Škoda. Veselého o skalp Murrayho připravila nervozita i nezkušenost

10. 3. 2014, 22:06
Aktuality 201
ATP INDIAN WELLS - Jiří Veselý si dnes v Indian Wells zahrál poprvé proti hráči Top 10 a hned si málem připsal skalp dvojnásobného grandslamového vítěze Andyho Murrayho. Dvacetiletý Čech vyhrál první set a ve druhé i třetí sadě měl vždy dvakrát náskok brejku, pokaždé však doplatil na nervozitu a nakonec po dvou a tři čtvrtě hodinách světové šestce podlehl.
Jiří Veselý (© bnpparibasopen.com)

Jiří Veselý na konci loňské sezony získal ocenění pro Hvězdu budoucnosti a letos se už od začátku roku začíná prosazovat i na velkých turnajích. V Čennaí a Memphisu si připsal své první dvě výhry v hlavní soutěži a navíc sbíral cenné zkušenosti po boku tenisových velikánů.

V únoru si zahrál proti svému idolu Baghdatisovi a potrénoval s bývalou světovou jedničkou Lleytonem Hewittem, minulý týden měl dokonce tu čest zatrénovat si i se sedmnáctinásobným grandslamovým šampionem Rogerem Federerem.

Jiří VeselýA možná i právě rady slavných kolegů mu pomohly k úspěšné premiéře na turnaji série Masters 1000 v Indian Wells, kde se po výhrách nad Sijslingem a Andújarem dostal poprvé do 3. kola turnaje ATP.

V něm dnes dvacetiletý rodák z Příbrami vyzval poprvé soupeře z Top 10, když se utkal s olympijským šampionem a vítězem US Open 2012 a Wimbledonu 2013 Andym Murraym. Talentovaný český tenista se favorita nezalekl a málem využil jeho slabšího výkonu, když už ale pomalu sahal po vítězství, lehla na něj nervozita a nakonec prohrál 7-6 4-6 4-6.

"Bohužel, v kritických momentech jsem nezahrál nejlépe... I tak děkuji za podporu," napsal Veselý fanouškům na facebooku.

"Nebyl to moc pohledný zápas, oba jsme měli problém potvrdit brejk. On dobře využíval úhly, rozehrával výměny a má nebezpečný tvrdý levácký servis. Když zlepší voleje, tak bude moci využívat i hru servis - volej. Hraje prvním rokem na okruhu a až si zvykne, bude určitě ještě lepší a nebezpečný," řekl Murray, který v předchozím kole otočil vývoj i proti Lukáši Rosolovi.

Veselý začal dnešní utkání ztrátou dvou servisů, ale ani to ho neodradilo bojovat o zisk prvního setu. Manko díky aktivní hře postupně smazal a po úspěšně zvládnutém tie-breaku se ujal překvapivého vedení.

To ho nakoplo, ve druhé sadě se ujal vedení 3-1, když častěji diktoval tempo výměn. O náskok přišel, po dalším brejku ale vedl 4-3 a 40-15 a na síti ho čekala smeč, kterou z 95 procent 'zabíjí'. Jenže nervozita udělala své, Veselý poslal míček do autu, v témže gamu znovu zazdil smeč, byť si míček raději nechal dopadnout na kurt a po třech prohraných hrách v řadě bylo vyrovnáno.

Bývalého nejlepšího juniora světa to ale nezlomilo a byť v úvodu rozhodujícího setu potvrdil až druhý brejk, opět měl lépe nakročeno k postupu do osmifinále, Jenomže se opakovala situace z předchozí sady. Veselý vedl za stavu 4-3 při svém podání 30-0, v závěru však prodal své zkušenosti o šest let starší Brit. Český hráč ještě skvěle i s trochou štěstí odvrátil dva mečboly, na třetí ale byl již krátký.

Svěřenec daviscupového kapitána Jaroslava Navrátila v téměř tříhodinovém utkání, jež přineslo na mužský tenis netypicky vysoký počet 14 ztracených podání, přišel Veselý o svůj servis osmkrát a udělal 11 dvojchyb. Při 25 winnerech spáchal 52 nevynucených chyb, nezvykle nízkou měl úspěšnost na síti (17/30).

Aktuálně 77. hráče světa Veselého čeká po životním turnaji čeká další posun v žebříčku ATP, ve kterém před ním zřejmě už brzy nebude žádný mladší tenista.

Murray, který po podzimní operaci zad marně hledá formu, která mu loni v létě vynesla titul z Wimbledonu, se o postup do čtvrtfinále utká s Milosem Raonicem, nebo Kolumbijcem Alejandrem Fallou.

Velkým překvapením pondělního programu bylo vyřazení obhájce titulu Rafaela Nadala, který už ve třetím kole nestačil na Alexandra Dolgopolova.

- ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 6.169.040 dolarů)
pondělní výsledky (10. 03. 2014)
Dvouhra - 3. kolo:
Murray (6-Brit.) - Veselý (ČR) 6-7(2) 6-4 6-4
Dolgopolov (28-Ukr.) - Nadal (1-Šp.) 6-3 3-6 7-6(5)
Wawrinka (3-Švýc.) - Seppi (29-It.) 6-0 6-2
Federer (7-Švýc.) - Tursunov (27-Rus.) 7-6(7) 7-6(2)
Raonic (10-Kan.) - Falla (Kol.) 6-4 6-3
Haas (11-Něm.) - Nišikori (19-Jap.) 7-6(3) 6-2
Fognini (13-It.) - Monfils (23-Fr.) 6-2 3-6 7-5
Anderson (17-JAR) - Donskoj (Rus.) 4-6 6-0 6-3
Čtyřhra - 2. kolo:
Paes/Štěpánek (4-Indie/ČR) - Erlich/Gasquet (Izr./Fr.) 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

201
Přidat komentář
Sonja
S tím tvým komentářem (07:44) souhlas...až na ten poslední odstavec- myslím, že body jsou to poslední, co ho teď trápí a na Miami se s takovou výkonností může rovnou vyprdnout, to nic neuhraje. Logičtější by bylo, aby se připravoval na antuku, aby aspoň tam podával jaktakž optimální výkony...
Jinak já na ten zápas koukala na streamu se španělskými komentátory a když si Rafa oběhl BH, tak oni hned "Vamos!", jako by očekávali, že teď už tu výměnu nemůže prohrát a vyřeší ji jedním ze svých zabijáckých FH...ale kdepak, Rafa zas jen přepinknul míček na druhou stranu a čekal, co se bude dít. S takovou hrou je docela div, že nakonec rozhodl jeden míček v TB.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes mal Rafa na druhé kolo velmi silného súpera..Dolgopolov hral agresívne a hlavne z obojručného BH hral lopty az extremne rychlo po odskoku (Hlavne krížny BH robil Nadalovi starosti, ten úder celkovo Rafa hejtuje), čím dost výrazne eliminoval Rafov FH..

Nadal však celkovo neútočil tak, ako útočil ešte pár mesiacov dozadu..Posobilo to sterilne, chýbala vacsia razancia, presnost, víťazné údery sa často pýtali, no este castejsie neprichádzali..V treťom sete trochu zvýšil úroveň, no to už bol Ukrajinec v takom laufe, že to nestačilo..

Každopádne, aj napriek skvelému výkonu súpera a slabšiemu svojmu, ten zápas mal vyhrať..Áno, Dolgopolov hral výborne, ale v každom sete boli fázy, kedy aj kazil..Pri Nadalovi neexistuje, ze ked súper zahrá 3 UE v TB, tak on urobí 4!..Neexistuje, ze ked Nadal dvakrát breakne súpera, tak prehrá set 3:6..To sú proste anomálie..Rafova velká zbraň a to zvládanie krízových situácií včera vyhorela na celej čiare, Dolgo mal 4-5BB a 3vyuzil, to sa nemoze stávať..S tým zrejme suvisí aj nalomené sebavedomie, čo sa odráža pri útočení..

Holt, to co stratil v IW, bude musiet dohnat v Miami..Tie body budú chýbať..Ak by som mal v tom nasilu hladat výhodu, tak v aprili/máji odohrá Nadal kvanum zápasov a každá prestávka sa hodí..
Reagovat
Roger_Federer
Dnes zivotni vykon soupere, nebo zraneni..;), ne vazne..pokud bude hrat jako dneska tak v Miami vyleti uplne stejne rychle..
Reagovat
Stan_Borowitz
blíží se antuková sezóna, tam to sebevědomí Rafa zase nažene. Pokud tedy nenastane nějaké zázračné zmrtvýchvstání Djokoviče, což samozřejmě se změnou povrchu nelze vyloučit.
Reagovat
Pe3k
Nějak mi nesedí jak (pro tebe) nejlepší z nejlepších může tak tak vyhrát nad Štěpánkem a pak hned rupnout s Dolgopolovem? Jen jestli ten Rafa není nejlepší z nejlepších na antuce, kde je posledních 10 let nejhorší konkurence v historii tenisu...

Jo vyhrávat v sezoně kdy hraje Djokovic tragicky, Murray je před operací, Federer dávno za zenitem a nikdo další na obzoru není tak těžké že? Uvidíme, jak to bude letos všechno obhajovat...
Reagovat
smazaný uživatel
No minulá sezóna bola omnoho náročnejšia, v tej súčasnej je konkurencia nizsia, kedze vedúca trojica nepodáva adekvátne výkony, takže trofeje ostanú pre zvysok.
Reagovat
Pe3k
Takže Nadal není schopen už vyhrávat ani ve slabé konkurenci?
Reagovat
smazaný uživatel
Podle fanoušků Nadala je to tak, že pokud Nadal získává tituly, tak je samozřejmě konkurence silná. A když ne, tak konkurence je to slabá a nestojí za nic :-/
Reagovat
Roger_Federer
Chapu zpravne , ze tak jako v sezonach 2004-2007, je letos slaba konkurence, protoze Novak a Andy jsou mimo, Rafa z formy..Takze opet ostatni hraci vlastne nejsou konkurenci?
Reagovat
smazaný uživatel
Hodne se zmenilo.
Par mesicu zpet bych veril, ze to na Djokovic v kapse.
Ted uz to tak neni a jsem z jeho hry pekne nervozni.
Jen nevim, seslo se toho tolik, jestli ten tenis ziskal na atraktivite. Mam pocit, ze spis naopak.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne teraz nejde hra nikomu
Reagovat
smazaný uživatel
Petra Kvitová
Yes yes, P3tra came :) to play again..but at least she won :)

Jo jo, P3tra je zase tady :) ale aspon jsem vyhrala :)

true story :D
Reagovat
smazaný uživatel
ale Cibule, to bude teda těžké :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mne potesily takhle po ranu;) Sice to bude dalsi rana pro montyho, ale asi tak - Anicko dekuji;) v tom zaveru jsi Sloane opravdu hezky pomohla k peknemu vitezstvi;)
Reagovat
smazaný uživatel
jedine, co vlciho nesnasim, je hlad.. :-)) Kdyz vyzirate v 11 PM z lednicky oschly dort a prikusujete tu posledni okurku.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
;D) ano, pokud hlad dozene ke kombinaci dort a okurka...se nedivim, teda;D)))
---
Ted Te ale prekvapim, zase ja... opet sleduji jeden zapas, ktery se zacal vcera kolem devate... ja mam zase jinou celozivotni "uchylku"... o ktere nikdo nevi;D) a ani o ni hovorit nechci...a ani stylem post acta...;)
Reagovat
smazaný uživatel
cha, ja te dorazim - nebudu po tvem zapase vubec patrat, mam rada tajemstvi.. ;-)
Reagovat
VlS
oschlý dort a poslední okurka nejsou problém vlčího hladu, ale logistiky. Možná by pomohlo občas nakoupit ;-)
Bez kusu uzenýho v lednici a záložní flašky okurek bych snad nervozitou ani nejedl.
Reagovat
smazaný uživatel
vyrobni strategie JIT ti zjevne nic nerika.. ;-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak "na chvilku se vytuhne" a rano po pate si prectu... Masa out, Rafa out, Monfils out (to se nedivim, u toho jsem vytuhl, dal jsem mu sanci jeste ve 3.sete...spatne to bylo)

Co tam ten Rafa delal?
U Marie si to dokazi jeste predstavit... nasazi plno DF a tim svym agresivnim stylem na tom molitanu ji to Camila asi returnovala slusne.... vic se ani od Marie cekat neda, takze predpokladam, ze to projela hlavne servisem...ale, co ten Rafa??? S Dolgem? To ho uslajsoval nebo co....?;)
Reagovat
smazaný uživatel
ale houby serv, to slo z pole, MaSha se vyhazela a Rafa vychybkoval.. ale nevidela jsem cele zapasy. Pockej si na slohovky.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
monty, vim, ze ty to vydrzis! :-))
Reagovat
J.M.
Tak rozhodně se nedá zápas shrnout jen tím, že se Rafa vychybkoval. Sice chyboval dost, stejně jako se Štěpánkem, včetně úderů, které normálně nekazí, ale Dolgo do toho opravdu šlápnul. Rozhodně Rafu neuslajsoval. :-) Buď mu to vracel silnými topspiny (to jsou ty kopečky, které zmiňovala Sonja, ale to myslím nebyla podstata zápasu ani jeho taktiky), a nebo to prostě zkoušel zabíjet naplocho údery do rohů. Stejně jako předtím Radek. To je taktika, která jako jedna z mála na Nadala platí - prostě mu sázet bomby do rohů, tlačit ho do defenzivy a věřit, že to vyjde. Podstatně podle mě bylo, že stejně jako Radek věděl, kdy a jak si může dovolit udeřit do Rafova forhendu. Tak, aby z něj Rafa nebyl schopen zahrát ten svůj vítězný forhend z běhu po lajně, ale prostě tehdy, kdy ho tam opravdu zatlačí tak, aby to nebyl schopen vrátit. Hodně se těmi ploššími peckami Dolgo vyhazoval, ale to už k tomu (a k té jeho podivné technice) patří. Když mu to tam padalo, bylo to impozantní.
Reagovat
smazaný uživatel
Maruska se vyhazela :-O
Nevim jestli mne slohovka pomuze, ja na ty litanie uplne nejsem...;) Spis si pockam na zaznam, a udelam analyzu, jenze ja si minuly rok rekl, ze budu Marusku tady na IW bojkotovat;D))) Hned po zapase s Karlickou...pochopitelne;D) Takze nevim, jak se k tomu postavit....

Ale prekvapuje mne, ze to slo z pole... jenze u Marie ja trpim predsudky;) To je problem...jak kdyz ji vidim na kurtu tak divocim...
---
No, ale jinak hlasim, v minulem kole jsem poctive sledoval Johna, musim se pochvalit, tlacil jsem dobre, Janek v suchym, a jeste jsem Ti vcera nechal v clanku cely opacko;) Ale pozor, opet tam bylo MTO..;(
Reagovat
smazaný uživatel
Diky za strucnou analyzu. I kdyz jsem mel pocit u Radka, ze take pomohlo, ze si hodne nabihal na sit, riskoval, ze ho Rafa obhodi, a vubec se tim ale nestresoval, diky tomu take ten zapas byl pekny.;)
Reagovat
smazaný uživatel
diky, tyhle orisky ja moc rada, ale prekvapim, Johna jsem zvladla sama! Mam takovou celozivotni uchylku totiz - nejmin pisu (mluvim) o tom, co nejvic prozivam.. :-) MTO je vzdycky blby signal.. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
:-O
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme, ale nejvetsi problem byly Rafovy technicke chyby, ktere by v lesklejsim obdobi nikdy neudelal, proto jsem to tak bezostysne zkratila.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
zatim drzi brejk, dobre.. :-) A co az se zacnu na zapas soustredit! Spis jsem sledovala prima prehled predchazejicich zapasu, ted bezi BabyFed s Kevinem, no, hmmm.. ale s Gulbisem... supeeeer.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
jak se clovek zacne moc hrabat v minulosti, hned mu neco utece v realu.. :-( .. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ale kdo to ma vydrzet, ted zas Fedex s Tursunovem.. come on! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
a nebo staci vytuhnout, jak se to stalo mne a probudit se a jen si cist vysledky;)

Vytuhnout na IW... neni problem, nej diky casu...
Reagovat
smazaný uživatel
ano a u Fedexe jsem se probudil, a mel jsem pocit, ze se nachazim v nejake casove smycce;)
Reagovat
smazaný uživatel
taky se nestiham presmykavat..:-) Sloane dobre! Snad nebude jak dlouhe roky dominujici hraci.. ;-) A Paul neskutecny sympatak!
Reagovat
smazaný uživatel
Promin, jsem trochu jeste mimo z tech vysledku...mam pocit, ze jeste snim;)
Toho Paula myslis trenera? Toho, ktery si prohlizel tu raketu...
...omlouvam se, ale je 5:46... potrebuji trochu pomoct;)))
Reagovat
smazaný uživatel
ano, to byl Paul Annacone.. taky nestiham.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
A Vlci ocicka stahuji brejk...;)
Reagovat
Sonja
Toliko k Rafovi jako k favoritovi turnaje. O žádný "pomalejší rozjezd" nešlo, Rafa je evidentně v mizerné formě a nedivila bych se, kdyby to ještě pořád bylo kvůli těm zádům. Pohyb, intenzita hry, psychika (myšleno že se tváří jako "nic mi nejde")...všechno špatně. A bylo to vidět už v Buenos Aires, i když tam titul díky směšné konkurenci získal.
Mužská špička je na tom teď fakt bledě, válí akorát Stan a v dobré formě je Federer, který se do špičky může co nevidět vrátit.
__
WTA- Camila dnes KRÁSNĚ!:-)
Reagovat
Sonja
Reagovat
J.M.
Nevím, jestli to je zády. Rafa evidentně už delší dobu není ve formě, ale sám teď říkal, že záda cítí jenom při podání, jinak už to není problém. Možná je to spíš výpadek v tréninku, nedostatek herní praxe nebo nižší sebedůvěra... Nebo všechno dohromady.

Jinak Roger mi zatím v IW v moc dobré formě nepřipadá. Andy hraje katastrofálně (ale vyhrává, což je u něj obvyklá kombinace), Novak se rozjíždí pomaleji, ale rozjíždí, zatím jenom Stan na mě působil opravdu špičkovým dojmem. Proti Seppimu to byl nádherný, sebevědomý tenis.
Reagovat
Sonja
Vždyť jo, nedostatek tréninku, nižší sebedůvěra atd...to se pak všechno nabaluje.
Federera jsem pořádně neviděla, spíš jsem četla, že mu to jde a hlavně že je v hodně dobrém rozpoložení (proč by nebyl, sezona mu začala dost slibně), Můru raději nekomentovat, až je mi ho líto, jak je v háji, Novak spíš špatný- nejen herně, ale pořád u něj marně hledám trochu větší zápal, Rafa teď vypadl, to je pořešeno...
Ze Stana jde strach, ale jsem hlavně zvědavá, co předvede proti Federerovi ve ČF. Doteď se proti němu psychicky skládal, tak mě zajímá, jestli se i na tomhle poli něco změnilo.
Reagovat
vibbi
petule nadělovala,
mařena je venku,
rafa je venku,
jó, ještě kdyby kaťuša zapracovala, bylo by to ok
Reagovat
J.M.
Fantastický Dolgopolov!

Poté, co nedopodával zápas za stavu 5:3 ve třetím, kdy se klasicky jako každý proti Nadalovi sesypal a dal tři chyby a dvojchybu navrch, už jsem myslel, že to je další z nekonečné řady... A pak tiebreak, a eso na mečbol, které zrušilo jestřábí oko... A on to přece zvládl. Neuvěřitelně nebojácný, agresivní tenis, sice se spoustou chyb, sice s polovičním Nadalem, ale jak do toho šel, po hlavě, s maximálním rizikem do každého úderu... Klobouk dolů. Nádherný výkon.
Reagovat
Fandina
Mám radost že vyhrál. Nevěřím teoriím na ty top, kterých se každý bojí. Věřím, že vyhraje ten lepší a je to jedno, jestli je top nebe netop. Dolgo to potvrdil.
Reagovat
J.M.
No ano, ale pojem "lepší" může zahrnovat spoustu faktorů. A už mě unavovalo, že tyhle zápasy pořád a pořád dokola a dokola vyhrával ten, kdo je lepší psychicky, tedy ten zkušenější, top hráč. Kdy top favorit mohl hrát jak chce špatně, outsider ho mohl libovolně přehrávat, s libovolným náskokem, ale pak přijde koncovka, a outsider se totálně sesype a zkazí si to sám. Pak samozřejmě vyhraje ten, kdo byl lepší, ale ne herně, ale psychicky. To už bylo příliš monotematické. Konečně se takhle bariéra začíná aspoň trochu prolamovat. Snad si konečně hráči začnou víc věřit, že to jde. Protože to byl jeden z hlavních problémů.
Reagovat
smazaný uživatel
ten problem je ale stejne stary, jako profesionalni tenis sam.. :-) Stokrat muzes "vedet"... dokud nevyzkousis.. ;-)
Reagovat
Fandina
Vždycky vyhraje ten lepší. Proto tam jdou. Představa, že jdu na kurt prohrát nemá logiku. Tam se rozhoduje, herně, psychicky a vyhraje ten lepší.
Reagovat
Sonja
Tak nevím, ale já se musela hodně přemáhat, abych ten zápas dokoukala. Jasně, sem-tam Alex zdivočel a začal střílet hlava nehlava, ale častěji to byla otřesná obostranná kopečkovaná.
Já bych spíš vypíchla tu Rafovu neskutečnou hrubici za stavu 5-5 v TB. Kolikrát se tohle Rafovi v koncovce zápasu (kor proti outsiderovi) stane? Ale ta chyba jen podtrhla celkový obraz jeho současný mizerný formy no.
Reagovat
VlS
to nakonec uhrál. Tak teď jsem zvědavej, jestli u fanoušků zas vznikne teorie zranění, zařízlejch trenek, menstruace strejdy Nadala nebo co to bude za příčinu, protože mistr bez příčiny neprohrává. Na rozdíl od fandů Rafa popřeje dnes lepšímu tenistovi bez keců.
Reagovat
Fandina
Obrovská gratulace k vítězství!!! Drama a vítězství!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Borec.. !!! Konečně jsem měla pravdu, obrovská gratulkáá :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dredy nedopodaval.. sic! :-(
Reagovat
smazaný uživatel
TB taky dobry.. :-)
Reagovat
gigin
:-D
Reagovat
misa
povolené odchody z kurtu, byla by Petra někde kolem 30. místa :-) Její výkony po návratu z šatny jsou většinou skvělé.
Reagovat
slacker
Ukradla Blechum kytku a v satne si tajne cuchne
Reagovat
VlS
Ve prvním setu dobře, ve druhým roztěkaně a samá UE a ve třetím set přišel Řezník z Fulneku, Domina s karabáčem. Petro dík.
Reagovat
smazaný uživatel
ja ji zeru, tohle proste neumim, ze vseho udelam sachy.. :-(( Ale neee, me to bavi.. :-)
Reagovat
Fandina
Petra třetí set excelentně. Gratulace veliká. Je to tam.
Reagovat
slacker
Muzeme jit spokojeen spat ... diky Petro
Reagovat
smazaný uživatel
fascinace Petrou neustava, opravdu bud zahraje jako genius nebo jako cvok, nic mezi.. toho genia si samozrejme hyckam, cvoku je plna planeta. Ale koukat se na to neda.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
a tak.. do 3:0 jeste jo.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
i do 4:0 .. :-)
Reagovat
slacker
GODzilla mode now
Reagovat
PetaM
Petřina technika je jasná. Když mi nevychází riskantní údery, tak ještě zariskuju více, však ono to přijde :D :D
Reagovat
slacker
To je zase vyhazovana :-(
Reagovat
slacker
A zase ty puchejrovsky obliceje
Reagovat
slacker
No super takticky ve tretim setu dotahovat
Reagovat
slacker
Tak doufam ze se v satne nadopovala
Reagovat
Fandina
První game má Petra v kapse, tak to vypadá dobře. Peti pojď!
Reagovat
vibbi
no, jenže PETRA!!!!
break-..
Reagovat
PetaM
Chápete? 2 své servisy zahraje jako Bohyně a 1 svůj jako žáček :D To je hrůza :D :D :D
Reagovat
slacker
Asi trpi bipolarni poruchou
Reagovat
Fandina
O porucháh není řeč, ale když už Petra zahraje winner, tak lahůdkově. To se jí musí nechat.
Reagovat
PetaM
Petra neumí nehezké winnery. Ta trénuje buď exkluzivní winnery, nebo kilometrový out :D
Reagovat
slacker
a ted to tam na rozdil od druheho setu pekne pada do kurtu
Reagovat
Fandina
Mária s Giorgi byla tedy síla. Šestý game ve třetím setu měl nádhernou výměnu, že i diváci prý stály a na závěr obě holky bojovaly, až Camila vyhrála. Gratulace.
Reagovat
Fandina
Diváci stáli ... oprava
Reagovat
PetaM
Já už se v IW ničemu nedivím. Wimbledon No. 2? Ne, já vím. Na Wimbledon nic nemá :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky ne, ale má to svoje kouzlo ne? Jiné tváře, jiné herní styly s velmi nejasným koncem :D
Reagovat
smazaný uživatel
fakt díky, ve dvou je to opravdu mnohem lepší :D
Reagovat
PetaM
Já teda jenom doufám, že Petra nebude v překvapení pokračovat. Myslím, že Máša pro dnešek stačí :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já budu hlavně šťastná, jestli něco vůbec uvidím, místo streamu mám zatím černo....:)
Reagovat
PetaM
Mě na streamu teď jelo finále Turnaje Mistrů 2013 :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mně nejede zatím nic, hlavně, že je tam Nadal atd.. :)
Reagovat
PetaM
Tak Nadal ... :D :D
Reagovat
PetaM
Tak už se to rozjelo a Petra se Světlanou nastupují na kurt :)
Reagovat
dadaft
China Open, Indian Wells, Rogers Cup, Stuttgart,, z menších Auckland, Stanford nebo Linec - - - jsou turnaje, které mám moc rád, i když nejsou grandslamy. ))
Reagovat
Fandina
Linec já mám taky ráda. Hlavně proto, že to není daleko a byla jsem tam na něm. Jinak IW se mi líbí, určitě kvůli těm hezkým kurtům a celkově se mi zdá, že jsou tam milí diváci.
Reagovat
smazaný uživatel
Hodnej Stan :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nechval ho tolik, už teď je s ním na TP k nevydržení :D:D:D
Reagovat
PetaM
Souhlas s Markét :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem strojvedoucí :D

http://www.imagehosting.cz/?v=vtipn.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Monfilsa som ešte vcera nominoval do tenisovej svetovej desiatky roku 2015, no dnes som už v týchto vyjadreniach opatrnejší..

Fognini mi zas pripomína mojho strýka, ktorý keď prehráva 1:0 a 30:0, tak dve loptičky odpáli na hlavnú cestu, dve za seba do potoka, balí veci a ide domov..
Reagovat
Stan_Borowitz
Monfils má bohužel asi své nejlepší roky za sebou...
Reagovat
Fandina
Jirka v IW potrénoval s Rogerem fiz fota.
https://cs-cz.facebook.com/photo.php?fbid=714413288580431&set=pcb.714413305247096&type=1&theater
https://cs-cz.facebook.com/photo.php?fbid=714413245247102&set=pcb.714413305247096&type=1&theater
Reagovat
PetaM
Dneska na tom kurtu všichni strašně zdržují ... Nejdříve 3 dlouhé sety hrál Jirka s Andym a teď se neustále přetahují Gael s Fabiem ... A to před Petrou ještě hraje Stan se Seppim ... Stane, zabiju tě, jestli to bude na 3 sety!!!!!! :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Že jsi to ty, tak to dám ve dvou...
Reagovat
smazaný uživatel
Viď? Na to, že Petra podle mnohých rychle vyletí, tu čekáme strašně dlouho :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som si dnes naplánoval zápas Rafu, ale som celkom časovo limitovaný..Samozrejme, to by nebol Roger, aby to neskomplikoval..Na tom istom kurte teraz zdržuje Sharapka a ak sa to neskončí v dvoch setoch, tak to asi foldujem a pojdem spať..Moj zamestnávatel by bol na mna pyšný.
Reagovat
Stan_Borowitz
Das sind Sie, so dass ich es in zwei...
Reagovat
PetaM
Jsem si říkal, že začne kolem půl noci, a že to bude super ... No, prd a začne až ve dvě, a to spíše ještě později :D Nechci ani vědět, v kolik půjdu spát :D

Díky Stane! :D :)

Forehand: Máša bude určitě zdržovat, pochybuju, že vyletí ... :D I když, myslel jsem, že vyletí už o kolo dříve :D Takže, proč ne :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nejhorší je, že nemůžu usnout, jinak prostě nevstanu a strkat sirky do očí už mě nebaví :D Z kafe mě buší srdce, musím si ho šetřit na Petřin zápas, abych z toho něco měla a neměla infarkt předem. Nevím, proč každý má pocit, že zrovna na jeho zápas jsem zvědavá a zdržuje :D:D:D U Mašeny je nějaký divný zvuk, když tam heká, tak je to jak z nějaké roury nebo co.. :D
Reagovat
PetaM
:D :D Neboj, Petra bude v poho :D Vypráší Světlaně kožich :D Musíííííí :D
Reagovat
tommr
to je zákon schválnosti. Na ostatních kurtech to přitom odsejpá poměrně rychle. Vsadím se, že Seppi s Wawrinkou budou hrát taky minimálně tři hodiny ... :(
Reagovat
a.magerova
http://blog.idnes.cz/blog/798/176872/Allesgute_1.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Mně to pořád ukazuje, že hraje v 1.. No a jestli se před ní bude hrát ještě jeden zápas, tak bude hrát kdoví kdy.. Úžasný, fakt úžasný..
Reagovat
PetaM
Hele lidi, chtěl jsem se zeptat, myslíte, že je tohle dobrá raketa?:
http://www.sportobchod.cz/tenisova-raketa-head-atp-no-1-blue-13-taska.htm?qrtc_slt=Podkategorie&qrtc_tpl=Vypis_kategorii_podk&qrtc_typ=usr&qrtc_pos=2

Chtěl bych si koupit novou a nejsem si jistý :D Líbí se mi, ale i vaše názory by mi pomohly :) :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Záleží na tom, jak hraješ. Pro rekreačního hráče střední kategorie je podle mne naprosto vyhovující. Pokud máš nějaké vyšší ambice, zvolil bych závodnější typ s menší hlavou. Jinak s Babolatkama nemám zkušenosti, ale u značek podle mne záleží nejvíc na tom, na jakou je kdo zvyklej... toť můj (amatérský) názor. Uživatelské recenze ji taky vychvalujou, takže proč ne?
Reagovat
VlS
Ty tu Mášu vůbec, ale vůbec nehlídáš, v prvním setu neuhrála ani jeden svůj servis, udělala asi tak 1360 dvouchyb a 3242 autů a sítí. A ještě k Tomu je Kamilka daleko hezčí holka a je zticha. Kamčo póóójď!!!!
Reagovat
spaniel
Asi nejnudnejsi zapas co jsem kdy videl. Zadny servis, udery měkké bez razance a neskutecne chyby. Nejak začínám mit pocit, ze se Andy spis zhoršuje, dnes to byl asi nejhorsi zapas co odehrál. Na to ze proti nemu stal nekdo, kdo nebyl schopny zautocit, takze slo o to, kdo se udrží dele ve výměně, by to mela byt jasna Murrayho vyhra. Misto toho vetsinu delších výměn prohral.

Jinak přestává verit ze z Veseleho neco bude. Ten jeho tenis je strašný. Na to jak je vysoký ma slaby servis, zadnou razanci v úderech a smece horsi nez Nole. Navic je na rozdil od Dimitrova nebo Thiema zřejmě stresak, jinak si ten úvod a závěr ani nejde vysvětlit.

Fedex zatim bida, nastesti mu pise servis, ktery mu ted vyhrává zapasy. Uz druhy zapas byl ve vymenach horsi, strasne moc chyb a úseky, kdy jen pinka a vubec nehraje svoji hru. Mam pocit, ze mu v obou utkáních uškodilo rychle vedeni. A zase nestíhá do rohu, jen se natáhne a micek sotva strajchne rámem.
Reagovat
Denis92
Ja som tiez nechapal trocha tomu,ze Roger v Dubaji na rychlom povrchu branil skvele,stihal dobiehat aj lopticky na ciary,skvele branil a dokazal z toho prejst do utoku..
Teraz na podstatne pomalsom povrchu ma velke problemy dobehnut lopticku ktora sa priblizuje k bocnym ciaram.
Reagovat
Fandina
Co se týká Jirky, tak doufám, že nemáš pravdu a že z něj něco bude. Grigor také donedávna nedovedl dotáhnout zápas, i když ho měl vyhraný. Dneska Jirkovi nešel servis a ty voleje byla smůla. Navíc je ještě mladý. Tak doufám, že na sobě zapracuje a ještě toho hodně ukáže.
Reagovat
Stan_Borowitz
Servis Veselého se paradoxně během posledních dvou let výrazně zhoršil, ale to bude vyšší psychickou náročností ATP turnajů. Jinak bych ho předem neodepisoval, těsná porážka s Andersonem na AO a teď s Andym mi zase tak špatné výsledky nepřipadají. Navíc, kdo v jeho věku má alespoň srovnatelné výsledky?
Reagovat
smazaný uživatel
Zrejme záleží od toho, čo presne sa od Veseleho očakáva. Ak TOP 30, tak to zlé výsledky veru nie sú, no už v tomto veku by jeho potenciálne veľké tenisové zbrane mali byť zrejmé. Osobne by ma veľmi prekvapil, ak by sa dokázal priblížiť Berdychovi..
Reagovat
Stan_Borowitz
Jaké potenciálně velké tenisové zbraně jsou vidět na jeho vrstevnících? Na to, že to byl jeho první zápas proti velkému soupeři na velkém kurtu s relativně velkou diváckou kulisou, ten zápas od poloviny prvního setu zvládal nadmíru dobře.
Reagovat
J.M.
Taky bych to vůbec neviděl tak černě. Mě Jirka hodně příjemně překvapil, zlepšil se v defenzivě i ofenzivě, v razanci i technice. Psychicky to bylo nahoru i dolů, ale pozitivní je, jak bojoval, šel si pro to (ty šílené kiksy byly věc druhá). Já bych ho neodepisoval. To, jak vysoko se dostane, je ve hvězdách. Jeho generace se zrovna nějakou konkurencí nevyznačuje, takže klidně může vytěžit z toho, že současná generace už stárne a on bude jeden z mála, kdo bude schopen je nahradit.
Reagovat
spaniel
Tak doufam ze se jeste zlepší, i kdyz za posledni rok zlepšení nevidim. Videl jsem naživo jeho zapas s Kohlim na FO a bylo to podobne, jen mu šel vic servis. Dnes to bylo cele o tom, jak spatne Andy hral. Hrat aspon na 50% toho, co je schopny, tak by se ani nezapotil. A nevim jestli muze zlepšit razanci, tu bud mas nebo ne a on to placa jak rekreant. Radek dava vetsi pecky a to patří k tem nejméně razantním. Jenže on si to s jeho rukami muze dovolit. Navic se Vesels strasne spatne hýbe. Mezi vyššími je na tom dost spatne. A takova slabiny se taky tezko odstraňuje.
Reagovat
J.M.
No tak razanci samozřejmě zlepšit může, jako cokoli jiného. Razance je věc techniky a síly, a oboje se dá zlepšit. A taky se tak děje. To rozhodně není daná věc (to je jako říct, že člověk má dané svaly a žádným cvičením je nemůže posílit). Speciálně ty prudké údery do rohů kurtu, na takové si tedy u něj z minulosti nepamatuju (taky jsem viděl ten zápas na FO). Navíc v průběhu zápasu hrál čím dál tvrději, dokud mu nedošly síly. Pořád to nejsou takové pecky jako u některých jiných hráčů, ale tam už to je dané tou nešťastnou technikou forhendu, kterou ho měl prostě odnaučit trenér v mládí. Ale dělá s ní co se dá.
Reagovat
smazaný uživatel
Dajme mu teda este dva roky, aby som bol objektívny..Ako 22ročný by už mal byť vyprofilovaný..Jeho rovesníci?..Čo ja viem, Tomicove, ci Harissonove zbrane boli v tomto veku vypuklejšie..Predtým Raonicove, ci Dimitrovove trebars..Samozrejme nehovoríme o úplne TOP hráčoch..

Ale ono to v tomto veku nie je iba o zbraniach, ale aj o slabinách a možno má alebo bude mat práve v tomto navrch Veselý.
Reagovat
VlS
Já bych ten pohyb tak dramaticky neviděl. Souhlasím s tebou, že razance jeho uderů je tak obrovskýho chlapa děsivě malá, jsou to takový holčičí udery. Tragedie je hra nad hlavou. On ten smeč nejen vyhodí, jště to není vůbec žádná rána a ještě soupeři na raketu. Servis na fyzický parametry slaboučkej, vždyť je to stejný chlapisko jako Janovič a tam to píše sakra jinak, Jirka je takovej přibržděnej. Já bych hledal příčiny v tréninku protože jinak to snad není možný.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, dva roky, možná tři, pak se uvidí.
Reagovat
spaniel
V te razanci s tebou nesouhlasím. Samozrejme je dana i technikou uderu, jaky ma grip, naprah a protažení, kolik spinu míčku dava a jak se stíhá postavit k uderu. Ale je to i veci švihu a ten je nejvic ze všeho vrozeny (stejne jako cit pro mic). A neni dan svaly, ale slachami. Pokud mas pocit, ze se vse da natrenovat, proc nehraji vsichni, co to neflakaji, stejne? Proc oštěpem nehodil kazdy jak Železný, kdyz staci jen chodit do fitka a posílit svaly? Jestli ma predispozice k razanci jde nejlepe poznat z podani a to se nezdá byt nic moc, i kdyz porad lepsi nez udery.
Reagovat
Stan_Borowitz
Paradoxně byl v juniorech servis jeho velkou zbraní, pravidelně střílel první servisy přes 200 km/h.

Jinak u Veselých v rodině (tenis tam hrají úplně všichni) je typický lepší backhand a slabší forehand, což Jirka přes všechnu snahu, kterou forehandu v poslední době věnoval, bohužel potvrzuje. Ale je mladý, souhlasím s J.M., že to vše se může ještě naučit. Stačí se podívat třeba na Ivana Lendla nebo, ať nechodíme tak daleko do historie, na Rafu. Ten dnes taky není tím typickým vracečem, kterým byl dříve.
Reagovat
J.M.
Myslím, že tvůj omyl vyplývá z toho, že bereš razanci jako binární věc - buď je, nebo není. Ve skutečnosti je razance věc na nějaké škále od-do. Razance je daná rychlostí švihu a ta se rozhodně zlepšit dá, tréninkem, hraním zápasů i větším psychickým nasazením, sebedůvěrou v zápasech. Ty to bereš ode zdi ke zdi - buď někdo háže jako Železný, nebo neháže vůbec. Buď někdo dává rány jako Sampras, nebo nehraje vůbec. Což je samozřejmě blbost.

Pojem "zlepšit razanci" neznamená "dávat rány jako Sampras", a už vůbec neznamená "aby všichni byli stejní". Zlepšit razanci znamená hrát razantněji než jsem hrál doposud. A to je rozhodně velmi reálný úkol. Hráči skutečně razanci postupem let zlepšují, zejména samozřejmě v juniorském věku, tím jak rostou a sílí, ale často pak i pár let po přechodu do dospělých. Švih se rozhodně zlepšit dá, to není věc striktně vrozená. Opět, predispozice je jedna věc, ale predispozice neurčuje jednu přesně danou úroveň, ze které se člověk nemůže hnout ani o píď. Je to jenom plovoucí mez, od které se dá velmi vychýlit oběma směry.
Reagovat
J.M.
Jinak samozřejmě do razance úderů se zapojují i svaly (a nejen svaly paží, ale "správné" údery vycházejí z práce celého těla), bez těch to nejde.
Reagovat
spaniel
Aha, tak to jo. Samozrejme o 3% se jeste muze zlepšit :D Ja prece nepsal ze je to pouze vec vrozená, ale z vetsi casti. Jiste ze technikou a vyzrátim to jeste zlepší, ale Gonzales z nej nebude.
Reagovat
J.M.
No Gonzales určitě ne. Ale hráči mají v sobě velké rezervy. I Jirka v průběhu zápasu hrál tvrději než na začátku. On do toho určitě umí víc praštit. Praštit do toho vší silou není zas takový problém, to umí skoro každý. Problém je to pak trefit do kurtu. I jiní hráči občas v zápase najednou z ničeho nic vypálí extrémně tvrdou bombu, jakou by od nich člověk nikdy nečekal (jeden z nejtvrdších forhendů všech dob naměřili Murraymu, který s tím taky dost šetří). Oni skoro všichni umí dát o hodně větší ránu než běžně dávají, jenom se toho bojí, jsou si vědomi nějaké procentuální úspěšnosti. Ten, kdo to má líp technicky zvládnuté, si to může dovolit víc často. Novak taky dřív neměl nějak extra tvrdý forhend, a v posledních dvou letech tam z forhendu často sází děla, kterými přestřílí i hráče, kteří dřív přestříleli jeho. Je to i věc psychiky, většího sebevědomí. U Jirky jde o to, aby si na to nutné větší tempo zvyknul, aby si tu tvrdší hru potřebnou na téhle úrovni zažil.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, moc hezky napsáno.
Reagovat
spaniel
Jj, souhlas
Reagovat
VlS
Co tam dneska Gumák předvádí proti Lázeňskému Švihákovi? Koukáte na to někdo?
Reagovat
smazaný uživatel
Priznam se, vzdal jsem to, nejsem masochista (Gaela mam rad)... krom toho, jako obvykle na zacatku IW si reknu..."Vlcku zkus mit k tomu povrchu nejakou trpelivost... jeste se mne nikdy nepodarilo si ji do konce turnaje udrzet...
Reagovat
Padme
http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2014/03/10/Indian-Wells-Sunday-Dimitrov-Djokovic.aspx#ooid=52a2ozbDqAfFOcaKrXb-6C7hSJETg6o2
Reagovat
Padme
*lahůdka :(
Reagovat
J.M.
Ano, je to velmi lahotné...:-)

Ale byl to jeden z mála Grigorových světlých okamžiků v tom zápase. Ukazuje to ale, v čem se hodně liší od Rogera - je mnohem defenzivnější typ hráče. Což si může dovolit vzhledem k věku. Zatím mu to běhá strašlivě rychle. Roger by už dnes tohle vyškrabávání ze všech rohů kurtu asi považoval za nedůstojné. :-) Takhle rychlý už není.
Reagovat
VlS
je otázka, jestli mu Navrátil ještě může podstatně pomoci dál a jestli by se neměl začít rozhlížet jinde. Trochu se divím, že má být až v Miami a že tedy asi v IW není.
Reagovat
Fandina
Má být v Miami? On s ním na turnaje snad jezdní jeho syn Michal Navrátil, jestli se nepletu a kondiční Ivanko. Na facebooku má s sebou víc lidí viz odkaz. Jinak od ho Navrátil trénuje teprve rok a teď na ATP stoupá, předtím rok stagnoval.
https://cs-cz.facebook.com/pages/Ji%C5%99%C3%AD-Vesel%C3%BD/187137254641373
Reagovat
smazaný uživatel
Prý nervozita a nezkušenost .. spíš chorá hlava když vede 4-3 40-15 nedá smeč vykape 4-6 a ve 3. setu 4-3 30-0 a zase lostne 4-6. Je uplne jedno kdo byl na druhé strane, zahrál to jak klaun Veselej, raději na solárko si zajdi.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak prava je, že smeče umím líp snad i já :-)

Ale jinak je to blbost, kdo uhraje s Murrayem takkový výsledek???
Reagovat
Stan_Borowitz
... PRAVDA je...
Reagovat
smazaný uživatel
Na takovychto turnajich nebo na antuce, to s Andym neni az tak velkej problem...
Reagovat
dadaft
ale všechna čest.
ta noha byla dost zrasovaná už v prvním setu. ((

Roger s drobnými problémky, ale s esem na závěr.
oba zápasy se špičkovým komentářem.
spokojenost.

a teď Samantha zmákla druhý set a jde se na férovku,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,
víš, mám tě celkem rád Flavio,
ale c´mooooooooon Sam !!!!!!
Reagovat
dadaft
dobrá atmosféra na kurtu a Samanthini fanoušci mají navrch.
Reagovat
smazaný uživatel
...pochopitelne to preji vic Flavii;)))
Nevidim ten zapas nejak dlouho, ale opravdu mne vubec nebavi....
...ale opravdu vubec...
Reagovat
smazaný uživatel
No a Sam to ma za sebou...
Ale zase uznej, Flavia se pekne ted usmiva, po zapase.... to by Ti melo prohru Sam vynahradit;)))
Reagovat
dadaft
tak mně se celkem líbil.
gratule Flavii.

no, aspoň že mi postoupila Aleksandra Wozniak.
ve třetím setu dokonce dala Pavljučenkovové kanára.
snad se dostává do formy, když už mi odpadla Jamie.
Reagovat
smazaný uživatel
Jamie je opravdu skoda...;(

Ja ten zapas dlouho nevidel...
...ale na tom 3.setu jsem nevidel tak nejak nic zvlastniho, ale ja jsem dneska nejak utahany... a do toho ten utahany povrch, takze asi tim to bude ;)
Reagovat
Denis92
Dnes potesilo len vitazstvo vo 2.setoch..Zatial oba zapasy v IW boli z jeho strany podpriemerne. Povrch je dost pomaly co mu znacne nevyhovuje, ale aj tak by mohol hrat o dost lepsie a verim,ze kazdym zapasom pojdu jeho vykony hore a spravi semifinale. Prislo mi ze hral malo agresivne,zlepsil sa az v druhej polovici 2.setu..
FH s novou raketou na chut zrejme nikdy nepridem..nepacil sa mi hned od zaciatku a zrejme nikdy nebude taky dokonaly ako predtym. Na druhej strane sa zlepsil BH,to treba uznat.
Roger,este si dnes uzi 4hru so Stanom ale uz to prehrajte a treba sa sustredit uz len na dvojhru,lebo program sa teraz nahusti.
Reagovat
Padme
letošní statistiku v tiebreacích na 4:4. Jinak takové nemastné, neslané. Aspoň první servis dnes naprůměrný. Ale vítězství je doma, a to se počítá ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky si často říkám, proč si na forehand a servis nebere starou raketu a na backhand novou... no tak snad to ješt dotrénuje...
Reagovat
Padme
:))
Reagovat
Denis92
Myslim,ze aj ten servis je lepsi ako poslednu sezonu. Hlavne trocha razantnejsi..Samozrejme,ze FH este moze zlepsit. Myslim,ze primarne sa venoval BH a to zlepsenie je tam vidiet.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak samozřejmě *všechno* je lepší než předchozí sezónu, tu bych nebral jako benchmark v ničem.
Reagovat
J.M.
Tak ona je ta nová raketa větší nejen průměrem hlavy, ale asi je i delší. Dřív Roger měl ty forhendy "na dlouhou ruku", hrál jako jeden z mála dnes přímou, nataženou paží, a úder "dokresloval" vytočením zápěstí. Dnes s tou delší raketou má častěji tu paži trochu pokrčenou, švih už není tak bleskově zápěstní a úder už je takový míň mastný a slaný, už nemá tu jedovatost. Už je to takový tuctovější, míň federerovský forhend. Ale na rychlejších površích i tak ta změna stála za to, protože bekhend se skoro vyrovnal forhendu, razancí i délkou, Roger tak byl skoro neprůstřelný, neměl jednu stranu výrazně slabší. Ale tady v IW to není úplně ono.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ona smí být raketa delší? :-o
Reagovat
J.M.
Tak Michael Chang by mohl vyprávět...
Reagovat
smazaný uživatel
a nie? ...kukni na cibulu, raketa taha az po zemi... :)
Reagovat
Denis92
Tiez sa mi zda,ze ta raketa je aj dlhsia ako ta co pouzival predtym. Ten svih uz neni taky bleskovy a necakany ako predtym a to mi najviac chyba. Ale vsetko ma svoje plusy a minusy..
V Dubaji to bolo velmi dobre,superi mu hrali do backhandu ale Roger ho vobec nemal slabsi ako FH a vdaka tomu dokazal vyhrat s Djokovicom aj Berdychom.
Reagovat
Denis92
Inac, Tursunov mal designovo podobnu raketu ako Roger. Pouziva ten isty typ?
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, už jsem to našel, přípustný rozdíl je až 3,5 cm. Zlatí komunisti, ti by takovou anarchii nepřipustili :-)
Reagovat
J.M.
No, zkrátka, aby ty forhendy trefoval jako dřív, asi by si k nim musel stoupnout o kousek víc doleva než byl dosud zvyklý...
Reagovat
Paseka
Proc naší tenisti mají takovy problém s koncovkou setu !? Veselý, Safarova, Pliskova,Rosol, ....Neuveritelne co dela hlava !!!
Reagovat
J.M.
Zapomněl jsi na Štěpánka. Taky měl Nadala na lopatě.

Ale nemyslím si, že to je specifikum našich. To je obecně problém outsiderů. Nervozita je strašná věc. Ti na nejvyšších místech tyhle situace zažili tisíckrát, a většinou úspěšně, tak si víc věří. Je to ale smutné vidět, když hráč favorita po většinu zápasu přehrává, ale stejně to nakonec není nic platné. To je v posledních letech až otravně častý jev. Ale snad tenhle zápas Jirku posílí. V zápase hrál čím dál důrazněji, aktivněji, hodně zlepšil údery, hlavně ty ven z dvorce mají výborné úhly i rotace. S takovou hrou může konkurovat dobrým hráčům.
Reagovat
Paseka
Ano, i Štěpánek. Já bych řekl, že to specifické pro naše je. Když sleduji zápasy jiných tenistů, tak mi to tolik nepřijde. Včera Plíšková vedla ve druhém setu: 4:3 a 30-0 a vypadalo to nadějně. Pak uhrála jen 4 fiftýny. Je pravda, že člověk sleduje průběh zápasu našich podrobněji, než těch ostatních, ale i tak !Je to tristní.
Reagovat
smazaný uživatel
Už som si začínal myslieť, že sa Andy toho zápasu s Rafom bojí. Ale Jirka sa ho bál viac :)

Teraz vážne. Áno, Andy bol zranený. Pár týždňov. Výsledkovo však vyzerá akoby sa vracal po dvoch rokoch strávených vo vesmíre..Neviem, čo s ním je, či mu náhodou ten triumf vo Wimby neuškodil. Angličania na to čakali 80rokov, Andy má pocit, že už má splneno a pomaly sa môže začať venovať mimotenisovým aktivitám.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby ho nekoucoval Ivan, tak bych si to taky myslel.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže není zranění jako zranění a taky je alfa a omega, jestli musíš podstoupit operaci nebo ne. On podstoupil to obrovské riziko. Se podívej na Haase s Hewittem, ti se po operacích v životě nedostali zpátky na tu svoji předchozí úroveň. Operace je fakt zásah a navíc záda, které jsou důležité a dostávají zabrat při každém úderu. Ano, trénuje od prosince, měl by hrát lépe, ale rozhodně nemá nějaké mimotenisové aktivity, maká fakt poctivě.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nedá se všechno poměřovat tajemnými zraněními, na které stačí jen jakési zvláštbí zaříkávání a hráč se rázem vrací na kurt silnější než kdykoli předtím...
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlasím, môže byť. Samozrejme, že operácia je veľký zásah a vždy so sebou prináša riziká.

Nie som síce lekár, ale vzhľadom na fakt, že Andy dokázal hrať posledné zápasy minulého roku s problémami s chrbtom a pomerne rýchlo po operácii nastúpil späť na dvorce, som bol v tom, že to bol jeden z tých ľahších, až rutinných operačných zákrokov. To je samozrejme len môj subjektívny dojem, ktorý zdá sa Andy celkom presvedčivo vyvracia.
Reagovat
VlS
Hezky řečeno
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš něco jako "čáry máry fuk"? :D:D
Reagovat
VlS
Hezky řečeno jsem myslel ke Stanovi
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky "abraka dabra" je poměrně osvědčené...
Reagovat
smazaný uživatel
Otázka za dva miliony? Které hráče máš na mysli? :D Je možnost využít radu přítele na TP :D
Reagovat
smazaný uživatel
No radeji mne ukaz nejake jeho prevratne vysledky mimo GS...
Necht fandove kudrnace prominou, ale proste de facto zadne nejsou.

Ovsem, je tu jeden letosni paradox, nejlepe zatim po tom zraneni se predvedl na DC, na antuce :-O

Ja bych si radeji jeste pockal, az tak do cervna, cervence, a pak uz myslim bude jasne jak na tom tak nejak je... tady v IW se nikdy nejak moc nepredvedl... mozna uz Miami trochu napovi...

BTW. tenhle Kalifornsky plexipave je pekne crazy...;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak já bych zkusil zavolat Forehandovi...
Reagovat
smazaný uživatel
Správne, pokiaľ si najlepší z najlepších, tak to dokážeš ;)

Inak Vlku, Andy zvykol na Masters vybuchnúť, neskôr sa sám priznal, že to bolo koncentráciou na Majors, ale v súčasnej dobe si nemyslím, že by bol v situácii, kedy by si dovolil Masters vypustiť..Už len kvôli postaveniu v rebríčku..
Reagovat
smazaný uživatel
tušila jsem to :D
Reagovat
smazaný uživatel
To je sice pravda, a je to jeden z nejcastejsich argumentu nejen fans Andyho...

No jo... ale nektere veci se asi hned tak nemusi zmenit. Mozna nektere navyky jsou silnejsi, nez si to rozumne vysvetlit...

Proto bych tomu dal jeste cas...;) Krom toho jeho zraneni az tak light asi nebylo... podle mne mu bude jeste trvat nez zacne servirovat tak jako pred zranenim... ale az tak nacteneho nemam, spis dotaz na Andyovce;)
Reagovat
Roger_Federer
No tak ..ten o kterem se nemluvi si plati vlastniho exorcistu..iniciali TN.To on z neho vyhnal zleho ducha LR..a vylecil ho bez operace.
Reagovat
Stan_Borowitz
To máš asi pravdu, ale nejlepší z nejlepších zatím ničím takovým neprošel, takže to jsou jen spekulace...
Reagovat
smazaný uživatel
Podľa mňa prešiel, tých sedem mesiacov zrejme nerelaxoval.
Reagovat
Stan_Borowitz
To je nějaké nešťastné nedorozumění, ty asi pořád mluvíš o Nadalovi, ale teď už je řeč o nejlepším z nejlepších...
Reagovat
Roger_Federer
FEDEX? kdy proboha?
Reagovat
smazaný uživatel
To je nějaké nešťastné nedorozumění, ty asi pořád mluvíš o Nadalovi, ale teď už je řeč o nejlepším z nejlepších...

BINGO :)
Reagovat
Stan_Borowitz
"Ale" je v češtině, a předpokládám že i ve slovenštině, spojka vylučovací :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Opat správne..Rogera mozeme z predmetu diskusie vylúčiť :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Já jsem o Rogerovi nikde nepsal, ty ano, takže jednoduchou logikou usuzuji, že jsi touto poznámkou chtěl říct asi toto: Rafa je vyloučen spojkou "ale", takže zbývá Roger jako neoddiskutovatelný nejlepší z nejlepších. Jsem rád, že konečně vidíš, že o tom opravdu nemá smysl diskutovat, i když já jsem původně myslel spíše na Roda Lavera, ale takové uznání od fandy Rafy vždy potěší... :-)
Reagovat
Crashwoo
Nevíte, jak ted na tom bude Jirka žebříčkově?
Reagovat
Stan_Borowitz
Říkali to v průběhu zápasu, záleží na tom, jak bude hrát Thiem a ještě někdo, ale teoreticky by mohl být 74.

Nicméně platí, že na letošním IW byl Jirka nejúspěšnější český tenista...
Reagovat
Fandina
Podle viz odkaz by se měl posunout o tři místa na 74.
http://live-tennis.eu/
Reagovat
Crashwoo
Super!! Za chvíli bude nejlepší tenista do 21 let na světě. Jen 1 místo ho dělí od Tomiče.
Reagovat
Fandina
škoda. Moc nechybělo a bylo to tam. Hlavně ve druhém setu. Ale nevadí, příště to vyjde. Chce to víc zkušeností a bude to tam. Držím palce. Jirko pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Stačilo, aby nejvěrnější z nejvěrnějších zapnul, když teklo do bot a Andy otočil.

Jak poznamenal vedle trefně J.M., tak Winning ugly (ne náhodou ho Gilbert trénoval) zřejmě opět v plné nahotě. Já to zapnul na stavu 4:3 pro Jirku a 30:0, pak jsem viděl už jen obrat. Mečboly ale dvakrát odvrátil krásně.
Reagovat
smazaný uživatel
Momentálně to Jirku bude mrzet, ale jenom mu to prospěje takovýhle zápas, jsem rád, zvedne mu sebevědomí, jen tak dále.

A jinak snad jen, takhle vyhrávají zápasy velcí hráči, tohle je rozdíl mezi těmi, co grandslam mají a těmi, co ne.
Reagovat
Stan_Borowitz
Cos to zapnul? Já jsem zapínal, co se dalo, ale všude byl pak Federer s Džugašvilim.
Reagovat
smazaný uživatel
Atream, jeden spadl před posledním gamem, pak na sportlemon se rozjel jeden.
Reagovat
VlS
Používám Tennis TV a mám k dispozici 3-4 kurty. Stojí to cca 9 EUR na měsíc.
Reagovat
Stan_Borowitz
To je ale pořád stream? Nebo nějaká reálná televize, co se dá pustit na větší obrazovce a pořad poznáš, co se tam děje?
Reagovat
J.M.
No pozor, pojmy "stream" a "co se dá pustit na větší obrazovce a pořad poznáš, co se tam děje" se principiálně nijak nevylučují.
Reagovat
Stan_Borowitz
U nás na vesnici, která se bohužel (nebo bohudík?) nejmenuje Ratměřice, se to principiálně vylučuje. U nás lze rozumnou kvalitu docílit jedině natáčením parabol a lá Brož.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist