Clijstersová pokračuje, přesvědčivě porazila Schnyderovou

12. 8. 2009, 22:02
Aktuality 11
WTA CINCINNATI - V povedeném návratu na kurty po dvouleté pauze pokračuje Belgičanka Kim Clijstersová. Bývalá světová jednička po Francouzce Marion Bartoliové porazila i Švýcarku Patty Schyderovou.
Kim Clijstersová

V první etapě své kariéry se Kim Clijstersová se Švýcarkou Patty Schnyderovou, mimochodem vítězkou turnaje z roku 2005, utkala celkem sedmkrát. Prohrála jen jednou, když utkání kvůli zranění nedohrála.

V dnešním utkání šestadvacetiletá Belgičanka nečelila žádnému brejkbolu a po dalším povedeném výkonu vyhrála 6-2 7-5.

"Patty je velmi dobrá hráčka a sehrály jsme spolu těžkou bitvu. Proto jsem ráda, že se mi povedlo vyhrát ve dvou setech a ušetřit tak síly," uvedla Belgičanka, která se během herní pauzy stala matkou.

"Že to vypadá jednoduše?" usmála se Clijstersová. Začala jsem dobře, mám z toho dobrý pocit. Dobře se pohybuju a sebevědomí mi roste. Pak se snadněji dostávám do tempa," pochvaluje si svůj zatím povedený návrat.

Ve 3. kole jí čeká šestá nasazená Světlana Kuzněcovová, letošní vítězka Roland Garros a přemožitelka Lucie Šafářové. "Věděla jsem, že je to bude těžký turnaj a že na lehké soupeřky nenarazím," smířila se s losem Clijstersová, jež se poprvé utká s hráčkou první světové desítky.

Pennettaová se premiérově dostane do Top 10
Už 13. utkání v řadě vyhrála Italka Flavia Pennettaová. S Maďarkou Agnes Szavayovou měla problémy až v závěru utkání, kdy se jí přestalo dařžit na servisu. Nakonec ale vyhrála ve dvou setech 6-2 6-4 a o postup do čtvrtfinále si zahraje s Venus Williamsovou. S tou má ze šesti duelů vyrovnanou bilanci, letos s ní ale na antuce v Acapulku uhrála jen tři gamy.

Už nyní má ale sedmadvacetiletá hráčka z Apeninského poloostrova jistotu, že se v pondělí poprvé v kariéře nakoukne do první světové desítky. Desátá Petrovová, obhájkyně titulu, vypadla už v prvním kole a ze hry jsou už i další tenistky, které mohli na Top 10 pomýšlet.

Po Bartoliové, jež nestačila na Clijstersovou, vypadly ve druhém kole Ivanovičová i Agnieszka Radwaňská.

Ana Ivanovičová sice začala utkání s Maďarkou Melindou Czinkovou lépe, nakonec však podlehla 6-7 5-7 a už pět měsíců čeká na postup alespoň mezi nejlepší osmičku turnaje. Naposledy se jí to povedlo v Indian Wells, kde prohrála až ve finále.

Polka Agnieszka Radwaňská dostala dokonce nepopulárního 'kanára' od Rakušanky Sybille Bammerové.

Papírové favoritky postupují
Do 3. kola se dostalo všech osm nejvýše nasazených tenistek. Včera se poprvé představila turnajová dvojka Serena Williamsová, jež si i díky 12 esům v poklidu dokráčela k postupu přes Ukrajinku Katerynu Bondarenkovou.

"Hodně jsem na sobě pracovala," řekla Serena, jež před týdnem nečekaně nestačila na Stosurovou. "Jsem ráda, že jsem konečně hrála dobře. A doufám, že se budu zlepšovat i ve zbytku turnaje a dobře se připravím na US Open, dodala vítězka letošního Australian Open a Wimbledonu.

Navzdory šesti ztraceným servisům z 11 postoupila pátá nasazená Jelena Jankovičová. Rusku Kirilenkovou, jež si své podání udržela jen třikrát, zdolala 7-6 6-3. Ve 3. kole proti Bělorusce Azarenkové bude muset podat o mnoho lepší výkon, pokud chce vůbec pomýšet na postup.

"První zápas, to pro mě nikdy není jednoduché," omlouvala se čtyřiadvacetiletá Srbka. "Potřebuji více času, více zápasů, abych se rozehrýla."

V ideální formě se nenachází ani světová sedmička Věra Zvonarevová. S krajankou Klejbanovouvou uhrála o game méně, přesto dokázala postoupit. Nyní ji čeká Slovenka Daniela Hantuchová, jež po podobném průběhu utkání porazila Aljonu Bondarenkovou z Ukrajiny.

První zápas má za sebou také Jelena Dementěvová. Čtvrtá nasazená Ruska po setech 6-3 6-4 porazila Belgičanku Wickmayerovou a v dalším zápase si zahraje s devatenáctiletou Soranou Cirsteaovou z Rumunska.

- WTA CINCINNATI (USA - Ohio, tv. povrch, 2.000.000 dolarů) -
středeční výsledky (12. 08. 2009)

Dvouhra - 2. kolo:
S. Williamsová (2-USA) - K. Bondarenková (Ukr.) 6-3 6-2
Dementěvová (4-Rus.) - Wickmayerová (Belg.) 6-3 6-4
Jankovičová (5-Srb.) - Kirilenková (Rus.) 7-6(6) 6-3
Zvonarevová (7-Rus.) - Klejbanovová (Rus) 6-4 1-6 7-5
Wozniacká (8-Dán.) - Wozniaková (Kan.) 4-6 6-4 6-4
Azarenková (9-Běl.) - Čakvetadzeová (Rus.) 6-4 6-2
Czinková (Maď.) - Ivanovičová (11-Srb.) 7-6(6) 7-5
Bammerová (Rak.) - A. Radwaňská (13-Pol.) 6-0 7-5
Pennettaová (14-It.) - Szavayová (Maď.) 6-2 6-4
Clijstersová (Belg.) - Schnyderová (Švýc.) 6-2 7-5
Pcheng Šuaj (Čína) - Martínezová (Šp.) 5-7 6-2 6-1
Hantuchová (SR) - A. Bondarenková (Ukr.) 7-5 1-6 6-4
Cirsteaová (Rum.) - Grönefeldová (Něm.) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Flavia má smůlu na los. Pokud nepřejde přes Venuši (velmi pravděpodobné), tak si bodově nepolepší a zůstane za Ivanovič.
Ono s těmi body je to trochu složitější. Nestačí se jenom podívat na žebříček (Ivanovič 3212, Pennetta 3190) a na bodování aktuálního turnaje - 2. kolo Ivanovič 60 bodů a 3. kolo Pennetta 110 bodů. Každý turnaj, který se má dostat do Best 16, nahrazuje jiný turnaj (s nejmíň body) z této šestnáctky. S výjimkami ovšem, grandslamy a turnaje Premier Mandatory tam zůstávají i když hráčky prohrajou v 1. kole (5 bodů).
Zatímco Ivanovič půjdou pryč 2 body za loňské Tokio (prohrála tam svůj úvodní zápas) a přičte 60 za Cincinnati, tak Pennetta tam má nejhorší také Tokio, ale za 120 bodů. Cincinnati za 110 bodů se jí do Best 16 tudíž neposune.
Příští pondělí bude mít Ana 3270 bodů a Flavia 3190 bodů, pokud dnes prohraje.
Reagovat
skott
Presne tak to je, lepe si ty predpovedi v clancich nejprve overovat;)
Reagovat
skott
Nadia sice neobhajila lonske vitezstvi v Cincy a v zebricku se propadne o par pozic doazdu, ale Penetta ji v Top 10 nenahradi.Alespon ne prozatim.Mezi nejlepsich deset se bohuzel i pres katstroficke vysledky znova vraci vycpela Ivanovic.
Reagovat
smazaný uživatel
A víš co se může stát ještě? Pokud v noci Dinára prohraje (s heknou to nevypadá moc dobře) a Serena turnaj v Cincinnati vyhraje, tak náskok Dináry příští pondělí úplně zmizí. A přitom to s tím bodovým rozdílem začátkem července vypadalo tak nadějně (pamatuju si na tvou optimistickou hlášku o jedničce až do USO !!!). Velká škoda prohry Jeleny v SF Wimbledonu, Serena mohla mít za W místo 2000 jen 900 bodů.
Co naše jednička předvádí na hardu letos je děs. V Dubaji, Miami a LA vypadla hned na začátku, ve finále Portorože málem prohrála se slaboučkou Errani a teď ještě ta Vinci. Jeden míč od mečbolu!
Reagovat
skott
Zachazis prilis do fantasy...Pokud se nepletu, tak Dinarce se misto Olympiady v rankingu objevi Stuttgart, zatimco Serena pouze prichazi o 180b.
Plus treti kolo Cincy nahradi jeji prohru v Dubaji...takze se veci vyvijeji stale velice optimisticky.Do USO pujde jako nasazena c.1, o to nemam sebemenesi obavy.Zapas s Vinci jsem samozrejme nevidel, takze jeji formu na US betonech bude komentovat az se presvedcim na vlastni oci.A ty bys mel misto unahlenych kecu delat to same...uz jsem ti to psal nekolikrat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano nepleteš se, já taky netvrdil to, že sestup na dvojku Dině hrozí už toto pondělí.
Přesto by to veselé nebylo, rychle ztratit tak nadějný náskok. Ale ty bodové ztráty se daly tušit už dávno, loňské léto měla velmi vydařené. Navíc je příští týden Toronto, kde by o jedničku už přijít mohla. Snad to tady dobře dopadne a něco ještě uhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, si, že má velikou šanci, aby Světlanu porazila.. Moc si to přeji a věřím jí!!!! Je to jedna z nejlepších tenistek, doufám,že opět obohatí dámský okruh:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kim je skvělá, doufám,že dnes na Eurosportu nevynechaj její zápas. Bude to boj, ale myslím, že na Světlanu má. Doposud to Kim měla ohromě těžké, Bartoli 13 na světě, Schnyder 20 a teď světová extratřída Kuzněcovová. Je skvělá a je sympatické, že si na nic neztěžuje ( jako jiné ) - po dvou a půl letech, klobouk dolů!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Bojim se ze uz to na Kuzněcku stačit nebude.. Škoda že ta Lucie neporazila tu Kuzněcku. Mohl by to být dobrej souboj.
Reagovat
majjkaa
No pekne to roztocila! len tak dalej :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist