Del Potro odložil svůj návrat, z turnaje v Brisbane se odhlásil

1. 1. 2015, 03:24
Aktuality 33
Očekávaný návrat Juana Martína del Potra na kurty po jedenáctiměsíční pauze se příští týden v Brisbane konat nebude. Argentinský tenista se z turnaje odhlásil kvůli nedoléčenému zranění levého zápěstí, s nímž byl loni v březnu na operaci. Nicméně o týden později by už měl obhajovat titul v Sydney.
Profily hráčů
Juan Martín Del Potro

Juan Martín del Potro odehrál svůj zatím poslední zápas loni v únoru v Dubaji, kde vzdal souboj s Indem Devvarmanem. Po březnové operaci levého zápěstí pro něj sezona skončila, ale v minulých týdnech se již začal připravovat na nový rok a na příští týden měl naplánovaný návrat do turnajového kolotoče.

Zápěstí šestadvacetiletého Argentince ale stále není připravené na plnou zátěž. Bývalý čtvrtý hráč světa tak svůj comeback odložil a odhlásil se z turnaje v Brisbane. Podle argentinských médií má Del Potro stále problémy s obouručním bekhendem. Údajně měl v období před Vánoci zrušit trénink s krajanem Leonardem Mayerem, neboť "měl v zápěstí nepříjemné pocity".

Nemělo by se však jednat o nic vážného. Dnes Del Potro oznámil, že od 12. ledna chce startovat na turnaji v Syndey, kde loni získal svůj dosud poslední titul.

"Miluju hraní v Sydney. Město a fanoušci jsou skvělí a já se nemůžu dočkat, až se tam vrátím a budu obhajovat titul," řekl Del Potro. "Minulý rok jsem tam hrál jeden ze svých nejlepších tenisů a je to ideální způsob, jak začít sezonu. Vzpomínám si, že tam bylo i hodně argentinských fanoušků, kteří mě podporovali," těší se Del Potro na svůj comeback.

Aktuálně až 138. hráč žebříčku ATP Del Potro, který při své návratu může využít tzv. chráněnému rankingu, je druhým vítězem US Open, který se během posledních dnů z Brisbane odhlásil. Šampiona z roku 2009 následoval i loňský vítěz Marin Čilič z Chorvatska, jenž má problémy s ramenem.

I přesto bude mít jeden z prvních turnajů sezony velmi dobré obsazení. Největšími hvězdami klání, na němž startují muži i ženy, budou světové dvojky Roger Federer a Maria Šarapovová. V mužské soutěži budou o první titul v nové sezoně bojovat ještě další dva hráči aktuální top 10 - Kei Nišikori a Milos Raonic, v ženské budou spolufavoritkami turnaje Ana Ivanovičová, Angelique Kerberová a Dominika Cibulková. Mezi přihlášenými je také Karolína Plíšková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

33
Přidat komentář
Mayo
Ja už chcem Del Potra späť ! do čerta aj s takou robotou :/
Reagovat
smazaný uživatel
přesně, přijde mi to už jako věčnost, když jsem ho viděla naposledy hrát, strašná škoda, v Sydney už snad bude v cajku Delpík :))
Reagovat
smazaný uživatel
To se mate, me všechno přijde jako včera. Nevím co jsem dělal, ale asi se mi rozbil vnitřní aktualizační systém. Takže Delpiku, doufám ze ses dobře vyspal po tom jaks to tam včera vymnoukul a ze te zas brzy uvidíme zdravého na kurtu!
Reagovat
mahycek
Ten chlapec má takovou smůlu na to zápěstí,doufám,že to nebude chronického charakteru.Chybí mi na turnajích,je to škoda. Je to hráč,který má i povahu bezproblémovou,myšleno na kurtu.
Reagovat
smazaný uživatel
Hráč min. top 5, který bohužel kvůli svým zdravotním problémům možná nikdy nebud stabilně na pozicích, které by mu slusely.
Reagovat
Vojtaakk
No já bych řekl že už to je chronického charakteru, bohužel.
Reagovat
Cico93
https://www.facebook.com/Nadal/photos/a.405503576025.183849.64822581025/10152710820506026/?type=1&theater
Reagovat
smazaný uživatel
Na to, že bol Silvester, tak Rafa celkom diétne.
Reagovat
Cico93
Čítam ten 1 koment.
V Španielsku je tradicía na Silvestra jesť hrozno.
presne 12 tých bobuliek abo ako to nazvať:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, mám tam kamarádku která mi to popisovala, tak jsem to vyzkoušel ale už v deset. Je to legrace :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Berďa vede nad Davidem 1:0 a hraje pořád bez čepice, což je bezva. :)
Reagovat
smazaný uživatel
A jak chodí Berdík k síti, koukám teda.
Reagovat
smazaný uživatel
Wow teď ovšem David dal luxusní lob, že i Tom zatleskal :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, já teda sledují jen cisilka protože jsem na mobilu nenašel schůdny stream, ale skvěle ze tom vyhrává, pro sebevedomi je to důležité, i v exhibici.
Reagovat
smazaný uživatel
streamy jsou děsný jak na drakule tak na stopstreamu, já to sleduju na Betce, tam je to krásně ostrý. Tomovi to hodně sluší a mají pěkné výměny.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj, tak 1.letošní tiebreak kapku nevyšel...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já si vsadila, že 2. set vyhraje David, abych si je víc užila. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Berďovi, i když 2. set docela děs, David se rozjel, ale nakonec se počítá výhra :) Hezký začátek nového roku, i když je to exhibice :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vítězství potěšilo, a finále bud Miloš nebo fabio :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Na ty dva se koukat nebudu, nebaví mě ani jeden :)
Reagovat
dadaft
http://www.brisbaneinternational.com.au/wp-content/uploads/2008/09/QS1.pdf

kromě Švedovové všechno no.90 a výš, velká příležitost dostat se do hlavní soutěže milionového turnaje,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
EllNino
a je to tady :) !
Reagovat
tommr
škoda, že tu kvaldu nezkusila i některá z našich hráček ze druhý stovky (třeba Kristýna Plíšková) - šance na postup by byla poměrně vysoká ...
Reagovat
smazaný uživatel
kam je Kristýna vlastně přihlášená? Nebo začíná až na AO?
Reagovat
smazaný uživatel
hmm, tak ji fakt nikde nevidím. Tak asi až na AO, teda.
Reagovat
tommr
doufám, že není nějak zraněná ...
Reagovat
kada.tom
začátek sezóny a jedna informace o odstoupení/odhlášení z turnaje/ů za druhou ... :-/
Reagovat
EllNino
Cilic, Delpo, Gulbis, Thiem, Kyrgios, Cirstea, Giorgi, Cetka, Radek ...snad už to nebude přibývat ...
Reagovat
smazaný uživatel
všichni jsou na marodce, hrozný jak to přibejvá no :(
Reagovat
EllNino
Sam Groth into the main draw :)
Reagovat
Kozoroh
Asi vynechá i AO, nevěřím tomu, že se vrátí rovnou na GS. Ale berte to jako moje stanovisko.
Reagovat
dadaft
co mi to děláš chlupáči? :-(

šťastný nový rok všem, jak místním plantážníkům, tak redakci.
Reagovat
smazaný uživatel
chlupáči :D :D tak tak, šťastný Nový rok všem, ať je lepší, než ten minulý a hlavně zdraví, když vidím ty zástupy zraněných :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist