Další skalp hráče Top 10. Sandgren v Melbourne vyřadil i Thiema a je ve čtvrtfinále

22. 1. 2018, 11:38
Aktuality 10
AUSTRALIAN OPEN - Startů v Melbourne? Nula. Vyhraných zápasů na grandslamech? Nula. Skalpů hráčů Top 10? Nula. Při svém debutu na Australian Open však šestadvacetiletý Američan Tennys Sandgren porazil už čtyři soky včetně dvou hráčů elitní desítky a po dnešní pětisetové výhře nad Dominicem Thiemem postoupil už do čtvrtfinále. V něm bude čelit Korejci Hyeon Chungovi.
Tennys Sandgren

Tennys Sandgren před svým debutem v hlavní soutěži Australian Open nevyhrál jediný zápas na grandslamovém turnaji. Odehrál pouze pět zápasů s hráči Top 50 a jedinou výhru zaznamenal po skreči Nicka Kyrgiose.

V Melbourne však 97. hráč světa prožívá životní turnaj. Vyřadil už čtyři soupeře, na konto si připsal dva skalpy hráčů Top 10 a může se těšit na zápas v grandslamovém čtvrtfinále.

Sandgren si už ve druhém kole vyšlápl na šampiona z roku 2014 a světovou osmičku Stana Wawrinku, který však hrál na první akci po půlroční pauze a s přetrvávajícími bolestmi operovaného kolena. Dnešní pětisetové vítězství nad pátým hráčem světa Dominicem Thiemem tak pro něj má mnohem větší váhu.

Americký outsider, který v úvodu sezony prohrál tři ze čtyř zápasů, zvítězil ve čtyřhodinové bitvě 6-2 4-6 7-6 6-7 6-3. Mečbol měl už ve čtvrté sadě, Thiem ho však odvrátil povedeným odvážným bekhendem. Sandgrena to ale nezlomilo. Ve třetí hře rozhodujícího setu zlikvidoval brejkbol a za stavu 4-2 zaznamenal rozhodující brejk.



"Je těžké tomu teď uvěřit. Je neskutečné hrát poprvé na Australian Open a být už ve čtvrtfinále. Nevím, jestli se mi to jen zdá, nebo ne. Ale vy všichni jste tady, já nejsem ve spodním prádle, tak možná to není sen," radoval se Sandgren.  "

"Věděl jsem, že mě dnes čeká výborný  hráč, který má skvělé stránky, ale i ty slabší. Na to jsem se snažil zaměřit a jsem rád, že naplánovaná taktika fungovala."

O postup do semifinále se Sandgren utká s korejským mladíkem Hyeon Chungem, s nímž před dvěma týdny v Aucklandu prohrál 1-2 na sety. Jednadvacetiletý Hyeon Chung hraje rovněž životní turnaj, když v posledním osmifinále vyřadil Novaka Djokoviče a poprvé postoupil do grandslamového čtvrtfinále.

"Teď si potřebuju hlavně odpočinout. S Chungem jsem hrál před dvěma týdny a uhrál jsem jeden set. Nečeká mě nic lehkého, ale věřím si," uvedl Sandgren.

• AUSTRALIAN OPEN 2018 •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 55,000.000 australských dolarů
pondělní výsledky (22. 01. 2018)
• Dvouhra mužů - osmifinále •
Berdych (19-ČR) - Fognini (25-It.) 6-1 6-4 6-4
Federer (2-Švýc.) - Fucsovics (Maď.) 6-4 7-6(3) 6-2
Sandgren (USA) - Thiem (5-Rak.) 6-2 4-6 7-6(4) 6-7(7) 6-3
Hyeon Chung (Kor.) - Djokovič (14-Srb.) 7-6(4) 7-5 7-6(3)
Čtvrtfinálové dvojice
Nadal (1-Šp.) - Čilič (6-Chorv.)
Dimitrov (3-Bulh.) - Edmund (Brit.)
Hyeon Chung (Kor.) - Sandgren (USA)
Federer (2-Švýc.) - Berdych (19-ČR)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
dunphy
Achjo, Dome. Taková smůla. Určitě ji s sebou přinesla Mladenovič, která se v průběhu třetího setu zjevila v ochozech. :D

Ale teď fakt, Sandgren hrál opravdu skvěle a hodně dobře podával. Žádná ostuda.
Reagovat
vrabejka
On s ni chodí?
Reagovat
dadaft
jestli oba zopakují, co předvedli v posledních zápasech, čeká nás fantastický mač.
Reagovat
babolat.cz
nádhera, to je prostě paráda, australin open vždy plná překvapení, škoda Kyrgiose.
Reagovat
vrabejka
Neskutečný Tenys budu mu fandit i ve čtvrtfinále. Chung ma na úspěch ještě čas.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Djok už taky udělal Melbourne pá-pá...
Nějak nám ti favoriti vypadávají jeden za druhým.
Kdyby tak Berďa chtěl ve středu předvést další překvápko...
Reagovat
a.magerova
Reagovat
annah
Proboha, jen žádné překvápko!!! To neeee!
Reagovat
Srdjan
Fandino, kde jste? Zdal se mi o Vas sen, musim Vam ho povypravet ....
Reagovat
Fandina
Dívám se na naše holčiny. Pokud je ten sen hezký, tak ho povězte. Ale sny o bábách? To snad ne :-)).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist