Clement neztratil ani set, z finálového soka Isnera má ale respekt

15. 1. 2010, 10:22
Aktuality 1
ATP AUCKLAND - Kolaps nasazených hráčů na turnaji v Aucklandu byl dokonán v semifinále. Osmička Montaňes podlehl Američanu Johnu Isnerovi, který si tak zahraje o svůj první titul. O ten se ho pokusí připravit Francouz Clement, na jehož raketě skončil šampion z roku 2008 Kohlschreiber.
Arnaud Clement

John Isner si až do tohoto týdne nezahrál v semifinále turnaje hraného mimo domácí prostředí. Na Novém Zélandu však dokráčel již do finále, které hrál poprvé a až dosud naposledy před třemi lety ve Washingtonu. Tehdy šokoval při svém druhém startu na turnaji ATP, když ho zastavil až Roddick.

Nyní je čtyřiadvacetiletý Američan již stabilním hráčem širší světové špičky a především dělovému servisu je obávaným soupeřem i pro nejlepší tenistysvěta. V Aucklandu absolvoval tři třísetové zápasy, vyřadil nasazenou jedničku Robreda a dnes si po setech 6-2 7-6 poradil i s dalším nasazeným Španělem Albertem Montaňesem.

"V prvním setu jsem hrál opravdu dobře. On (Montaňes) se sice ve druhém zlepšil, ale já si i přesto šance vytvářel," radoval se Isner, který soupeře nepustil k jedinému brejkbolu. "Jo, podával jsem dobře. Asi nejlépe za celý týden a to dnes bylo klíčové."

Montaňese v Aucklandu zdolal i před rokem, kdy jako kvalifikant postoupil do čtvrtfinále. Nyní si před Australian Open žebříčkově polepší a o ještě lepší výsledek - životní úspěch v podobě titulu - si zahraje s Arnaudem Clementem.

Francouzský tenista zastavil šampiona z roku 2008 Philippa Kohlschreibera a do finále postoupil poprvé po téměř třech letech. Dvaatřicetiletý hráč vybojoval svůj poslední titul v roce 2006 na rychlém povrchu ve Washingtonu. V Aucklandu si v 11. finále zahraje o pátý triumf.

Finalista Australian Open 2001 nad Němcem zvítězil 6-3 7-6 a v průběhu turnaje ještě neztratil set. "Byl to velmi dobrý zápas," liboval si Clement. "Už dlouho si takový zápas nepamatuju."

"Nemám famózní servis jako Isner nebo forhend jako Grosjean. Snažím se být konkurenceschopný po všech stránkách hry," uvedl Clement.

Před duelem s Isnerem má ze svého soka respekt, nikoliv však kvůli jeho servisu. "Dnes je to těžší... před 10 lety to bylo trochu jiné. Kluci s dělovým servisem se tak dobře nepohybovali," vzpomínal francouzský tenista. "John má výborné podání, ale dokáže být dobrý i od základní čáry. Je to velký bojovník a když předvádí svou nejlepší hru, může na Tour porazit kohokoliv," chválil 205 centimetrů vysokého Američana.

"Bude to těžké ho porazit, ale když hrajete finále, musíte chtít vyhrát. A když budu hrát tak, jako dnes, mám šanci uspět."

- ATP 250 AUCKLAND (Nový Zéland, tv. povrch, 355.500 dolarů) -
páteční výsledky (15. 01. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Clément (Fr.) - Kohlschreiber (5-Něm.) 6-3 7-6(2)
Isner (USA) - Montaňés (8-Šp.) 6-2 7-6(5)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nechápu, co se s tím Clementem najednou stalo - ještě v polovině loňské sezóny byl skoro pro smích, a teď kosí všechny...:-)) Asi druhá míza...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist