Del Potro je v semifinále, od Turnaje mistrů ho dělí jediná výhra

11. 10. 2013, 14:16
Aktuality 88
Téměř bezchybný výkon předvedl dnes v Šanghaji Argentinec Juan-Martín del Potro, který na turnaji Masters vyřadil ve dvou setech přemožitele Tomáše Berdycha Nicoláse Almagra. Výhra ho nejen posunula do semifinále, ale také přiblížila Turnaji mistrů. Jistotu může získat Del Potro už v dalším zápase proti světové jedničce Nadalovi.
Juan Martín Del Potro

Juan-Martín del Potro sice v úvodu turnaje v Šanghaji bojoval s horečkou, na jeho výkonu v dnešním duelu s Nicolásem Almagrem se to ale nijak neprojevilo. Argentinec zahrozil hned při prvním servisu soupeře, který ještě odvrátil tři brejkboly v řadě, Del Potro se ale dočkal o dva gamy později, kdy se dostal do vedení 2-1. Při svém servisu šestý hráč v pavouku žádné drama nepřipustil a sadu vyhrál 6-3.

Almagro ve druhém setu zpřesnil hru, ale ani to na Del Potra nestačilo. Argentinec, který v celém utkání zahrál pouhých osm nevynucených chyb, znovu udeřil za stavu 4-3, kdy potřetí v utkání prolomil servis španělského tenisty, a brejk potvrdil čistou hrou.

"Dneska jsem hrál výborně, hodně solidně. Byl jsem agresivní, forhendu mi chodily, byl jsem se svou hrou spokojený," řekl po svém postupu do semifinále Del Potro, který Almagra porazil ve dvou setech také před týdnem v Tokiu.

O finále si světová pětka zahraje s vítězem duelu mezi Rafaelem Nadalem a Stanislasem Wawrinkou, který uzavře dnešní program v Šanghaji. Pokud Del Potro zvítězí i v dalším utkání, bude dalším tenistou s jistou vstupenkou na listopadový Turnaj mistrů.

Důležité body v boji o Londýn dnes uhrál také Jo-Wilfried Tsonga. Francouzský tenista zvítězil podobně přesvědčivě nad Florianem Mayerem, kterého za pouhých 64 minut porazil 6-2 6-3.

O poznání náročnější zápas má v nohách Novak Djokovič. Rodák z Bělehradu v duelu s Gaelem Monfilsem zvítězil až po dvou hodinách a 24 minutách po setech 6-7 6-2 6-4.

Monfils hrál se světovou dvojkou v prvním setu vyrovnanou partii a díky jedinému minibrejku ve zkrácené hře získal první sadu na svoji stranu. Ve druhém setu si Francouz, který se začal kvůli zdravotním problémům hůř pohybovat, vyžádal ošetření fyzioterapeuta. Nepříznivý stav ve druhé sadě už Tsonga zvrátit nedokázal, ale hra se opět vyrovnala v rozhodujícím setu. V závěru měl ale přece jen navrch obhájce titulu Djokovič a postoupil do semifinále, kde na něj čeká Tsonga.

V prvním setu závěrečného čtvrtfinálového zápasu předvedli Stanislas Wawrinka s Rafaelem Nadalem skvělou podívanou. Wawrinka ve třetí hře odvrátil tři brejkboly a když nevyužil na returnu setbol ve dvanáctém gamu, musel rozhodnout tie-break. Napínavou zkrácenou hru vyhrál Nadal 12-10.

Druhý set už světová jednička získala přesvědčivým výsledkem 6-1. Nadal vyhrál jubilejní padesáté čtvrtfinále na turnaji Masters 1000 a vylepšil také bilanci s Wawrinkou na úctyhodných 11-0. "První set byl opravdu náročný," přiznal Nadal. "Stanislals hrál skvěle, měl neskutečný servis. Pozitivní je, že i když hrál soupeř tak dobře, hrál jsem dobře i já," dodal.

Výsledky - Šanghaj (tvrdý povrch, dotace 6.211.445 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Del Potro (6-Arg.) - Almagro (15-Šp.) 6:3, 6:3, Tsonga (7-Fr.) - Mayer (Něm.) 6:2, 6:3, Djokovič (1-Srb.) - Monfils (Fr.) 6:7 (4:7), 6:2, 6:4, Nadal (2-Šp.) - Wawrinka (8-Švýc.) 7:6 (12:10), 6:1.

Semifinálové dvojice: Djokovič - Tsonga, Del Potro - Nadal.

Komentáře

88
Přidat komentář
steve79
Zítra zase Djokovič-Nadal. Bude to podle mě zajímavější zápas než v minulý týden.
Reagovat
smazaný uživatel
tak určite teraz vyhra Rafa
Reagovat
gigin
Určitě.
Reagovat
smazaný uživatel
Určite určite, Noleho aj Delpa naraz zajtra..
Reagovat
Reti64
Gratuluju Nolemu k zaslouženému postupu do finále Masters:-)
W/UE: 1. set 13/4 - 8/14
2. set 9/10 - 13/21.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole super este Rafa a bude este väčšie super
Reagovat
safi1313
Opět chování nevychovanýho spratka...doufám že ho Rafa zejtra smaže...
Reagovat
Nola
Rafa pri sporných momentoch reagoval podobne, viď. jeho reakcia na RG
Reagovat
smazaný uživatel
To si snad děláš srandu... to se s tím co předvedl Novak nedá srovnat, ale on je horkokrevnej to ho vlastně omlouvá.
Reagovat
gigin
Zato Španělé jsou studení. Něco jako Švédové.
Reagovat
smazaný uživatel
Právě proto že nejsou je to o té omluvě trochu mimo.
Reagovat
gigin
Však to, až na pár vyjímek, nikdo na horkokrevnost nesvádí. Djokovič je prostě emotivní, tečka.
Reagovat
Sonja
Hmmm, Novak je celej turnaj nějakej nervozní...:-(
Reagovat
gigin
To bude tím, že nehraje s tím křížkem na krku. Asi mu ho někdo čorknul...
Reagovat
Nola
dnes umpire proti Nolemu, 2 x zahlásený out od čiarových, 2 x výmena na stranu súpera, Nole prestal hrať, nevidela som veľa zápasov, kde sa výmena neopakovala....
Reagovat
smazaný uživatel
jak proti Nolemu? Ali Nili podal naprosto bezchybný výkon, klobouk dolů, že se nenechal Djokovičem zatlačit. Obě ty výměny šly za Tsongou zcela oprávněně..
Reagovat
Sonja
Tak tak, Novak nesmyslně 2x přestal hrát ještě před zahlášením outu...po právu mu byly ty body odezmuty. Nechápu, z čeho je celý turnaj tak nervozní:-O
Reagovat
Nola
ja sa nejdem hádať, iba opakujem, že som nevidela veľa zápasov, kde sa výmena neopakovala....
Reagovat
smazaný uživatel
pak v těch jiných zápasech ovšem rozhodčí nectil platná pravidla :)
Reagovat
Reti64
Příjemný první set, tak jen tak dál!:-) IDEMO!!!
Reagovat
smazaný uživatel
ze bych te vzala na milost? Vyplatilo by se ti to.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Vladkoooo
Reagovat
tito
Jamieeeee. Vole. :-)
Reagovat
Sonja
:-DDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Krásně, Jamie bojuje o TM ještě.
Reagovat
Mayo
zajtra Del Potra fúúúha to bude ťažkosť
Reagovat
Mayo
nemohol som pozerať zápas, v skratke mi fandovia opíšte ako ste videli zápas, hral dobre ? podľa výsledku spokojnosť
Reagovat
Rafaeoli25
Rafa hraje v Šanghaji o sto procent líp než v Pekingu, je agresivní, výborně podává i returnuje, chodí maximálně co může na síť, jako v létě v Americe. I se Stanem vyhrál na winnery, což hovoří za vše. První set jejich zápasu skvělý, jeden z nejlepších v sezoně z obou stran, nádherná podívaná, Rafa zpátky v americké formě..stačí? :)
Reagovat
Mayo
bodaj by vyhral tento turnaj ale dve ťažké prekážky ešte no ... predsa tento turnaj mu chýba ešte v zbierke
Reagovat
Rafaeoli25
Bylo by to pěkný, každopádně Rafa má tenhle týden lepší formu než Nole, na Peking holt po pauze asi vůbec netrénoval, protože vychutnával tituly z Ameriky a bylo to zatraceně znát, teď už je zpátky v plný síle, takže uvidíme, ale jen ať si dnes a zítra projde těžkýma zkouškama, o to bude případnej titul sladší a cennější :)
Reagovat
lexikon
A já myslel že hrál špatně, protože ho bolelo koleno.
Reagovat
TheRoyalBlue
To vždy keď si si pôvodne myslel nejakú blbosť, tak ju sem napíšeš? Well, so much for a self-reflection.
Reagovat
lexikon
Blbosti píšeš ty. Vždyť to Nadal sám říkal že nemohl podat 100% výkon kvůli bolesti kolena.
Reagovat
lexikon
A vůbec piš jsem česky nebo si lez na slovenský stránky.
Reagovat
TheRoyalBlue
Ak niečo tvrdíš, tak daj link, ja som sa nič také nedočítal. Navyše Rafa už pred turnajom (a vôbec počas sezóny) avizoval, že bolesť z času na čas pociťuje, ale zásadne ho nelimituje. Nič iné som od neho túto sezónu nepočul, no až máš nejaké prevratné informácie, prosím, obohať nás. A sorry, ospravedlňujem sa, že som sa opovážil ťa "obviniť" zo seba-reflexie =).
A pokiaľ sa ti moje príspevky ťažko čítajú, čítaj si tie české. Tu nie sme na žiadnej inštitúcii, ale na internete.
Reagovat
Roger_Federer
Je jedno, jestli ukonči sezonu 2013 na 1miste Djokovič nebo Nadal(je to zavadejici už v tom, že se vystřidali až ted).. Oba potřebuji zbirat co nejvice tydnu na postu svetove 1..
Nechapeš na tom neco?
Reagovat
smazaný uživatel
raz som tu od niekoho cital,ze najvatsi fanatici su fanuskovia Nadala,mne sa vsak zda,ze naj fanatikom si tu ty,ked dookola omielas to iste aj ked tvoj idol hra niekde golf
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to kdo zakončil sezonu jako první je také důležitým a ATP často zmiňovaným údajem, bez ohledu na to, že tebe to nezajímá, je to prostě vizitka hráče za jeden celý kalendářní rok a tak je to bráno. Jinak DORSCHI taky mám ten pocit..
Reagovat
smazaný uživatel
Rebríček na konci roka je zavádzajúci?..

Rehot až mi vybehla slina na monitor..:)Dorsch, svätá pravda.
Reagovat
Roger_Federer
Peto, že je Rafaeoli25, tupoučka, zamilovana, fanaticka ovečka je jasne a neni potřeba o tom diskutovat..

To, že ty nepoznaš ironii jsem nemyslel.. Tak si ten monitor zase utři, dej si kavu, zajdi se projit at se ti vlije zpatky krev do hlavy.
Reagovat
Roger_Federer
Ja to sleduju pravidelne a vubec se nestydim..:)
Reagovat
Amputace
Já to pravidelně nesleduju, ale musím říct, že jako jakýsi psychologický experiment je to výborné :) Prostě jako když člověk sleduje zvířata v zoo.
Reagovat
PetaM
Něco neskutečného. Ti lidi se vůbec neumí ovládat. Ale stejně jsou nejhorší ti, co je soudí. To je přímo lahoda to číst, ty komentáře na FB :D :D To člověk neví, jestli jsou více psychicky labilní ti ve vile, nebo ti na fejsu ... :D :D
Reagovat
gigin
Milošek dostal divošku. Tak to bude mega pařba! Gulbis, Janowicz, Dimitrov, Paire a Raonic. Věznice bude praskat ve švech! :DDDDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa získal dalsie dolezité body, prvý post na konci roka by mu už naozaj nemal uniknut..

Dnes mu nie je čo vytknúť, na Stana si verí a od toho sa odvíja aj jeho hra..S Del Potrom by mal taktiež uspieť, ak zopakuje dnešnú kvalitu, výkon Del Potra je prakticky bezpredmetný, meno vitaza neovplyvní..
Reagovat
Rafaeoli25
Rafovi stačí k jistotě už jen 610 bodů, to už je jen formalitka..
Reagovat
Roger_Federer
podstatny je počet tydnu na postu svetove 1.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi si nepočítal body které Novak získá za finále Davis cupu.
Reagovat
Rafaeoli25
Můžeš mi říct, jak tvoje reakce souvisí s Forehandovym příspěvkem? Jinak Djokonale na DC jsem úplně zapomněl, díky.
Reagovat
gigin
vyhraje Djoko. To je stejná tutovka, jakože se Vladko do vily vrátí, tvl....
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal vyhra
Reagovat
Rafaeoli25
Nevím kde bereš tuhle jistotu vzhledem k tomu, že Rafa hraje o sto procent líp než v Pekingu, naopak Nole hraje určitě hůř než minulý týden, věřím Rafovi..
Reagovat
gigin
To je fuk, hlavně aby sa Vladko vrátil.
Reagovat
Bob
Vladko zpět do vily!
Reagovat
pepin
No tak gigine, neříkej, že se díváš na ty blbce v televizi, místo aby jsi se koukal na nějaký babi.
Reagovat
Rafaeoli25
Takže máš radši Vladka než Noleho a Vyvolený než ATP tour?..tak to je síla :D
Reagovat
gigin
Já jsem z toho neviděl ani sekundu, tvl. Ani nevím, kdy je duel, kdo jde do duelu. Jen jsem to četl na Seznamu, jako.. Dělám si jen srandu.. Dcera na to čumí, to jo....
Reagovat
Nola
Nole si aj v Pekingu vybral zápas, ktorý nebol zrovna ukážkový, Monfils nie je meradlom výkonu, vždy ho klepol, ale musel sa nadrieť, Monfils dokáže poraziť ak mu to padá, všetkých hráčov TOP 10....
Reagovat
kada.tom
Nádherný 1. set, který kdyby Stan vyhrál, asi by to vypadalo jinak, škoda, nooo :-(

Ale jsem rád, že Rafa ve 2. setu nedal Stanovi kanára, to by si Stan nezasloužil ..., ale jsem rád, že Rafa postoupil dál, protože má určitě větší šanci porazit jak Del Potra, tak Tsongu/Djokoviče než-li Stan ... a vůbec - Rafa must win Shanghai!! :-)
Reagovat
carolyn
Tak vám nevím, zda budou tři sety ...
Reagovat
Sonja
Nebudou... teď už si spíš přát, aby Stan nedostal kanára.
Reagovat
carolyn
tak nějak, tohle si ten zápas nezaslouží, takový pěkný 1.set a pak to takhle v 2. doklepat :-(
Reagovat
smazaný uživatel
už je rozhodnuto, škoda ... ale první set byl parádní :)
Reagovat
Sonja
Já jsem to čekala:-(...proto jsem už po prohranym TB šla od televize. Teď už jen kontroluju stav na livesportu.
Reagovat
carolyn
třeba ted Satn aspon ten jeden gam dá
Reagovat
Sonja
Dal...to je dobře:-(
Reagovat
carolyn
Rafane ale stejně tohle si Staník ve druhém nezasloužil :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa to bol tiebreak super

ked ty niekedy skončiš karieru a aj ty hráči ktorých mám rad hlavne Nole, Fedex, Berd&ych, Tsonga, Ferrer a Del Potro

a nastupi generacia flakačov Tomic a spol. tak to bude asi aj mlj koniec s pozeraním tenisu

Tato generacia je skvela ale nebudu tu večne:((((((((
Reagovat
Vojtiik
nechceš skončit jeste o trochu driv?
Reagovat
carolyn
Taky už jsem si říkala, jaký to bude tenis, až tihle skončí a nastoupí na jejich místa další?
Ale každá generace měla něco do sebe, tak snad i pak to bude záživný tenis pro nás i nové fandy :-*
Reagovat
smazaný uživatel
Stan je panes ten na turnaj mistru patri jak prdel na nocnik, nikdo neumi tak zatopit nejlepsim.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, radši tam uvidim Standu, než fackovacího panáka Gasqueta
Reagovat
smazaný uživatel
a radšej Wawro a Tsonga ako ten Richard s tými WTA udermi
Reagovat
Sonja
Problém je, že Stan umí jen zatopit...Hraje vyrovnanou partii, třeba je v zápase i lepší, ale nakonec prostě odchází poražen.
Každopádně ho taky chci vidět na TM. Stejně tak Tsongu.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi by bylo nejlepší (první šestka) + Wawroš, Tsonga ... Rogera by mi bylo líto, ale letos bohužel namá na TM co dělat
Reagovat
smazaný uživatel
a Tsonga si polepší takže snad
Rafa
Nole
David
Roger
Tomáš
Stan
Juan Martin
Jo-Wilfried
Reagovat
smazaný uživatel
Zapoměl jsem na Můru, že nestartuje ... tak to souhlas Cico
Reagovat
smazaný uživatel
Andyho by som napísal keby štartoval a škoda že tam nebude
Reagovat
spaniel
Stan the man!!! Hlavně ať je hezký a vyrovnaný zápas.
Reagovat
carolyn
zatím pěkný, jen jsem zvědavá zda v tomhle tempu wáwra pojede celej zápas
Reagovat
spaniel
Ted spousta chyb v TB, zadny to nechce...
Reagovat
smazaný uživatel
Lahůdka na SB :-) ... Zápasu by ale určitě slušel třetí set, no uvidíme, jak se Stan s tím popere ...
Reagovat
carolyn
ten TB se mi zdá už hrozně dlouhej, jakože ho hrajou dlouho, nebo mě se to zdá nekonečné :-)
Reagovat
tito
Svižný tenis od obou. Dnes to bude mít Rafa velmi těžké. A pokud projde, tak DelPo. Nole. Paráda :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkný tenis, snad to Rafa urve pro sebe. Rozhodně se mi jeho hra líbí víc, než v Pekingu.
Reagovat
tito
Hraje líp. Ale Stan taky. Zatím 50:50.
Paragánská padina :-)
Reagovat
Nola
Nole idemoooo, Vamos DelPo,
Nole dnes ťažší zápas, Gael veľmi nabudený po víťazstve v minulom kole, Nole nabudúce menej prejavov frustrácie, stačí sa viac sústrediť a ono to ide
Reagovat
carolyn
Potříku, pěkně, moc jsem ti fandila, jen tak dál
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist