Clijstersová a Na Li hladce postupují, drobné potíže řešila Wozniacká

18. 1. 2012, 09:33
Aktuality 45
AUSTRALIAN OPEN ženy - Loňské finalistky Australian Open Kim Clijstersová a Na Li v dnešních zápasech druhého kola ztratily dohromady jen pět her a suverénně prolétly mezi dvaatřicítku nejlepších. Mezi tou je i po drobných problémech světová jednička Caroline Wozniacká, naopak překvapivě končí Italka Schiavoneová.
Kim Clijstersová

Kim Clijstersová po malých problémech v prvním setu úvodního kola již dominuje. V posledních třech odehraných setech ztratila jen dvě hry, když dnes deklasovala 6-0 6-1 Francouzku Stephanii Foretzovou Gaconovou.

"Ze svých úderů mám dobrý pocit a jsem šťastná, že jsem vyhrála," radovala se Belgičanka, jež je ve 3. kole grandslamu poprvé po 12 měsících. Na loňském French Open totiž vypadla ve 2. kole a o Wimbledon a US Open kvůli zranění přišla.

Kim ClijstersováKvůli zranění (kyčle) nedohrála také na začátku tohoto roku turnaj v Brisbane, kde v semifinále vzdala Daniele Hantuchové. A právě Slovenka, která dnes otočila duel s Ukrajinkou Lesjou Curenkovou, bude její příští soupeřkou.

"Když se mi to zranění stalo, hrála jsem zrovna s Danielou. Letos hraje zatím velmi dobře," uvědomuje si sílu soupeřky, jež v Brisbane prohrála ve finále s Kanepiovou.

"Známe se moc dobře. Od 14 let jsme spolu tenisově vyrůstaly, nyní nám je skoro 30 a bojujeme spolu pořád," dodala osmadvacetiletá Clijstersová, jež s Hantuchovou v 11 vzájemných zápasech ztratila jediný set.

Clijstersová loni v Melbourne získala po třech triumfech v New Yorku čtvrtý grandslamový titul, když ve finále porazila Na Li. S tou si letos může souboj zopakovat už v osmifinále a zatím tomu jejich výsledky nasvědčují. Také pátá nasazená Číňanka letos zatím suverénně postupuje, dnes si poradila s často chybující Olivií Rogowskou, kterou smetla dvakrát 6-2.

"Nebylo to tak snadná, jak by se podle výsledku mohlo zdát," komentovala Na Li, jež za měsíc oslaví 30. narozeniny. "Když se vracím do Rod Laver Areny, vybaví se mi skvělé vzpomínky. Letos je to ještě lepší než loni, protože se na mě chodí dívat lidé z celého světa, nejen z Číny," dodala.

O možný souboj s Clijstersovou si v pátek zahraje se Španělkou Anabel Medinaovou, jež dnes deklasovala Bělorusku Govorcovovou.

Dobré potíže Wozniacké, zaváhání Schiavoneové
Více se na postup nadřela Caroline Wozniacká. Světová jednička v zápase s Annou Tatišviliovou vyhrála první set hladce 6-1, ve druhém ale měla problémy. Za stavu 1-4 odvrátila brejkbol a po rebrejku snížila na 3-4. Pak ovšem znovu ztratila podání a Gruzínka podávala na zisk sady. Jenže Tatišviliová se o lepší výsledek připravila zbytečnými chybami a jednadvacetiletá Dánka se dokázala znovu udržet ve hře a ještě před vstupem do 10. gamu si nechala ošetřit chodidlo. Následně při svém servisu odvrátila setbol a nakonec zvítězila 6-1 7-6.

Anna Tatišviliová a Caroline Wozniacká"Začala jsem agresivně, nutila ji běhat, ale ona je nebezpečná soupeřka a nevzdávala se," komentovala Wozniacká souboj s kamarádkou. S Tatišviliovou se znají od 11 let a občas spolu hrály čtyřhru. "Proto se těžko překvapíme."

Wozniacká se mohla spolehnout na servis. Z prvního podání měla úspěšnost 72 procent a dala devět es. "Cítila jsem se trochu jako John Isner," smála se Dánka, která patří především k nejlépe se pohybujícím hráčkám s výbornou kondicí. "Věřím si, že vydržím déle než soupeřka, že budu na kurtu třeba věčně."

Dánka je už 67 týdnů světovou jedičkou, zároveň je ale stále kritizována za to, že je v čele žebříčku bez vyhraného grandslamu, V Melbourne se jí zastala bývalá jednička Clijstersová. "Caroline z nás hraje výrazně nejvyrovnaněji, nebývá zraněná, proto zvládne hodně turnajů a vyhrává je," řekla Belgičanka. "Zaslouží si být, kde je. Má špatnou bilanci se Serenou (Williamsovou) i se mnou, ale to je jedno. Stát se jedničkou znamená, že už musíte mít své kvality, že musíte hrát výborně," řekla Clijstersová, která se může s Wozniackou utkat ve čtvrtfinále.

Ve 3. kole s Wozniacká utká s Rumunkou Monikou Niculescuovou, jež dokázala otočit zápas s Francouzkou Pauline Parmentierovou.

Francesca SchiavoneováO překvapení se postarala pětadvacetiletá Italka se švýcarskými kořeny Romina Oprandiová. Při premiéře ve 2. kole na Australian Open porazila 6-4 6-3 o šest let starší krajanku, bývalou šampionku French Open a desátou nasazenou Francescu Schiavoneovou a poprvé postoupila do 3. kola grandslamu.

Oprandiové k nečekanému skapu stačilo 15 vítězných úderů, favorizovaná krajanka se totiž v zápase vyházel 36 nevynucenými chybami, které kompenzovala pouhými 20 winnery.

Ve svém premiérovém duelu ve 3. kole grandslamového turnaje se Oprandiová utká s Julií Görgesovou. Němka postoupila poté, co jí za stavu 6-2 a 2-0 vzdala Řekyně Eleni Daniilidouová.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2012 -
(Austrálie, tv. povrch Plexicushion, 26.000.000 austr. dolarů)
středeční výsledky žen (18. 01. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Wozniacká (1-Dán.) - Tatišviliová (Grz.) 6-1 7-6(4)
Na Li (5-Čína) - Rogowská (Austr.) 6-2 6-2
A. Radwaňská (8-Pol.) - Ormaecheaová (Arg.) 6-3 6-1
Oprandiová (It.) - Schiavoneová (10-It.) 6-4 6-3
Clijstersová (11-Belg.) - Foretzová (Fr.) 6-0 6-1
Jankovičová (13-Srb.) - Kai-chen Chang (Tchaj-wan) 6-4 6-2
Hantuchová (20-SR) - Curenková (Ukr.) 4-6 6-4 6-3
Görgesová (22-Něm.) - Daniiliduová (Řec.) 6-2 2-0 skreč D.
Medinaová (26-Šp.) - Govorcovová (Běl.) 6-1 6-0
Niculescuová (31-Rum.) - Parmentierová (Fr.) 4-6 6-4 6-1
Bratčikovová (Rus.) - Briantiová (It.) 6-2 6-1
McHaleová (USA) - Erakovicová (N. Zél.) 3-6 7-6(4) 6-3
Voskobojevová (Kaz.) - Pironkovová (Bul.) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

45
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vika zatím skvělá, vsadil jsem na ni společně s Djokovičem, tak snad mě nezklamou :D
Reagovat
smazaný uživatel
Trošku překvapení, ale ne zase tak velké je Francesca. Cvetana mě zklamala, věřil jsem, že vyhraje.
Co myslíte, nemohla by dneska Lucka vystřílet Věru???
A Péťo pojď, dej jí aspoň 2x 6:1 , ať tady všichni nevyšilujou z Viky. :-) Ne, vpoho, mě stačí normální výhra ve dvou setech... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Když Lucce bude chodit 1. servis tak bych řekl že jestli bude hrát Věra stejně jako v 1. kole tak Věra pojede domů! :-) A dneska od 02:30 i zápas Sereny vs. Báry, tak koukejte :-)
Reagovat
VlS
? Zvonareva v. Lucka, fandovství vítězí nad statistikou, Lucka ;
? Makarova v. Kanepi, vše nasvědčuje formě Kaji Kanepi, takže Makarova, protože něco taky musí dopadnout proti všem předpokladům;
? Cibulka v. Arn, Cibule Gretu uběhá;
? Serena v. Bára, v křiku a nadávkách vyhraje o prsa Bára, na míče o tři délky Serena, tady už fandovství statistiku neukecá (ale kdyby náhodou, tak by mě to potěšilo);
? Sabina v. Sahar, Sabina s přehledem;
? Stephens v. Kuznecova, Světlana bude mít 4 krizové chvilky, ale vyhraje;
? Kerber v. Dubois, nic o Kanaďance nevím, takže podle žebříku Andělka;
? Hampton v. Šarapova, no, tady je to jasný, Hampton to nebude;
? Sorana v. Urszula, Urszula se bude snažit, protože by se konečně chtěla vyrovnat Anežce, proto znervózní a vyhraje Sorana;
? Errani v. Petrova, Naďa už chvíli nic pořádně nepodělala, tak to udělá teď a Sára vyhraje;
? Vinci v Zheng, tipuji Číňanku;
? Dokič v. Bartoli, je to v Austrálii, tak nechají vyhrát hosta, Marion, ale bude to možná docela boj;
? Pavljučenka v. King, Nasťa asi postoupí, ale trochu se u toho zapotí a zadejchá;
? Krajičková v. Ivanovič, a dám to, Míša Krajíčková;
? Makiri v Wozniak, Makiri jasně;
? Navarro v Petra , Petra a rychle (snad, doufám, bojim)
Reagovat
smazaný uživatel
Já ani tak nechci tipovat jako vyjádřit svoje přání. :)

Věra - Lucka: Lucka je fajn, ale asi Věra
Kaia - Ekatěrina: Určitě Kaia
Dominika - Greta: Určitě Dominika
Serena - Bára: Určitě Serena
Sabine - Shahar: Sabine
Sloane - Světlana: Přál bych to Sloane
Kerber - Dubois: Nevím
Masha - Hampton: Samozřejmě Masha :)
Sorana - Urszula: Určitě Sorana
Petrova - Errani: Asi Nadia
Zheng - Vinci: Určitě Zheng
Dokič - Bartoli: Přál bych to Jeleně
Nasťa - Vania: Nevím, jsou mi sympatické obě
Ana - Míša: Samozřejmě Ana :)
Makiri - Wozniak: Makiri, ale jednoduché to nebude
Petra - Suarez: Petra
Reagovat
smazaný uživatel
Azarenka hraje v současnosti nejatraktivnější tenis, na který se dobře kouká. Dále to vypadá, že se už konečně srovnala a je připravená i fyzicky. Letos podle mě určitě nějakej GS vyhraje.
Reagovat
VlS
Jo, Vika hraje moc dobře. Uvidíme co Maša a Serena a možná i Kim, ale moc jim nevěřím. Myslím, že se to bude hodně rozhodovat mezi Peťou a Vikou.
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně Viko! :) Casey hrála na začátku dobře, ale pak se jí přestalo dařit. Vika hrála soustředěně, snažila se hrát delší výměny a zbytečně netlačit na pilu. Výsledek a průběh zápasu (Vika prohrála jenom první gem) byl stejný jako proti Heather, ale nemůžu to srovnat, protože jsem zápas 1. kola neviděl... Ovšem úplně nejvíc byl ten rozhovor s Vikou po zápase. Vika byla šťastná a uvolněná. :) Jo a taky má hezčí brýle než Judy Murray. :D
Reagovat
Fandina
uvolněná byla, proč by nebyla, když se jí daří, ovšem ty ksichty po vítězství si neodpustila.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, budeš si muset zvyknout. :D Vika nedělá nic špatného, všichni děláme nějaké ksichty... Stačí, aby někdo začal dělat něco jinak (jinak se tvářit, jinak se radovat atd.) a hned je za to kritizován. Nezlob se, ale to mi přijde trochu divné. :)
Reagovat
Fandina
tady přece nejde o to že dělá Vika něco špatně. Jde o popis situace. Tváří se blbě, po výhře dělá ksichty. Je to nesympatické. To je vše.
Reagovat
smazaný uživatel
To je strašně subjektivní... Třeba mně to nesympatické není. :)
Reagovat
Fandina
mě jo ......
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj!Mám tyto "čahouny" dost rád-John a Ivo,jsou takovým oživením na okruhu,protože jsou nuceni hrát odlišně,než jiní hráči.Jejich výška je i jeich handicapem-nižší fyzická výdrž,to,než se "poskládají" na síti apod(dnes to bylo u Johna více,než evidentní,pokud si ho David přitáhl k síti,bod většinou i získal!)Hra je založena na jejich neuvěřitelném servisu,returnující hráč mnohdy propadá beznaději-viz.David-při příjmu přes dva metry za základní čarou a přesto se čtyřicetkrát pouze ohlédl...Bez debat je ale jedna věc-Isnerova mezihra je na poměrně vysoké úrovni,rozhodně o třídu výš,než Ivo,má poměrně rychlé nohy-časté obíhání bekhendu to dokazuje,umí pokrýt dvorec.Dnes sice zvítězil,David ke konci hodně odešel fyzicky,John vlastně také už bral z rezerv,prostě vítězství o pár míčů.Ač jsou John i Ivo sympaťáci,domnívám se jedno-nikdy nic velikého nejspíš nevyhrají,protože i když hrají,jak nejlépe umí,jejich výška a stavba těla je bude navždy limitovat.Mám je oba rád a mrzí mě to...V pátém setu by s Isnera takový Rafa či jiný hráš udělal pouhého statistu,ale přesto je dobře,že on a jemu podobní,na okruhu jsou,i přes časté poznámky o antitenisu!Podávat i v pátém setu v Austrálii 220km/h nutí člověka smeknout!Ale Johnovi dávám tak ještě maximálně dvě kola,zápas s Davidem byl ale velmi dobrý!BTW-pořád nechápu,co to tam vyváděla ta moje Sam...Co Dalibore?Tímto Tě zdravím!Jiří
Reagovat
smazaný uživatel
Ty seš postiženej nebo jenom natvrdlej? Kolikrát je potřeba dotyčnému oznámit skutečnost, že vyrábí nečitelný slitky?
Tyto slitky jsem nečetl, luštit stupidní paskvil, kde chybí mezery za tečkou a čárkou, nemám zapotřebí.
Reagovat
smazaný uživatel
To nevím Jiří, co ta Sam vyvádí už od začátku sezony, je to škoda. Po US Open měla taky horší období, pak už to bylo zase dobré. Zápas s Petrou na Masters byl výborný a teď tohle. Chudák holka, ještě k tomu doma. Na těch dlouhánech se ale neshodneme, Nalba to měl vyhrát. :-)

Pro Brože: Jedna dobrá rada, nečti to. Já ty tvoje kecy taky většinou nečtu a je mi líp.
Reagovat
smazaný uživatel
Lajna: To je líp asi všem :D
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, mně je taky líp. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kam chce Wozňáki s touhle pinkací mizérií dojít? Ve 2. setu ji Anna mnohými údery přehrávala a zesměšňovala. Kdyby nedojela na velký počet chyb, mohla taky Carol ve třetím setu odpadnout, jak už mnohokrát předvedla.
Reagovat
smazaný uživatel
Copak Broži, Wozniacki už není tvoje nejoblíbenější tenistka??Japato?
Reagovat
rib
myslím, že Caro to más spočtené - Niculescu blesku :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))))))
Reagovat
VlS
chybí ti tam Metelesku :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
rib
je ti opravdu potřeba říct, že metelesku je nahrazeno niculescu? Tedy celé lehce pozměněné rčení je "Caro, niculescublesku" Možná trochu nadhledu, ty malý nedovtipo :-))))))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týká toho ošetřování u Caroline, tak prý měla fialový prst na noze. Snad to bude v pohodě a nebude ji nic bolet. Druhý set byl asi dramatický, ale důležité je, že Caro postoupila. Už na sedmnáctém grandslamu v řadě za sebou je minimálně ve 3. kole! :) Přiznám se, že jsem Annu moc neznal. Pamatuju si jenom její předloňský zápas v Praze, ve kterém porazila Magdu Rybárikovou (0:6, 7:5, 7:5). Ale z tohoto článku jsem se dozvěděl, že se Caro s Annou znají už od 11 let a hrály spolu i čtyřhru... Jinak mám radost z toho, co řekla Kim. :)
http://www.sport.cz/clanek/196698-tenistka-wozniacka-postoupila-a-ma-oporu-v-clijstersove.html

Už se těším na Viku! :) Querrey a Tomic by měli přidat. :D
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) Minimálně 3. kolo je pro jedničku nějaký úspěch? Vypadnout v úvodních kolech GS může i velká šampionka, o to nejde, důležité je ovšem nějaký ten grandslam mít.
Problém u Karolíny je na opačném konci její grandslamové bilance, u maxima. Od USO 2009 se není schopna dostat do finále, což je hodně tristní.
Reagovat
VlS
tak by si neměla na nohách lakovat nehty, aby neměla fialový prsty. S fialovým prstem bude těžko někdo běhat po kurtu jak zajíc. U Caro poměrně standardní postup, když prohrává, začne svolávat doktory.
Reagovat
smazaný uživatel
ne že bych Caro nějak výrazně sledoval, ale za poslední týden jsem si toho také všiml, v Sydney s Agou zápěstí, teď prstíček:-) jen upřímně doufám, že jí opravdu něco bylo....
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče prstu, přeložil jsem to z oficiálních stránek AO. Na idnes zase píšou puchýře, tady píšou ošetření chodidla. Ono to může být všechno dohromady. Každopádně to nebylo zápěstí, ale dolní končetina... Jinak nevím, proč by Caro měla něco předstírat. Možná by nebylo na škodu, kdyby jste někdy byli v její kůži.

Na Broze nereaguju, nemá to cenu...
Reagovat
Fandina
je tím jak si pořád povolává doktory, maséry. Dělá to pořád a působí to blbě.
Reagovat
smazaný uživatel
Může to působit, jak chce. Od toho tam ti doktoři a maséři jsou, aby jí pomohli. Mně se prostě nelíbí, že ji někdo bezdůvodně podezřívá. Vždyť vůbec nemůžete vědět, jak se cítila... Caro navíc neměla důvod zdržovat. Prohrávala sice 4:5 ve 2. setu, ale MTO přišel hned poté, co získala brejk.
Reagovat
VlS
Monty, zkus být občas i ke Caro kritický a objektivní. Že jsou fyzioterapeuti běžně zneužívaní je známé, četl jsem rozhovor s jedním z nich, který říkal (parafrázuji, necituji a nechce se mi to hledat), že když přijde na kurt, tak se podívá na stav zápasu, aby věděl, jestli bude řešit zdravotní problém nebo zdržovat čas.
Kdyby to bylo na mě, tak zakážu jak konzultace s trenéry, tak ošetřování na kurtu. Buď jsi schopnej tak hrej, nebo nejsi schopnej a zabal to a hotovka. Zalepit puchejř nebo zatáhnout nohu nebo ruku obinadlem by si mohl dospělej člověk i sám bez asistence a vyřešil by se problém taktickýho zdržování avyvádění soupeře z rytmu. A Caro tyhle finty prostě používá. Asi tak.
Jak je Caro dobrá herečka předvádí i v reklamě na Turkish Airlines, ne? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) Tož a včil ju Monty braň...
Reagovat
Fandina
nejde o podezřívání, jde o to, že někdo místo toho aby hrál, tak řeší puchýře a to působí trapně. Místo toho, aby řešila hru, tak řeší své tělo .........
Reagovat
smazaný uživatel
Jak můźe být kritický a objektivní, když je láskou zaslepen ;)
souhlas s tebou a Fandinou..nevím už, v jakým to bylo zápase, nechávala si měřit tlak. Nedařilo se ji zrovna.
Reagovat
smazaný uživatel
To Ti povím docela přesně, v jakém zápase to bylo : s Petrou na Masters.
Reagovat
smazaný uživatel
VIS: No dobře, ale ti doktoři jsou tam i na ošetření drobného zranění... V reklamě na Turkish Airlines ukázala Caro hlavně svůj smysl pro humor. :)

Fandina: To je dobře, že řeší svoje tělo. Zdraví je na prvním místě a pokud ji něco bolí, tak je dobré to vyřešit.

lajna, Ema: To víte, že ji budu bránit. :) Nejsem zaslepen, ale mám o ni starost... Caro si opravdu nechala měřit tlak na TM v zápase proti Petře. Petra sama poznala, že Caro byla nemocná. Po zápase to řekla v rozhovoru.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, já věděla, že na TM, jen jsem si nebyla uplně jistá ohledné Petry, ted už si detaily
vybavím docela dobře :-)

Monty, to je tvůj pohled, já ti ho neberu a netoužím ani vyvracet, já mám jen jiný :-)
Reagovat
VlS
V reklamě na TA ukázala, že dokáže zahrát to, co po ní režisér chce, to tak většinou herečky dělají, víš? Se smyslem pro humor to nemá nic společnýho, což neznamená, že ho nemá, ale je mi to fuk, mě zajímá tenisová složka jejího života, její soukromí je mi úplně šumák.
Prostě je úspěšná a jejich (její a Piotrova) strategie se ukázala jako funkční, přinesla body a pozici, o tom není pochyb.
V rámci strategie využije cokoliv, co ještě pravidla unesou - není s tím sama, dělá to kde kdo.
Její tenis je to málo atraktivní a nezajímavej. O tom není taky pochyb.
Reagovat
VlS
Ty jom teď pátrám v paměti, kdy jsem byl naposled láskou zaslepen a ohloupen, ale asi už tak dobrou paměť nemám, ale určitě se mi to taky v mládí stalo. Z lásky k dámě může vyléčit jen láska k jiné dámě, asi tak.
Reagovat
smazaný uživatel
VIS: No jo, Caroline je holt šikovná ve všem. Mně se líbí Caro i její tenis, o tom taky není pochyb. :)

Ema: V pohodě. Slušná výměna názorů je základ diskuse. :)
Reagovat
VlS
K tomu ěření tlaku - to mi přijde už jako naprosto šílený. Jen čekám, kdy si tam nechají přivézt operační stůl, aby někomu v pauze vyndali slepáka.
Co asi tak může dělat maratónec na 30 km? Nic, buď se kousne a dokončí, nebo to vzdá, nikdo kvůli tomu, že je mu na blinkání nezastaví závod a nenechá ostatní čekat, než pánovi změří tlak, udělají cystoskopii a testy na AIDS. Opravdu si myslím, že je to nehorázná sranda. Rozumím tomu, že fyzioterapeut může uvolnit nějakej svalovej problém rozmasírováním a protažením, ale to je tak všechno.
Reagovat
smazaný uživatel
No moment, já těch dam miluju mnohem víc. Co se týká sportu, tak dohromady osm (z toho čtyři tenistky). :)
Reagovat
smazaný uživatel
K té zaslepenosti láskou..láska k jine ženě asi pomůže, ale pokud je ten " vztah "
platonický, je hodné idealizovaný, nevychází z reality, může trvat celý život :-)

MTO je diskutabilni, já bych ho nerušila, jen tomu dala jasnější pravidla.
Náš fyzioterapeut Novotný o tom zneužívání mluvil.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist