Miami je bez semifinále: Berdych s Nišikorim odstoupili, Nadal s Djokovičem si zahrají o titul

28. 3. 2014, 19:01
Aktuality 117
Nevídaný průběh měl dnešní den soutěže mužů v Miami, kde se bez boje rozhodlo o obou finalistech. Tím prvním se stal Novak Djokovič, proti kterému nenastoupil zraněný Japonec Nišikori. Na kurt pak nemusel ani Rafael Nadal, protože Tomáš Berdych odstoupil z turnaje kvůli žaludečním problémům.
Profily hráčů
Tomáš Berdych (© Sony Open Tennis)

Novak Djokovič si měl o finále zahrát s přemožitelem Rogera Federera Keiem Nišikorim, který však krátce před dnešním prvním zápasem oznámil, že se kvůli zraněnému tříslu musel z turnaje odhlásit.

"Je mi moc líto, že musím z turnaje odstoupit. Jsem moc zklamaný a samozřejmě je mi líto fanoušků, kteří chtěli vidět dnešní zápas," napsal na svém Facebooku Nišikori, který neupřesnil, jak dlouho bude mimo hru. "Budu se svým lékařským týmem pracovat na tom, abych byl zdravý co nejdříve," uvedl.

Zranění 21. hráče světa je špatnou zprávou pro japonský daviscupový tým, který bude příští víkend bojovat s českými tenisty o semifinále slavné soutěže. Pokud by Nišikoriho zdravotní problémy byly vážnější a jednička domácích kvůli nim nemohla nastoupit, neměl by kapitán Minoru Ueda k dispozici nikoho z první světové stovky. Druhý singlista Go Soeda je 133. na světě, deblový partner Nišikoriho z duelu s Kanadou Juiči Sugita je na 154. místě.

Trojnásobný šampion v Miami Djokovič, který ovládl předchozí Masters v Indian Wells, má zatím cestu turnajem hodně ulehčenou. Bez boje totiž prošel i třetím kolem, které vzdal rovněž kvůli potížím s třísly Němec Florian Mayer.

"Takové věci se mi samozřejmě staly, ale dvakrát na jednom turnaji, to je asi poprvé. Ale je to tak, jak to je, musím se s tím vyrovnat. Vítězství v Indian Wells mi dodalo sebevědomí, zahrál jsem si tam dost, snad se mi to vrátí," neobává se Djokovič, že vypadne z rytmu, i když v Miami hrál jen tři duely a před finále má čtyřdenní pauzu.

Berdycha vyřadily žaludeční problémy
Nečekanou pauzu před finále ale bude mít i jeho poslední soupeř na turnaji Rafael Nadal. Španěl měl ve druhém semifinále nastoupit proti Tomáši Berdychovi, ovšem český hráč se musel kvůli žaludečním problémům stejně jako Nišikori pořadatelům omluvit.

"Vzbudil jsem se ráno v 7:30 s bolestí v žaludku. Mrzí mě, že nebudu mít šanci hrát," uvedl Berdych.

Rodák z Valašského Meziříčí se díky výsledkům v Miami posune v novém světovém žebříčku na páté místo a vyrovná své maximum, ale souboj o finále musel vzdát. Měl přitom šanci přerušit sérii 16 proher s Nadalem za sebou.

I když se dnes neuskutečnila v Miami ani jedna z plánovaných semifinálových bitev, finále mužů se bude hrát až v neděli. Nadal s Djokovičem nastoupí k 40. vzájemnému duelu v kariéře a prvnímu letošnímu.

Komentáře

117
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zítra se hraje finále od 20:00 ?
Reagovat
tommr
k dnešnímu dni tj. po kompletně odehraným (lépeřečeno skrečovaným) semifinále turnaje v Miami.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Tomáše Berdycha.
Hvězdička znamená, že hráč postoupil do finále a může v Miami ještě získat další body:

1. Nadal 13730 (+9010) *
2. Djokovic 11410 (+6690) *
3. Wawrinka 5740 (+1020)
4. Federer 5225 (+505)
----------------------------------
5. Berdych 4720
----------------------------------
6. Ferrer 4640 (-80)
7. Del Potro 4260 (-460)
8. Murray 3975 (-745)
9. Isner 2715 (-2005)
10. Raonic 2710 (-2010)
11. Gasquet 2635 (-2085)
12. Tsonga 2615 (-2105)
13. Fognini 2340 (-2380)
14. Robredo 2140 (-2580)
15. Dimitrov 2130 (-2590)
16. Youzhny 2090 (-2630)
17. Haas 2075 (-2645)
18. Nishikori 1985 (-2735)
19. Anderson 1940 (-2780)
20. Almagro 1750 (-2970)
...

Tomáš Berdych se díky postupu do semifinále posunul na pátý místo v žebříčku. Na šestýho Ferrera má ale jen minimální náskok a o to pátý místo může přijít už V Monte Carlu pokud tam Ferrer udělá lepší výsledek než Tomáš ...
Tomáš si taky výrazně vylepšil pozici v boji o účast na TM. Na devátý místo (první nepostupový) už má náskok přes dva tisíce bodů ...

První místo Nadala je zatím neotřesitelný. Ve finále Miami se jen rozhodne jak velkej náskok před Djokovicem bude mít při vstupu do antukový sezóny. Pokud získá v Miami titul Nadal bude mít před Djokovicem náskok 2720 bodů což by mu mělo bohatě stačit k udržení prvního místa i po antuce. Pokud získá titul Djokovic stáhne Nadalův náskok na přijatelnejch 1920 bodů a moh by tak Nadalovo první místo během antukový sezóny ohrozit ...
Reagovat
Fandina
OT ... na Nova Sport opakují Andy Nole a na SuperTennise Serena Mária
Reagovat
VlS
No tak už je jasný kdo je tady intergalaktickej "Big brother". Když jsi se tak demaskoval, tak tedy " provázej tě síla" :-D
Reagovat
smazaný uživatel
opravdu ze z toho nadala dostane sracku sem si nemyslel
Reagovat
hatatytla
http://www.tennis.com/pro-game/2014/03/del-potro-waiting-return-estimate-after-surgery-wrist/51033/#.UzaeJvl5MyQ

Čeká se že del potro po operaci vynechá zbytek sezony. Podle mě je to trochu škoda. Určitě bych mu dal čas na zahojení po operaci. To znamená vynechání kompletní antukové části. Ale potom by klidně mohl hrát, jeho skvělej servis a forehand přece narušenej nebude. Levou ruku by používal jenom na nadhoz a beckhand by hrál slise. Sice by to žádná sláva nebyla, ale v TOP 10,20 by se udržel. Se svým nasazením by alespon pár zápasů vždy udělal. Pamatuji si Cincy 2012, kdy tímto stylem byl snad v SF. Pro mě je to lepší varianta než li spadnout na 450. místo řebřícku.
Reagovat
smazaný uživatel
By klidne mohol hrať, och ty srandista veď asi on vie čo môže a čo nie.
Reagovat
VlS
Delpo na antuce obhajuje jen 180 bodů z Monte a Říma, čili skoro nic, pak SF Wimbledonu (720), a pak až do USO včetně "jen" 995 bodů, největší davku obhajob má v říjnu a listopadu, 1915 bodů za F Shanghai, W Tokyo a Basel, QF Paříž a Masters. Jen ty body za tyhle 2 měsíce jsou na dvacítku.
Reagovat
steve79
Tohle jsem nazažil, aby obě se obě dvě semifinále nehrály:D Těšil jsem se na zápas jako blázen a nic. Snad o to bude lepší finále. Doufám, že nás čeká tří hodinová bitva a na konci vyhraje Djokovič.
Reagovat
smazaný uživatel
trihodinova? Asketo.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Není to málo?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je neuvěřitelný, nejdřív jsem si myslela, že si Nova Sport už fakt dělá p.del, tak jsem šla radši spát, a ráno se dovim tohle? Podivná souhra zranění, spíš to asi mělo směřovat k nevyhnutelnýmu if you know what I mean...
Reagovat
darek.vrana
Škoda, že s tím oznámením Tomáš ještě chvíli nepočkal. Nadal byl zrovna na cestě na direktoriát turnaje a chtěl odstoupit taky, kvůli vodě v koleni.
Reagovat
smazaný uživatel
Zaludecni neuroza u berdycha,psychosomaticke:)hold Nadal
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas. Udelalo se mu soufl z Rafovych ritualu.
Reagovat
smazaný uživatel
taky nemohli ne čf nechat vyhrát rogera a mutantíka...
Reagovat
Frick
Tak ještě jednou, abych nemluvil v nějakejch jinotajích - Nicole vyvěsila na svým Instagramu snímek tenisovýho dvorce na Floridě s popisem Its been a while...#tennis#florida#letssee#????#mylife#happy#

http://instagram.com/p/mFlU0MO6hR/#
Reagovat
rychlej
nepsalo se ze to neni jeji ucet?
Reagovat
Frick
NN, to bylo o Twitteru. Tohle je skutečně její...
Reagovat
smazaný uživatel
Prdlajs, všechno to do sebe pěkně zapadá. Vidíme hru tajných služeb v přímém přenosu. Spojenci mají pohotovost kvůli ukrajinské krizi. Potřebují informace(a povely) přímo z USA.
Jen si vemte překvapivý postup Svitoliny. Jakmile byly nové rozkazy, Svitolina z kola ven. I Dolgo se pakoval, byť si neodpustil ukázat, že by Berďu dal. Angie musela do Polska, proto hladká prohra i se špatně hrající Serenou. Caro do Dánska. Taky si neodpustila dramatizovat průběh zápasu. Po Angie nový povel do Polska. To bylo vo fous. Rozkaz odjet do Polska zachytila Aga koukem oka při mečbolu. Kei do Japonska. Půjdou Japonci po Sachalinu? Berďa zase letí s depeší pro naše tajné služby. Tedy je ale výmluva na žaludeční potíže poněkud trapná. Měl si vzít příklad z rafinovaných odstoupení kapitána Azarenky. Vždyť taková záděra na nehtu nebo koňar od lift-boye by byl o dost věrohodnější.
Naopak agenti spojenců Ruska proplouvají dál NaLi, Cibulka, Djoker. Masha úkol nesplnila, ta je dvojitý agent. I když se Serena snažila, tak nevypadla. To se stává u takových akcí.
Reagovat
smazaný uživatel
Všechno by to asi proběhlo nepozorovaně nebýt drobnůstek - podivných rozhodnutí rozhodčích(řídících důstojníků). Dvojdopad a zásah míče na špatné polovině kurtu.
Reagovat
smazaný uživatel
....nam pekne vlcis;)
to jsou ty prvni probleskujici vize;D)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ty máš problém...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty pitomče co to tady plácáš ?! Sis něco šlehl a asi si to přehnal. Moc koukáš na televizi..
Reagovat
speed
Ty jsi odevzdal a ted tu takhle brečíš?!?! Bože, bože :-D
Reagovat
smazaný uživatel
nejabsurdnejsi vymluvou je pravda... ted aby schranka s depesi neopustila telo predcane!!!... Az budu mit kone, bude se jmenovat Janek... da... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
predcasne ... jsem z toho narocneho ukolu pekne nervozni.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ty do toho vlku zapadas taky. Tve mnohdy tezko pochopitelne posty jsou jenom sifrovanymi zpravami pro tenisty.
Ulohu sojky zatim neznam.

Ano, pravda budi bourlive reakce.
Reagovat
smazaný uživatel
no nic. vychazka mi konci.

A nezlobte se na janekdu. mohl jsem psat z uctu vice lidi. Treba Fandiny uctu. Radsi jsem zvolil, ale duveryhodnost. Tak cau pri dalsi krizi. Jenom prozradim, aktivuji se Severni agenti - Gulbis, Nieminen.
Reagovat
smazaný uživatel
Ze tys nevidel 21 Ceskeho Lva... ja si to pustil v emigraci na internetu...nebot jsem si potreboval potvrdit, zda Marek Eben na zacatku opravu rekne, ze cena by se mohla jmenovat Cesky Vlk...byl to jasny signal...
Reagovat
Roger_Federer
Kdyby si psal z ciziho uctu, napriklad Fandiny, nikdo by si pak nemyslel ze je to jen vtipne...;)
Reagovat
Fandina
tak to vidíš, ani nedovedeš zařídit, aby janekda od tajných služeb vzal tu správnou depšei ze kterého účtu tu má napsat ...
Reagovat
Fandina
až příště budeš na vycházkách, dej vědět, abys mohl psát z mého účtu, jinak super info ze zákulisí tajných služeb, opravdu za chvíli dosáhneš vlka ... pojď pojď pojď
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak Keie zlikvidoval Roger, stejně jako Rafu na Australian Open, ale s tím Berdychem je to nějaké divné.
Reagovat
Fandina
Má žaludeční potíže.
Reagovat
Roger_Federer
Mam 23 jim beem, ale zaludecni poti jsou nestarsi vymluva;)
Reagovat
Fandina
Kdo se ptá moc se doví ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Roger dostal od Rafu 0:3 a vobec som nemal pocit, že ten zápas mal pre Rafu likvidačné účinky..
Reagovat
Fandina
Niši nemohl nastoupit a Rafa se ve finále na AO omluvil divákům, že nemohl hrát naplno, jestli si to nepletu a zápas předtím hrál jak Niši, tak Rafa s Rogerem.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nezavírej oči před zjevnou realitou.
Reagovat
smazaný uživatel
Taktická porada trenera J. Navrátila přes telefon:
Generál Kei zná jediný manévr, "obětovat jedno semifinále". My uděláme co?
TB: Obětujem druhé semifinále
JN: Nikoliv, obětujem obě semifinále
Reagovat
Jan
A potom obětujeme DC i FC.
Reagovat
Fandina
doufám, že si neusnula, protože Berďa ani nenastoupil.
Reagovat
lars
to je husty 2x odstoupeni v SF.
Se divim, ze se za 10 hodin nedal do poradku??
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu, proč nenasadí Rogera a Dolga jako lucky losery ze čtvrtfinále. Ještě je mohli chytit na letišti :)
Reagovat
VlS
Podívej se do pravidel. Jako LL může bejt někdo nasazenej za hráče, který nenastoupil do turnaje ( někdo, kdo nepostoupil z kvaldy). Později už wo postupuje ten, kterej zápas neskrečnul.
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj, pravidla znám. Vždyť tam přece mám smajla :)
Reagovat
Bob
Nebuď tak vážnej.
Reagovat
VlS
njn, sem nepochopil
Reagovat
VlS
Kolik kdo obhajuje bodů na antuce do konce RG
Rafa. 5100 bodů
Nole 1910 bodů
David 1710 bodů
Stan 1525 bodů
Roger. 1050 bodů
Tom 820 bodů
Andy 190 bodů
Reagovat
smazaný uživatel
Zapomněl jsi na Barcelonu- Berdych obhajuje semifinále v Madridu a Římě, osmifinále v Barceloně a Monte Carlu + 1. kolo RG - celkem 865 bodů
Reagovat
VlS
Nezapomněl, Barcelonu nemá započtenou v rankingu.
Reagovat
patriks
Hmm, tak ten komplex z Nadala se posunul už i do roviny psychosomatické.
Reagovat
Chrenda
No to je mazec. Co jedl? Nebo atentát?? Neuvěřitelné!!
Reagovat
PetaM
Tak to je moc :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna jsem to šla hledat a koukám, ono nic.
Reagovat
Jan
Vidíš, veškerá tvoje námaha přišla vniveč :) Nalinkoval jsi mu soupeře od prvního kola, řekl, že se musí na Rafu zlepšit a on se na to vykašlal :)

To vypuštené semifinále by si mohl odmakat v DC s Japonskem :) Nebo by seděl s Nišikorim v hledišti, když by ještě nebyli fit a komentovali by si hru zbylých aktérů :)
Reagovat
tommr
spíš bych řek, že si Tomáš uvědomil, že s výkonem jakej předved proti Dolgopolovi by dostal od Nadala dva kanáry a radši to zabalil už před zápasem ... :)
Jinak s tím DC to je myslím dobrej návrh - myslím si, že by si to tam měli oba za trest bud odehrát nebo aspon odsedět ... :)
Reagovat
Fandina
Dvoum kanárům nevěřím ani ve snu ... úsměv
Reagovat
kada.tom
To jsou věci, to jsou věci :-D
ale tak pro Tomáše dobrej turnaj, zdraví neporučíš :-)
teď si dá chvilku pauzu a na antuku už aby byl OK :-)
Reagovat
Rafaeoli25
Holt si oba dva uvědomili, že nemá smysl ani nastupovat :)
Reagovat
smazaný uživatel
paradoxně je to letos poprvé, co sem se rozhodl kvůli tenisu ponocovat.. a ono se nakonec nehraje. To bude znamení nebo tak něco.
Reagovat
MarcelPersch
já úplně to samé
Reagovat
Nancy_z
Ach jo... Já se tak těšila... Jediný pozitivum je, že už můžu jít spát.
Reagovat
Fandina
Také mě to moc zamrzelo, že to takhle dopadlo, ale přínos je, že se vyspíme.
Reagovat
smazaný uživatel
vynikající tenis dneska :)
Reagovat
VlS
Co jsi snědl?
Reagovat
smazaný uživatel
Asi mu nesedlo americke pivo na tu kachnu se zelim...
Reagovat
Rafaeoli25
Spíš se mu udělalo špatně po poslednim Rafově míčku s Milošem, upřímně, mně na jeho místě taky, na popravu se nikdy nechodí s klidným žaludkem a střevy..
Reagovat
smazaný uživatel
nevim proč by se měl jako favorit bát. :D
Reagovat
Fandina
:-)))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Za tyhle kecy bych tě degradoval na odstřel z tohoto serveru!
Reagovat
Mayo
Berdych odstúpil ????? to je nejaké divné, že aj on aj Kei :D omg a ja sa tešil na zápas
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych odstoupil
Reagovat
Pe3k
No to jsem ještě neviděl. OMFG.
Reagovat
Roger_Federer
Bych mit zapkacene listky na dnesni program..v Miami; )
Reagovat
Pe3k
Nisikorimu to jeho zranění věřím, ten nemá žádný důvod simulovat, ale Berdych se asi fakt pos.al :D Každopádně to dělá z tohoto turnaje komedii až parodii.
Reagovat
tommr
no pořadatelé dneska asi nebudou v lehký situaci - docela by mě zajímalo kolik diváků bude požadovat vrátit vstupný ... :)
Reagovat
Roger_Federer
Snad nekoho ukecaj najakou exhibici.:)
Reagovat
Frick
http://instagram.com/p/mFlU0MO6hR/#

#nicole #comeback #neverendingstory
Reagovat
gigin
Zlín, Tychy - COME ON!! :DDDDD
Reagovat
Roger_Federer
:))
Reagovat
gigin
Reagovat
gigin
za Sanok chytá Murray... :DDD
Reagovat
Roger_Federer
KOMETÁAAAAAAAAAAAAA!
Reagovat
gigin
No a fčíl máme ten přiblblý Třinec jako?? To zase bude Matti brblat.. fakt jako...
Reagovat
Roger_Federer
Idealni finale Zlin-Brno :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jeste jednou si ten prispevek s Trincem precti, projdi si v hlave par informaci, zkus je prohloubit a prispevek pak rad predelas...mas na to hodinku...abys mohl slusne vykrocit do dalsiho dne;DDD)))
Reagovat
smazaný uživatel
dej mu ban. To se lip přemýšlí.
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD)))
Reagovat
Roger_Federer
Tak ted nechapu nic;),, Brno vymlati Spartu a My! Pani ze Zlina postup pres Trinec.....n
Reagovat
Frick
Tak pro mne nejméně chtěné finále. Chtěl jsem tam český esíčka. A místo toho tam bude Voráčová s nějakou Gertrudou :-(. Nic proti ní, ale vidět stoupat "mladý pušky" by pro mne bylo "more interesting". Ale tak ať se Renatě daří. Na "starý kolena" nějkou trofej, jakož i nějakej ten peniz...
Reagovat
Roger_Federer
Prohrat z Rencou je unikat, nejak si nedokazu predstavit co tam Siniakova delala..To ji snad musela pustit..
Reagovat
smazaný uživatel
jak jsem v týdnu psal. Kei mi připomíná Rosického.

A to vzhledem, stylem, nenaplněnými (zatím) nadějemi a taky zdravím
Reagovat
Pe3k
:(
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte jeszli nezačne Berydch dřív místo nich?
Reagovat
petrulinka
Taky jsem se chtěla zeptat, bylo by to fajn :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To asi tezko bohuzel. Jako, ze by ho vzbudili, bez hrat...
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud to nevi uz dlouho teda
Reagovat
tommr
tady jde spíš o diváky, který si koupili lístek na noční zápas a kdyby se začlo dřív tak by o něj přišli ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To urcite taky. Ale i o tenisty, vzdyt si delaji program podle toho, kdy by meli hrat. Co kdyz se ted nacpal kachnou v domeni, ze budou hrat az za ctyri hodiny :-)
Reagovat
smazaný uživatel
...se šesti knedlama, ja?
Reagovat
smazaný uživatel
Jj a cerveny i bily zeli
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je ta jedna z horších variant pro Noleho..
Reagovat
Nola
tešila som sa na dnešný zápas, poniektorí si myslia, že je šťastím postúpiť bez boja.... je to klam, nič s tým nenarobíme, treba dúfať, že mu to neuškodí
Reagovat
smazaný uživatel
věřím, že ten herní výpadek přemění v pořádný drill!
Reagovat
smazaný uživatel
pro český DC tým?
Ale Nišikoriho je škoda, chtěl jsem jeho zápas s Djokovičem vidět.
Reagovat
babolat.cz
prdlajs šetří se na DC
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je šok...
Nishikorimu každopádně přeji uzdravení.
Reagovat
babolat.cz
super, aspon bude na Berdu nerozehranej.
Reagovat
smazaný uživatel
Djoki zase dite stesteny. Kazdy turnaj mu nekdo odstoupi z jeho casti pavouka. :)
Reagovat
smazaný uživatel
O to větší škoda, že porazil Federera...
Reagovat
smazaný uživatel
Teda, že Kei porazil Federera a přišli jsme o atraktivní zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Škoda, že ho třísla nezradila o kolo dřív. Stejně si myslím, že se šetří na DC. Moc dobře ví, že proti Novakovi by neměl šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli to myslíš jako srandu, tak je to blbá sranda.
Reagovat
VlS
řekl bych, že to nemyslí jako srandu, i když představa, že někdo uteče z SF majoru kvůli DC opravdu srandovní je.
Reagovat
smazaný uživatel
Kromě toho, že nemá cenu uvažovat nad tím, jestli má pro tenistu aspirujícího minimálně na top 10 ATP rankingu větší význam SF v Miami nebo v podstatě bezvýznamný zápas DC, si ani nemyslím, že by byl Kei proti Novakovi v současné formě úplně bez šance. A je to škoda, protože zrovna tenhle zápas by mě docela zajímal.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist