Davyděnka trápí bolavé zápěstí, v 'pekelné' Dubaji přesto postoupil

23. 2. 2010, 18:49
Aktuality 2
ATP DUBAJ - Nečekaně hodně práce měl se svým prvním soupeřem v Dubaji šestý hráč světového žebříčku Nikolaj Davyděnko. Rus porazil Francouze Serru až po dvou hodinách a 10 minutách a po utkání hraném za vysokých teplot přiznal, že má pořád problémy se zápěstím.
Nikolaj Davyděnko

Ruského tenistu Nikolaje Davyděnka stále trápí bolavé zápěstí, na které upadl před dvěma týdny v Rotterdamu, ale v postupu do druhého kola turnaje v Dubaji mu to nezabránilo. S Francouzem Florentem Serrou dnes měla turnajová jednička namále, nakonec však vyhrála 6-7 6-4 6-0.

"Měl jsem tři dny oteklé levé zápěstí a myslel jsem, že je to zlomené. Nevěděl jsem, zda budu moci nastoupit, proto jsem požádal o přeložení zápasu na úterý. Teď už je to lepší a doufám, že budu moci hrát tady i v Davisově poháru," komentoval své trápení Davyděnko.

Do dalšího kola postoupil také Francouz Jo-Wilfried Tsonga, přestože chtěl zápas s krajanem Michaelem Llodrou kvůli zdravotním potížím skrečovat. Soupeř ho však předběhl a po prvním setu, který Tsonga vyhrál 11-9 v tie-breaku, odstoupil.

"Nebylo to snadné, protože mi bylo zle. Není to nic lehkého se vším tím cestováním," řekl Tsonga, který se v dalším kole utká s přemožitelem Jana Hernycha Chorvatem Ivanem Ljubičičem. "Ale vyhrál jsem. Skončil to dřív než já, takže budu pokračovat a doufat, že zítra mi bude lépe," dodal.

Llodra v Dubaji nenaváže na úspěch z předchozího turnaje v Marseille, kde získal titul ve dvouhře i ve čtyřhře.

Na vylepšení letošní impozantní bilance pracuje jeho krajan Marin Čilič, jenž vstoupil do turnaje vítězstvím nad Francouzem Arnaudem Clémentem 6-2 6-4.

"První set nebyl vzorový. Neměl jsem vysokou úspěšnost prvního podání, ale soupeř toho nedokázal využít a já své hry na podání snadno vyhrál. Svou hru ještě zlepším," slibuje Čilič.

"Podmínky dnes byly perfektní, rád hraji, když svítí slunce," narážel Chorvat na pekelnou výheň na kurtech.

Vítěz turnajů v Čennaí a Záhřebu a semifinalista Australian Open si připsal 16. vítězství v sezoně, v níž zatím utrpěl jedinou porážku.

Slovenský tenista Lukáš Lacko až na pátém letošním turnaji nepostoupil z 1. kola, přestože duel s Michailem Južným rozehrál lépe. Nakonec však s Rusem, který před týdnem nedohrál kvůli zranění kolenní šlachy finále v Rotterdamu, prohrál 7-6 6-7 1-6.

- ATP 500 DUBAJ (Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 1.619.500 dolarů) -
úterní výsledky (23. 02. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Davyděnko (4-Rus.) - Serra (Fr.) 6-7(5) 6-4 6-1
Čilič (6-Chorv.) - Clément (Fr.) 6-2 6-4
Južnyj (7-Rus.) - Lacko (Slove.) 6-7 7-6 6-1
Devvarman (Indie) - Chiudinelli (Švýc.) 6-4 7-5
Berrer (Něm.) - Stachovskij (Ukr.) 6-4 7-6(3)
Phau (Něm.) - Garíb (Kuv.) 3-0 skreč G.
Robredo (Šp.) - Benneteau (Fr.) 6-2 6-1
Tipsarevič (Srb.) - Seppi (It.) 7-6(4) 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Llodra aj Bennetou hrali famozne v Marseille a proste dojde inde a prehraju. Ok berem ze Dubaj neskutocne teplo a ine podmienky plu sto cestovanie a nemali cas aklimatizovat sa ale aj tak proste nemozem si pomoct ale Francuzski tenisti su asi cislo 1 spomedzi vsetkych co mimo svojej krajiny su polovicni. A daco podbne su aj Amici ktory akonahle idu von tak su tiez polovicni
Reagovat
skott
normalka, az do podzimu zas o Llodrovi neuslysime.Nejhorsi je, ze on ani nepredstira nejakou snahu a radsi skrecuje.Tohle bylo pojednadvacaty, podobnyho pitom*cka na okruhu neznam...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist