Rosol neztratil set ani s Nieminenem, Veselý do čtvrtfinále nepostoupil

23. 4. 2014, 15:30
Aktuality 23
Lukáš Rosol pokračuje v cestě za obhajobou titulu na antukovém turnaji v Bukurešti. Ve druhém kole znovu neztratil ani set, Fina Nieminena porazil 6-2 6-4 a v rumunské metropoli prošel jako první do čtvrtfinále. Do něj se naopak poprvé nedostal Jiří Veselý, který nepřekvapil proti Dimitrovovi.
Lukáš Rosol

Osmadvacetiletý Lukáš Rosol před rokem v Rumunsku slavil premiérový titul z turnaje ATP v kariéře a letos dokazuje, že mu bukurešťská antuka vyhovuje. Po svém úvodním zápase s Italem Volandrim odstartoval ve velkém stylu i dnešní utkání proti Jarkku Nieminenovi, kterému český hráč dvakrát sebral podání a náskok v setu už si bez problémů pohlídal.

Po dalším brejku se Rosol dostal do vedení i v následující sadě, ale podobně jako v prvním kole svůj náskok neudržel. Ještě hůř mohlo být, kdyby Nieminen proměnil jeden z brejkbolů za stavu 2-1, ovšem brněnský rodák si tentokrát podání udržel a servis už do konce zápasu neztratil.

Klíčovým gamem tak byl ten devátý, v němž Rosol počtvrté v utkání prolomil Finovi servis a šel podávat na vítězství. Dvěma esy si připravil první mečboly, které ještě Nieminen chladnokrevně odvrátil, po úspěšném zákroku na síti si ale český tenista připravil třetí a tentokrát už nezaváhal.

Ve čtvrtfinále čeká Rosola čtvrtý nasazený a trojnásobný vítěz turnaje Gillesem Simonem, který dnes stejně jako před sedmi lety ve finále zdolal ve třech setech domácího Victora Haneska a teprve podruhé v sezoně postoupil do čtvrtfinále. Na okruhu ATP s ním má vyrovnanou bilanci 1-1, před rokem ho právě v Bukurešti porazil ve dvou setech.

"Victor je skvělý hráč, jeho hra se těžko čte. Proti němu musíte hrát pořád rychle. Bylo těžké hrát dobrý tenis, ale cítím se dobře. Vždy se sem do Bukureště vracím rád, už jsem tu vyhrál spoustu zápasů a dokud budu na okruhu, tak se sem budu stále vracet," řekl Simon, která má v rumunské metropoli bilanci 18 výher a pouhé 2 porážky.

Veselý Dimitrova nepřekvapil
Dnes se v Bukurešti představil také Jiří Veselý, v boji o své první čtvrtfinále na okruhu ATP ale neuspěl. Dvacetiletý rodák z Příbrami dnes v zápase 2. kola podlehl 6-7 2-6 nasazené jedničce a 16. hráči světa Grigoru Dimitrovovi.

Grigor DimitrovV prvním setu měl Veselý za stavu 2-2 brejkbol, ale nevyužil ho a hned vzápětí sám čelil třem hrozbám ztráty podání. I on ale o servis nepřišel a rozhodnout musel tie-break. V něm Veselý vedl 5-2, následných pět výměn ale ztratil a tím se utkání zlomilo. V druhé sadě český tenista uhrál na returnu jen čtyři míčky a nakonec souboj bývalých nejlepších juniorů světa prohrál za hodinu a 22 minut.

"Škoda tie-breaku v prvním setu, ale bohužel... Grigor předvedl téměř bezchybný tenis, byl nad moje síly. Vzít si ze zápasu to pozitivní a připravit se na další turnaj do Mnichova," napsal Veselý na Facebooku.

"Nikdy není snadné hrát s někým poprvé. V posledních měsících jsem ho sledoval, tak jsem věděl, co můžu očekávat. Je to velký kluk, má skvělý servis a první set byl opravdu těžký. Musel jsem vytáhnout několik opravdu dobrých úderů. Jsem rád, že jsem vyhrál ve dvou setech, byl to dobrý první zápas," řekl dvaadvacetiletý Dimitrov.

Favorizovaný Bulhar se o postup do semifinále utká v pátek se Sergejem Stachovským, kterému se dnes podařilo otočit nepříznivý vývoj zápasu s Carlosem Berlocqem. Ukrajinský tenista v prvním setu ztratil celkem třikrát podání, v dalších dvou sadách si ale všech deset gamů na servisu pohlídal a po necelých dvou a půl hodinách zvítězil 4-6 7-6 6-2.

"Jsem šťastný za vydřené vítězství nad Carlosem Berlocqem. On je na kurtu jako pitbul, tak jsem rád, že jsem dnes vyhrál," napsal Stachovskij na twitteru.

Výsledky - Bukurešť (antuka, dotace 485.760 eur):
Dvouhra - osmifinále:
Rosol (ČR) - Nieminen (8-Fin.) 6-2 6-4
Dimitrov (1-Bulh.) - Veselý (ČR) 7-6(5) 6-2
Simon (4-Fr.) - Hanescu (Rum.) 2-6 6-3 6-3
Stachovskij (Ukr.) - Berlocq (Arg.) 4-6 7-6(5) 6-2
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

23
Přidat komentář
r.Fever
Možno sa niektorým zdá, že Wawrinka to má s tým miestom v top4 pre Wimbledon isté, no v momentálnom rebríčku pre nasadenie na Wimbledon to vyzerá celé inak, nakoľko práve v AELTC majú špecifické bonusy za výsledky na tráve.

http://www.thetennisspace.com/murray-set-for-top-four-seeding-at-wimbledon/

Takže momentálny rebríček pre nasadzovanie na Wimbledon je takýto:
1. Rafael Nadal: 13,353.75 (inc. 43.75 grass-court points)
2. Novak Djokovic: 12,780 (inc 1740)
3. Roger Federer: 7,600 (inc 1795)
4. Andy Murray: 7,190 (inc 3,150)
5. Stanislas Wawrinka: 6,747.5 (inc 167.5)
6. David Ferrer: 5,540 (inc 630)
7. Tomas Berdych 5,168.75 (inc 408.75)
8. Jo-Wilfried Tsonga 3,045 (inc 675)

A nezabúdajme, že Stan má ešte pred sebou povedzme obhajobu Oeiras a finále z Madridu.
Reagovat
Fandina
Škoda, že Jirka to dneska nedotáhl. Já ale moc fandím Grigorovi a na druhé straně jsem moc ráda, že vyhrál ve dvou setech a že oba hráli super a v prvním setu se tak přetahovali. Takže Gríša super a Jirko ty musíš příště. Mrzí mě, že šli proti sobě. Takže kluci do toho. Gríšo go a Jirko pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
přechod na ATP
Reagovat
smazaný uživatel
turnaje není sranda. Asi teď půjde o pár míst dolů. Přeci jenom má hodně obhajob s challengerů.. a tam se body sbírají snáz. Koukám, na jeho předběžný program a je přihlášený na challenger v Bordeaux. Předpokládám, že ještě zkusí nějaký ATP před tím, ale zatím tam nic není napsané.
Reagovat
smazaný uživatel
teda není sranda jak pro koho :-)
Když se člověk podívá třeba na Thiema.. ten už challengery hrát nemusí. Takový Kyrgios se na challengerech taky dlouho neohřeje. Jirka si jimi asi ještě sem tam bude muset zlepšovat ranking, podobně jako to dělají Američani Kudla, Sock nebo Harrison.
Reagovat
Alois_Mlok
Tak Thiem má v sezóně na okruhu zatím 5 výher (za kariéru 11) oproti Veselého 7, a v žebříčku je těsně za Veselým, takže bych neřekl, že je na tom nějak výrazně líp. A Kyrgios je sice talent, ale jestli se bude prosazovat, to se teprve ukáže.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Murray se stal doktorem:https://www.facebook.com/andymurrayofficial?fref=nf

Nevíte čeho?
Reagovat
kada.tom
Jirka hrál v 1. setu parádně, ale v tie-breaku mu za stavu 5-2 náhle vyplo a prohrál ho a tím i set ... je to škoda, nicméně jak jsem tu včera psal - já budu spokojenej s postupem kteréhokoliv z hochů, pokud postoupí Grigor, budu mu přát titul a ideální finále by bylo Lukáš - Grigor :-)

A když to Jirka otočí, tak budu taky rád :-))
Reagovat
J.M.
Jirka čím dál víc ukazuje, že se umí měřit i s mnohem výše postavenými hráči. Je to příjemný pohled.

Grigor v prvním setu zase jako obvykle hrál ten svůj tréninkový tenis bez intenzity, bez něčeho extra. V tom by se i od Jirky mohl poučit. První set Grigor vyhrál spíš zkušeností, tím, že mu to Jirka v závěru daroval několika chybami. A ve druhém už pak Jirka klasicky hned od začátku odpadl, jak se to takovým hráčům po prohraném tiebreaku stává.

No ale doufám, že Grigor vyhraje celý turnaj, když už je (snad poprvé v životě na okruhu ATP) první nasazený. Ty body se mu můžou hodit, herní praxe a sebedůvěra taky.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je brutalni co Jirka ted hraje :)
Reagovat
smazaný uživatel
teď na chvilku zapínám stream a koukám kvalitní výměny, je radost sledovat Jirku, jak se zlepšuje, ale nezlobila bych se, kdyby Grigor vyhrál celý turnaj :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zápasy Lukáše jsem neviděla, ale že by mu konečně došlo, že nemá hrát jak pohrk a koncentrovat se na hru?
Reagovat
PetaM
Tak najal si psychologa, asi můžeme čekat zlepšení :)
Reagovat
slacker
Safar je proste na roztrhani
Reagovat
Fandina
nejen Šafář
Reagovat
Alois_Mlok
Rosol klepl Fina,
to je teda psina,
vykostěný Fin,
na žal pije džin.
Reagovat
gigin
Fin pije vodku,
urobím takú bodku.
Reagovat
Fandina
Na zdraví!
Reagovat
tommr
a možnost obhájit lonskej titul se už nezdá tak utopická. Simon je velice těžkej soupeř, ale letos není v dobrý formě a Lukáš by ho porazit moh ... :)
Jsem taky velice zvědavej jak si dneska večer povede Jirka Veselý proti Dimitrovovi ... :)
Reagovat
Fandina
dobře. V příštím kole Simon, to bude oříšek. Ale moc držím palce. Luky ... pojď pojď pojď!
Reagovat
Jan
Ať se cvičí na Francouzech. Na podzim v DC možná (asi) Berdych nenastoupí, tak to bude na něm a Štěpánkovi :(
Reagovat
Fandina
Já samozřejmě moc přeji Lukášovi, aby Simona porazil, ale co se týká semi s Francií, tak bez Berdi nevím nevím, to si nedovedu představit. Francouzi jsou hodně silní a na ně je Berďa nezbytný.
Reagovat
Jan
To řekni Berdychovi, ne mně :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist