Del Potro vyhrál důležitý zápas, Federer porazil Murraye

24. 11. 2009, 18:47
Aktuality 229
Dramatické rozuzlení až v závěrečných třetích zápasech nabídbne skupina A Turnaje mistrů. Nejblíže k semifinále má Roger Federer, který otočil duel s domácím Murrayem a připsal si druhý bod. Naopak ve hře se díky vítězství nad Verdaskem udržel Del Potro. Šanci má nadále i poražený Španěl, byť nezískal ještě ani bod.
Juan Martin Del Potro

Přání Tomáše Berdycha, aby Fernando Verdasco vydržel na Turnaji mistrů co nejdéle, se zřejmě nevyplní. Španěl, který příští týden nastoupí proti českým tenistům ve finále Davis Cupu, v Londýně prohrál i svůj druhý zápas, Argentinci Juanu Martinu Del Potrovi podlehl 4-6 6-3 a 6-7. Zatímco Del Potro tak zvýšil své šance na postup, Verdasco je na pokraji vyřazení.

Oba tenisté nastoupili ke svému druhému zápasu v Londýně s jednou porážkou na kontě. Del Potro prohrál v úvodním utkání s Andym Murraym a Verdasco nestačil na Rogera Federera, a oba tak v podstatě hráli o bytí a nebytí na Turnaji mistrů.

A byl to úřadující vítěz US Open, kdo z této bitvy vyšel lépe, přestože si výhru v samém závěru třísetové bitvy pořádně zkomplikoval.

Verdasco, který v předešlém zápase předvedl proti Federerovi v prvních dvou setech vynikající výkon, dnes začal o poznání hůře. V prvních pěti hrách si připsal 11 nevynucených chyb a jejich vinou ztratil už ve třetím gamu podání. Ztrátu už nedohnal, přestože si za stavu 4-5 vypracoval dva brejkboly, a první set prohrál.

Jediný dosavadní vzájemný souboj obou tenistů rozhodl až tie-break třetího setu a ani dnes se Verdasco nehodlal vzdát lehce. Španěl zpřesnil ve druhém setu hru a ve výměnách od základní čáry začínal mít navrch. V osmé hře pak poprvé sebral Del Potrovi podání a při svém servisu pak už nezaváhal.

Utkání tak musela rozhodnout třetí sada, která měla nejdramatičtější průběh. Za stavu 3-2 si Argentinec vypracoval tři brejkboly, z nichž dva Verdasco odvrátil. Při třetím pak zahrál míč, proti kterému si Del Potro pozval na pomoc "Jestřábí oko". To mu dalo zapravdu a posunulo ho blíže první výhře v Londýně.

Tu pak měl vítěz US Open na dosah za stavu 5-2, kdy měl při podání svého soupeře mečbol. Ten ale nevyužil a tím začalo drama, které vyústilo až v tie-break. Znervóznělý Del Potro vinou nevynucených chyb a dvojchyby prohrál své podání a přestože si za stavu 5-4 při dalším servisu Verdaska vypracoval druhý mečbol, ani tuto šanci neproměnil. Vítězství získal až v tie-breaku, v němž Verdasco uhrál jediný bod, a po téměř dvou a půl hodinách vyhrál 6-4 3-6 7-6.

"Byl jsem nervózní, protože kdybych prohrál, jel bych domů," citovala vítěze agentura Reuters.

O svém postupu ale Del Potro může rozhodnout v utkání proti Rogeru Federerovi, jehož letos porazil ve finále US Open. Právě švýcarský tenista udržel v teoretické naději Verdaska, jelikož dokázal otočit nepříznivý vývoj utkání s domácím Andym Murraym a připsal si druhé vítězství ve druhém zápase.

Federer nezačal ani své druhé utkání v Londýně dobře. Stejně jako v pondělí s Verdaskem i nyní ztratil první set, přestože hned v úvodní hře vzal Murraymu servis. S tím svým měl ale také problémy a čekal na něj úkol v podobě obratu.

Osmadvacetiletý Švýcar s Britem prohrál čtyři duely v řadě, letos v létě ale černou sérii ukončil. A novou nezačal. O šest let mladší světovou čtyřku začal v druhé polovině zápasu přehrávat a za necelé dvě hodiny vyhrál 3-6 6-3 6-1.

Za obratem bylo především Federerovo stále se lepšící podání. Ve druhém a třetím setu totiž po svém servisu ztratil dohromady jen devět fiftýnů.

Patnáctinásobný grandslamový vítěz si tak zajistil, že po roční pauze zakončí tenisovou sezonu znovu jako světová jednička - celkem popáté.

"Vrátit se do čela bylo jedním z mých cílů pro tuto sezonu. Být jedničkou je jeden z obrovských úspěchů," řekl Federer, který letos hrál ve finále všech čtyř grandslamových turnajů, oženil se a narodili se mu dvojčata.

Čermák s Mertiňákem vyřadili světové jedničky
Česko-slovenský pár František Čermák a Michal Mertiňák na tenisovém Turnaji mistrů poprvé vyhrál. Dnes v Londýně porazil kanadsko-srbské obhájce Daniela Nestora a Nenada Zimonjiče 6-3 6-4.

Pátá nasazená dvojice zdolala soupeře za hodinu a o postup si ve čtvrtek zahraje v přímém souboji s polskou dvojicí Mariusz Fyrstenberg a Marius Matkowski. Čermák s Mertiňákem dnes napravili zaváhání z úvodního duelu, v němž nestačili na dosud suverénní duo Mahéš Bhúpathí, Mark Knowles.

Zatímco Bhupathí s Knowlesem mají postup ze skupiny už jistý, světové jedničky Nestor se Zimonjičem jsou ze hry venku.

Výsledky - Turnaj mistrů (tvrdý povrch, dotace 3,35 milionu eur):

Dvouhra - skupina A:
Federer (1-Švýc.) - Murray (4-Brit.) 3-6 6-3 6-1
Del Potro (5-Arg.) - Verdasco (7-Šp.) 6-4 3-6 7-6(1)

Tabulka:

1. Federer 2 2 0 4:2 2
2. Murray 2 1 1 3:3 1
3. Del Potro 2 1 1 3:3 1
4. Verdasco 2 0 2 2:4 0

Čtyřhra - skupina A:
Čermák/Mertiňák (5-ČR/SR) - Nestor/Zimonjič (1-Kan./Srb.) 6-3 6-4
Bhúpathí/Knowles (3-Indie/Bah.) - Fyrstenberg/Matkowski (8-Pol.) 3-6 6-3 10-7

Tabulka:

1. Bhúpathí, Knowles 2 2 0 4:1 2
2. Fyrstenberg, Matkowski 2 1 1 3:2 1
3. Čermák, Mertiňák 2 1 1 2:2 1
4. Nestor, Zimonjič 2 0 2 0:4 0

 

pva, ČTK

Komentáře

229
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ten Barneyho seznam je super... musím sem taky občas něco napsat, abych se tam dostal :-D ale jinak si myslím Barney, že je to zbytečné :-D
Reagovat
a.magerova
Dík, za upotávku na seznam, přes 200 komentářů se mi nechtělo číst (přestože číst umím, někdy je mi to tu spíše na překážku - sladké nevědomí). No nedopadla jsem zas až tak špatně, šéfka puboš klanu, to mi lichotí :-)). Takže příjemná zelená barva Rafova trička, způsob hry už méně :-(( furt si nemůžu zvyknout na to, že se mu sem-tam nedaří, doufám, že to dnes budou 3 sety !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak te zdravim-ma nova sefko, at se ti v nove funkci dari!!!
Alebo mam zacat vykat? :)))
Reagovat
majjkaa
yavanna som si presla tie veci co si poslala a poviem ze som v uzase....dufam ze si to posunula aj nasej sefke :)))
Reagovat
smazaný uživatel
:))) Zatial nie. Ale sefka by mohla dat zahlasovat, napriklad ze kto je uplne najkrajsi tenista na okruhu??? :)
Reagovat
a.magerova
Náčrt své představy jsem udělala pod seznamem :-))
Puberťačka sem puberťačka tam, můžem si tykat :-))
Akorát jedna doplňující informace pro ty co nás ještě neznají: hodnotíme účesy, nohy, barvy triček nejen Federera, ale i ostatních hráčů !!!
Reagovat
a.magerova
Zahaji hlasování!!!
Své dva hlasy pro krásného tenistu dávááám Robredovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
majjkaa
ja by som kludne dala Verdasca nevyzera najhorsie :) takze ako teraz? :))
Reagovat
smazaný uživatel
Takze vyhrava Roger Federer!
Reagovat
majjkaa
bezkonkurencne :)
Reagovat
a.magerova
No pokud Roger nafotí něco podobného, nejsem proti :-))
http://foto.osobnosti.cz/tommy-robredo-372173
http://foto.osobnosti.cz/fernando-verdasco-352202
Reagovat
majjkaa
heheheheee :) aj verdasco hmm :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ach, tak zasa tie tričká, dokonco aj nohy? Kurnik ! Ty si nedáš pokoj !!!Hehe.
Reagovat
majjkaa
pre paaana! barney ty co robis v sukromnom zivote, mas nejaku pracu alebo skolu? uprimne pochybujem. Alebo tebe niekto plati za toto co tu pises? Lebo take kraviny povymyslat, venovat cas bezcennym bludom chorej mysle, sustavne sa dookola zapodievat niekym inym...tebe tu absolutne neide o tenis ale o ludi ktori tu chodia :)) Sprav nabuduce rebricek ludi ktorych tu mas rad...ci tam bude aspon jeden som zvedava :) a inak mas velmi zuzeny slovnik skoro vsetci len hlupaci opakujes sa tam velmi :))) ocakavala by som od teba nieco pestrejsie :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Majuska v prvom rade si musime pogratulovat, ze sme sa v Barneyho hitparade umiestnili na velmi peknom tretom mieste, co mna osobne velmi tesi, pretoze to znamena podla toho jeho komentu, ze sme na chlapov a mame v tomto smere samozrejme velmi dobry vkus.
Reagovat
majjkaa
mne to tiez vyhovuje ale radsej ticho lebo to este pozmeni :))) ked mu to dojde :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tým,že ste na chlapov máte predsa len niečo s týmto indivíduom spoločné:-)
Reagovat
smazaný uživatel
No do p.... prdelky :)))
Reagovat
smazaný uživatel
tak konkrétne tam to on rád:-)aspoň to tak prezentuje inde:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobre si to pochopil, presne tak som to myslela:)
Poslala som ti "vzkaz".
Reagovat
smazaný uživatel
Jj,pozrel som si,dik:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
:) Neni zac. Hlavne ze nas tu ide poucovat a hodnotit.
Reagovat
smazaný uživatel
Hurááááááááá, jsem v šílencově seznamu. Beru to jako kompliment. :)

A milý Barney, musím ti sdělit jednu smutnou novinu. Tenis jsem sledoval dřív, než začal Federer hrát, a rozhodně ho (obávám se, že na rozdíl od tebe) budu s láskou sledovat i poté, co pověsí raketu na hřebík. Tenis je totiž nádherný a dramatický sport a rozhodně k dobrému pocitu z něj nepotřebuji někomu fandit - stačí sledovat ten často takřka gladiátorský boj. Ostatně v 95 procentech zápasů, které jsem letos viděl, Roger tak nějak nehrál. To ale člověku s černobílým viděním světa zřejmě jen těžko vysvětlím. Good night, fanatiku.
Reagovat
smazaný uživatel
Nicynka: jeeezis sorry, mne uz z toho ucenia prepina:( Samozrejme Sergio. Prepacte vsetci, prepac Nole.
Reagovat
smazaný uživatel
:D Mal si radšej zobrať Nike.... máš pravdu :P
Reagovat
smazaný uživatel
:) Ale ved je to jedno, on bude v akejkolvek handre skvely.
Reagovat
smazaný uživatel
hodně překvapil, nestačím se divit, kde najednou letos k formě přišel!
Reagovat
smazaný uživatel
tady je stručný přehled zdejších fanatických elegánovců, pro lepší orientaci .))

1. skupina - vyšinutí fanatici (Rogírek, Rogírek a jedině Rogírek) + kreténi na N tou

- viktor (největší ubožák webu, zoufalec, stupid a lůzr - no comment)
- Soob (mele pátý přes devátý a přitom neví která bije)
- vata (hlupáček)
- vapet (hlupáček č.2)
- krbik13 (fanatický dráteník)
- vajíčko (trochu víc mimo)

2.skupina - vyšinutí fanatici, zarputile si stojí jen za svým Rogírečkem

- Mercury
- abudabi (těžce neunesl, že Nadal byl n1 - nádával mu do sviní vychcaných apod.)
- D.A.N
- Temiha

3. skupina - pubertální vyšinuté fanatičky, pro které je nejpodstatnější to, jaký má elegán tričko, nohy, výtrusnici, upravený vlasy, na které straně ho momentálně má apod.

- a.magorová (šéfka puboš klanu)
- majjkaa (hloupoučká až to bolí .)))
- Holy
- yavanna
- Mina

Od nikoho z tohoto seznamu nečekej objektivní názor, absolutně nemá smysl s nimi cokoliv řešit, jeden vedle druhýho jsou elegošem postižení a zaslepení tak, že i kdyby elegoš někoho zabil, tak je to ten největší gentleman a elegán, pan bezchybný a dokonalý, pan úžasňák atd atd. a určitě za to nemohl - prostě tenisový odpad!

Omlouvám se všem fanatikům, na které jsem v tomto seznamu zapomněl (popř. doplním)

Na druhou stranu jsou tu kupodivu i vyjímky - normální fandové Federera, jako např. Vojtiiik, který má soudnost a objektivní názory.. čest všem těmto vyjímkám!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už len za to, že si si dal tú prácu tlesk tlesk... sorry all spomínaným, ale toto mi nedalo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vsetko co si tu napisal sa tyka hlavne Teba. Niet viac vysinuteho a neznaleho cloveka v tychto diskusiach ako si Ty. A ze si taky, tak Ti to dovoluje iba Tvoja anonymita. Asi ked sa pozeras na seba do zrkadla, musi Ti by velmi zle, ako dokazes niekomu zavidiet a preto mu nedpustis ani to, ze vobec zije. A to je smutne. Je to neliecitelny komplex.
Reagovat
smazaný uživatel
díky, tento výčet může docela dobře posloužit všem normálním (novým i stávajícím) lidem a ušetřit spoustu času tím, že se s nima nebudou vůbec zaplítat a pouštět se do nějaké nekonečné duchaplné diskuze .)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemáš zač, ty ma bavíš chlapče jeden! :-) Len by som vynechala Yavannu, tá zaujatá nie je.
Reagovat
smazaný uživatel
Barney-tolik prace a pritom takova hovadina... Ty nam ides hovorit do nasich debat o tom, co ma Roger oblecene a pritom ty zachadzas do takeho extremu, ze riesis "limecky", ktore ovsem nosi aj Rafa a pristanu mu ovela viac, ako tricka bez rukavov, co nosil predtym.
Ked budeme riesit to, co sa nam na chlapoch paci, je to proste nasa vec.
Reagovat
smazaný uživatel
samozřejmě, že je tam nějaký prostor pro mýlku, ale opravdu jen minimální :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Dakujem ti Nicynko, skoda ten Novak, som sa tesila, ze sa na nom v tom cervenom tricku budem kochat dlhsie...
Reagovat
smazaný uživatel
víš dobře, že s Headhunterem už ses tu jednou ztrapnila, protože se dají v pohodě dohledat na idnes.cz jeho komenty, kde je evidentně vidět, že to to jeden z pošahaných elegánovců
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, ale tak já nesoudím nikoho, je jasné, že s někým si padnu do oka více a s někým méně. Každý má jiné názory na tenis a všeobecně na tenise řeší něco jiného.

PS: Žen na tomhle fóru si začnu všímat asi více. =P =D A je mi jedno komu fandí =D Jelikož je obdivuhodné, že se ženy zabývají tenisem, sportem vůbec. :)) A to se mi moc líbí. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Barney = Yavva má pravdu, oblečenie sa rieši všade normálne, to je ok ;-) A Yavi = no, co už ked si to posral sám ten Nole... a červená mu vážne pasuje.. nemožem z tych tenisiek :D no ale sklamaná som, čo ti poviem...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale h.ovno, vsichni dobře ví kdo je headhunter.mp, i na ostobnosti.cz tě tam pořád posílají do pr.dele.
Reagovat
smazaný uživatel
Nicy: cervena je moja milovana farba a pevne dufam, ze si v Nike vsimli, ako neskutocne Nolemu sekne :)
Reagovat
smazaný uživatel
Yavannka: A čo má Nole s Nike??
Reagovat
Mercury
jezisi, to mas fakt takovou potrebu honit si tady ego tak stupidním a trapným seznamem? k něčemu takovemu bych se nikdy nesnížil, je to na urovni zakladni školy..doufam, že mě někdy přesvědčíš, že rozumíš i tenisu jako takovému, zatim je to z tve strany pouze nekonečný proud invektiv a zvratků...ver tomu nebo ne, ale existují i jiní hráči než Roger, Rafa nebo Novak...a jak tady bylo řečeno, naprostá většina zápasů, které za rok člověk vidí má jiné obsazení...opravdu velmi rad bych se nekdy dozvedel, jestli za tou maskou totalniho idiota je clovek, ktery dokaze analyzovat hru ruznych hracu nebo jen fanatik, ktery si tu chodí po večerech léčit své komplexy..nezlob se na mě, ale veškeré symptomy zatím favorizují možnost číslo dve
Reagovat
a.magerova
"Holky moje" musíte si mezi sebou zvolit mou tajemnici :-))
Jo a jako šéfka mám při hlasování 2 hlasy !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ja chcem byt pokladnik!!! Ja si na to zalozim "zvlastni sesit" :)
Reagovat
a.magerova
A zahrádku máš?
Reagovat
smazaný uživatel
No jasne, svesticky budou :)
Reagovat
majjkaa
cize mne vychadza tajomnicka, ok beriem :)) rada :)
Reagovat
a.magerova
Vás dvě mám z krku a ostatním rozdělím funkce až se ozvou :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jo holky, jdu do hajan, stretneme sa dufam zajtra na porade.
Dobru :)
Reagovat
a.magerova
Pěkné sny.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jak jsem slíbil, tak i učiním... Ač jsem zápas Robina s Novakem neviděl a tudíž nevím, co Novak vyváděl, anebo zda hrál Robin vážně tak supr, ale beru z5 slova o něm, která jsem napsal před startem turnaje. Ukázalo se, že zde patří výkony, stále v hale umí překvapit a potěšit tenisové oko. Výhru nad Novakem jsem vážně nečekal, takže klobouk dolů, když se mýlím dokážu to uznat a Robin tímto na mě udělal dobrý dojem. :)) Nato, že je poprvé na turnaji mistrů, tak moc pěkné výkony. :))
Reagovat
smazaný uživatel
A taky klidně přiznám, že mi dnes Robin vzal nějaké peníze, ale to nevadí zase tak moc. Alespoň někdo mě na turnaji mistrů potěšil svými výkony. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Ja ti to teda povím. Nole a Soda boli prvý set hrozne vyrovnaný a tiebreak rozhodlo len pár drobností.. a keď to Nole prehral, tak už sa ani neunúval robiť niečo s tým druhým... na začiatku mi vypadol signál, takže neviem... ale potom už mu to bolo aj jedno, ani sa nerozčuloval (čo už teda je hrozne zle keď si ani nezakričí....) ja mu fandím, veď vieš, je to môj hráč č. 1 ale toto je Masters Cup tak nech ma neštve!
Reagovat
smazaný uživatel
Stručně ti to popíšu. Soderling hrál dobře, ale jinak supr, hrá prostě to, co potřeboval. Novak hrál otřesně, první set dovedl do tie-breaku jen kvůli tomu, že nedělal až tak moc chyb, ale jeho údery byly krátké a hlavně všechno na střed skoro, nic k lajnám, údery, z kterých mohl Soderling klidně tlouct forehandem o sto šest. Nejhorší Noleho za poslední půlrok, podobně hrál naposledy v Cincinnati proti Chardymu, jinač snad už ne, děs, bída, snad se proti Rafovi probudí, na něho umí zahrát. A celý druhý set už odchodil dodám, byl jak tělo bez duše, žádné odhodlání, nulový pohyb.
Reagovat
smazaný uživatel
V 2.věrě má být nijak supr
Reagovat
smazaný uživatel
Zabujem ho! Jakkeby ešte nemohol týždeň počkať, potom pre mňa za mňa nech už raketu zahodí niekde psovi... ale teraz nie Djokére, ešte neni čas!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju moc, Nole má občas takové výkyvy, ale na turnaji mistrů by si to dovolit neměl, navíc když ho obhajuje, body mu pak budou chybět a pokud Andy se dostane třeba do finále, nebo to dokonce vyhraje, tak bude mít co dělat, aby ukočíroval třetí příčku následně. Překvapení turnaje pro mě-jak tento zápas, tak celkové výkony Robina na turnaji, už v Paříži s ním měl Djoka větší problémy. No nic, Robin klobouček, Novak si zajistí postup výhrou nad Rafou (snad). Ještě jednou díky a ať se Vám daří, hezký zbytek dne. :)) Popcorn, pívo a hurá na další zápasy. :D :))
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě to byla Sofiina volba - mám rád oba dva... Ale jak se Novak postavil k tomu druhému setu, to mě teda zklamalo. Je fakt, že hledat motivaci po prohraném setu a doublebreaku není žádná legrace, ovšem stejně by to měl zkusit. Nepamatuju se, že bych někdy viděl Rafu takto rezignovat.
Otočil někdy Djoko zápas z 0:2 na sety?
Reagovat
smazaný uživatel
Nj, Djokér je mistr dramatu a výkyvov! Ja mám Rafana rada, ale teraz bude musieť ustúpiť... Sóda tiež prekvapenie, ale dosť neskoro, šak už má 25! A aj Vám Have a nice day!
Reagovat
smazaný uživatel
pekne,klobúk dole!
Reagovat
smazaný uživatel
Dumec: před lety na Wim jeden mač otočil z 0:2
Reagovat
smazaný uživatel
Nj, aj ja som sklamaná... či otočil neviem, ale rozhodne vie otáčať matchbally a breakbolly. Ale 0:2? To si nespomínam... Lenže on by dokázal čokoľvek na čo si ukáže, len tá jeho hlava!! Akokedy, niekedy mu to ide akoby nič a niekedy sa o to ani nepokúsi... myslím si, že v ňom sa nevyzná nikto a tobôž v sebe on sám....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak neviem no,už začína byť tých šťastných výsledkov nejak veľa,svetoví experti čakajúci na 3 Soderlingove porážky musia asi veľa tiketov trhať:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, to by ti svetovi experti vysvetlili jednoduse: Soderling dnes nic nezahral, v zasade jen kazil, ale Dokovi odesla forma a hlavne psychika a udelal vic chyb... :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak našťastie tentokrát nie,chlapsky konečne priznal svoju "chybu" a to zas treba oceniť...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak krasa, Soderling prave v zebricku preskakuje Verdasca...
Reagovat
smazaný uživatel
Inferiore ser ana ně, jsou to tupí fanatici. Neříkám , že vyhrál všechnio štěstím ,ale v poslední době tomu tak často je
Reagovat
smazaný uživatel
Se štěstím nevyhrál French Open ani Wimbledon, ale vyhrál to svým umem a jedinečností, ale teď poslední dobou? Dyť je to děs... ani z kraje sezony nebyl OK. Ale to více hráčů, mě jede jen o objektivitu chápeš, tohle je jednostranná diskuze přičemž nikdo nesmí říct o Rogerovi jediné špatné slovo, hlavně, že se tu mluví špatně o Koljovi, Andym, Novakovi, Rafovi... ale Roger? Svatý, tohle je prostě k smíchu a dokud tady nebudou smysluplné názory, tak to bude stále vo houně tady. :))
Reagovat
smazaný uživatel
přesně kvůli tomu jsem začal nesnášet elegána a hlavně jeho stupid fanatic fans, je to banda pošahaných lůzrů, která nevidí nic a nikoho jinýho, než namistrovanýho ušklebence! Všichni ostatní jsou pro ně jen odpad a póvl...
Reagovat
urbi
Pánové, co takhle trochu více nadhledu? Ono když se neumíte vymezit vůči hráči č.1 jinak než tak, že vyhrává stejně jen se štěstím a že je celkově nesympatický, těžko to může někdo považovat za odborný tenisový názor, který lze brát vážně a o kterém má smysl diskutovat. Zkuste vést spor o tom, kdo má který úder lepší, kdo celkově dělá tenisu dobrou reklamu, a tak podobně. Jinak zůstanete těmi "antifans", do kterých je dobré si rýpnout stejně jako do těch "fans", které tak nesnášíte.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně je sympatický, ale není mi sympatická jeho hra v období po Australian Open-French Open a po US Open...teď nehraje vážně moc v pohodě, tak nevidím důvod proč to nepřiznat, stejně tak si všímám ostatních hráčů, kteří nehrajou v pohodě/nehráli v průběhu roku. :)) Jinak ho uznávám jako velkou osobnost a tenistu, který je nejúspěšnější v historii. Odborný názor by nebyl, kdybych o něm řekl něco špatného, co by nebylo pravdou, ale jelikož si všímám stylu hry který hrál a který hraje teď, tak se mi nelíbí jeho hra až tak moc, o tom to je a nikdo to nepřizná a já jsem pak za blbce.
Reagovat
urbi
OK.
Reagovat
smazaný uživatel
Chyba téhle diskuze je v tom, že není objektivní. Zdá se, že Roger má více zaslepených fanoušků než by se mohlo zdát a to nesouvisí nikterak s přehledem či objektivitou v tenise, i ta diskuze je pak jiná. Chtěl jsem být takový jako v prvním mém příspěvku, ale když člověk čte lež a hlouposti, tak to nejde. Bye. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Psáno s laskavým odkazem na Edwarda Leara pod dojmem diskuse:

Byl jeden odborník tenisu
měl žlutý míč místo penisu,
když nikoho neosvítil,
zatrpkl a skončil v síti,
ten žalostný odborník tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
diky, krasna basen... :-D
Reagovat
urbi
Takže to musí dopadnout takto:
Federer - dP 1:2, Murray - Verdasco 2:1 (lépe samozřejmě 1:2, nebo 0:2), budou-li oba zápasy skutečně třísetové, musí pak ještě navíc dP nad Federer nahrát o zřejmě dva gamy víc než Murray nad Verdaskem..Jedině pak postoupí Federer s del Potrem. Docela složitá konstrukce, bude lepší, když Verdasco rovnou skolí Murrayho.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím že s diskuzema na tomto portále jsem skončil, za prvé to tady k ničemu nevede, člověk se akorát zbytečně nasere, a za třetí je to jen tenis, nejde o život. Můj názor tyto diskuze stejně nikdy neovlivnily, spíš jsem byl udiven jak můžou být lidé nenávistní když se baví o tak skvělé hře jako je tenis. Než posedáváním u počítače a trávením času na tomto portálu si radši půjdu zahrát tenis. Tak servus a zase někdy možná.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to vidíš a miesto teba sa tu natlačia superexperti čo píšu o tenise pravidelne odborné dlhé články do denníku Aha a im podobní...tak sa maj a možno sa zas niekedy objavíš...
Reagovat
smazaný uživatel
"Jednoduše hra Rogera není precizní, jeho výhry záleží na tom, co předvede soupeř-nic víc. :))"

Ty už jseš ale taky trochu mimo mísu. Co to plácáš??
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD Kontrolní otázka: Fandíš Rogerovi? :)) Co bych plácal? Ty máš taky růžové brýle na očích? Verdasco to prohrál psychikou, Andy nevynucenýma chybama a servisem vo co gou? :))
Reagovat
smazaný uživatel
Žeby len trochu? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
viktore rozklikni si web Rogera a tam tlač ty své nesmysly, tady je fórum o světovém tenise, který Roger už bohužel neudává,ale spoléhá se na chyby ostatních hráčů.
Reagovat
smazaný uživatel
chacha
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas s Verdascem tam bych možná souhlasila ale s Marrym ne teda. Není to taky napůl tím že Roger začal víc hrát a Maryho k ničemu nepouštěl?? Jo nešel Marymu servis, to ho může taky zlomit ale myslim si prostě, že Roger přidal na hře, šel si pro winnery a Andy se už k ničemu pořádnýmu nedostal... Jinak, jo fandím Rogerovi ale snad dokážu uznat druhého hráče. Třeba zápas s Fernandem byl takový, že Roger spíš může Verdascovi poděkovat protože on ho do zápasu dostal a Roger pak už nepustil a Ferda se složil... Roger hrál špatně ale s Andym to bylo o něčem jiném si myslim.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak táto tvoja téza je už ale poriadne úsmevná.
Reagovat
majjkaa
inferior tu najprv zacal so zaujimavymi komentmi, vela ludi vravelo wauu ake super nazory. Zo zaciatku posobil objektivne aspon mne to tak prislo, ale cim dalej tym viac sa to meni, uz sa mi to necche ani citat...a inak....menej je niekedy viac!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Závist je hnusná věc, smutné, že už se závidí i přehled a názory ve sportu. :) Vždy ten kdo rozumí něčemu bude kritizován a bude na něj uvalena špína, ale posluž si. :))
Reagovat
smazaný uživatel
noačo? :D ale vyhráva a to je podstatné, nikomu už nič nemusí dokazovať :) veď vyhral v tenise všetko čo sa dalo.. a on zato vážne nemôže, že jeho súpery začnú vždy robiť chyby.. :)
Reagovat
majjkaa
ja na teba vobec nic neuvalujem, len hovorim co vidim a nie som sama :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud myslíš dlouhé příspěvky... a co? Jsem zvyklý psát dlouhé analýzy a články o tenise a když chci tak umím být stručný,ale tohle je hlavně diskuze. :)) A co se týče toho: Nejsi sama... ano nejsi, máš podporu dalších fans Rogera, protože pravda bolí a jen kvůli němu jsem hnán. :))
Reagovat
majjkaa
ok mas nazor aky mas, ja ti neberiem nic, ani sa s tebou nebudem hadat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale vždyť já netvrdím, že za to může, já jen chci, aby tahle diskuze dostala smysl a nekecaly se tu nesmysly a nepravdy. Roger kde byl, když hráč nechyboval? (Djoka v Basileji)... já čekám až už si někdo přizná, že jiní hráči by zasloužili obdiv a pozornost a ne Roger co jeho forma klesá den ode dne a vyhrává díky chybám soků hlavně. O nic mi nejde, myslel jsem si, že tahle diskuze je na větší úrovni. Spletl jsem se.
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě, když mi "odborník" viktor není schopen ani smysluplně argumentovat, proč by měl celý světový trh sázet na Rogera před zápasem s Andym, když téměř vše hrálo do karet Andymu, to je prostě k zamyšlení tohle a ještě mě napadá a uráží.
Reagovat
majjkaa
"Roger kde byl, když hráč nechyboval?" To myslis vazne?? Inferior ty ked si myslis ze nejaky hrac dokaze hrat vzdy naplno tak ako vlastne rozumies tenisu?? ci to len na federera mas take nezmyselne meritko?? u inych hracov ktorym fandis ti nevadi ze prehravaju akosi to prehliadas, pochop ze svetova 1 je jednotkou preto ze je niecim vynimocna/ny!!! a nie preto ze vzdy hra bezchybne, to ani sam pan boh!!
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě fandění když sázím nehraje žádnou roli, to musí jít stranou a beru předpoklady hráče pro výhru a jeho herní styl zda bude sedět tomu a tomu hráči, mě jsou nějaké sympatie volné, ne jako Vám, pochop to. :)) Fandit můžu doma u píva, když mi o nic nejde. A psal jsem někde, že Roger není výjimečný? Dyť jsem to tu nedávno psal, že výjimečný je a bude a právě tou jedinečností a výjimečností vyhrává i když se mu nedaří. Ale pochop, že teď formu hledá a bude to jen horší si troufám říci, Rogerova éra je pryč, tak už to pochopte i Vy jeho věrní fanoušci a myslete hlavou a ne sympatiema k Rogerovi.Cožpak jste tak zaslepení? A říkám znova, že nefandím většinou nikomu, jen hezkému tenisu a svým sázkám. :))
Reagovat
smazaný uživatel
A měřítko Rogera neberu, každý má právo na kolaps a špatné období. Já přeju asi nejvíce Novakovi, když mi o nic nejde, ale podle sympatií nehodnotím, koneckonců bych daleko nedošel s Novakem, když začal vyhrávat tituly prakticky až od září a kdybych byl jako Vy a bezmezně se ho zastával, ba jen díky sympatiím na něj sázel, tak jsem kde? No polovinu sezony bych moc ziskový nebyl. A já si přiznám, že nehrál optimálně, ale Vy? Vůbec ne-a v tom je chyba celé téhle diskuze.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdejší diskuzi bych přirovnal k debatě v mateřské školce, co se tady člověk nedozví, Roger jasný favorit, sázka na něj byla výborná před zápasem, člověk neumí argumentovat a nerozumí tomu. Generál hvězdné pěchoty viktor je perla zdejšího fóra, zlatý vapet. :)) No nic hodně štěstí při sázkách podle oblíbenosti na Rogera, ať kluk ušatá dále těží ze zaváhání soupeřů. Sportu zdar a tenisu zvlášť. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Pozri sa,už aj hlupák by pochopil,že vsadiť na najlepšieho hráča na svete može nevýjsť,ale hlúposť to nie je...ale tvrdiť po tom,čo ten zápas aj naozaj vyhraje,že aj tak je to blbosť,to už chce oberblba:-) tak ti gratulujem experte:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Neodpověděl jsi mi na otázku :)) Neuhýbej, když nevíš kudy kam... :)) Čím mi vyargumentuješ sázku na Rogera, když byl takový favorit, co? Já mám x dalších důvodů, proč bych vsadil na Andyho a nejen já, ale ve světě byl sázený více on, podle pohybu trhu. :)) Když jsem se shodl s několika lidmi, co jsou nezávislí, že je Andyho hra jedna z nejúčinnějších na okruhu, povrch a domácí prostředí mu hraje do karet a jen fans Rogera popírají, že Andy na něj v dlouhodobém hledisku má a i teď byl favorit, tak na tom asi něco bude, nemyslíš? Jednoduše hra Rogera není precizní, jeho výhry záleží na tom, co předvede soupeř-nic víc. :)) A to že nerozumím tenisu si nech od cesty, já mám dobré informace, které nejdou jen z mé hlavy, takže s tímhle názorem jsi mě opět rozesmál a pochybuju zda Ty vidíš do tenisu. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Tvé argumenty jsou podobné těm, které slýchávám od slovenských příslušníků na některých sportovních portálech a jen kroutím očima spolu s dalšími, co někdy vypustí na sklo...s Tebou nemá cenu komunikovat-o tenise určitě ne, možná tak o počasí, měj se hezky, ale co jsi tu dnes napsal je jeden velký nesmysl. Ostatní jako třeba Mercury a jiní jsou rozumní a dá se s nima komunikovat, ale s Tebou ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Sympatie k tenisu a fanúšikovstv určite nesúvisí s národnosťou.
Reagovat
smazaný uživatel
Sympatie k tenisu tu mají snad všichni, já se jen usmívám nad tím, že fans vychvalují hru Rogera, přitom nezávislí lidé to vidí zcela jinak a jsou na tenise dlouhodobě profitující a odborníci mnohem větší než nějaký viktor, co mele srance o Rogerovi a nepřizná si, že už dávno neudává tenis on a jeho výkony. A když někdo má jiný názor, tak je ukamenován a je mu nadáváno, zamysli se nad tím než něco plácneš.
Reagovat
smazaný uživatel
Ach, s Tebou je to marné.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak niekto sledoval zápas Delpa s Verdascom, tak je zrejmé, že Ferdo je skvelý hráč, aj keď prehral. Ak sa vrátim k zápasu s Fedom,ukázalo sa, že ľahkým súperom rozhodne nebol.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozdíl je v tom, že v zápase s JMDP byl Nando téměř bezchybný, kdo viděl celý zápas s Rogerem, musí uznat, že Nando předvedl ve třetím setu 20% toho co s Del Potrem, v tom zápase bojoval a vybral si smolný moment až v TB, zato s Rogerem vypustil celý třetí set a i ten tenis byl někde jinde s Juanem, to byl pro mě zápas jako řemen a skvělý hráč je o tom bez debat, škoda jen té časté špatné psychiky. :))
Reagovat
smazaný uživatel
"Vypustil tretí set". Áno, ale v tom je ten rozdiel. Niektorý hráč ho jednoducho nevypustí. Chápeš? Či už nevládal, ale psychicky sa unavil, to je už vedľajšie. To isté s Murrym, Fede ho jednoducho uťahal, ako koňa, no a tretí set už "vypustil".
Reagovat
smazaný uživatel
Hráče s nejlepšíma nohama na okruhu Roger určitě neutahá :)) Ztratil nit Andy, mco chyb na jeho jinak bezchybnou hru a vše se točilo kolem jeho servisu od druhého setu, ten neyl ani zdaleka optimální, ale neutahal ho. Ale vždyť já nic neříkám, o Verdascovi je známo, ž ekromě Australian Open měl většinou bídnou psychiku, proto jsem Rogerovi věřil, že ho porazí, kdyby Nando hrál jako s Del Potrem, nemusel by prohrát, to je ve hvězdách, docela nesmysl bavit se o tomhle s fan Rogera, pochop mě už-do sázení sympatie nepatří a kdyby jsi se bavil vážně a nezávisle, musel by jsi mnoho faktů o Rogerovi změnit, už nemám sílu se hádat s fans Rogera. Jednejte jak chcete. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jsem psal, měl jsem over, takže já jsem alespoň peníze vydělal a poděkoval jsem Rogerovi, že mi ho uhrál-i díky zhoršené hře Andyho, nepíšu, že to bylo jen tím, samozřejmě Roger se po prvním setu oklepal. Ale celkově bylo před zápasem docela hloupost vsadit větší peníze na Rogera, protože tento zápas měl favorita spíše Andyho, leč Roger vyhrál svou jedinečností. Jinak jak jsem psal tenhle příspěvek, tak téma článku bylo zcela jiné a to Del Potro, pak až přibyl Federer a už v tu chvíli se zde psalo zdlouhavě o něm, což mi přišlo komické a bude to tak nadále. O hráčích kteří teď táhnou tenis se nepíše a o Rogerovi i kdyby prohrál dvakrát 6:0 se budou psát eseje a to ještě mimo témat, to je prostě k smíchu no, ale to je boj elegánovců. :)) Jinak jak už jsem psal-rozhodovat se bude v play off. :)) A tomu, že si aktuálně každý vysvětluje Rogerovu výhru pasivitou soupeře a zhoršené hře je pravda, dyť Murray selhal po prvním setu, to samé Verdasco a nebyly to zcela první zápasy letos, ale já vím pro Vás je Roger svatý, tak dej mu pán Bůj věčný klid na rodinu. :)) C´mooon Nole!! =)
Reagovat
Mercury
soupeř hraje taky vždy to, co je mu dovoleno a ikdyž je pravda, že Murray nehral v druhe pulce utkani idealne, Roger hral naopak od zacatku druheho setu velmi dobre a byl mnohem agresivnějším hračem, šel jsi pro fiftyny...asi nejlepsi jeho vykon od US OPEN..Verdasco byl uplne jin pripad, ten odesel psychicky naprosto...jinak ja jsem mel vsazen presny vysledek 2:1 na RF u Fortuny za kurz 3.3, takze me to moc potesilo :o)
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda, ale v prvním setu a i v předešlých vzájemných utkáních spíše Roger nevěděl co má proti Andymu hrát a on diktoval tempo i styl hry a Roger se vyházel. Škoda, že Andy pak ztratil nit a nechytal se, i když vlastně kdoví jak by to dopadlo s mou sázkou, takže zaplaťpánbůh za to, takže jsem taky spokojený. Andy si to uhraje v SF, i když pokud narazí na Novaka, tak budu fandit určitě Nolemu. Mně jen vadily ty komentáře fans Rogera pod článkem, který Rogerovi v tu chvíli nepatřil, jinak gratulace k sázce. :)) Jen tak dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Pozerám,že stále opakuješ to svoje dookola...ešte neviem koľko krát napíšeš,že vsadiť na Federera bola hlúposť,ukázalo sa docela jasne,že nebola,ale ty budeš miesto toho aby si povedal "Ok,zmýlil som sa,výsledok ma prekvapil" zas mlieť to svoje o vzájomných zápasoch a hre atď...to,že sa v článku o Delpovi rozoberá Federer mi nejak zvlášť komické nepripadá,ale aj keby hej,tak čo možeš čakať od oficiálneho šaška tohto portálu,ktorý tu debatu rozbehol? :-)...to,že sa o Federerovi medzi fanúšikmi píše viac ako o iných hráčoch mi zas príde úplne logické,keďže má najviac fanúšikov,ktorý logicky nebudú rozoberať napr.Davydenka toľko ako svojho obľúbenca...
Reagovat
smazaný uživatel
Opakování je matka moudrosti a některým bych to tu mohl opakovat stokrát a stále by si mleli své. Tobě to jako blbost nepřijde, jelikož jsi fan Rogera, ale obejktivní tipéři Tenisu to viděli jinak a to jsem v kontaktu s jinými kapacitami než se pohybují na tomhle serveru, takže vím o čem mluvím a ty jsi útočil na experty a na sázku, takže já pokračoval. :)) Roger Vám vyhrál, ale to nevypovídá o tom, že sázka na něj blbost nebyla, co hovořilo pro Rogera před zápasem? Skoro nic, lesk z Wimbledonu možná. :)) Končím diskuzi o Rogerovi, budu se o něm bavit s nezávislými lidmi a kapacitami.
Reagovat
smazaný uživatel
Chlapče,choď sa asi ozaj radšej baviť s kapacitami a nezávislými expertami pre ktorých je vsadenie na Federera hlúposťou a drž sa ich názorov,dojdeš tak ozaj ďaleko:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě dál než ty, co nevidíš, neslyšíš a jdeš podle toho jak Roger píská (hraje na kurtu). :)) Nevíš, že sympatie do sázení nepatří? Mělo by jít v prvé řadě o business, takže když někdo vsadí na Rogera jen proto, že uprostřed sezony hrál lépe a že ho má rád je prostě nic víc než k smíchu. :)) Tohle by se Ti mohlo nevyplatit, já kdybych sázel první polovinu na svého oblíbence Novaka, tak jsem nejspíše v řádném mínusu, takže podle sympatií se neřiď v sázení-nedopadneš dobře, konec, tečka zameteno (je to tvůj boj), ale když mi řekneš snad, že Roger byl favorit a sázka byla lepší na něj-musím se smát. :))
Reagovat
smazaný uživatel
*kdybych sázel první polovinu sezony
Reagovat
smazaný uživatel
Je to s nimi beznádejné. Ak Fede vyhrá, tak má z pekla šťastie. Podľa niektorých mal dostať výprask. To sú tie večné predpovede našich diskusných Nostradamov.
Písal som, že je to odlišný turnaj ako sú ostatné. Že je tam veľká konkurencia a záleží na detailoch. Fede hrá hlavou, predovšetkým, hrá to, čo potrebuje. To si fakt niekto myslel, že tento turnaj vypustí. Minulý rok mal bolesti chrbta, sa mu nedarilo. Tento rok si dal na to pozor. Je už takmer isté, že postúpi do semifinále a ostane č.1. Ostatné je vo hviezdach.
Reagovat
smazaný uživatel
To je asi jako, kdybych rozklikl tabulky basketbalu a vsadil od oka over na body nějakého týmu a přitom o tom nic nevěděl, sázka by vyšla-náhodou, ale byl bych pro smích, jelikož jsem to jen střelil a z dlouhodobého hlediska mi to nemůže vycházet, princip je stejný v tomhle případě.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď jsi doufám psal o Andym, že hraje hlavou a to co potřebuje, jinak jsi plácl stejnou hloupost jako viktor. Roger nemá takovou psychiku jak si někdo myslí, on má pouze vnitřní sílu, takové tenisové charisma, ale hlavou to není. Pokud jsi někdy viděl jejich vzájemné zápasy, musíš uznat, že Roger byl ten co tahal za kratší konec a v pohodě se určitě nejeví, já jen čekám až proti němu nastoupí hráč, který ho nenechá hrát a to bude teprve Roger v koncích s momentální formou. :)) Třeba Juan by ho mohl zítra porazit, nezlobil bych se. :)) Ale pokud narazí na sebe ještě Roger s Andym, jakože asi ano, tak už druhé zaváhání Murray nepřipustí, protože v jejich H2H je horším hráčem Roger, bohužel pro Vás. :)) Motivaci má každý velkou,nejen Roger, ale jde o to, co hráč předvádí, Roger ani ne polovinu z toho co na Wimbledonu či US třeba.
Reagovat
smazaný uživatel
ja to už ani nechcem s nim riešiť,ten človek posielal Soderlinga s 3 prehrami domov,po zápase s Nadalom to bol ale preňho úplne očakávaný výsledok,po Federerových výhrach mu to vypustili súperi atď...furt melie niečo o tipovaní podľa obľúbenosti,pričom nič také nikto nikde okrem neho nepísal,tak neviem,každý s aspoň istou dávkou formálnej logiky by mal trochu vedieť argumentovať...
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDDDDDD Viktore už neee, argumentovat a čím mi vyargumentuješ sázku na Rogera, když ne oblíbenost? Jsem zvědav zda z tebe vypadne další perla. :)Jinak Soderlinga jsem posílal aniž bych věděl, že narazí na Rafu a pak jsem logicky tušil, že na něj má šanci-jako na jediného z té skupiny, takže neplácej hlouposti. Rafa není v pohodě, je to v jeho sebevědomí a Soderling byl poslední na kterého by si věřil.
Reagovat
smazaný uživatel
tak opýtať sa,čím vysvetlíš sázku na Federera,myslené v zmysle,"ako može byť niekto okrem jeho fanúšikov tak hlúpy,aby naňho vsadil? ",to myslím dostatočne hovorí o tvojich znalostiach tenisu:-)...je to ako keby sa ma niekto opýtal,ako by niekto normálny mohol vsadiť na Barcelonu že vyhraje s Interom a hovoril by si ten človek že sa vyzná vo futbale:-)...
Reagovat
smazaný uživatel
Mrhanie časom. Videl si celý zápas s Murrym? Ja nie. Aký to malo priebeh.
Reagovat
smazaný uživatel
Niekto favorizoval Davydenka ako čierneho kona.
Reagovat
smazaný uživatel
Hej pozeral som to,podľa mňa Murray dosť kazil na svoje pomery,čož sa odrazilo aj na výsledných štatistikách,hlavne mal veľa nevynútených chýb...
Reagovat
smazaný uživatel
Ach, chlapče, to sú tlachy. Dám si nejaké štamprlo, začínaš predbiehať Barneyho.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray by měl zkvalitnit druhej serv, podle mě to je jeho nejslabší úder (nulová razance, žádná extra variace), jedna z mála slabin, kterou soupeř s dobrym returnem využije. Ještě k tomu první serv (kterej je ok) netrefuje tak často, jak by potřeboval.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za komenty, jdou vždy k věci, nejsou zatíženy emocemi, ani z nich nečiší "to čumíte, jak se vyznám". Jsemť pouhým milovníkem tenisu a opravdu velkým laikem, tož se vždy rád přiučím. Jinak se snažím do některých debat zde už ani nevstupovat, protože pod dojmem těžkého nasrání se nemá komunikovat. Murrayův tenis se mi líbí hodně, včera ten servis a psychika mu zatloukly hřebíky do rakve. A ještě ke všemu Roger v druhém a třetím setu zlepšil hru (zaplaťpánbůh).
Reagovat
smazaný uživatel
Brody dík :-)) od rozumnýho člověka jako ty potěší, to nezastírám :-D ale já sem člověk, co má rád tenis, kapacita nejsem a ani si na ní nehodlám hrát :-). A máš recht, debaty zde sou někdy k zblití..
Reagovat
urbi
Tak skotský spratek dostal zase lekci.
Reagovat
smazaný uživatel
murry je pohodář
Reagovat
a.magerova
Murraymu dost ublížilo, že se psalo (a těžko posoudit, jestli to tak řekl nebo to zklreslili novináři), že řekl když byl na pozici světové dvojky, že stát se světovou jedničkou je pro něj otázkou pár zápasů... Ale co by jiní dali za to být čtvrtí na světě.
Reagovat
smazaný uživatel
tak skromnost král muže to je pravda, ale na druhou stranu: správn muž králiti se neemaa :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jakože skromnost krášlí muže ,ale správný muź krášliti se nemá - vypadla mi tam diakritika, joj :-)
Reagovat
smazaný uživatel
24.11.09 19:19Od: Barney
pěkný zápas, škoda že Fernando nevydrží nikdy až do konce... Del Potro teď musí vyřídit ušklebenýho prostituta, kterej dnes dostane od Andyho a welcome to semifinal .))

HA HA HA ty Nostradame jeden:-DDD, ty ses hrozne snadnej terc a verim tomu, ze budes celou pristi sezonu:-DDD
Reagovat
smazaný uživatel
A tak ja myslím,že to je ešte naňho slabý príspevok,mohol zas napísať niečo homosexuálneho o Nadalovej prdelke ako už párkrát pod iným nickom na idnes.cz,tu nato zatiaľ odvahu nenašiel:-)
Reagovat
majjkaa
heh taka "akurat k zasunutiu" no nie barney? pamatas si na svoj vyrok? chichi hlavne ze tu kazdemu kydas do homosov a neviem co :))) mne sa zda ze ty si beznadejne do rafu rafnuty, vysvetluje to tvoje histericky nenavistne komentare :))) a tak ako vravi soob aj vdaka tebe mame niekolkonasobnu radost z rogerovej vyhry :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Dekuji za kazdej tvuj prispevek, protoze s tvejma komentarema si kazdy vitezstvi Rogera vychutnam 3x tolik:-D, kord kdyz porazi Andyho rozdilem tridy. Dneska smete Nikolaj Rafu, no jsem opet zvedavej na tvoje postrehy proc tomu tak bylo:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Rozdílem třídy? :D jsi zdravý? ale jak vím, moc normálních elegánovců neexistuje. Jo elegán hrál dobře, ale Andy mu to dost usnadnil, přestal hrát svou hru, hrál krátké míče, z kterých mohl defex útočit. Zítra mu JMDP vypráská kožich
Reagovat
smazaný uživatel
já si myslím, že to bylo rozdílem 2 až 3 tříd! A kdyby nemusel neclou noc drndat dětičky, tak by Murray dostal 2 kanáry :DD Oni ti pošahanci už totiž nejsou zvyklí, že ušklebenej xindl taky něco dokáže vyhrát, takže se radují, jako kdyby včera prostitut vyhrál kalendářní GS :DDDD
Nechme ty dětičky radovat, jestli ho Del Potro zítra vyřídí, tak to bude jedině tím, že musel v noci kojit a následně pak splnit manželskou povinost, protože zpuchlá ošklivka Mirka nemohla spát :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
3:6, 6:3, 6:1 klasickej priklad povolit pritahnout. Co se ti na tom vysledku nezda? Jednoznacny vitezstvi. Roger nedava kanary, na to jsme prece zvylkli, radsi pusti 2, 3 a posetri sily, nelame to pres koleno:-). Jen kdyby to dopadlo obracene to by bylo kecu, Roger konci, dostal vyprask, znemoznil se pred celym svetem a samozrejme zminovane prohral rozdilem tridy:-)
Reagovat
smazaný uživatel
plně s tebou souhlasím. Oni už nevědi co psát, teď si to vystihl. Jsou jenom k smíchu: DD
Reagovat
smazaný uživatel
"Roger ma ale obrovske stastie pocas celej tenisovej kariery. Vsetko vyhral len preto, ze superi hrali zle, svetovov jednickou je len preto, ze druhi nehraju nic, aby mu to ulahcili". Aj vcera vyhrala, len preto, ze Murray prestal hrat".
Chlapce a tebe podobni zobudte sa. Vcera Roger vyhral preto, ze neumoznil hrat Murrymu jeho hru a Murray opat dokazal, ze este musi dospiet, ak chce vyhravat velke turnaje. Roger je svetovou jednickou preto, ze jeho tenis je , bol a bude technicky dokonaly, hra uzasne lahucko a na velkych turnajoch jednoducho okrem Nadala nama nan nikto. A Nadal mal, ale uz nikdy nebude mat ani nan. Nadalovu hru normalne ludske telo dlho nevydrzi. Ved on je teraz unaveny uz po dvoch hrach.Hral uzasne, ale uz to je minulost. Buducnost je este vzdy o Rogerovi a potom to bude Djokovic.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj Ty? Ja tiež.
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba uznat, že od druhého setu předváděl elegán dobrý výkon, naposledy takhle hrál na us open. Taky ale nutno dodat, že mu to Andy trošku usnadnil svou hrou, přestal servírovat a začal hrát krátké míče a mco ke středu, takže z nich mohl Defex útočit. Pokud DelPo i Andy vhrajou 2-0 v posledních zápasech, tak elegán končí.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger uz postup nepusti :)
Reagovat
smazaný uživatel
Elegánovci parazitují už i pod články Juana a Bhupathi/Knowles, to mi poser holý záda :DDD Vám ten Roger nedá spát nikdy. :)) Docela srandovní a dětinské. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to vieš,všetci čakali že to dnes Fedex prehraje,takže o to je to krajšie sa trochu zasmiať na úkor "expertov" :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tak, abych nebyl zlý, tak mi Roger dnes vybojoval over, i když spíše můžu poděkovat Andyho zhoršení hře po prvním setu, i když celkově to nebylo dnes ono. Roger ale vyhrál, takže klobouk dolů, volejte sláva a tři týdny se radujte. :)) Stejně se bude rozhodovat jako v hokeji až v play off. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně a laikové raději nic nesázeli, uchcávali v prvním setu strachy a modlili se aby Roger otočil, taky dobrej přístup. :)) Přitom Andy měl větší předpoklady pro výhru ať už H2H, porovnání stylu hry atd... Roger kanón, vamos! :))
Reagovat
smazaný uživatel
Jasná vec,ono obecne každé Federerovo víťazstvo je skor dielom slabej hry súpera,takže by som to nijak nepreceňoval,o rok o takomto čase bude beztak niekde v 2 desiatke rebríčka...
Reagovat
smazaný uživatel
súhlasím,radšej podať ako super odborník prachy na Murrayho,to sa ukázalo ako rozumnejšie:-)
Reagovat
majjkaa
ach jaj Federer svetova jednotka.....vsetci ostatni ho tam poprepustali :))) on sa ma ako nik potom :)))))
Reagovat
majjkaa
inferior tebe vadi ze tu parazituju eleganovci?? vies tu neide o to aky clanok ale o to aka debata sa tam rozvinie a tu sa rozvinula o Rogerovi ako si si mohol aj vsimnut a prvy kto tuto debatu zacal bol neuveris ale BARNEY!!! takze najprv si pooveruj fakty, a nepis ironicke poznamky Dakujem :)
Reagovat
smazaný uživatel
presne ako hovoríš,Nudal najprv nevládal behať(Madrid),potom bol zranený a nefandili mu diváci(French Open),potom sa mu rozvádzali rodičia a boleli ho kolená(Wimbledon),potom nemal natrénované(Montreal a Cincy),potom si roztrhol brušný sval(US Open,ale až pred semifinále:-),potom nemal natrénované(Shanghai),teraz nemá psychickú pohodu(Turnaj Majstrov)...
Reagovat
smazaný uživatel
to predchádzajúce bolo určené tebe,len ako potvrdenie,že s tebou súhlasím a že mal fedex cestičku k prvému miestu zametenú ozaj krásne :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tyjo, inferiore, nechci se nikoho zastávat, ale vidíš nadpis článku? :-D útočit bezdůvodně na fandy elegána je docela srandovní a dětinské :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ajajaj,tak toto ty vole zabolí...šulín poprosil rodičov,nech ho nechajú dodívať v nádeji Rogerovej prehry a ono to nakoniec takto dopadne...smola ty jo,ale tak určite sa nájdu dovody prečo tomu tak je,rozhodcovia pomohli,diváci fandili Federerovi,kopu šťastia mal,súper mal zničené kolená atď...jojo,nie je nad objektivitu:-)
Reagovat
a.magerova
:-))
Reagovat
majjkaa
A aby sme nezabudli popri nasej hviezde Barneym, na ROGERA!! takze Dakujeme Roger, bolo to skvele, otocenie zapasu, potom nas rogerov stary tenis....paraada :) Dikes
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hlavné je,že týmto víťazstvom zostal post svetovej jednotky v rukách toho povolaného,samotný Turnaj Majstrov už párkrát vyhral:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Federer prohraje s Del Potrem a Murray porazi Verdasca, tak kdo postupuje?
Reagovat
smazaný uživatel
Jo,bylo zde mnoho Nostradamů,jež tady vedli sáhodlouhé monology,kdo koho porazí,ještě že jsem jim nevěřil a sám se díval,jak to dopadne-vyhrál Roger,ok,mně osobně je to jedno,hrál prostě líp.A zdejší věštce a rádobyznalce tenisu,ať třeba vezme čert! :-D
Reagovat
a.magerova
Svatá pravda, není nad osobní pokoukání a vlastní názor.
Reagovat
krbik13
A Barneyho moze roztrhnut...
Reagovat
smazaný uživatel
zbytocne sa navazat folks....dnes vyhral, o den dva prehra a bude sa navazat barney alebo niekto iny...zacarovany kruh...vyhral, tenis to bol celkom slusny....tesim sa zajtra na rusaka a rafu
Reagovat
krbik13
On sa navaza aj ked Rog vyhra takze to je uplne jedno...
Reagovat
majjkaa
sak nech sa navaza kolko chce ale co tu dopredu trepe kraviny, aj tak nakoniec odide s dlhym nossom ako teraz. Je tu uz na smiech :)
Reagovat
smazaný uživatel
On chce jen být středem pozornosti, a když mu někdo nadává a reaguje na něj, je to jako přikládání do kotle.
Reagovat
krbik13
No to ze je na smiech vieme vsetci okrem neho.To mozes hovorit radsej betonovej stene...ta si z toho zobere viac.
Reagovat
krbik13
Ok...ked mal Nadal formu vedel som si aspon priznat ze ano hra dobre a pacil sa mi jeho tenis.Ked hra Rog zle viem sa s tym v pohode zmierit,ale nikdy za tym nehladam take sprostosti ako Barney,aj ked som velky fanusik Rogera a Nadala z duse nenavidim.
Reagovat
a.magerova
Díky Rogere :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Kde je inferior?
Reagovat
smazaný uživatel
pripravuje si slohovú prácu...
Reagovat
smazaný uživatel
Kde bych byl? Tady jsem, máš nějakou prosbu? Chceš poradit, kdo dnes vyhraje? :))
Reagovat
smazaný uživatel
ked hra takto relativne uvolnene a isto da sa na to pozerat ;)
Reagovat
majjkaa
barney no co tomu vravis haaa????? :)))))
Reagovat
smazaný uživatel
jeste ticho, nedavno tohleto ztratil :)
Reagovat
smazaný uživatel
jednoduchý, Murray neunesl tlak domácího prostředí a vychcanej lucker toho jen využil, tak příště no .)))
Reagovat
smazaný uživatel
ale barney zase treba uznat aj kvality supera...po prvom sete je jednoznacne lepsi....sem tam dal aj winner ;)
Reagovat
smazaný uživatel
jednou ten luck dojít musí a taky že dojde .)
Reagovat
majjkaa
murry - kazda druha lopticka do siete, 8 ci koko dvojchyb!!!! barney tomu vravis hra?????? hahahaaaaaaaa keby si tu aspon nevyhlasoval tie trapne predpovede, nic by som ti nepovedala takto mam ovela ovela vacsiu radost dik Barney chachaaaaaa !! :)))))))))))))))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
luck neluck....aj ceski hokejisti mali casto luck ale to nemeni nic na veci ze su skveli....sak bud chlap a uznaj ne ;-)
Reagovat
Mercury
Barney neni dost chlap na to, aby sklopil hlavu a priznal jakoukoliv "porazku"...vzdycky je to stesti, psychika soupere...je to trapné, ale znam dost takovych lidi..dokud jde vse jak ma, jsou na koni a smeji se kolem sebe..ale umet prijmout i to co cloveku nelibi se vztycenou hlavou, to je znak velkého ducha a dospělosti..on do teto faze evidentne nedospel...

p.s. dost mozna to dokaze i svou reakci na tento prispevek ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Barney,z každého tvého příspěvku je cítit tolik zoufalství a nenávisti-ty musíš trpět nějakým příšerným handycapem hochu!Zveřejni svou podobu,třeba se ti uleví a my všichni ostatní pak snad pochopíme a odpustíme ti...
Reagovat
smazaný uživatel
klid rozumprdo, radši se modli aby elegánovi zase netekly slzičky :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
btw, když už jseš tak prudce inteligentní, mohl bys nám vysvětlit význam slova "handYcap" ? :DD
Reagovat
smazaný uživatel
zašli fotku a všichni to uvidí na vlastní oči:-) ,pedante :-))
Reagovat
smazaný uživatel
já se vždycky hrozně musím smát těm zoufalým pokusům elegána (hlavně při esech), když si bere jestřábí oko :DDD Hlavně že byl vždycky tak striktně proti a teď se jako hlavní nepřítel korekce o něco trapnýho zoufale snaží :DD
Reagovat
Mercury
tak ani tento turnaj se neobejde bez stupidnich komentu postradajici hodnotu z tve strany, skoda..chvili jsem veril ;)
Reagovat
smazaný uživatel
chápu, že jseš velmi "spokojen" s výkony svého oblíbence, ale nenaděláš nic :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak barney ale aj taky fanatik ako ty musi uznat ze teraz dal "elegan" zopar dobry shotov....posledne dve games
Reagovat
smazaný uživatel
jj + hromada neuvěřitelnýho lucku, kterej ten xindl má při všech těch prasatech....

Ale naštěstí ani to mu nepomůže .))
Reagovat
smazaný uživatel
cakal som ze to pride s tymi prasatmi....ale pohoda :)
Reagovat
smazaný uživatel
no aspon ze ten jeden set uhra...kolko davas v poslednom pre murray-ho barney?6:2?
Reagovat
smazaný uživatel
6:4 snad .)
Reagovat
smazaný uživatel
ta nevychadza zatial barney
Reagovat
majjkaa
Barney teraz vzyva vsetkych BOHOV upenlivo sa modli a prosi....o co? to uz vsetci vieme :)))) hehee
Reagovat
smazaný uživatel
nádhera, to je nááádhera!! 1 winner oproti 12ti nevynuceným chybám uplakánka, to je zážitek od nejlepšího tenisty pod sluncem :DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
No,

Fed - Mur 2:5.. tak to aby si se s tim modlením spíš přidala, ne? ;)
Reagovat
majjkaa
ty sa radsej pridaj k barneymu...nech na to nie je sam chudak :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych ten první set na Barneyho nesváděl ...;)
Navíc, my jsme féroví lidé, když se modlímek k bohu tak za vítězství někoho komu fandíme, nikoliv za porážku. To přináší smůlu ;)..
Reagovat
smazaný uživatel
tak na tvojom mieste by som sa velmi neozyvala :) joj trapoško :) ma stále dokážeš, tak rozosmiať :D
Reagovat
smazaný uživatel
no nekecej ze fandis márymu :D .. jinac fede prvni set tezka slabota.. druhy zatim vypada o neco lip ale radsi bych jeste zustal skepticky... ono se to muze rychle sesypat :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já nefandim ani jednomu ;) z nich, spíš jsem chtěl vidět, zda Federer zamakal na pohybu a na bekhendu. (nezamakal) A docela mě zajímá jak se popere s rozhodujícím setem, zda je už psych. v pohodě nebo bude mít v tyto okamžiky zase problémy.

Obecenstvo fandí víc Fedexovi než domácímu :-O podle potlesku! To je zvláštní...
Reagovat
smazaný uživatel
jj to jsem taky celkem koukal ze vic tleskaji po federerovych vyhranych micich nez po murrayho :) druhy set byl tedka pomerne dobry, hodne mu to tam padalo, uvidime jestli udrzi stejnou uroven no :) , máry zacal slusne :D
Reagovat
smazaný uživatel
kde sa da pozerat fedex-murray live?na nove to ide zo zaznamu podla toho co vidim v programe.dik
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.fromsport.com/c-4.html
Reagovat
smazaný uživatel
dakujem.uz som to nasiel aj na bet365 ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
tomasinho ty jelito zalez do klece i s tím tvojím přáním ty gumo
Reagovat
smazaný uživatel
pěkný zápas, škoda že Fernando nevydrží nikdy až do konce... Del Potro teď musí vyřídit ušklebenýho prostituta, kterej dnes dostane od Andyho a welcome to semifinal .))
Reagovat
smazaný uživatel
Mám podobné přání Barney, dneska vyhraje Andy a pak Juan porazí Defexe.
Reagovat
Kox
Ale to jo, to by pak bylo dobrá výchozí pozice pro Djokra v semi páč i kdyby byl druhej tak by Andyho moh porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
....a potom ich budu sviste balit do folie ....ci nie?
Reagovat
Kox
Ne ale tebe by už někdo měl pořádně nakopat do zkurvený
prdele.
Reagovat
smazaný uživatel
...slabe...skus nieco lepsie...;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Barney,jedinej ušklebenej prostitut seš tady ty!!!!!!!!!!
Reagovat
Kox
Zato ty seš vtipnej, nepatříš taky k jednomu z elgánů? Ty bejvaj takhle vtipný, nad věcí roztloukávaj rakety
Reagovat
smazaný uživatel
Kox:no vidis ze vies....trochu to trvalo ale dal si to.a btw. rafovi drzim palce, dufam ze ho nebude limitovat zdravie, to myslim uplne vazne teraz, to len tak k tomu ci patri k "eleganum" alebo neviem ake skatulky este mas...nic idem rozbit raketu, nech som nad vecou, ked vravis ze to pomaha.
sorry len som mal chut trochu zdvihnut adrenalin....ci uz eleganum alebo nudalovcum.....to je jedno.dufam ze bude dobry tenis dalsie dni ;)
Reagovat
Martinac
Vážený pane Barney Již několik měsíců s trpkým úsměvem sleduji Vaše komentáře a rozhodl jsem se Vám napsat. Jsem si totiž jistý, že napadrť rozdrtím všechny vaše poznámky týkající se váženého pana Federera. Takže za prvé, neustále narážíte na jeho šklebivý vzhled. Pane Barney, hrajete tenis? Točil Vás někdo při něm na kameru? Že ne?? Ale to je škoda, možná byste se vůbec nepoznal. Šklebí se totiž úplně všichni. Na příjmu podání, protože veškerá energie směřuje totiž do těla, obličej je uvolněný a tedy povislý. Při hře se nešklebit ani nejde, to snad uznáte. Ostatně i vámi milovaný Rafael Nadal se také šklebí. Za druhé se navážíte do fyzické přitažlivosti Mirky Vavrinec. Mně je ale velmi sympatické, že ji miluje, založil s ní rodinu. Člověk jako on by mohl mít každou, ale jeho nebaví otáčet se za každou sukní. Miluje Mirku se kterou má dvě krásné holčičičky, který jiný vrcholově hrající tenista byl tohohle schopen? Ukazuje to na fakt, že hlavní jsou pro něj city, rodina a až potom nějaký grandslamy. Ano rozbrečel se po letošním AO, stejně jako se Rafael Nadal rozbrečel po prohraném wimbledonském finále v roce 2007. Ostatně na tom není nic opovrženíhodného. Oba dva makali 16 hodin bezpočet dní a měsíců a když to nevyjde, emoce se prostě projeví. Pokud je mi známo, Roger nikdy nevedl žádné namyšlené řeči o sobě, nebo že by urážel ostatní tenisty či funkcionáře. Vždy působí skromným, až stydlivým dojmem. Uznávám, rozhodčímu jednou nepodal ruku a rozmlátil raketu. Tohle jsou prohřešky, ale u Rafy by se něco podobného našlo určitě taky.Navíc jsou Roger a Rafa velmi dobří přátelé, což Vám asi moc nesedí, že?
Reagovat
smazaný uživatel
Klobouk dolu Martinac!
Reagovat
smazaný uživatel
borče,to nepotřebude comment....dobře ty :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Martino,

pobavila si mě touto větou : " Miluje Mirku se kterou má dvě krásné holčičičky, který jiný vrcholově hrající tenista byl tohohle schopen? "

Co tím myslíš, který jiný tenista by toho byl schopen, jako kdo by byl schopen milovat Mirku? (to nevím) Oplodnit ženu? (asi všichni). Hned 2x ? (to nebyl vědomý čin:)). Jinak otcovství je i v tenise naprosto běžnou záležitostí ;) i s větším počtem dětí. Např. Ivan Lendl při kariéře 3 kousky a dalo by se pokračovat, jenom to nikoho nenapadlo tak vychvalovat. PS. Hele viděla si ty holky nebo se jaksi předpokládá automaticky, že když jsou Fedexova, tak že budou krásná ..? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
další připosránek z elegána? Nebo spíš připosrán-kyně, zdá se... :DDD
Reagovat
majjkaa
uzasne perfektne dokonale je to co si napisal.....toto su myslienky normalne zmyslajuceho cloveka! preco sa tu vyskytuju tak malo v poslednej dobe???????
hlavne o tom vztahu s mirkou si to vystihol super, ano toto je jedna z veci ktore su na nom vynimocne a robia ho clovekom s velkym C. Dakujem Martinac :)
Reagovat
smazaný uživatel
".toto su myslienky normalne zmyslajuceho cloveka!"

Toto bych malinko poupravil - "toto su myslienky normalne zmyslajuceho elegán fanatika!" a s tím souhlas :DDDD
Reagovat
majjkaa
nemiesaj sa tu sleduj feda! a modli :)))
Reagovat
a.magerova
Martinac: Moc pěkné!

http://foto.osobnosti.cz/roger-federer-343108
http://foto.osobnosti.cz/roger-federer-343109
http://foto.osobnosti.cz/roger-federer-311212
http://foto.osobnosti.cz/roger-federer-311211
Reagovat
smazaný uživatel
Ďakujem za Tvoj názor. Nie kvôli Barneymu, ale sebe. Vždy som rád, keď poznám človeka s takýmto názorom. Nech sa darí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist