Delbonis v Nice vyřadil nasazenou jedničku Isnera

23. 5. 2014, 07:28
Aktuality 25
ATP NICE - Federico Delbonis ve francouzském Nice potvrdil, že na antuce je velmi nebezpečný. Připsal si totiž skalp světové jedenáctky Johna Isnera a s domácím Gillesem Simonem si tak zahraje o své třetí finále na turnaji ATP.
Federico Delbonis

Federico Delbonis na sebe poprvé výrazně upozornil loni v červenci, kdy na antukovém turnaji ATP 500 v Hamburku prošel z kvalifikace až do finále, do kterého se dostal i přes Rogera Federera, Tommyho Robreda či Fernanda Verdaska.

Letos na přelomu února a března v brazilském Sao Paulu vybojoval na své oblíbené antuce premiérový titul a začátkem dubna v Casablance zastavil jeho šňůru osmi antukových výher až v semifinále Španěl Granollers. Poté však přišly čtyři nepovedené turnaje, na nichž vyhrál jediný zápas.

Tento týden v generálce na Roland Garros v Nice však třiadvacetiletý Argentinec znovu dokazuje, že antuka je jeho povrch. Po dvousetových výhrách nad Kukuškinem a Mathieuem ve čtvrtfinále vyřadil také nasazenou jedničku Johna Isnera, kterého udolal po dvou a čtvrt hodinách boje 6-4 5-7 7-6.

Jedenáctý hráč světa Isner potvrdil, že antuka není jeho oblíbený povrch. V druhé sadě sice za stavu 4-5 odvrátil mečbol a v rozhodujícím dějství mohl zápas ukončit při svém podání, o servis však podruhé v zápase přišel. V rozhodujícím tie-breaku ještě odvrátil další dva mečboly, čtvrtý ale už argentinský soupeř proměnil.

O své třetí finále a znovu na antuce se Delbonis utká s domácím Gillesem Simonem, kterého letos v jediném vzájemném střetnutí na antuce v Casablance porazil. Čtvrtý nasazený Francouz si ve čtvrtfinále poradil hladce 6-4 6-1 s jiným Argentincem Carlosem Berlocqem, se kterým přitom tři ze čtyř předchozích duelů (všech na antuce) prohrál. Devětadvacetiletý Simon tak letos teprve potřetí vyhrál dva zápasy po sobě a poprvé v sezoně postoupil do semifinále.

Namále měl i dfuhý nasazený Ernests Gulbis, který v souboji s Rusem Dmitrijem Tursunovem prohrával v rozhodujícím setu 3-5, závěr utkání ale zvládl lépe a zvítězil 6-3 3-6 7-6. Lotyšský tenista tak Nice zvládl i druhý třísetový zápas, v předchozím kole zdolal Slováka Kližana.

O své celkově šesté finále a premiérové na antuce se lotyšský tenista utká s Albertem Montaňésem, se kterým vyhrál 4 z 5 vzájemných duelů. Zkušený třiatřicetiletý Španěl rovněž v třísetovém zápase otočil nepříznivý vývoj proti Leonardu Mayerovi a poprvé od loňského července postoupil do semifinále.

- ATP 250 NICE -
(Francie, antuka, 485.760 eur)
čtvrteční výsledky (22. 05. 2014)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Delbonis (7-Arg.) - Isner (1-USA) 6-4 5-7 7-6(6)    
Gulbis (2-Lot.) - Tursunov (5-Rus.) 6-3 3-6 7-6(5)
Simon (4-Fr.) - Berlocq (Arg.) 6-4 6-1
Montaňés (Šp.) - Mayer (Arg.) 6-7(6) 6-4 6-4
Semifinálové dvojice: Montaňés - Gulbis, Delbonis - Simon.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

25
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak bych to rychle zhodnotil...

Byla to ta tipovana rychla hodka...
Montanes toho moc nenabidl, obcas dokonce zahral na urovni janekdy.
Gulbis ho odstrelil celkem v pohode...

Vse se ovsem vysvetlilo po zapase v rozhovoru s Ernestem;DDD)))
Jede na ekonomicky rezim, ma jen dve nahradni rakety, takze se nemuze moc rozcilovat, a je prinuceny se koncentrovat, proste soustredit na hru...a nedelat blbosti...

Tak to je asi to nejlepsi, co mohl udelat pro to, aby turnaj vyhral...;D)

Osobne doporucuji na RG si vzit jen jednu nahradni raketu;DDD))))
Reagovat
gigin
:-):-):-)
Reagovat
smazaný uživatel
Federico zatim pekne....;)
zatim to jde podle planu;)
Reagovat
gigin
Jj, pěkně hraje :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zatim se tam Gulbis celkem "nudi"...na BL si trenuje letadlovy FH, a baseballovy BH...a tohle mu staci, aby v pohode vedl 2;0...
Citim, ze to bude BL prehazovana...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak uz to mame 4:0, a Gulbis ted reze Montanese teda slusne...
Drop winner, fajny "touch" ma to pekne v ruce - veri si. FH cross winner na lajnu a pekny BH pass winner...dost slusna rubacka. Jak tam Montanes zustane bezhlave poskakovat na BL, tak za hodku se muze Ernest uz cvachtat v bazenu;) a pripravovat se na finale ;)
Reagovat
smazaný uživatel
:D) tak... ted to byla hra - ala Gulbis - horska lotysska draha, chyby stridaji pekne momenty, nejvic asi pobavil tim, ze da drop, a ani se poradne nepodiva, jestli mu to ten Montanes dobehne;D))))... ktery mu to da po lajne, blizko tela...coz byla skoda, tak to stacil jeste slusne vratit, jak by mu to dal krizem, by to byla slusna zabava;D)
Reagovat
smazaný uživatel
Gigin muze pomalu slavit;D)
Reagovat
smazaný uživatel
hmm lotysska rubacka zatim pokracuje i ve druhem sete;)
Reagovat
gigin
:DDDDDDDD Já se z tebe po... :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Gulbis se nemusi uz ani snazit.... Montanes mne dohnal k silenemu zamysleni... konecne si spanel vypracuje poradne hru. ma tam 2 gamebally, a potom zacne hrat na urovni janekdy;D) tak to je pak fakt tezky neco urvat nebo uhrat;)
Reagovat
smazaný uživatel
No nevim jestli to sledujes... ale celkem zyvacka pro Gulbise... uz je to 3:0... Montanes tam porad poskakuje na BL bez napadu...
...jako, aby uhral aspon jednu hru, tak bude muset Ernest nevim co...no bude muset neco pro to udelat...blby prechod na sit, par autu a tak ;D))))
Reagovat
smazaný uživatel
Jednak urval konecne game... (((bud pochvalen Erneste - da se na to konecne divat))), nebot bez Tebe by to fakt asi dneska spanel nezvladl...

Tak se sice probudil dost pozde i s pomoci bozi, lotyse a pracek, ale lepe pozdeji nez nekde v 1.kole na RG ;DD))) zacal ho konecne vic prohazovat... no pridal k tomu brejk;)
Tohle gigose asi nepotesi;)
Reagovat
smazaný uživatel
Zacinaji mu ty BH baseballove odpaly utikat za lajnu...!?!
Reagovat
gigin
Jasné, že koukám :-D
Reagovat
smazaný uživatel
jo, Gulbis jde podavat na vitezstvi v zapase...;) Slo to celkem rychle;) az na to male zavahani...
Si myslim, ze to vyhraje cele... celkem se snazi chlapec;)
Reagovat
gigin
Jo! Pohoda, spokojenost. Ale Gillou ho klepne :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Federico ho prehraje;)
Reagovat
gigin
na NS.
Reagovat
gigin
Jiří Veselý a Karolína Plíšková dnes živě na Eurosportu!

Program vysílání turnajů ATP v Düsseldorfu a WTA v Norimberku na pátek 23. května:

12.00 EI ATP Philipp KOHLSCHREIBER (GER) [1] vs. [Q] Mate DELIĆ (CRO)
17.30 EI (po skončení Gira) ATP JIŘÍ VESELÝ (CZE) vs. Ivo KARLOVIĆ (CRO) [7]

14.15 E2 WTA KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (CZE) vs. Jelina SVITOLINOVÁ (UKR) [4]
18.15 E2 WTA Karin KNAPPOVÁ (ITA) vs. Eugenie BOUCHARDOVÁ (CAN) [2]
Reagovat
jackiec
tak french open 1. kolo rosol-veselý
Reagovat
smazaný uživatel
Doufam ve finale Hemingwaye a Fedrica ;)
Reagovat
gigin
Bude Gulba x Gillou.. A Ernests poprvé v životě prohraje ve finále.
Reagovat
smazaný uživatel
no, ze prohraje finale ok, ale doufam ze s Federicem;D)
Reagovat
smazaný uživatel
Toz jsem rad, ze se Federico chytl;), ale proti Jankovi;( Taky si mohl vybrat jiny den, a jineho soupere...takze doufam, ze to aspon k necemu bude a aspon turnaj vyhraje...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist