsem se pomátl? :D
na RG uhrála Aga jednou QF, ve Wimbledonu má SF a F, a její hra je na trávě nesmírně nepříjemná.
na antuce ji smete kde kdo,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
dadaft
a mimochodem, v tom wimbledonském finále vzala set Sereně, která cestou do něj všechno válcovala stylem 6:0 6:1.
Reagovat
dadaft
Venus je sice občas u míčků pozdě, v době, kdy už po odskoku padají dolů, ale dost jí pomáhá, jak to umí topspinem vytáhnout skoro "od podlahy".
Reagovat
smazaný uživatel
tak to nakonec dala, je vidět, že i když je jí 34, pořád umí. Gratulka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Obdivuhodné, právě od Venus by si měli vzít příklad mnozí hráči v takhle pokročilém věku.
Například takový Roger :-)
Reagovat
lars
spis Hingis
Reagovat
smazaný uživatel
Venus Williams mám ráda,tak jí přeji ještě nějaký úspěšný turnaj.
Ale lunejka...ty jsi mistryně a už vítězka v infantilitě...blbko..!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty mě nemůžeš urazit, takže si klidně posluž a plkej si tu dál, blbko.
Reagovat
dadaft
mu he he he, z kterého kanálu jsi vylezla???
Reagovat
blixa
Ty seš, gábinko, velmi užitečná. Každý hnusný d.e.b.i.l nám neustále připomíná, že jsme vlastně krásní a inteligentní ... ;-)
Reagovat
Fandina
U gabiny mě vždycky fanscinuje, že používá tak neslušných slov. Přece musí vědět, že tím každého odradí nebo jí druzí nebudou brát vážně. Smysl příspěvků mi zůstává utajen, pokud tedy nějaký je ... úsměv
Reagovat
Fandina
fascinuje ... úsměv
Reagovat
Fandina
a ještě jedna oprava ... nebo ji nebudou brát vážně
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím čemu se divíš...čeština dokáže přesně vyjádřit některé situace a bohužel to někdy slušně nejde...A příspěvků o ničem je tady většina...tak to neřeš.
Lunejka...tvoje omluvenka je jedině mládí..pak teda ok. )))
Reagovat
Fandina
Rozumím tomu, že se pár slovy na veřejném webu nedá všechno vyjádřit. Ale když se někdo jako ty občas objeví a píše tu útočně, tak je to divné.
Reagovat
smazaný uživatel
To je jako v tenise...ty nehraješ útočně...)))?
Reagovat
Fandina
Špatně jsem to napsala útočně s neslušnými slovy. Ale jinak samozřejmě nemíním nikoho poučovat jak má a nemá psát. Napsala jsem jen svůj názor. Měj se.
Reagovat
smazaný uživatel
Mládí jo? aha, o tobě si myslím to samé a omluvenku nepotřebuju, díky :)
Reagovat
smazaný uživatel
to mě zase nefascinuje, protože když se někdo nudí nebo chce pozornost, tak si ji získá tím, že někomu nadává, protože na to většinou reaguje každý. Gabina tu žádný smysl nemá, přiletí, zasmradí a zmizí.
Reagovat
Fandina
To já právě nevím, jestli její příspěk je jen provokace nebo to má nějaký hlubší smysl, něco chce sdělit.
Reagovat
smazaný uživatel
Chce nám sdělit, že provokuje :D
Reagovat
blixa
Ona snad ani neprovokuje. Má prostě v hlavě nablito.
Reagovat
vrabejka
Výborně Tom má zápas už po dvou ženských čtvrtfinále takže ho nejspíš uvidím :)
Reagovat
Andrew89
nehráli, protože se obě soustředí na singly...a popravě..je to vidět!:) GO VENUS :)
Reagovat
Fandina
Cibuli. Hrála úžasně a byl to moc hezký zápas od obou. Super a držím palce dál. Domčo pome!!!
Reagovat
vrabejka
Venus come on! Chci vidět americké čtvrtfinále a semifinále :)
Reagovat
historik
přestane kazit, tak tam Agu slušně honí
Reagovat
George_Renel
zápasu Aga-Venuše je pod psa. Myslím, že Keys vítězku vystřílí z kurtu.
Reagovat
FulnekUltras
Bohužel zrovna tuhle omluvenku pro Petru teda nečekám... ;-)))
Reagovat
dadaft
kristova noho Venus, vždyť máš nejlepší voleje na světě a teď taková tragédka???
Reagovat
smazaný uživatel
Není Venus nějaká utahaná? Přece jen s Camilou to byl záhul.
Reagovat
sprchon
Teď se ale předvedla. :)))
Reagovat
sprchon
A znova... Rebreak
Reagovat
mahycek
Agnezka to otočí a Serena si může, sestřičce napovídat, jak chce.
Reagovat
smazaný uživatel
Venus je bojovnice, ještě uvidíš :P
Reagovat
lars
uvidi harakiri nebo kamikadze ??
Reagovat
dadaft
trefa.
Reagovat
smazaný uživatel
Upinkat Venusi "k smrti" , vi ze fyzicky na tom mnohem lepe a cim dele se bude hrat tim vetsi sance na uspech. Doufam, ze brzy vypadne, byla by to tenisova tragedi, kdyby tahle holka, co neumi poradne svihnout do balonu, to vyhrala cele
Reagovat
smazaný uživatel
Veľká škoda žrebu..Myslím, že Cibuľka sa v tejto forme nemusí báť nikoho..Teda okrem Sereny samozrejme..Pri tom jej slabučkom druhom servise ju Serena na returne zlikviduje..

Každopádne veľmi slušný výsledok slovenskej tenistky..Po AO nastane očakávaný prepad niekde do okolia 20-25miesta, ale ak udrží súčasnú výkonnosť, može pomýšľať na stratené
pozície..

Inak, myslím, že Cibuľa už na GS porazila 2x Mashu a 2x Victoriu, podobnou bilanciou sa nemože pochváliť vačšina top 10..Slušné.,
Reagovat
FulnekUltras
Cibuľka to ČF klidně může dát. Je teď na tom vnitřně dost dobře (ani přehnanou euforii z výhry nad Vikou nečekám), což jí pomáhá náležitě uplatnit i fyzičku, a když jí půjde první servis...melbournské genius loci zatím funguje... ;-)
Reagovat
dadaft
hm, tak teď se Venus slušně vyházela.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Aga se zlepšila a zvýšila na agresivitě.
Reagovat
smazaný uživatel
Venus zaber, když jsi zvládla Camilu, tak Agu taky zvládneš. :)
Reagovat
dadaft
mně vítězství Agy mrzet nebude. ))
ani Venušino.
---------- výhoda když člověk fandí oběma. ))))))))
Reagovat
sprchon
Mám to stejně. ;)
Reagovat
mikimaus321
Kvitová jse měla dívat jak se bojuje ta nikdy nebude jednička Domina hraje i narozdíl i hlavou výborný zápas
Reagovat
pockerface
Domča umí zahrát jen na AO, loni měla zbytek sezony velice mizerný. Takže bojovat umí asi jen na AO.
Reagovat
PetaM
To jsme druhou polovinu roku viděli, jak Domina hraje výborně hlavou ... :D :D
Reagovat
lars
2. polovinu ten. sezony :))
Reagovat
matesdc
Dobrý vtip po ránu....:-D
Reagovat
lars
on myslel , ze dava hlavicky :))
Reagovat
smazaný uživatel
Radwanská se pouze brání a Venuše rozdává jednu ránu za druhou.
Žádný vliv Martiny tam zatím nevidím. Aga má o čem přemýšlet.
Reagovat
sprchon
Doufám, že budou tři sety... Docela se na to dá koukat. Přeju to oběma, takže bez nervů. ;)
Reagovat
pockerface
za tak krátkou dobu ještě asi vliv Martiny nebude vidět. Otázka je na co jí Aga najala. Jestli má speciální úkoly nebo jí trénuje se vším všudy. Počítám, že na RG by už ten vliv měl být vidět víc.
Reagovat
smazaný uživatel
Aga to utočí na 100%. Utahá Venus jako kotě!
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulka Dominice, vypadnutí Viky mě opravdu nevadí, tak jsem zvědavá, jak si Cibulka povede dál. Serena jak koukám se opět trochu trápila, ale nakonec to dala, super. No teď nevím komu fandit, ale asi Venus z více důvodů :D
Reagovat
dadaft
Serena se nijak zvlášť netrápila, Garbine hrála dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo? Aha díky, já opět nic neviděla :)
Reagovat
janek_da
Returny netrefovala, aspoň do stavu 1:1 ve třetím
Reagovat
dadaft
na Venus je kurz skoro 3 ????
jen blázen by to nezkusil..................
Reagovat
sprchon
Měl jsem první set, Venus hraje zatím pěkně. :)
Reagovat
Kozoroh
No řek bych, že Dominika má na to, zdolat Serenu. Pokud bude mít dobrý start do zápasu a v druhé sadě bude držet nervy na uzdě, tak to klapne.
Reagovat
dadaft
neklapne, bych řekl.
Reagovat
VlS
Která Serena přijde na Kurt? Jestli Serena šampionka, tak bez šance, jestli ta druhá, tak je to otázka.
Reagovat
Dennis
Přece podle tvojí logiky je Serena lepší hráčka ne? Tak by měla vyhrát. Psychika a vzájemné zápasy jsou podlé tvé logiky okrajové...
Reagovat
VlS
A na tu psychiku jsi přišel jak? Psychika je složkou komplexního výkonu a lepší psychika dělá lepšího tenistu, což ovšem vůbec nesouvisí s tím, že někdo někoho zrovna nemusí.
Reagovat
Dennis
Podmnožinou psychiky je např. vzájemná bilance, z toho plynoucí sebevědomí, umění koncentrovat se, vyhrávat důležité body a svou roli tam mohou hrát i sympatie / antipatie. Jde o to, že v tom mém prvním komentáři řekl A) B) C) a ty sis z toho půjčil jenom to C) a postavil jsi na tom celý můj komentář. Zapomněl si jaksi na to, že tomu C) předcházelo ještě A) a B). Jinak já jsem profi hrál (ne tedy tenis) a pokud se mi nedařilo, měl jsem někdy jako každý chuť vykašlat se na to, hodit to za hlavu a jít do dalšího mače s čistou hlavou. Ne tak když na druhé straně stál neoblíbený protihráč, to jsem vždycky zatnul zuby a makal jsem dvojnásob, nikdy jsem nevypustil jediný bod, v tom je podle mě ta motivace navíc, která hráči může pomoct, když se mu nedaří herně a musí to urvat tzv. "hlavou" a vůlí... Tam to pak pomáhá. Na prachy v tu chvíli člověk tolik nemyslí, s někým prostě prohrát můžeš a s někým ne...
Reagovat
Jan
Aspoň Cibulková, když ne naše holky.
Reagovat
lars
Byl cibular Cico v zapase Cibule - Vika verny nebo neverny ?? :))
Reagovat
smazaný uživatel
Je to šííí nebo shiiit?
Reagovat
FulnekUltras
šššiiiiitt !!!!!!!!
Reagovat
slacker
sesit nebo sheet
Reagovat
smazaný uživatel
Parada vyradit tu hekalicku
Reagovat
VlS
Hm, tak reinkarnace Dominiky. Neviděl jsem to, komentovat to nemohu. Vzpomínám však na jejich zápas v Americe, už nevím, jestli to bylo IW nebo Mia pár let dozadu, kdy Dominika sice prohrála, ale po bitvě jako řemen, rvala se tam tehdy jak divoká kočka. Sice si tenkrát nezískala moje trvalé sympatie, ale respekt ano.
Reagovat
vrabejka
Když bude mět Siréna 1.set jako dneska a bude mít záváhání jako ve 2.a 3.setu ma velkou šanci ji porazit.
Reagovat
PH94
Moc pěkně Domčo :) Konečně někdo poslal domu tu trapku...
Reagovat
smazaný uživatel
mam ze Sereny, teda mene komlikovanou radost. Cibulkovou sice nemusim, ale byly mi opravdu z duse hnusne ty nadavky tady.. nejlepsi odpoved, Dominiko! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
*komplikovanou...
Reagovat
A.R.R.
Asi tak, za normálních okolností by mi byl výsledek utkání Vika - Cibule ukradený, ale po tom hnoji co se tu na ní hází jsem jí přál postup.
Reagovat
VlS
asi tak
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi tak užasný a uhlazený...že mě přešla chut k snídani..VIS..jsi blbeček vid..v reálu...a tady...??)))
Jinak tenis ok.,Cibulková hrála dobře a na Azarenkovou to stačilo...

VIS..nereaguj..!!!
Reagovat
dadaft
budu reagovat za něj -- zklapni.
Reagovat
VlS
Ale jen se nasnídej, třeba pak přestaneš mluvit( psát) z hladu. Přeju ti úspěšný den v tvé patrně neuhlazené a sprosté společnosti :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist