Čtvrtfinále Davis Cupu s Francií sehrají čeští tenisté v třinecké hale

9. 4. 2016, 11:12
Aktuality 29
Čtvrtfinálové utkání Davis Cupu mezi Českem a Francií se ve dnech 15. - 17. července uskuteční v Třinci ve WERK ARENĚ. Dějiště zápasu s kapacitou téměř pět tisíc míst schválila Mezinárodní tenisové federace. Předprodej vstupenek odstartuje začátkem června.

„Kapacita areny bude při její velké tenisové premiéře 5 tisíc diváků. Na místě konání jsem se osobně domluvil s Tomášem Chrenkem a Mezinárodní tenisová federace naše rozhodnutí akceptovala."

Tenisté hráli v předešlých letech většinou v ostravské ČEZ Areně, nyní se přesunou o necelých 50 kilometrů na východ. "Naše volba je forma poděkování Třineckým železárnám za jejich více než 10 letou podporu českému daviscupovému a fedcupovému týmu,“ uvedl majitel agentury Česká sportovní, která organizačně daviscupové utkání zajišťuje, Miroslav Černošek.

Čeští tenisté prohráli s Francií osm z 15 utkání. Bilance z posledních šesti zápasů je ale nerozhodná 3-3, když vždy vyhrál domácí tým. "Na utkání s Francií se moc těším, máme jí co oplácet," připomněl Navrátil předloňskou semifinálovou prohru z Roland Garros. "Očekávám, že Werk Arena bude vyprodána, jak jsme ostatně na našich zápasech v Moravskoslezském kraji zvyklí."

V prvním kole český tým vyhrál těsně v Německu a Francie porazila jasně oslabenou Kanadu. Navrátil doufá, že v sestavě nebude chybět  sedmý hráč světa Tomáš Berdych.

TenisPortal.cz, ČTK, ceskasportovni.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
Frick
Velice podobná hala. Když si představím tenisový dvorec na místě ledové plochy tak ano, asi by to šlo. Jen by se musely odpískat ty klasický. V tom případě je ovšem trestuhodnost, že to nešlo v O2A, aby se tam vešlo 17 000...
Reagovat
Frick
že nějaké nářky na to, že je Trzyniec zastrčená díra na konci světa, nejsou na místě - dívám se do mapy a tolik měst je v dosahu - Bielsko-Biala, Jastrzebie-Zdroj, Rybnik, Tychy, Gliwice, Zabrze, Bytom, Chorzow...
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Pedronegro
příště už bychom mohli domácí zápas DC hrát konečně na Slovensku nebo v Polsku, už se těším, jsem ještě zvědav na místní milce Černoška a jak je to nutné :)
Reagovat
PetaM
Praha není střed vesmíru. I když roztahuje se poměrně stejně.
Reagovat
Pedronegro
někdo možná psal něco o Praze, ale někde jinde, jsi mimo :)
Reagovat
Fandina
Černobílé logo, je to zajímavé i nahoře na jejich stránkách. Mám v tom termínu dovolenou, takže na místě nebudu. Škoda.
Reagovat
Oin
3niec jest bardzo fajne miasto!
Reagovat
smazaný uživatel
Bezva no, pro mě víc jak 4 hodiny cesty a nezlobte se na mě, ale na tenhle duel si to zasloužilo mnohem větší kapacitu pro diváky!!!!
Reagovat
Frick
Odevšad blízko!
Reagovat
Frick
5 200 je na hokej a to je část míst ještě ke stání (na místě, kde je třinecký kotel), zvláštní, že kapacita na tenis bude jen o 200 snížena, když na DC nebo FC v O2 areně nebo ČEZ (dnes již Ostravar) aréně šla kapacita oproti hokeji o tisíce míst dolů.

Jediná možnost bude kurt "utopit" na ploše hokejovýho kluziště (circa 60x30m)
Reagovat
marekv
Odpověď je jasně daná: přeje si to desetiletý sponzor.
V tomto duelu o fanoušky absolutně nejde.
Reagovat
kolombo94
Čtvrtfinále Davis cupu s tak silným soupeřem a dají to do té nejmenší haly u nás v republice. Co si o tom máme myslet ...
Reagovat
Kozoroh
Werk aréna je skvělá, je to jeden z nejlepších stadionů v republice. Davis Cup nemusí být jen v Praze nebo Ostravě.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ale na lidi se myslí až na posledním místě. Tento duel měl potenciál vyprodat O2 Arenu, takže odhadem 10 tisíc diváků ostrouhá. Nehledě na to, že je otázné, kolik ve skutečnosti půjde lístků do oběhu. Nepochybuju, že klidně až tisíc lístku pude svazu atd, to znamená, že se třeba dostane jen na 4 tisíce lidí.
Reagovat
PetaM
Nemyslím si, že měl potenciál vyprodat O2 arénu, když aréna je obsazená.
Reagovat
Haitik
Obsazená? :D Vždyť v tom termínu v O2 nic není ne? :D
Reagovat
PetaM
To netuším. Hned po tom, co jsme vyhráli nad Němci se psalo, že to není kam dát, protože je vše obsazené :D
Reagovat
Haitik
Ahaa.. :D Já že jsem koukal na program té O2 arény a tam je nejbližší akce Rihanna, která tam vystupuje o týden později.. :DD
Reagovat
seshitec
samozřejmě se to může hrát v Třinci na stadionu pro 5000 lidí, ale tak max. nejakej Kazachstán nebo baráž. Rozhodně ne Francie za kterou může přijet Tsonga a Monfils atraktivní či populární hráči....sorry ale tohle je fakt jen o prachách od železáren, který to celý zadotujou. Tragédie vůči fanouškům k těm se dostane tak max 3000 lístků
Reagovat
Jan
Přesně. O2 arénu by to vyprodalo určitě.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevyprodalo. O2 se prostě mimo finále nevyplatí.
Reagovat
gigin
Na Francii? Aj dvakrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi ne, hele. Francie zas takový tahák není.
Reagovat
gigin
5 hráčů do 22. místa, na lavičce Noah. Zase nesmíš být rozmazlený.
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě a Leváka Boba zná i sportovní analfabet.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a proto byla před třemi roky zaplněná, když dojel Pico se Zjebalosem nebo rok předtím Tipsa s Troskou...
Reagovat
Jan
Hlavně budou chybět ti diváci, kteří hráče poženou. 5000 či míň nebo 14000 je rozdíl.
Reagovat
Empe
Co si budeme povídat, ideální to není. Ale mám to za rohem, tak nemůžu moc pindat. :D
Pokud je to kvůli sponzorům, i tak to mohli dát do Ostravy (a ne do Prahy) - pro Třinec je to na dosah, ale zároveň by uspokojili větší část poptávky... zajímalo by mě, kolik lístků půjde s takovou do prodeje?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist