Davyděnkova krize se prohlubuje. V Umagu vypadli všichni favorité

31. 7. 2010, 09:11
Aktuality 5
ATP UMAG - Nikolaj Davyděnko znovu nedokázal vyhrát dvě utkání v řadě. V Umagu prohrál šesté ze sedmi vzájemných soubojů s Argentincem Chelou a vypadl už ve čtvrtfinále. Loňský titul tak neobhájí. Ze hry jsou už všichni nasazení tenisté: jedničku následovali také dvojka Melzer a domácí trojka Ljubičič.
Nikolaj Davyděnko

Nikolaj Davyděnko na závěr loňského roku vyhrál Turnaj mistrů, kde porazil Federera i Nadala. Výborně vstoupil i do nové sezoně, neboť v Duahá znovu zdolal oba nejlepší tenisty světa a získal titul. Na Australian Open si pak zahrál čtvrtfinále, v Rotterdamu semifinále a nejen on v žebříčku ATP určitě myslel na atakování těch nejvyšších pozic.

Jenže koncem února si v Dubaji v zápase druhého kola poranil zápěstí a musel vzdát. O 14 dní později sice startoval v Indian Wells, potíže však přetrvávaly a vyšetření na magnetické rezonanci odhalilo zlomeninu.

Devětadvacetiletý Rus tak téměř tři měsíce nehrál a po návratu se mu vůbec nedaří. Včetně Davis Cupu nedokázal na sedmi turnajích v řadě vyhrát alespoň dva zápasy a téměř pět měsíců si nezahrál ve čtvrtfinále.

Toho se dočkal tento týden v Umagu, jenže mu k tomu stačila jediná výhra nad slabým Robertem. Druhý zápas už ale vyhrát nedokázal. Už poosmé v řadě. 

Devětadvacetiletý Rus se utkal s Juanem Ignaciem Chelou, kterému podlehl 2-6 1-6 a na okruhu ATP s ním neuspěl ani v šestém vzájemném střetnutí. Vyhrál pouze jednou v Davis Cupu. Stejně jako před týdnem v Hamburku tak světová šestka Davyděnko neobhájí loňský titul. 

"Myslím, že jsem dnes odehrál perfektní zápas. Dal jsem do toho všechno. Dařilo se mi využívat své příležitosti a jsem moc šťastný, že jsem v semifinále," řekl třicetiletý Chela. "On (Davyděnko) nehrál svůj nejlepší tenis, ale to nemění nic na tom, že jsem ho porazil. Prostě jsem to dokázal," dodal Jihoameričan.

V semifinále ho čeká Ital Potito Starace, který porazil 6-4 7-6 domácí nasazenou trojku Ivana Ljubičiče. Oba tenisté v pátek nastoupili už k druhému utkání, neboť dopoledne museli odehrát zápasy 2. kola. Mnohem více sil ušetřil Starace, který narozdíl od jednatřicetiletého Chorvata nemusel o postup bojovat ve třech setech. Ljubičič ve čtvrtfinále ve druhém dějství neproměnil dva setboly.

Dohrál také druhý nasazený Rakušan Jürgen Melzer, který dopoledne deklasoval Jana Hájka. Semifinalista French Open a finalista z Hamburku prohrál 1-6 4-6 s Italem Andreasem Seppim, kterému tak vyšla odveta za šest dní starou porážku.

"Tady jsou úplně jiné podmínky než byly v Hamburku," všiml si Seppi. "Dnes to sedlo víc mě, on (Melzer) chyboval více než minulý týden. Zdejší podmínky vyhovují mé hře. Přijel jsem sem sebevědomý a turnaj mě baví," dodal tenista z Apeninského poloostrova.

Šestadvacetiletý Seppi tak podruhé v řadě postoupil do semifinále, které hrál naposledy právě loni v Umagu. Stejně jako před rokem v něm narazí na Juana Carlose Ferrera. Španělský tenista smetl 6-1 6-2 Ukrajince Dolgopolova a potvrzuje své přání, že chce letos dopadnout lépe, než loni. Nic jiného než triumf to neznamená.

- ATP 250 UMAG (Chorvatsko, antuka, 450.000 eur) -
páteční výsledky (30. 07. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Chela (Arg.) - Davyděnko (1-Rus.) 6-2 6-1
Seppi (It.) - J. Melzer (2-Rak.) 6-1 6-4
Ferrero (Šp.) - Dolgopolov (Ukr. 6-1 6-2
Starace (It.) - Ljubičič (3-Chorv.) 6-4 7-6(6)

Semifinálové dvojice:
Ferrero - Seppi, Chela - Starace.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Friedl/Polášek (ČR/SR) - J. Melzer, Petzschner (1-Rak./Něm.) 6-1 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Chela, pilný jako včela, porazil Kolena proto, že ho nechal proklít voodoo panenkou. Bezradnému Kolenovi tak nezbylo nic jiného, než zalovit ve své temné řiti, avšak superúder z ní tentokrát nevytáhnul.
Reagovat
pauloX
za to ze dal dole supertenistu ROBERTA je uz iste v tej forme ako bol na konci minulho roku ...dovod porazil preca ROBERTA
Reagovat
smazaný uživatel
Tak toto utkani jsem sledovala live a musim rict,ze to byla uzasna hra, agresivni celodvorcovy tenis az k baslajnam,dlouhe vymeny.Vysledek neodpovida vykonu Kolji,bylo spoustu breaku.ale bohuzel na to se nehraje.Dulezity je vysledek.Chela hral uzasne, Favorizuji ho na celkoveho viteze, pokud tento vykon jeste 2X zopakuje.Kolju to taky urcite hodne stve tolik emotivnich projevu jsem u neho dlouho nevidela.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist