Del Potro tečku za kariérou neudělá. Touhu rozlučky na US Open zničily bolesti

17. 8. 2023, 10:43
Aktuality 4
Argentinskému tenistovi Juanu Martínovi del Potrovi nevyšel záměr uzavřít profesionální kariéru na letošním US Open. Vítěz newyorského grandslamu z roku 2009 po dlouhodobých problémech s kolenem stále není v pořádku a ve středu chyběl mezi oznámenými držiteli divokých karet.
Profily hráčů
Juan Martín del Potro (© Profimedia)

Del Potro v dubnu řekl agentuře AP, že by se rád s fanoušky rozloučil oficiálním zápasem ve Flushing Meadows. Ve středu však na sociálních sítích uvedl, že mu to zdravotní stav neumožní.

"Touha vrátit se na pro mě výjimečný kurt na US Open mě nadchnula. Snažil jsem se připravit, ale moje tělo stále není stoprocentně připraveno na to, abych společně s vámi ještě jednou s radostí sdílel ten jedinečný okamžik," napsal na sociální sítě zklamaný rodák z Tandilu.

"Současná bolest mi neumožňuje soustředit se na návrat. I nadále budu hledat ty nejlepší alternativy, abych se zotavil pro kvalitní život," dodal čtyřiatřicetiletý Argentinec.

Del Potro si zahrál na US Open finále i v roce 2018. Ve sbírce má také olympijské stříbro z her v Riu de Janeiro a bronz z Londýna, v roce 2016 dovedl Argentinu k triumfu v Davisově poháru. Série operací obou zápěstí ale jeho kariéru přibrzdila, poté bezmála tři roky nehrál kvůli zranění kolena.

Poslední zápas odehrál loni v únoru, kdy se po téměř třech letech na kurty jednorázově vrátil, aby se na antuce v Buenos Aires rozloučil s domácími fanoušky. V emotivní rozlučce uhrál proti krajanu Federicu Delbonisovi jern tři gamy.

V New Yorku budou kvůli potížím s kolenem chybět také další bývalý šampion Marin Čilič a Kanaďan Denis Shapovalov.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
Patik
Obávam sa že by skončil v prvom kole na nejakom kvalifikantovi.. Rozumiem mu ma stále zápal pre hru ale nebola by to dôstojna rozlúčka pre tak veľkého hráča.. Nech skúsi trebárs laver cup proti Federerovi..nieje to síce ono ale tam si zahrá aspoň s top hráčmi..pred vypredaným štadiónom.
Reagovat
Krisboy
Čertužel musím souhlasit.
Reagovat
Otmar
Jeho odchod mě dost mrzí. Hrál tenis, který se mi líbil a jeho forehandová placka byla jedinečná. Dost se hrou lišil od ostatních chlapů a to se mi na něm líbilo. Končí dost neslavně, škoda! Mějte se excelentně, Martine!smile
Reagovat
com
Muchas gracias smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist