Clijstersové došly síly, prohrála se Zvonarevovou

20. 8. 2010, 20:57
Aktuality 3
WTA MONTREAL - Kim Clijstersová před US Open dva tituly v řadě nezíská. Belgičance ve čtvrtfinále turnaje v Montrealu došly síly a ve třech setech podlehla Zvonarevové.
Kim Clijstersová

Kim Clijstersová za devět dní vykročí za obhajováním titulu na US Open. Sebevědomí si před odletem do New Yorku mohla zvednou dvěma triumfy, po vítězství v Cincinnati ale v Kanadě nenašla dostatek sil, aby dotáhla dobře rozehrané čtvrtfinále s Věrou Zvonarevovou k postupu. 

Čtvrtá hráčka světa prohrála 6-2 3-6 2-6 a Ruska se o finále utká s Victorií Azarenkovou. Běloruska si poradila s Bartoliovou.

Clijstersová si po druhém setu vzala pauzu na ošetření a na kurt se vrátila s obvázaným stehnem. Že by však zápas nedohrála, nemyslela. Možná když si podvrtnete kotník. Ale mohla jsem normálně údery trefovat, tak jsem stále věřila, že bych zápas mohla vyhrát," komentovala sedmadvacetiletá Belgičanka.

"Bolí mě kyčel, o US Open ale snad nepřijdu. Půjdu na magnetickou rezonanci a ve středu snad začnu trénovat," dodala Clijstersová.

Jako první do semifinále postoupila Světlana Kuzněcovová. Ruska, jež na podobný úspěch čekala půl roku. Nyní si však zahraje o druhé finále během tří týdnů. 

Na první polovinu letošní sezony by Kuzněcovová nejraději zapomenula. Za největší úspěchy mohla brát osmifinále na Australian Open a čtvrtfinále na trávě v Eastbourne. Na ostatních turnajích to bylo ještě větší trápení. Z postu světové trojky se rázem sesunula až do třetí světové desítky.

Ta jako by bylo jejím dnem, od kterého se odrazila. Na přelomu července a srpna poprvé v této sezoně postoupila do semifinále a turnaj v San Diegu nakonec i vyhrála. Následně v Cincinnati i vinou únavu prohrála hned na úvod s krajankou Šarapovovou, brzké vyřazení ale využila k odpočinku a přípravě na generálku na US Open v Montrealu.

Pětadvacetiletá Ruska si v Kanadě postupně poradila s Pavljučenkovovou, Bacsinszkou i Agnieszkou Radwaňskou a postoupila do čtvrtfinále. V něm na ni čekala oblíbená Číňanka Jie Zheng, se kterou v minulosti ani jednou neprohrála. A to se spolu utkali už šestkrát.

Také sedmý souboj probíhal v režii Kuzněcovové, jež sice dvakrát ztratila své podání, za 74 minut ale vyhrála hladce 6-1 6-3.

O finále si zahraje se světovou dvojkou Caroline Wozniackou, jež potvrdila roli favoritky proti vítězce French Open Francesce Schiavoneové.

- WTA PREMIER 5 MONTREAL (Kanada, tv. povrch, 2.000.000 dolarů) -
páteční výsledky (20. 08. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Wozniacká (2-Dán.) - Schiavoneová (6-It.) 6-3 6-2
Zvonarevová (8-Rus.) - Clijstersová (5-Belg.) 2-6 6-3 6-2
Azarenková (10-Běl.) - Bartoliová (Fr.) 6-2 7-6(6)
Kuzněcovová (11-Rus.) - Jie Zheng (Čína) 6-1 6-3

Semifinálové dvojice:
Azarenková - Zvonarevová, Wozniacká - Kuzněcovová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Zvonarevka postoupila do SF, takže je už jisté, že v pondělí bude nejlíp umístěnou ruskou tenistkou na žebříku. Současně kvůli prohře Clijsters přišla o možnost dostat se na dvojku, v pondělí se posune jen na #3 před Venuši a Jankovič.
Jinak zase zklamání, Dinára prohrála i s trápící se Schiavone. Pokud by turnaj v Montrealu vyhrála, na poslední chvíli se mohla ještě dostat mezi 32 nasazených na USO.
Reagovat
smazaný uživatel
Včera jsem koukal na zápas Zvonareva vs. Clijsters = opravdu veliké zlepšení Věrky.. krásný útočný tenis a solidní obrana jí záůstala! US Open jí bude hrát do karet uvidíme co předvede ještě s Marií.. Vidím to na 4 adeptky: Clijsters, Sharapova, Zvonareva, Azarenka. Věrka byla i krásná na kurtu.. :-) Pěkný obleček a možná trochu líčidel docela jí to slušelo.. :-):-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist