Davis Cup: Japonci budou bez Nišikoriho

2. 4. 2014, 09:41
Aktuality 46
Šance českých tenistů na postup do semifinále Davis Cupu výrazně vzrostla. Japonsku totiž bude ve čtvrtfinále, které začne v Tokiu v pátek, chybět kvůli zraněnému levému tříslu osmnáctý hráč světa Kei Nišikori. Tým kapitána Navrátila se sice musí obejít bez Tomáše Berdycha, ale trojice Lukáš Rosol, Radek Štěpánek a Jiří Veselý je nyní favoritem utkání.
Kei Nišikori

"Je to příjemná zpráva, protože je to oslabení japonského týmu a pro nás větší šance tady uspět. Na druhou stranu je to pro nás také zavazující, protože jsme se stali favority. Jeli jsme sem pro jedno, a to zvítězit, a chceme v neděli tři body. Doufám, že to tak dopadne," řekl Navrátil na facebooku českého daviscupového týmu.

Nišikori, vítěz turnaje v Memphisu, měl v posledních týdnech vynikající formu. Minulý týden porazil v Miami Davida Ferrera i Rogera Federera, ale k semifinále proti Novaku Djokovičovi už kvůli bolavému tříslu nenastoupil.

"Jsem velice zklamaný. Moc jsem chtěl hrát, ale nejde to, protože to pořád bolí," řekl Nišikori, který byl v prvním kole Davis Cupu strůjcem výhry nad Kanadou a premiérového postupu Japonska do čtvrtfinále. "O to víc mě mrzí, že nemůžu hrát," řekl.

Po odstoupení Nišikoriho je jedničkou Japonců Go Soeda, až 134. hráč žebříčku ATP. V týmu ho doplňují Tacuma Ito (149.), Jasutaka Učijama (277.) a narychlo byl poprvé do daviscupového výběru povolán Taro Daniel (190.).

"Neúčast Keie pošramotila naše šance, ale chceme ukázat, že i další naši hráči mají šanci Davis Cup hrát," řekl japonský kapitán Minoru Ueda na webu soutěže.

"Možnosti, koho postavit, oni teď moc nemají. První den myslím postaví dvojici Soeda a Ito," komentoval aktuální sestavu domácích Navrátil. "Jsou to typičtí betonáři, mají výborné nohy, ale je to prakticky hra ze základní čáry, mají krátké nápřahy. Hrají vlastně jen na challengerech. V Davis Cupu se ale rozdíly srovnávají. Doufám, že to zvládneme," dodal.

Z tréninku českých hráčů měl Navrátil dobrý pocit. "Střední povrch a pomalejší míče nám sedí," řekl kapitán obhájců titulu. "Když kluci budou předvádět výkony z tréninku, tak to bude ku prospěchu a snad formu potvrdí v ostrých bojích," přál si Navrátil.

Ve čtvrtek bude na programu losování pořadí zápasů, na české straně kapitán nejspíš do dvouher nominuje Rosola (40.) a zkušeného Štěpánka (49.).

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

46
Přidat komentář
babolat.cz
škoda, v tomhle složení to bude hrůza, na druhou stranu, aspoň nemusím čumět celý víkend na bednu,a už vůbec ne na Rosola.
Reagovat
smazaný uživatel
Nishikori nakonec napodobil Tipsarevice, to je dobře. Snad to Češi zvládnou.Fandím jim.
Reagovat
gigin
napodobit zranění je kumšt.
Reagovat
smazaný uživatel
jak je to s tou nova sportna ucc? skutecne vypada z nabidky? nevite nekdo?
Reagovat
smazaný uživatel
upc*
Reagovat
smazaný uživatel
tady mrkni https://apps.facebook.com/upc-poradna/?fb_source=search&ref=ts&fref=ts

bohužel to asi apríl nebyl..
Reagovat
smazaný uživatel
dik teda...ja jen ze me to porad vali...ikdyz UPC je banda zmr*u coz vime asi vsichni tak toto sem necekal..je pravda ze odstupujeme ale jeste to asi mesic nebo dva potrva
Reagovat
smazaný uživatel
ještě ti jde NOva Sport jo?..tak mě už tam dali místo toho Slovák Sport HD, program který HD kvalitu má maximálně tak v názvu..
Uvidíme, třeba je ty reakce lidí ještě donutí to nerušit a smlouvu s Novou prodloužit...
Reagovat
smazaný uživatel
jo porad to jde prave, ja nemam tady tv podporujici HD...nevim ejstlki to nejak souvisi...a slovak sport 2 tam mas?
Reagovat
smazaný uživatel
tak to je zajimavé:)) jj mám tu slovák 1 hd a slovák 2 sd i hd
tak si ještě nova sport užívej dokud to jde, třeba ještě uvidíš Monte carlo, mě už asi čeká jen WTA s tím tragickym slovenskym komentářem..:(
Reagovat
smazaný uživatel
jak rikam, od upc odchazime takze by s novou nemel byt problem ale jeste nevim kdy...co se tyce tenisu tak ta zmnea je teda brutalni, zvlast pro me by byla ptz wta nesleduju da se rict vubec..fotbal sledujes? jen se ptam jestli i ti komentatori na fotbal sou tak tragicti jak sem slysel...
Reagovat
smazaný uživatel
premier league občas koukám, a ty komentátoři mi prostě nesedí, možná to bude tou slovenštinou, ale ani věcně se to nedá s komentátory na nova sport srovnávat...

Když už nic tak aspon že RG dávají na Eurosportu, ten snad nevyřadí...no i když upc je upc
Reagovat
smazaný uživatel
jj europsort dava vsechny GS krome Wimblisu
Reagovat
mihate
My nova sport už nemáme od 1.1.2014. UPC si s klientmi robí čo chce. Stačí , ak si prečítate na facebooku ich stránku a všetci sa zhodnú na jednom, že okamžite po vypršaní doby viazanosti odchádzajú.Je to veľká blamáž, čo poskytujú. Ja mám od nich aj internet je je to hrôza. Hlavne že reklamu majú o tom ako sú dokonalí.
Reagovat
Pe3k
To jsou takové ho.ada! Člověk si pořídí UPC sportovní balíček čistě a jen k vůli tenisu a oni to po 2 měsících ukončí...Jdu blejt velebnosti :(
Reagovat
horska.kraslice
K ukončení poskytování kanálu Nova Sport operátor (UPC) pouze dodal: "Věříme, že v budoucnu Vám Novu Sport opět budeme moci nabídnout."
Reagovat
smazaný uživatel
a zrovna když Nova koupí práva i na pětistovky...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsem zvědavá, jestli i FreeSat také zruší Nova Sport. Koukám, že už ji nemám v HD rozlišení a přitom si ji hradím. To jsou svině.Tak to od nich také odcházím.
Reagovat
tommr
po odstoupení Nishikoriho jsou na tom oba týmy stejně - oběma chybí jasná jednička. Bude to proto souboj na férovku ve kterým se ukáže kdo má širší špičku. Naši jsou v něm jasnými favority ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně jsem si oddech, že nebude hrát Uko Ješita. To by byl pro naše těžký oříšek.
Reagovat
gigin
Ale bacha. Přijede Ohmatalamu Mahomeki a do debla bráši Hon Si Ho a Hon Si Ho Min.
Reagovat
smazaný uživatel
... a co Fujimi Navaja? :)
Reagovat
gigin
Ten sedí, nemá fazonku... je prej nastydlý.
Reagovat
darek.vrana
Masemeno Nasaku
Reagovat
gigin
Ten nastoupí až v nedělu. Dle situačky. Fakt je to hodně otevřené.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že japonce rozesmutní naše tajná kulinářská zbraň. Veselý rosol.
Reagovat
Roger_Federer
To jisti Cumi z gumy..
Reagovat
dadaft
prý "Veselý rosol".
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
jsem to říkal, že se nám otevírá šance po odstoupení Nišikoriho, tak je to tady, snad to využijí.
Reagovat
smazaný uživatel
s Rosolem šanci moc nemáme, ten je schopen prohrát s kymkoliv
Reagovat
smazaný uživatel
Kei, tak se brzo uzdrav. Ani nevíš, jakou radost jsi některým udělal.
Reagovat
Jan
Celkem jo :) A kdyby i přesto naši prohráli ... Není to zcela vyloučené. Dovedu si představit, jak to pokoní všichni tři.
Reagovat
smazaný uživatel
Všímla jsem si, že začíná být běžné přát si jakékoliv vyřazení soupeře. Jsem ráda, že jsem výjimka.
Reagovat
Jan
Já si to nepřeji, ale, když k tomu došlo, tak to potěší, že se zvětšila šance. Holt je hnusná doba, že si to přejeme. Dolehlo to na nás na všechny, až na čestné vyjímky.
Reagovat
Stan_Borowitz
Není žádná hnusná doba. To jsou jen výmluvy.
Reagovat
Jan
Podívej se na chování řidičů na dálnici v ČR, politiky, atd. atd.
Reagovat
VlS
Jak jezdíš po dálnici? Sobecky a bezohledně jako fandíš? Prosím napiš až pojedeš, pojedu po polňačkách.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale ty pořád mluvíš o lidech, ne o době. Ten, kdo je bezohledný dnes, by byl bezohledným v jakékoli době.

My máme naopak štěstí, že žijeme v době, která sice zdaleka není bezproblémová, ale při pohledu do historie (a některých teoretických výhledech do budoucnosti) relativně velmi pohodová a šťastná.
Reagovat
J.M.
Lidé a doba spolu souvisí. Dnešní člověk je do značné doby produktem dnešní doby. Těžko by se v historii našla jiná doba, kdy by společnost během pouhých několika let tak extrémně zdegenerovala morálně, intelektuálně, lidsky tak jak se událo během poslední dekády. Jsou sice lidé, kteří byli, jsou a budou svině za každého počasí, stejně jako lidé pevní, kteří byli, jsou a zůstanou pevní ať je to v kurzu, nebo není. Ale není jich mnoho. Rozhodující masa, která do značné míry vytvořila ducha doby, je odrazem toho, v čem žijeme.

Mladí už v tom současném morálním a duševním marasmu vyrostli a neměli šanci nic jiného poznat. Stačí si číst mnohé internetové diskuse, kde přispívají hlavně mladí, a člověku s mozkem je z toho úzko. Ti starší pak měli dost let na to, aby se nechali semlít poměry, které přímo učí, že jediná možná cesta je podvádět, lhát a obelhávat lidi, protože tak se dělá byznys. A žádná vyšší hodnota než byznys dnes neexistuje. Všechno, včetně etiky, má v tomto století cenovku. Nějaká profesní (neřku-li lidská) čest, to je pojem, u kterého si dnešní "manager" zaťuká na čelo. Lidé jsou školeni ve lhaní, lidé jsou placeni za to, že dělají profesionální lháře, z obelhávání lidí se skládají zkoušky na vysokých školách, za lhaní se udělují čestné doktoráty a Nobelovy ceny. Ti, kteří podváděním a lhaním vydělají nejvíc, jsou největšími osobnostmi (nejen) svých zemí, kterým se dostává sluchu z míst nejvyšších (ve skutečnosti už mnoho let státy i svět nevedou politici, ti jsou dnes loutkami v rukou byznysmenů, kteří jim diktují své zájmy). Myslím, že třeba výrazně (avšak vesměs marně) medializovaná radikální proměna trhu s potravinami v posledních deseti letech je něco, co symbolizuje tuto dobu globálního marasmu tak dokonale, že to pochopí každý. Ale i obyčejný malý člověk je touto atmosférou semlet a vesměs na své lidství rezignoval, protože po letech, kdy se toto bezstrestně děje, zákonitě přijde apatie vůči čemukoli. Ano, čest těm silnějším jedincům, kteří stále jsou.
Reagovat
Jan
Pod to se podepíšu. K tomu ještě nezaměstnanost, bezdomovci, spousta těch co pracuje má minimální mzdu nebo jen kousek víc, takže žijí ze dne na den a nemají šanci si něco ušetřit, natož na důchod. Důchodový fond rozkradený, "správnou" sociální politikou a díky cenám a výdělkům mnohých není ani příliš možnost zakládat rodiny, takže demografická krize, státní dluh jak prase, zlikvidované podniky, kterých je většina, zlikvidované zemědělství. Dříve bylo Československo potravinově téměř soběstačné, dnes to dělá 13 % jsem někde četl. Voda, plyn prodané zahraničním firmám, ale vodovodní trubky, co hnijí v zemi a je třeba se o ně starat, zůstaly městům, takže tyto firmy krásně zvyšují každoročně zisky neustálým zdražováním včetně elektřiny. Teď je sice zrovna u elektřiny a plynu pokles nebo stagnace, ale jak dlouho to vydrží ? Armáda je dnes fraškou na armádu, kolik zlodějen se tam také odehrálo atd. Prostě samé světlé zítřky.
Reagovat
Stan_Borowitz
úplně stejnou argumentací omlouvali své vlastní neúspěchy a morální poklesky lidé v každé době. Například udavači a kolaboranti za nacismu a komunismu nebo třeba po Bílé hoře. Nechci se vás nijak dotknout, ale pro lidi jako vy je doba otevřené informovanosti neštěstím, protože si z přemíry informací, které se na ně valí, selektivně vybírají tak, aby se potvrdil jejich předem daný světonázor, protože ?dřív tohle přece nebylo?. Typicky důchodci, kteří se po shlédnutí TV zpráv na Nově bojí vyjít z bytu ven na ulici, protože se tam přece pořád jen vraždí a přepadává...
Obecně nemám problém s tím, když má někdo jiné vidění světa, ale nesmí přitom říkat otevřené nesmysly a šířit (třídní) nenávist. Za takovou směs paušalizování, demagogie a nekorektní argumentace, jakou předvádíte ve svých příspěvcích, by se nemusely stydět ani Haló noviny. Například za větu ?těžko by se v historii našla jiná doba, kdy by společnost během pouhých několika let tak extrémně zdegenerovala morálně, intelektuálně, lidsky tak jak se událo během poslední dekády? by si pan J.M. zasloužil odeslat strojem času například do padesátých let minulého století, aby viděl, co to byla SKUTEČNÁ morální, intelektuální a lidská degenerace. Kdy ta ?nezdegenerovaná masa? udávala sousedy, příbuzné, přátele a podepisovala petice žádající popravy lidí, o nichž vůbec netušila, čím se vlastně měli provinit. Jak jsem uvedl, dnešní doba má své ? nemalé ? problémy, ale v porovnání s tím, co zažívali naši předkové za nacismu a později komunismu (z nichž pouze ten druhý režim dostal šanci vyvinout se v jakousi ?kultivovanější? formu násilí, díky čemuž na něj dnes mnozí mylně vzpomínají jako na ?staré zlaté časy?), máme obrovské štěstí. Je smutné, že si to spousta lidí odmítá přiznat, protože prostě svět chtějí vidět optikou, kterou zde prezentujete. Je to pro ně pohodlnější...
Reagovat
Stan_Borowitz
Místo otazníků byly uvozovky, nevím, proč se po odeslání proměnily na otazníky...
Reagovat
Stan_Borowitz
Tedy ne úplně všude, před a za slovem "nemalé" byly pomlčky...
Reagovat
Frick
A je to v suchu :-)
Reagovat
tommr
v suchu to ještě zdaleka není, ale naše šance na postup samozřejmě výrazně vzrostly ... :)
Reagovat
aligo
Tak to máme docela šanci.. :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist