Veselý o zranění achilovky i o tréninku s Federerem

27. 4. 2014, 20:10
Rozhovory 11
Jiří Veselý dnes na svém facebookovém profilu oznámil, že nebude startovat na turnaji v Mnichově, který startuje již zítra. Český tenista se tak rozhodl poté, co se vzbudil s oteklou nohou. Nechtěl jsem riskovat nějaké komplikované zranění, proto jsem radši hned vyrazil za profesorem Kolářem, přiznal dvacetiletý talent Veselý během rozhovoru pro TenisPortál.cz.
Profily hráčů
Jiří Veselý

Jiří Veselý dnes na svém facebookovém profilu oznámil nemilou zprávu ohledně turnaje v Mnichově, který startuje již zítra. "Velmi mě to mrzí, ale musím oznámit, že na turnaji v Mnichově startovat nebudu. Ráno jsem se probudil a měl jsem oteklou celou achilovku, takže místo na tenisové kurty mířím do Prahy za profesorem Kolářem. Věřím, že mě dokáže dát co nejdřív do pořádku, a že se vrátím brzy zpět do hry," zdůvodnil své odhlášení český tenista.

Jiří VeselýDaviscupový reprezentant po vyšetření souhlasil s telefonickým rozhovorem pro fanoušky TenisPortálu, proto o jeho zranění víme více podrobností.

"Ráno jsem měl oteklou nohu a celkem mě i bolela, proto jsem se hned rozhodl, že musím zajít k lékaři. Bylo jasné, že do turnaje v Mnichově nenastoupím, protože bych tím hodně riskoval, což jsem nechtěl. Mohlo by z toho pak být nějaké vážné zranění, zatímco teď to snad není tak hrozné. Profesor Kolář mi řekl, že se mi udělal na achilovce puchýř a kolem něj zánět, proto mě ta noha bolí a je oteklá," komentoval zranění Veselý.

"Zítra mě čeká ještě jedno vyšetření, takže až po něm budu vědět bližší informace ohledně toho, jak dlouho budu muset mít klid. První zprávy jsou ale takové, že bych měl být připravený na challanger ve francouzském Bordeaux, který startuje 12. května, ale blíže to budu vědět opravdu až zítra po sonu."

"To, že nebudu hrát v Mnichově, mě mrzí, ale zdraví je přednější a já nechci riskovat. Neobhájím nějaké body z loňska, ale takový je sport," dodal k odhlášení z turnaje v Německu.

Cíl pro antukovou sezonu je pro Veselého jednoznačný. "Chci se co nejlépe připravit na grandslam v Paříži. Na grandslamech chce člověk vždycky uhrát to nejlepší, proto už bych se tam chtěl také prosadit a vyhrát nějaké grandslamové zápasy." Před French Open, na němžloni prošel kvalifikací a v prvním kole potrápil favorizovaného Němce Kohlschreibera, má dvacetiletý tenista v plánu ještě právě challanger v Bordeaux a týden poté by měl hrát turnaj ATP v německém Düsseldorfu.

Poslední měsíc jsem v pohodě
"Poslední měsíc se cítím moc dobře jak po herní stránce, tak i po té psychické, které je také důležitá. Přijde mi, že jsem na kurtě uvolněný, cítím se tam pohodlně, proto mohu hrát svou hru. Možná to tak nevypadá, protože jsem neuhrál ani žádné čtvrtfinále nebo tak, ale já se cítím dobře a myslím si, že hraju dobrý tenis."

Před měsícem odehrál Veselý velmi dobře turnaj v Indian Wells, kde se dostal až do třetího kola. Podle jeho slov by se dalo říci, že pro něj byl turnaj v Indian Wells určitým zlomovým bodem.

Jiří Veselý a Roger Federer"Před Indian Wells jsem měl takový zvláštní měsíc, kdy jsem se trápil a moc se nedařilo. Nebylo to prostě moc dobré období. Před tímto turnajem jsem absolvoval přípravu, která trvala dva týdny. V Americe jsem potrénoval i s Rogerem Federerem, což byl pro mě opravdu nesmírný zážitek a musím říct, že i ten trénink mi později pomohl v zápase s Murraym."

Právě s olympijským šampionem a vítězem Wimbledonu a US Open Murraym odehrál Veselý v Indian Wells napínavý souboj, v němž proti Britovi sice vyhrál první set a sahal po vítězství, nakonec ale vinou nervozity a nezkušenosti velkému favoritovi podlehl. "Cítíl jsem se tam opravdu dobře, byla to velká zkušenost hrát s někým, kdo toho tolik dokázal. Pro mě to byl určitě velký přínos, protože jsem ukázal, že mohu hrát vyravnaný zápas i s někým takovým. I ti nejlepší jsou přeci jen z 'masa a kostí'. O to větší motivaci teď mám k tréninku a směrem k dalším zápasům."

Poslední turnaj odehrál Veselý tento týden v rumunské Bukurešti, kde vypadl ve druhém kole s nasazenou jedničkou a pozdějším vítězem a přemožitelem obhájce titulu Lukáše Rosola Grigorem Dimitrovem.

"Rozhodně si nemyslím, že je to ostuda prohrát s Dimitrovem. On je opravdu velmi dobrý hráč, je v Top 20, hraje výborný tenis a antuka mu skvěle sedí. Je hodně mladý, takže jen klobouk dolů předtím, co na kurtě ukazuje."

Reprezentovat? To je samozřejmost
Jiří Veselý byl spolu s Lukášem Rosolem a Radkem Štěpánekm členem daviscupového týmu, který díky nedávnému vítězství nad Japonskem znovu postoupil do semifinále. Veselý si právě začátkem dubna v Tokiu připsal svou premiérovou výhru v Davis Cupu.

"Cítil jsem se skvěle, všecJiří Veselýhno bylo v pohodě a měl jsem velkou chuť hrát. Celý ten týden byl moc příjemný a já jsem se vlastně vůbec poprvé cítil tak, že jsem pro ten tým platný, že mohu pomoci. Předtím jsem se dost rozkoukával, ale teď už jsem věděl, že jsem v pohodě, cítíl jsem se jako opravdová součást týmu."

Češi postoupili do semifinále, v němž se v září utkají s Francií. "S trenérem jsme se o tom ještě nebavili, je na to moc brzy. Uvidí se, jak se komu bude dařit, jak kdo na tom bude. Potom se kapitán rozhodne, koho do utkání povolá. Pokud budu osloven a budu zdravý, budu hrát, to je samozřejmost," komentoval případný nástup v semifinále Veselý.

"Reprezentovat svou vlast je snem každého sportovce. Už teď se těším na další reprezentační utkání, protože i to mi dává obrovské zkušenosti."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

11
Přidat komentář
steve79
Jak to bude s Fedexem? Bude hrát v Madridu?
Reagovat
r.Fever
Zatiaľ to vyzerá, že áno. Správa o odhlásení však môže prísť hociktorý deň.
Reagovat
a.magerova
To rozhodnou mláďata či mládě :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně aby to bylo před FO, to by mohla být velká škoda vzhledem k tomu, jak to teďka vypadá, šance je tam podle mě větší. Dvojčata většinou přijdou dřív než v termínu ne, ale samozřejmě to záleží na nich, Mirka už to má asi za pár, tak se nechme překvapit :)
Reagovat
kada.tom
http://www.ceskatelevize.cz/sport/tenis/davis-cup/271143-francouzsti-teniste-maji-zbran-na-cechy-legendarni-roland-garros/

wow, semifinále na Roland Garros :-)
Reagovat
tommr
frantíci to vymysleli dobře. Obávám se, že budeme hrát bez Tomáše Berdycha, kterýmu se asi nebude chtít po USO na antuku ...
Reagovat
gigin
Dnes začíná Portugal Open, turnaj žen a mužů v Oeiras. V těchto chvílích začíná zápas mezi Y. Wickmayerovou a A. Radwaňskou, dívejte se na Eurosportu 2. Po skončení zápasu na vás dále čekají tato klání:

po 15:00 ATP A. Mannarino (FRA) ? A. Golubev (KAZ)
po 17:00 ATP P. Carreno-Busta (ESP) ? M. Kukuškin (KAZ)
poté WTA L. ŠAFÁŘOVÁ (CZE) ? M. RYBÁRIKOVÁ (SVK)
Reagovat
tommr
doufám, že chlapi nebudou moc zdržovat a duel Lucky s Rybárikovou se stihne odvysílat do 21:00. Na ten zápas se moc těším ... :)
Reagovat
Fandina
OT ... streamy z Ostravy z jejich stránek, kamery jsou nízko a statické, ale je to bez reklam a jednotlivě i větší.
http://www.prosperitaopen.cz/page.php?pageid=205
http://new.livestream.com/accounts/5057055/events/2941528
http://new.livestream.com/ATP/Ostrava2014CentreCourt
Reagovat
Roger_Federer
Lukasi to je zklamani.
Reagovat
Fandina
rozhovor. Hlavně přiji Jirkovi, aby se noha co nejdřív vyléčila a nezlobilo ho to. A samozřejmě, aby mohl hrát a hodně se mu dařilo. Jirko pojď!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist