Davis Cup v Japonsku rozehraje Štěpánek, pak nastoupí Rosol

3. 4. 2014, 07:28
Aktuality 7
Radek Štěpánek zítra ráno zahájí čtvrtfinále tenistů v Davisově poháru proti Japonsku. Česká dvojka obhájců titulu se utká s Tacumo Item, který na poslední chvíli nahradil zastupující jedničku Soedu. Do druhé páteční dvouhry na tvrdém povrchu v tokijském Ariake Coliseu pošle kapitán Navrátil Lukáše Rosola, kterého vyzve Taro Daniel. O pořadí zápasů rozhodl dnešní los.
Český DC tým (© Česká sportovní)

Oba týmu se musí obejít bez svých nejlepších hráčů. Zatímco pátý hráč světa Tomáš Berdych avizoval svoji neúčast dopředu, Japonci přišli o světovou osmnáctku Keie Nišikoriho až těsně před zápasem kvůli zraněnému levému tříslu.

Tým bez Berdycha dokázal loni vyhrát čtvrtfinále v Kazachstánu a uspět by měl podle papírových předpokladů po odstoupení Nišikoriho i v Japonsku. Štěpánek je totiž 47. hráčem žebříčku dvouhry ATP a Rosol čtyřicátým, zatímco Ito až o sto míst za nimi 146. a náhradník Daniel 190. Náhradní jedničkou Japonska měl být Go Soeda (134.), ale ten dostal horečku.

"Je jedno, kdo s kým hraje. Musíme se koncentrovat na vlastní výkony a hru a získat tři body, proto jsme sem přijeli. V Davisově poháru se žebříček nepočítá, je to specifická soutěž," řekl český kapitán Jaroslav Navrátil na webu Davis Cupu.

Podruhé v kariéře je jedničkou českého týmu Rosol. Tuto roli už zvládl loni v Kazachstánu, kde vyhrál obě dvouhry. "Přijeli jsme sem v roli outsiderů, ale teď jsme favority a v neděli chceme mít tři body," řekl Rosol po losu. "Japonci přišli o své dva nejlepší hráče, ale pořád musíme být ve střehu," doplnil zkušený Štěpánek.

Štěpánek už s Item prohrál
Štěpánek se s Item střetl jednou a předloni na Světovém poháru v Düsseldorfu ve třech setech prohrál. "Budu nervózní, ale budu připraven hrát co nejlépe. Chci být agresivní a hrát útočně," plánoval Ito před soubojem se Štěpánkem. Rosol se s Danielem, který byl povolán narychlo za Nišikoriho, dosud neutkal.

"Ještě se nezačalo hrát a už se v tomhle zápase událo tolik podstatného," komentoval japonský kapitán Minoru Ueda vynucené změny ve své nominaci. "Ito a Daniel mají velkou šanci se ukázat a nemají co ztratit," doplnil.

Do čtyřhry jsou na české straně nahlášeni Štěpánek s Jiřím Veselým, Japonci nominovali Ita s Jasutakou Učijamou. Sestavy se ale můžou změnit.

S Japonskem mají Češi vyrovnanou bilanci 1-1, ale oba zápasy hrané v Praze se uskutečnily ještě před druhou světovou válkou.

Češi vyhráli Davisův pohár v uplynulých dvou sezonách a letos v lednu si v prvním kole poradili díky Berdychovi v Ostravě s Nizozemci 3:2. Japonci v čele s Nišikorim postoupili poprvé do daviscupového čtvrtfinále po výhře nad Kanadou 4:1.

Vítěz utkání se v zářijovém semifinále utká s vítězem duelu Francie - Německo, ve kterém jsou favoritem domácí tenisté. Češi by v obou případech opět cestovali na soupeřovu půdu.

LOS ČTVRTFINÁLE DAVISOVA POHÁRU JAPONSKO - ČESKO
(Tokio, Ariake Coliseu - tvrdý povrch)
04. - 06. 04. 2014
Pátek (6:00 SELČ):
Ito (146. ATP) - Štěpánek (47.)
Daniel (190.) - Rosol (40.)
Sobota (6:00):
Ito, Učijama - Štěpánek, Veselý
Neděle: (6:00):
Ito - Rosol
Daniel - Štěpánek
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
Frick
A koho si myslíte, že nominuje Pála? Kvítko se Šafi je jasná volba, ale co potom? Andejce bych pozvánku nedával, tak Klára s Bárou? Osobně bych ale nebyl proti nominaci Petry C. nebo Karolíny.
Reagovat
Fandina
Koukám, že Daniel má celkem zajímavé skalpy letos viz dole odkaz, Delbonis, Belluci i Háječek, přestože je 190 na žebříčku. Takže pozor na něho. A držím palce i proti Itovi, kluci koukejte to vyhrát, i když jste favority, máte proti sobě houževnaté soupeře, kteří jsou v domácím prostředí, tak držím palce. Pojď pojď pojď!!!

http://www.tenisportal.cz/hrac/daniel-2dd17/
Reagovat
tommr
nejdřív jim z cesty odpadla silná Kanada, pak se zranila japonská jednička a ted onemocněla i japonská dvojka. Nepostoupit za těhle okolností by byla strašná ostuda. Doufám, že to naši zvládnou s přehledem ... :)
Reagovat
Jan
Doufejme, že s přehledem. Zítřejší zápasy napoví ...
Reagovat
Ananas
Japonci je pred zapasem otravi starym sushi a vyhrajou kontumacne.
Reagovat
Frick
Co suši, rybu fugu!
Reagovat
smazaný uživatel
To bude zase Štěoec :)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist