Del Potro podlehl Isnerovi a na Turnaj mistrů se nekvalifikuje. Američan šanci udržel

3. 11. 2017, 17:38
Aktuality 9
ATP PAŘÍŽ - Juan Martín Del Potro podzimní útok na Turnaj mistrů nedokonal. V zápase, který by ho posunul na postupovou příčku, podlehl ve čtvrtfinále podniku Masters v Paříži Johnu Isnerovi. Naopak Američan udržel šanci kvalifikovat se poprvé v kariéře na vrchol sezony v londýnské O2 areně, navíc ve stejné pozici je i jeho krajan Jack Sock.
John Isner

Juan Martín Del Potro měl v posledních týdnech skvělou formu. Díky semifinále na US Open a v Šanghaji, titulu ve Stockholmu a finále v Basileji se výrazně přiblížil postupu na Turnaj mistrů. 

Devětadvacetiletému Argentinci teoreticky stačilo vyhrát už jen jeden zápas a mohl si účast v Londýně zajistit. Jenže (možná) poslední krok udělat nedokázal, když dnes ve čtvrtfinále podniku Masters 1000 v Paříži podlehl 4-6 7-6 4-6 Johnu Isnerovi.

"Odehrál jsem s Juanem už spoustu zápasů a vždy sou to velké bitvy. Porazit ho v tak důležitém zápase e pro mě velmi cenné," řekl Isner, který snížil vzájemnou bilanci na 3-6.

Poslední postupové místo v boji o Londýn tak stále drží Pablo Carreño-Busta, přestože prohrál šest ze sedmi posledních zápasů. Připravit Španěla o Turnaj mistrů mohou už jen Američané Isner a Jack Sock, kteří v k tomu v Paříži potřebují získat první titul z turnaje Masters 1000.

A to ve slabší konkurenci letošního Rolex Paris Masters, na němž chybí Federer, Murray, Djokovič, Wawrinka, Raonic, Nišikori, Berdych či Kyrgios, není tak těžký úkol. Obzvlášť po dnešku, kdy ze soutěže odstoupil kvůli zranění kolena nejlepší hráč světa Rafael Nadal

Španělský tenista do semifinále pustil bez boje 77. tenistu žebříčku Srba Filipa Krajinoviče, který bude v sobotu soupeřem Isnera (h2h 0-1). Pětadvacetiletý Krajinovič je v semifinále turnaje ATP podruhé v kariéře, dosud si  něm zahrál jen před sedmi lety na domácím podniku ATP 250 v Bělehradu, mimochodem po skreči Djokoviče.

A právě srbský outsider Krajinovič bude semifinálovým sokem loňdkého finalisty Isnera. "Je tady v semifinále a to nemůže být náhoda. Určitě má dobrou formu, takže se na to musím dobře připravit," uvedl dvoumetrový Isner.



Překonat ještě dvě překážky na cestě za prvním titulem z podniku Masters a zároveň postupem na Turnaj mistrů potřebuje i Jack Sock. Pětadvacetiletý Američan ve čtvrtfinále zdolal 6-7 6-2 6-3 Španěla Ferdanda Verdaska a podruhé v kariéře postoupil do semifinále turnaje Masters 1000. 

O své největší finále si Sock zahraje s o deset let starší domácí nadějí Julienem Benneteauem, který je v semifinále podniku Masters rovněž podruhé a stejně jako Sock bude usilovat o premiérové finále. Pětatřicetiletý Francouz v pařížské hale Bercy porazil po Shapovalovovi, Tsongovi a Goffinovi i Marina Čiliče. Světovou čtyřku zdolal 7-6 7-5 a poprvé v kariéře vyhrál dva zápasy proti hráčům Top 10 během dvou dnů.

Ani dnes poražený Del Potro ale ještě není zcela ze hry. Do Londýna může odletět jako náhradník a pokud se někdo odhlásí (Nadalův start je po dnešku nejistý), tak nakonec i jako plnohodnotný účastník.

• ATP MASTERS 1000 PAŘÍŽ •
Francie, tv. povrch / hala, 4.507.375 dolarů
páteční výsledky (03. 11. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Krajinovič (Srb.) - Nadal (1-Šp.) bez boje
Benneteau (Fr.) - Čilič (3-Chorv.) 7-6(5) 7-5
Isner (9-USA) - Del Potro (13-Arg.) 6-4 6-7(5) 6-4
Sock (16-USA) - Verdasco (Šp.) 6-7(3) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
brixner
Super, Jendo!!! Mám tuhle čáru prostě rád, víc, než DelPa...
A jestli DelPa přehrával i ve výměnách, tak to svědčí o možné kulminaci formy a pokud by mu to vydržel odo TM(jestli se tam dostane, jistě), mohl by tam něco slušného uhrát! Dlouhej Janek jako vítěz TM - nebyl bych vůbec proti!
Reagovat
ipko
Isner dnes skvelý tenis a hlavne servis.. už včera otočil prakticky nemožné s Grigorom, ale dnes bol bohužiaľ pre Del Potro celý jasne lepší vo výmenách a to aj v dlhších.. no uvidíme či to vydrží, ale TM by bol skvelou odmenou.. Julien ide, možno rozlúčka s Bercy mu prinesie najcennejší titul v kariére a jediný.. som zvedavý či sa dostane do 11. finále, ale dnes mu pomohli hlavne fanúšikovia, ktorý Čiliča úplne rozhodili.. inak asi najviac fandím Nandovi, ten už toho tiež moc nevyhrá a Socka moc nemusím..
Reagovat
Mayo
Izzy vs Juančo zápas dvoch (pre mna) veľkých sympatakov. Škoda Delpa, že stratil TM. Tak nech to tam Izzy vyhra celé.
Reagovat
Krisboy
Juane, Juane...pěkně jsi to podělal, jen co je pravda. S takovým dřevákem! :((( Letošní TM bude fraška...něco jako ročník 2005.
Reagovat
Patik
Juan je tiež drevák..:)
Reagovat
Pe3k
No Del Po tam bude chybět, ale Izzy by mintam vůbec nevadil, na rozdíl od Busty.
Reagovat
smazaný uživatel
tak pozor, Izzy není žádnej dřevák, a už vůbec v poslední době, dle mého by na TM patřil a jelikož v Bercy loni skončil ve finále, tak ať to tam klidně vyhraje ;)
Reagovat
Krisboy
Ale jó, však já to nemyslel tak zle, nic proti němu nemám. Jeho zápas proti Rafovi na Laver Cupu byl parádní. Ale prostě jsem to prál DelPovi, no...
Reagovat
smazaný uživatel
tak to já taky, ale na zápas jsem koukala a rozhodně mi připadal jako větší dřevák DelPo :D při jeho smůle na zranění se nedalo nic dělat, soupeř měl převahu :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist