Delbonis v Mnichově vyřadil dvojnásobného vítěze Davyděnka

28. 4. 2014, 23:18
Aktuality 2
ATP MNICHOV - Argentinec Federico Delbonis dnes na antuce v Mnichově vyřadil dvojnásobného šampiona Nikolaje Davyděnka poté, co nečelil žádnému brejkbolu. Tříleté čekání na antukovou výhru neukončil ani v Bavorsku Chorvat Ivo Karlovič.
Federico Delbonis

Federico Delbonis na sebe poprvé výrazně upozornil loni v červenci, kdy na antukovém turnaji ATP 500 v Hamburku prošel z kvalifikace až do finále, do kterého se dostal i přes Rogera Federera, Tommyho Robreda či Fernanda Verdaska.

Letos na přelomu února a března v brazilském Sao Paulu vybojoval na své oblíbené antuce premiérový titul a začátkem dubna v Casablance zastavil jeho šňůru osmi antukových až v semifinále Španěl Granollers. Po neúspěchu na Masters 1000 v Monte Carlu, kde v prvním kole asistoval u teprve šesté výhry Yen-Hsun Lua na antuce, startuje tento týden v Mnichově.  

Na třiadvacetiletého Argentince hned na úvod čekal bývalý třetí hráč světa a mnichovský šampion z let 2004 a 2011 Nikolaj Davyděnko, ruský tenista ale dnes potvrdil, že už dlouhé měsíce marně hledá ztracenou formu. Od loňského srpna na žádném z dvanácti turnajů nevyhrál víc jak jeden zápas a krizi neprolomí ani v Německu.

Delbonis zvítězil 6-2 7-6 poté, co v utkání nečelil žádnému brejkbolu a sám proměnil dvě z devíti brejkbolových příležitostí. Letošní
bilanci zápasů na antuce si tak vylepšil 11-5, zatímco na tvrdém povrchu skončil na všech čtyřech turnajích už v prvním kole.

Už přes tři roky čeká na výhru v hlavní soutěži antukového turnaje ATP pětatřicetiletý Chorvat Ivo Karlovič. Už podesáté v řadě skončil hned po svém úvodním vystoupení dnes v Mnichově, když prohrál dvakrát 6-7 s domácím Dustinem Brownem. Oba tenisté se v zápase ani jednou nebrejknuli.

"Hrát proti Ivovi je vždy velmi těžké. Víte, co přijde. On má skvělý servis, ale možná mi trochu pomohlo, že jsem s ním už letos v lednu hrál. Myslím, že jsem se s tím dnes vypořádal dobře, šel jsem bod po bodu," řekl tenista s jamajskými kořeny Brown, který už letos Karloviče zdolal v úvodu sezony v Dauhá.

Ve druhém kole devětadvacetiletý Němec vyzve nasazenou jedničku Fabia Fogniniho, který by měl v bavorské metropoli debutovat. Italský tenista minulý týden nedohrál zápas v Barceloně, kde vzdal kvůli zranění stehenního svalu, a tak jeho start v Mnichově není zcela jistý. 

"To bude úplně jiný zápas. Ještě nikdy jsem s ním nehrál, ale vím, že Fabio hraje neuvěřitelně. Avšak nikdy nevíte, co se na kurtu stane, půjdu to zkusit, zůstanu v klidu, budu hrát svou hru a uvidíme, co se dá dělat," řekl 87. hráč světa Brown.

Za pouhých 52 minut hry postoupil Alejandro Falla, který smetl 6-2 6-1 Fina Jarkka Nieminena. V boji o čtvrtfinále kolumbijský tenista vyzve domácí nasazenou dvojku a obhájce titulu Tommyho Haase, jenž kvůli zranění ramena měsíc a půl nehrál.

Nešťastně dnes turnaj skončil pro Michala Przysieznyho. Polský tenista v zápase s Australanem Marinkem Matosevicem vyhrál první set, v druhé sadě si ale podvrtl kotník a za stavu 6-2 a 5-6 musel vzdát.

V Mnichově měl startovat jediný český zástupce Jiří Veselý, ten se ale v neděli musel ze soutěže kvůli zánětu v achilovce odhlásit.

Nasazenou trojkou je v Mnichově ruský šampion ze sezony 2010 Michajl Južnyj, který letos ve dvou zápasech na antuce nezískal ještě ani set. Roli turnajové čtyřky by měl plnit Francouz Gaël Monfils, který však před dvěma dny nedohrál kvůli zranění kotníku semifinále v Bukurešti.

- ATP 250 MNICHOV -
(Německo, antuka, 485.760 eur)
pondělní výsledky (28. 04. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Delbonis (Arg.) - Davyděnko (Rus.) 6-2 7-6(4)
Brown (Něm.) - Karlovič (Chorv.) 7-6(4) 7-6(5)
Falla (Kol.) - Nieminen (Fin.) 6-2 6-1
Matosevic (Austr.) - Przysiezny (Pol.) 2-6 6-5 skreč P.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Chtelo by se mne rict skveleee, jenze jde o Davydenka...
Jinak drzim palce dal, a proc ne... mohl bys to krucys vyhrat;)
Reagovat
smazaný uživatel
pěkný lazaret. simulanten bande.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist