Dimitrov sebral Nadalovi set, jeho sérii ale neukončil

19. 4. 2013, 15:27
Aktuality 177
V Monte Carlu se po dvou letech utkal se soupeřem, který ho pořádně prověřil, ani Grigor Dimitrov ovšem nepřerušil fantastickou vítěznou šňůru osminásobného vítěze turnaje Rafaela Nadala. Španělský tenista dnes ve více než dvouhodinové bitvě porazil Dimitrova 6-2 2-6 a 6-4 a postoupil do semifinále. V něm ho čeká Francouz Tsonga.
Rafael Nadal

Posledním tenistou, kterému se v Monte Carlu podařilo Rafaelu Nadalovi sebrat set, byl předloni Andy Murray. Minulý ročník prolétl Španěl suverénně a podobně si počínal i letos - až do dnešního utkání s Grigorem Dimitrovem.

Dnešní v pořadí druhé čtvrtfinále přitom začalo podle očekávání. Nadal, který v Monte Carlu vyhrál 44 zápasů v řadě, poprvé udeřil už za stavu 1-1 a po dalším brejku vedl už 4-1. Jednadvacetiletý Bulhar dokázal snížit, hned ale potřetí v řadě přišel o servis a set prohrál 2-6.

Pokud si někdo myslel, že Dimitrov po tak nepříznivém vývoji v duelu s nejlepším antukářem světa složí zbraně, hodně se zmýlil. Aktuálně 34. tenista světa čím dál víc držel s Nadalem krok i v dlouhých výměnách a překvapivě to byl největší favorit turnaje, kdo začal častěji kazit. Klíčovým gamem celé sady byl ten za stavu 3-2 pro Dimitrova, který se po promarněném brejkbolu napodruhé dočkal a šel do vedení. Nadalův odpor ve druhém setu pak zlomil při jeho vlastním podání: chybující Nadal ještě odvrátil dva setboly, třetí už ale ne, a bylo srovnáno.

Španěl, jenž si jen ve druhé sadě připsal 15 nevynucených chyb, se v rozhodujícím dějství dokázal zkoncentrovat, ale podobně pozorně hrál i Dimitrov. První dramatický moment tak přišel až za stavu 4-4, kdy Nadal na druhý pokus sebral Bulharovi servis a měl šanci zápas ukončit. A tu třetí nasazený hráč využil. Dimitrov, který v závěru vyčerpávající, více než dvouhodinové bitvy viditelně pokulhával, ještě odvrátil první mečbol skvělým vítězným úderem z forhendu. Při druhém mečbolu už další šanci nedostal, Nadal ukončil utkání esem.



"Když máte takhle těžké zápasy, je důležité nepřestávat bojovat. A pokud bojujete, tak něco prohrajete, ale stále máte šanci zápas vyhrát," komentoval Nadal vydřené vítězství. "Myslím, že posledních pár gamů jsem hrál lépe. Neustále jsem se snažil najít rytmus a nakonec myslím, že to bylo dobré."

Naprosto stejně - esem - uzavřel svůj dnešní duel také Nadalův semifinálový soupeř Jo-Wilfried Tsonga. A také on si musel postup vybojovat ve třech setech.

Francouzský tenista dokonce musel zápas se Stanislasem Wawrinkou otáčet. Švýcar totiž od stavu 2-2 v úvodním setu získal čtyři hry v řadě a zdálo se, že v pátém vzájemném duelu oplatí Tsongovi loňské vyřazení z French Open. Wawrinka se dnes ale pomsty nedočkal. Tsonga totiž na začátku dalšího setu zažehnal při svém podání další nebezpečí a dál už si servis dokázal pohlídat.

Zbytek zápasu tak rozhodly dva Tsongovy brejky. Ten první si Francouz připsal ve čtvrtém gamu a získal tak náskok, který si v závěru i přes dva brejkboly svého protivníka udržel. Klíčový moment posledního setu pak přišel za stavu 3-3, kdy se Tsonga po další využité šanci znovu dostal do vedení. V dalším gamu při Wawrinkově podání neproměnil tři mečboly v řadě, ale dlouho ho to mrzet nemuselo. O pár minut později se k mečbolu dostal při vlastním servisu a nechytatelným servisem zpečetil svůj premiérový postup do semifinále zdejšího turnaje.

Tsonga má s Nadalem bilanci 3 výher a 7 porážek, v jediném střetnutí na antuce osmadvacetiletý Francouz uhrál jen 6 her ve třech setech. "Hrát tady s Nadalem je obrovská výzva, vždyť tady osmkrát vyhrál. Cokoliv navíc tu udělám, už pro mě bude bonus. Vím, že budu hrát se soupeřem, který je na antuce mnohem lepší, než já.  Ale také mám zbraně. Mohu jen získat, ztratit nemám co," uvedl Tsonga, jenž si semifinále turnaje Masters 1000 zahraje poprvé od podzimu 2011.

Djokovič poprvé neztratil set
Až ve třetím duelu na turnaji dokázal Novak Djokovič ukončit zápas ve dvou setech. Po obratech s Rusem Južným a Argentincem Mónakem v dnešním čtvrtfinále zdolal 6-4 6-3 Fina Jarkka Nieminena, který měl během posledních dvou dnů na svědomí vyřazení nasazených Raonice a Del Potra.

Novak DjokovičPětadvacetiletý Srb, který v průběhu turnaje doléčuje zraněný kotník, v úvodním dlouhém gamu neproměnil čtyři brejkboly, vzápětí čistou hrou ztratil podání a rázem prohrával 0-2. Scénář z předchozích dvou kol, kdy pokaždé prohrál první set, ale opakovat nenechal. Vývoj sady dvěma brejky otočil a po zisku celkem 6 gamů v řadě vedl už 6-4 a 3-0. Nieminen pak sice dvakrát sebral světové jedničce podání, ale ani jednou brejk nepotvrdil a po 77 minutách hry se mu sen o prvním semifinále na turnaji Masters rozplynul.

"Bylo to skvělé, velmi solidní výkon hra od základní čáry. Hrál jsem se správnou intenzitou od začátku zápasu až do konce. To je pro mě velký krok dopředu v porovnání s předchozími zápasy. Konečně mám ze hry na antuce dobrý pocit. Doufám, že to zítra potvrdím," pochvaloval si Djokovič. 

Jeho příštím soupeřem bude překvapení turnaje Fabio Fognini.
Osmifinálový přemožitel Tomáše Berdycha si dnešní výhrou nad devátým hráčem světa Richardem Gasquetem vylepšil své už tak skvělé vystoupení. Italský tenista Francouze porazil 7-6 6-2 a zajistil si první semifinále na podniku série Masters 1000.

"Odehrál jsem velmi dobrý zápas s fantastickým soupeřem. Je hráčem Top 10 a vyhrál už spoustu turnajů. Teď můžu říct, že jsem opravdu šťastný. Tohle je moje první semifinále v Monte Carlu, mém domovu. Jsem moc šťastný," rozplýval se rodák ze Sanrema, který dnes v prvním setu za stavu 4-5 odvrátil setbol.

Djokovič s o pouhé dva dny mladším Italem vyhrál všechny čtyři vzájemné duely na turnajích ATP, před sedmi lety s ním ale prohrál v kvalifikaci antukového turnaje v Římě a loni na olympiádě i letos v Indian Wells s ním ztratil set.

"Musím se připravit na kvalitní výměny. Fabio je hráč, který tu porazil nektěré Top tenisty. Cítí se tu dobře. Nebude mít co ztratit a bude motivován italským publikem, které je tu velmi početné," uvedl finalista z let 2009 a 2012 Djokovič. 

"Tohle je jeden z mých nejlepších výkonů vůbec. Jsem poprvé v semifinále turnaje Masters 1000 a mám další možnost zahrát si se skvělým soupeřem tady na centrálním kurtu před tolika lidmi, obzvlášť před svými přáteli a rodinou," těší se Fognini.

Výsledky - Monte Carlo (antuka, dotace 2.646.495 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Djokovič (1-Srb.) - Nieminen (Fin.) 6-4 6-3
Nadal (3-Šp.) - Dimitrov (Bulh.) 6-2 2-6 6-4
Tsonga (6-Fr.) - Wawrinka (13-Švýc.) 2-6 6-3 6-4
Fognini (It.) - Gasquet (7-Fr.) 7-6(0) 6-2


Semifinálové dvojice: Djokovič - Fognini, Nadal - Tsonga.
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

177
Přidat komentář
smazaný uživatel
Já zírám že si někdo skutečně myslí že by Djokovic zítra vyhrál :D
Reagovat
gigin
No a??!! Úplně v klidu. Zítra kolem půl 4 ti to připomenu.
Reagovat
Mayo
och richmond netáraj kto má potom čítať tie posmešky ak by vyhral srb ...och
Reagovat
Amputace
Nevidím důvod, proč by Djokovič vyhrát nemohl. Dnes hrál skvěle - na rozdíl od Nadala.
Reagovat
Malda
Zítra si o tom popovídáme ;-) Nole to dá i kdyby se měl na kurtu třeba rozkrájet.
Reagovat
tito
No o Rafovi v případě rozkrájení platí to samé. Bude to bitva s nejednoznačným favoritem.
Reagovat
smazaný uživatel
Zase se ukázalo, jak je Fognini nevyrovnaný hráč... na druhou stranu Nole hrál výborně a přesně, servis psal... Po těch dvou úvodních zápasech by mne nenapadlo, že může postoupit až do finále, teď mám dokonce pocit, že v něm ani nemusí skončit s nějakou ostudou...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Né, myslím, že to bude hezký zápas, možná i vyrovnaný...ale favorit je jasný;-)
Reagovat
Mayo
hej určite si si to nemyslela :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no tak, odhoď falešnou skromnost. :)) Nole má zítra nemalé šance. ;) Rafa zatím moc nepřesvědčil.
Reagovat
gigin
Nedělej zase tommrovku :DDD Nolda zítra v klidu Rafu klepne. Mimochodem Anička win :))
Reagovat
smazaný uživatel
Dejte mi pokoj, kluci:-(
Reagovat
gigin
Nolda v klidu, jak jsem již avízoval - Anička win a Ernest se prokousává náročnou kvaldou v Barceloně, kde se dnes mordoval s 820. hráčem světa :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mám radost...velkou. Když si vzpomenu, jak jsme ještě před turnajem nevěděli, jestli Nole vůbec nastoupí a jak je na tom noha, po prvních dvou zápasech taky žádný optimismus...a on teď obhájil loňské finále...krása:-)
A o Aničce vim;-)
Reagovat
gigin
Nenad s Benetkou ve finále ;)
Reagovat
Nola
vysnené finále je tu, Nole dnes pekný výkon
Reagovat
Mayo
posledné dva zápasy teda slabota...kopec sprostých chýb..a vôbec neni to taký dominantný antukový tenis od neho...a tie krátke údery no stúpa mi tlak vždy :D
Reagovat
Amputace
Dnes na rozdíl od včerejška téměř nechyboval, ovšem stále mi u něj chybí větší agresivita. Nechápu to. V IW hrál krásný agresivní tenis, ale zde v MC je jeho hra hodně pasivní.Čím to může být? Zítra (pravděpodobně) s Djokovičem přesto očekávám změnu. Doposud si Nadal mohl dovolit své soupeře relativně podcenit, ale do zítřejšího zápasu půjde s vědomím, že jeho neotřesitelná pozice krále MC může být zničena, podle čehož snad bude vypadat i jeho hra - agresivnější, méně utahaná, sebevědomější.
Reagovat
Mayo
tak proti Noldovi rozhodne musí hrať agresívne...a hej máš pravdu v IW to bol parádny tenis ale tuto neviem prečo tak upustil od toho...a 5-1 vedenie nech je to hocikto si nemôže dovoliť strácať
Reagovat
Mayo
vamos RAFA :) aj keď neľúbil sa mi teda herne
Reagovat
Malda
Ach bože Djoker to bude mít zítra pořádně těžké. Nicméně doufám, že Nadala udolá.
Reagovat
smazaný uživatel
? Djoker ještě ve finále není...
Reagovat
Malda
Ale s obrovskou pravděpodobností bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa sa musí veľmi zlepšiť, včerajší zápas som nevidel, no dnes zrejme pokračuje v nevýraznom výkone. V MC to už nestihne, no v ďalšom priebehu antukovej sezóny potrebuje výrazne pridať v agresivite. Tsonga sa po zápase s Federerom, dokázal aj v zápase s Nadalom vrátiť zo stavu 1:5, pravdepodobne je tým jediným, komu sa to na svete podarilo.
Reagovat
tito
Žádné překvapení, forma bude vrcholit až v průběhu antukové sezony. Ale špatné to taky nebylo, krom závěru druhého vytvářel konstantní tlak a útočil. Zítra 50:50. Ale o RG se nebojím. :-)
Reagovat
gigin
Tak to já už vůbec ne!
Reagovat
smazaný uživatel
Je pravdou, že od IW bola pomerne dlhá prestávka..Určite si poriadne oddychol, no možno kapánek stratil herný rytmus..Potrebuje len hrať a hrať a forma by mala predsa len kulminovať v tom najsprávnejšom čase..Zajtra to bohuzial zmeškám, potom mi hoď pls. do správy report ;)
Reagovat
tito
:-))) Něco nám musíte nechat, ne? -D
Reagovat
tito
No pokud mi do toho něco nevlítne, tak poinformuji :-)
Reagovat
tito
Mě z toho Rafy trefí. Joovi se vyplavily endorfiny a teď bude problém jej porazit :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To co teď Tsonga předvádí od stavu 5:1 je neuvěřitelný tenis. To se nám to hezky zaplétá. Už to vypadalo jadnoznačně.
Reagovat
smazaný uživatel
Odvrátil 3 MP a ještě srovnal na 5-5...bojovník:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto odhodil zábrany a pálí to tam. Jsem sice fanoušek Rafy, ale tohle obdivuji. Jestli ho chce někdo na antuce porazit, tak musí hrát přesně tak, jak Tsonga od již zmiňovaného stavu. :)
Reagovat
dadaft
a to mi tady někdo včera tvrdil, že božský Tsonga hraje stejný tenis jako Tomáš "Supernuda" Berdych...
Reagovat
smazaný uživatel
No, ale on tak dokáže hrát jen chvíli, jinak po celej zápas dělá až moc chyb (naproti tomu, kolik udělá Rafa, je to fakt nehorázný číslo:-D)...Ale i tak sympatický výkon v tom 2.setu:-)
Reagovat
spaniel
Tsonga hraje jak kdyby poprve videl vitr. To je chyb a neciste trefenych micu.
Reagovat
smazaný uživatel
teda pěkně fouká...to je zlý znamení:-D:-(
Reagovat
brixner
Jsem moc rád, že je Rafa zpět a že se dostal/dostává do své Top formy, těch cca 7 měsíců bez něj to sice nuda nebyla, ale něco chybělo! Je nejspíš téměř jasné, že jeho vítězství, především na antuce, nebudou už tak přesvědčivá, jako v minulosti. Jsem sice fanda Rogera, ale moc bych si přál, aby Rafa znovu vyhrál Roland Garros! Aby ten jeho rekord, který asi nikdo nepřekoná, byl ještě pevnější! Faktem je, že kromě sebe, už nemá Rafa komu co dokazovat, ale letošní Roland Garros mu já osobně poprvé moc přeji! Brix
Reagovat
Hook2424
Nadal dneska nehral tenis, ale vysokou liftovanou zaháněnou! Hnus....
Reagovat
smazaný uživatel
The win today was for my grandfather. Always in my heart.
Reagovat
Tomasito
..RESPECT..
Reagovat
Nola
k tomu nie je čo dodať...
Reagovat
tito
Yes.
Reagovat
Mayo
Nolda je pánes :)
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba to dalo Nolemu i vnitřní sílu, když hrál pro dědu, byl by na něj určitě pyšnej, už loni to muselo pro něj bejt nesmírně těžký a ještě po tom turnaj dokázal dohrát... ztráta milovaného člověka je vždycky těžká...Tenhle týden mi zemřel děda, tak soucítím s ním ještě víc :((
Reagovat
smazaný uživatel
http://tenisnovinky.blog.cz/ jsou tam dvě ankety tak hlasujte :)
Reagovat
Olympiada
k nemocnemu Ing Pe3K. Nastupuje pro nej nejkrutejsi období plné bolesti a utrpeni v souvislosti s jeho tak "oblibenym a bezcenym povrchem... . ( vlastne trpet jak zviře uz musi defacto od března
Reagovat
tito
Ne od března. Od 10.2.2013, kdy byla poslední radost. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Pridávam sa k hnutiu za toleranciu :)
Reagovat
Roger_Federer
Mužeš, specifikovat tu nemoc ,kterou Pe3k podle tebe trpi??
Fakt by me to zaujimalo.
Reagovat
steve79
na jeho hru na antuce se fakt krásně kouká. Dneska to byl krásný a dramatický zápas s Dimitrovem. Hodně se těším na zápas Nadal-Djokovič ke kterému se schyluje.
Reagovat
gigin
V nedělu bude ve Zlíně peklo!! :)))
Reagovat
a.magerova
Šak zásluhou Rogera :-))
Reagovat
Roger_Federer
urcite nebudu chybet...jako vzdy
Reagovat
gigin
Prosím tě!!! Su z toho na palicu, z tej masky :DDDD
http://www.q3.cz/images/62kubamaska.jpg
Reagovat
a.magerova
Reagovat
a.magerova
Ta maska je jediný důvod proč jim fandím!!!
Reagovat
Tomasito
..vim ze to tady moc nepatri,ale takto ovlineni zapasu..at mi nikdo nerika,ze neni v CR korupce?? :-) ..hrac Ml. Bol. dal hraci Liberce ciste telo,kteremu predchazel faul Libereckeho hrace..ketry asi ctyri pruhovani z nejakych duvodu prehlidli..ale to ze dal hrac MB ciste telo!! :-) ..tak dostal 5min plus dokonce..a jeste,aby toho nebylo malo,tak je poslali do tri a tim padem byl zapas rozhodnuty..to je hodne tezke zkousnout pro tym,ktery se musi prokousat dlouho sezonou k tomu,aby mel sanci se dostat do Extraligy..nechutne! :-)

..a to podotykam,ze nejsem fanousek ani jedneho tymu!!..pro Mladou Boleslav to bude asi hodne tezke zkousnout tuto skutecnost..tak snad pristi rok? ..sice jsem nevidel cely zapas pouze poslednich 7minut,ale asi jsem videl vsechno podstatne!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Jedním slovem: Nechutné..
Reagovat
Tomasito
..kazdy kdo hral nekdy hokej..at uz na jakekkoliv urovni,tak mi musi dat za pravdu,ze to je CRIMINAL!!! Takovym zpusobem (podvodem) se v CR rozhoduje o tom..kdo se zachrani alias sestoupi z Extraligy..smiiiiich!!! Co k tomu dodat??? ..snad,ze ti rozhodci uz by si nemel dokonce zivota zapiskat nejaky zapas na velke urovni..mozna nejaky prebor nebo at si jdou piskat pripravku :-))
Reagovat
Tomasito
..hokej je kontaktni tvrdy sport..takze bohuzel nekdy vidime i takove momenty..osobne jsem proti jsem za to,aby vsechny zakerne fauly a zraneni hracu bylo velmi prisne trestane!! Ale COMON..toto bylo ciste telo..a pouze chyba Libereckeho hrace,ze zrejme cumel do ledu..tak dostal typickeho stroma..takze se muze podivat do zrcadla a sam sobe podekovat..tod fse :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nedvěd evidentně vyřídil co bylo třeba. Škoda. Jak já jsem mu tu 1. ligu přál..
Reagovat
smazaný uživatel
dnes hodne neprijemny den, silne ochlazeni, cetne srazky, Standa, Grigor, Risa, Jarkko... :-(((
Reagovat
tommr
pro mě bylo dneska jediný překvapení vyřazení Gasqueta - a to ještě příjemný ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
jasne! :-) Pro me byl ale jeste "prekvapeni" Conga, Stanovi jsem nejak podivne verila, me to bavi.. :-)) Ale zase, rozum stranou, kdyz jsem videla tu PRILEZITOST Grigora, byla jsem na mrtvici, hral krasny tenis a mel dostat spravedlivou odmenu.
Reagovat
Fandina
Tak u mě je to naopak, mě mrzí, že vypadl Richard. Bez ohledu na to, kde je na žebříčku mu fandím už několik let. Líbí se mi jak hraje. Že ale prohrál s Fabiem mě nepřekvapilo. Fabio jede a když porazil Seppiho a Toma, tak se to dalo čekat.
Reagovat
smazaný uživatel
Fogniniho jsem v MC jeste hrat nevidela a i v dalsim zapase me bude zajimat jen vysledek. Ale zrejme se rozjel slusne, tak doufam, ze mu to vydrzi.. ;-)
Reagovat
Mayo
finále bude zrejme dvoch pinkačov ...och no cemment :D .. aj keď zmeniť by to bolo JWT
Reagovat
smazaný uživatel
Prosímtě, když Rafa přešel přes Grigora a jeho životní výkon, Tsonga pro něj bude jak prd...
Reagovat
smazaný uživatel
"finále dvoch pinkačov"

Ale zas na druhou stranu největší pinkač, haluzák a simulant už je dávno doma a minimálně do června o něm nebude slyšet, takže zas tak hrozný to nebude.
Reagovat
Mayo
JWT je dobrý takže by som ho nepodceňoval...aj tá bilancia som neska videl je 6-3 pre RN...čo neni také jednoznačné zase...ale favorit je jasný no o tom potom
Reagovat
Mayo
tak pre mňa sú všetci traja pinkači ale to nie v zlom...ľúbia dlhé výmeny no :D
Reagovat
Amputace
Také bych toho Tsongu nepodceňoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych nepodceňovala Rafu hlavně:-D...zajímavé je, že se tihle dva na antuce ještě neutkali:-O
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je ve finále, to je skoro jasný. Nedovedu si představit, že by ho JWT mohl na antuce nějak ohrozit.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale utkali v Davis Cupu 2011. Nadal vyhrál 6:0,6:2,6:4.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, díky za info, já se řídila vzájemnou bilancí na tp:-)
Reagovat
Mayo
vidíš Sonjička len meleš hlúposti :) však hrali už proti sebe no
Reagovat
smazaný uživatel
Jj ten zápas tu nevim proč chybí.
Reagovat
tommr
Nadal na antuce je něco podobnýho jako Serena na tvrdým povrchu. Jeho vyřazení je sice vysoce nepravděpodobný, ale ne úplně nemožný. Rozhodující bude jen a jen to jak se bude cítit po zdravotní stránce ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mayo- :-D aby ses nepokakal...DC zápasy Španělska fakt nesleduju, pokud nehrajou proti Srbům nebo Čechům...Každopádně by tu ten zápas ve vzájemné bilanci neměl chybět:-)
Reagovat
Mayo
z toho si nič nerob..ja nesledujem DC španielska vôbec :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jasný, není to nemožný. Ale myslím, že když přestál (bohužel) dnes skvěle hrajícího Grigora, tak že už do finále přes Tsongu projde.:))
Reagovat
tommr
Tsonga bude pro Nadala nesrovnatelně těžší soupeř. Dimitrov je strašně přecenovanej. Je to takovej chcípáček, kterej nic nevydrží. U Tsongy nějaký křeče v závěru zápasu určitě nehrozí ... :)
Reagovat
gigin
Tak jak pravíš, pravíš fajn :)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť v poho, uvidíme zítra.:)) Tsonga nebude schopen se s Nadalem držet v dlouhých výměnách, buď mu vyjde první servis a bude se snažit tlačit, a nebo bude někde....

A jen aby nebyl ten "přeceňovaný chcípáček" jediný, kdo tady vezme Rafovi set.;))
Reagovat
gigin
Na pinkálistu dobré... Vracel, vracel až navracel víc winnerů, než Jarda....
Reagovat
Nola
pinkálisti majú dnes zelenú
Reagovat
VlS
no Gigine, jestli jsi každej winner zapil panáčkem, tak nebudeš chvilku použitelnej :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, zase Djok, gratuluju fanouškům, co mi zbejvá :)))))
Reagovat
dadaft
asi pozdě, ale konečně Jarkko - nastartuj tryskové turbíny a zakončuj!!!!!!!!!!
Reagovat
dadaft
tak nic no...
Djokovič dnes dobrý.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvoje pojmenování momentálně nejlepšího tenisty na světě mě opravdu pobavilo :))
Reagovat
dadaft
no jo no, asi bych to tak neměl psát, ať se někoho nedotýkám, ale v interním slovníku se to ustálilo na djokárna a murrárna...
Reagovat
dadaft
ted už to má djokárna pod kontrolou...
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš to byl náááádhernej kraťas...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky, Nole...dnes to bylo o poznání lepší než v předešlých dvou zápasech. Ať už šlo o koncentraci, pohyb, servis, množství UE...
Jestli budou hrát v semifinále Novak i Fabio jako dnes, je se na co těšit tedy...:-))
Reagovat
Mayo
Fábio ? to bude jednoznačná záležitosť...finále easy
Reagovat
Mayo
Nadal vs Tsonga bude zaujímavý zápas si myslím ... Konga bude oriešok
Reagovat
smazaný uživatel
jakze, Djokovic uz odlozil zraneni? Aby se mu jeste nehodilo! Pojd, Jaro, das RB, ty zamazy bekhendem jsou proste nadhera.. :-)
Reagovat
gigin
dobré odpoledne, soječko ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nn už je po něm..
Reagovat
gigin
Po Jardovi, nebo po dobrém odpoledni?
Reagovat
smazaný uživatel
:D Tak sem byl o pár vteřin pomalejší no..
Reagovat
smazaný uživatel
vidim, se capnul, zaporak.. :-))

ahoj giginku.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.facebook.com/GrigorDimitrovFanclub
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Nole dnes hraje daleko líp než v předešlých zápasech. Hezké. :-)
Reagovat
dadaft
pojď jarkko, djokárna jen vrací, máš na to...
Reagovat
smazaný uživatel
:-D to jo...
Reagovat
smazaný uživatel
Djok zase trochu komedie že? :)) Jarrko jdi na něj !!:)
Reagovat
smazaný uživatel
dadaft- "to jo" bylo na to, že djokárna jen vrací...že na to Jarkko má, to nezpochybňuju;-)
Lunej- jaká komedie?:-O
Reagovat
dadaft
sází to 15cm od BL, to jo, ale nechtěj mi namluvit, že je to nějaký útočník. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to já jen ironicky komentuju to jeho gesto, když vzal Jarrkovi podání :))
Reagovat
smazaný uživatel
Útočí, útočí...jsem spokojená:-)
Navíc i Jarkko hraje skvěle, o to je to vítězství 1.setu sladší...jen aby se nestalo, že nakonec prohraje, doteď vyhrával na MC jen po prohře 1.setu...:-D
Lunej- Aha, já už asi vůbec nechápu ironii tady...nebo co:-))
Reagovat
smazaný uživatel
oprava, když vyhrál při Jarrkově podání, už mi to nemyslí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tím se netrap, já taky někdy ne a někdy sama píšu blbosti a překlepy. Já nejsem fanynka Djoka, takže občas si rejpnu, ale tím to končí. Proto všude dělám smajly :)
Reagovat
Pe3k
http://www.youtube.com/watch?v=vZbwBqstTtw

Nadal o5 ukázal svoji klasickou parodii na zakončení výměny pomoci wineru a Dimitrov všem ukázal, jak se hraje tenis!
Reagovat
tito
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Nole to bere hned od začátku vážně.
Reagovat
smazaný uživatel
No, doufám, že to využívání breakballů teda zlepší:-/
Reagovat
smazaný uživatel
Nieminen teda returnuje jak král (stejně jak včera):-)...
Reagovat
smazaný uživatel
Tenhle servis gem si Novak za rámeček nedá.
Reagovat
smazaný uživatel
Ani jsem si toho nevšim, ale komentátoři mají pravdu s tím, že Jarko s Nolem hrají podobný tenis.
Reagovat
Stan_Borowitz
Od druhého setu skvělá hra, trochu zapracovat na kondičce a do třetice to může vyjít. Při troše štěstí to mohlo vyjít už dnes.

Navíc opět několik shots-of-the-day...
Reagovat
Fandina
Gratulka. Věřila jsem, že dnes vyhraješ, i když jsem fandila jako vždycky Richardovi. Hezký zápas. Fognini, držím palce do semi, hezoune! Hraješ dobře.
Reagovat
Tomasito
..vcera tady vsichni kritizovali Berdycha jak je trapny,ze prohral s takovym hracem..opet smich :-) ..asi to nebyla nahoda..stesti preje pripravenym!:-) ..a dokonce sam Beda priznal,ze dostal od Fabia velkou skolu a ukazal mu jak by mel hrat na antuce..a ze si musi z toho vzit ponauceni do budoucna..coz je taky krasne slyset na druhou stranu..ze Beda priznal,ze proste prohral s lepsim hracem..tod fse..:-)

..ted je otazkou,jestli Fabio unese tihu zapasu semifinale velkeho turnaje..interesting :-)
Reagovat
J.M.
Mně taky prohra Tomáše nepřišla nijak ostudná. Neviděl jsem celý zápas, ale z toho, co jsem viděl (2. set), mi přišlo, že Tomáš hraje výborně, žádná krize se nekoná. Jenom prostě soupeř vyhrál, měl lepší den. To se stává. Evidentně je Fabio momentálně v laufu. A pokud si pamatuju, Fognini dokázal nedávno hodně zavařit i Novakovi. Byl bych zvědavý na odvetu.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem ráda, že to píšeš, protože pořád slyšet, že je Tomáš nafoukanej frajírek, kterej neumí přiznat porážku a na něco se pořád vymlouvá už mě dost štve. Já to neviděla, prý se zase dohadoval s rozhodčím, čímž se určitě rozhodil ne? :)) Turnaj je zajímavej, já nadále fandím Tsongovi, i když se taky dneska natrápil, ale dokázal otočit.
Reagovat
Fandina
Já jsem včerejší zápas Toma neviděla, ale už den předtím jsem tu psala, aby Fogniniho nepodcenil, protože jsem Fabia viděla jak hrál se Seppim a předtím v Acapulcu měl namále i Ferrer na antuce. Bohužel, Tomáš prohrál, ale podle mě to nebylo, že hrál špatně, jen Fognini hrál líp. Tak jsem ráda, že Tom si vezme ponaučení a je to hra, vyhrál lepší. Fognini se podle mě nesloží, je otázkou, jak na tom bude herně dál.
Reagovat
Tomasito
..musim priznat,ze se mi vazne zatim libi jak Jarko hraje..je videt,ze se moc nekouka na to jaky je stav a hraje si porad to svoje..tak uvidime jak dlouho mu to vydrzi a jak dlouho bude drzet krok s Djokerem?

..jinak mam takovy pocit,ze Djoker vypada zapas od zapasu lepe a lepe! ..mozna,ze se ten kotnik opravdu lepsi..anebo nasel zpusob jak hrat i s timto handikepem??..palec nahoru :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vím, že jsi to tu psala, ale holt Tomáš si to zřejmě nepřečetl :)))))) Dneska byly moc pěkný zápasy, hlavně hru u sítě, kterou dlouho v dnešním tenise postrádám. Jarrko by mohl Djoka vyřadit, ať to není tak jednotvárný :))))
Reagovat
tommr
já budu zítra ač nerad přát Nadalovi. Tsonga začíná bejt pro Tomáše opravdu vážný nebezpečí a moh by ho ještě letos vytlačit z elitní osmičky. Už postupem do semifinále stáhnul Tomášův náskok na 885 bodů. Pokud by postoupil do finále tak by na něj měl Tomáš už jen 645 bodů a kdyby Tsonga MC vyhrál tak by za Tomášem zaostával už jen o 245 bodů ...
Reagovat
Fandina
:-))))) já kdybych se tu rozkrájela, tak oni si to tu nečtou ... úsměv. Ale ono je to v podstatě jedno. I kdyby si to tady Tom přečetl, stejně by to neovlivnil. Fabio hrál dobře a vždycky vyhraje ten lepší. Jinak věřím, že včera to byl také pěkný tenis. Pak jsem koukla na nějaké higlajty a hra Berdy se mi líbila. Nestačil, ale dnes to samé Richard a předtím Seppi. Tak si prostě bude muset Tom dávat na Fogniniho větší pozor. Jinak co se týká dohadování s rozhodčími. Nevím, já bych se na to vykašlala, ať si říkají co chtějí, i když je jasné, že pokud evidentně si jsem jistý, tak se vyjádřím, řeknu jim to, ale nějak bych to neřešila. Bohužel tady jsem si všimla, že se blechy hledají pořád, jako kdyby tenisti nebyli bez emocí. Tom je v tomhle úplný beránek. Ale pokud ho ty debaty s rozhodčími sráží, tak bych se naučila v jeho vlastním zájmu se tomu nepodávat. Ale ono se mi to tady hezky radí. Jinak Tom má další turnaje před sebou a vidím to optimisticky. Fandím dál. Je dobrý.
Reagovat
Tomasito
..jeste se teda vratim k tomu zapasu Beda vs Fabio..myslim,ze alfou omegou celeho zapasu byl 1.set..bylo to jak na houpacce..ze zacatku breaky..ale myslim,ze to byl tenis na vysoke urovni..po slabsim zacatku od Bedi to nakonec vypadalo,ze si Beda dojde k zisku prvni setu,ale ejhle nakonc si celkem s prehledem Fabio vyhral 1.set..a Beda vypadal trosku nalomeny psychicky..a zacal zjistovat jako by nevedel co ma na Fabia hrat??..trosku ztratil koncentraci a takovou tu svoji pohodu..a po breaku uz se nedokazal do zapasu vratit zpatky..a Fabio naprosto zaslouzene tento zapas vyhral!..s palcem nahore!:-)..a co se tyce te komunikace s rozhodcim..tak svym zpusobem mel mozna Beda trosku pravdu,ze mu Fabio hral trosku na nervy na returnu pred prvnim servisem,ale at se na me Beda nezlobi..toto by si hrac jeho kalibru a hlavne zkusenostma mel pohlidat a nenechat se na tom rozhodit..tod fse :-)

..omlouvam se dlouhy a pro nekoho mozna nudny komentar..
Reagovat
smazaný uživatel
Máš naprostou pravdu, Tom je pro mě pohodář, jenže mnozí pořád připomínají, jak se několikrát hádal /někdy zbytečně, někdy ne/, jak se pořád vymlouvá, když mu to nejde apod. Většinou si toho nevšímám, ale jsou dny, kdy mě to děsně vytočí a pak mě štve, že Tom to opravdu někdy dělá zbytečně, protože, jak píšeš, pak je většinou psychicky v řiti. Doufám, že mu dá Ester erotickou masáž a bude zase v pohodě :)) Přesně, tenisti jsou taky lidi, tak ať si radši ti rejpalové hrajou tenis na PSP, tam jsou tenisti bez emocí, bez nemocí a furt makaj :))
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju za objektivní hodnocení, ráda si to čtu, když zápas nevidím. Souhlasím, že Tom se nechává zbytečně vytáčet, ovšem na jeho obhajobu musím říct, že čím dál méně, prakticky je kliďas, což se mi na něm líbí. Ale ono se asi na tomto turnaji vyspalo špatně víc tenistů podle toho, jak někteří neočekávaně vyletěli :))
Reagovat
Mayo
Fábio si to určite číta teraz
Reagovat
smazaný uživatel
Já Nadalovi přát nebudu, prostě mi to nejde, věřím, že Tom letos ještě získá body, aby ho Tsonga tolik neohrožoval. On i Del Potro mu dejchá na záda, ale sezona ještě nekončí.. :)
Reagovat
Mayo
Lunej to je správny prístup
Reagovat
Fandina
Fabio si to tu určitě nečte a ani nemá důvod a už vůbec nevěřím, že teď. Hlavně, že si to tu čteš ty. To je pro tebe důležité. Co ti je do druhých.
Reagovat
Mayo
Fandina máš úplnú pravdu :)
Reagovat
Tomasito
Lunej- nemas zac..aspon nekdo cte ty moje blaboly :-)

Fandina- tak ted at uz si uziva do sitosti erotickych masazi od Ester,ale behem turnaje uz to zase takove efektivni neni :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč bláboly, na to jsou jiní adepti, já bych to tak pěkně napsat neuměla :) Po dnešním dni si dám já nějakou masáž, ale psychickou, zase nevyhráli ti, kterým jsem fandila.. těším se zítra na naše krásný blondýnky :)
Reagovat
Fandina
já ti také děkuji za popis mače Tom Fabio. Neviděla jsem to, tak díky za popis. Být na místě Toma, tak bych asi s rozhodčími nedisutovala, jen to nejnutnější, ale jinak v pohodě, pokud je to v rámci hry. Jinak doufám, že Tom příště Fabia dá a jede se dál. Má na to.
Reagovat
smazaný uživatel
Fognini je pěkně rozjetej:-))
Reagovat
Tomasito
to teda jo!:-)..aspon nekdo zase ozivi hegemonii nejlepsich hracu z poslednich par let :-) Musim rict,ze se mi libi jak hraje..je radost na neho koukat! :-) ..ale hlavne je to velky srdcar!!:-) ..nevite nahodou nekdo..proc Jirka Vesely hraje s takovou bolestivou grimasou? :-( ..vubec to nevypada dobre..mel by radeji skrecovat,ale asi ma taky srdce bojavnika..
Reagovat
Tomasito
..jestli Nole dneska vyhraje,tak ho zitra urcite neceka prochazka ruzovou zahradou..:-)
Reagovat
Fandina
Tomasitho ... Jirka Veselý prohrál, já to neviděla, ale on měl bolestivou grimasu. Díky za odpověď. To by mě mrzelo, kdyby mu něco bylo.
Reagovat
Fandina
Tomasito .. na Jirku Veselého to byl dotaz. Nenapsala jsem tam otazník. Díky za odpověď.
Reagovat
smazaný uživatel
Před dnešním zápasem byl na Fogniniho, jako vítěze turnaje, kurz 111.
Reagovat
Fandina
janekda ... jj. psal si tady, že sis na Fogniniho vsadil. Dobře tak. Ještě dva mače.
Reagovat
smazaný uživatel
Na něj je radost koukat, když mu to tam padá jako dnes...to je radost koukat na kohokoliv:-)) On je jinak taky taková labilka upovídaná.
Novak to bude mít těžké už dnes proti Jarkkovi, který na MC taky předvádí skvělé výkony...
Reagovat
smazaný uživatel
A co ho čeká? Taky labutí píseň jako Rafu?
Reagovat
Tomasito
jsem si 100% jisty,ze mel nejake zdravotni problemy!..nevim??..mozna zaludecni problemy??..brisni svaly??..porad se sklanel halvou mezi kolena po dlouhe vymene..strasne zamraceny:-( ..jeste jsem ho takto nevidel..ale i presto v 1.setu za stavu 2:5 se kousnul a zabojoval..ale za stavu 4:5 si prohral znova podani..ale bylo kazdemu jasne,ze je pozapase..myslim,ze pro Garciu-Lopeze to bylo asi jedno s nejlehcich vitezstvi kariery..Jirka vypadal velmi zle! :-( ..mozna unava??..netusim:-(
Reagovat
Tomasito
..mozna?..smich:-) ..hraje opravdu dobre..snad se do zitrka dobre vychrundi??..rad bych videl i zitra v plne forme hrajiciho Fabia proti Nolemu..myslim si,ze by to byl nadherny zapas na koukani!!..a bylo by taky pekne videt nejakou novou krev ve finale velkeho turnaje po dlouho dobe..tod fse :-)
Reagovat
tommr
to je zajímavej postřeh. Mě teda nenapadlo, že by Veselý moh bejt nějak zraněnej a jeho dnešní slabej výkon jsem přičítal únavě a ty grimasy frustraci z vývoje utkání. Nějaký zranění by ale spíš vysvětlovalo proč dneska tak mizerně podával a prohrál hned 7 ze svých 8 servisů ...
Reagovat
Tomasito
..nevim,jestli je tady nekdo..kdo na to koukal jednim okem jako ja,ale kazdy mi musi dat za pravdu,ze to bylo jedno velke utrpeni koukat na Jirku jak se na tom kurtu trapi..jsem si pouze pokladal otazku proc vubec nastoupil a riskoval zraneni..nebo aspon neskrecoval po 1.setu :-( ..jinak ten servis mluvi sam za vsechno..Jirka neni typ hrace,ktery by mel problem si uhrat svuj servis tod fse :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, Grigor se chtěl na Marušky narozeniny určitě vytáhnout... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě to může dopadnout tak, že bude Grigor jediným hráčem, který letos na MC vzal Nadalovi set...a to by byl celkem úspěch;-)
Reagovat
Tomasito
..asi uz to tak bude..
Reagovat
Mayo
vamos Rafa...hlavná je výhra
Reagovat
Roger_Federer
přoč je tady takove halo..:)Nadal si to nakonec pohlidal, Dimitrov hral skvele..A kdyby nahodou vyhral, tak by to tady zdejši experti na Nadalovu hru přisoudili zpetne te dlouhe pauze, nebo viroze.
Reagovat
Amputace
Neřekl bych, že si to zrovna pohlídal... Dimitrov byl jasně lepší. Ve třetím setu měl Nadal notnou dávku štěstí. A nechápu, proč musíš opět rýpat do fanoušků Nadala, zcela bezdůvodně - to jsi tak deprimován tím, že to Nadal nakonec zvládl?
Reagovat
Fandina
Amputace ... cokoli se řekne může být použito proti vám. Nevšimla jsem si, že někdo rýpal do fanoušků Nadala. Chce to trochu nadhled. Mohu se mýlit, ale na celkem strohý příspěvek následovala tvoje o něco víc positová reakce.
Reagovat
Fandina
oprava ... pocitová reakce ... sorry překlep
Reagovat
J.M.
Neřekl bych, že si to někdo pohlídal nebo byl někdo lepší. V prvním setu byl jasně lepší Rafa, ale v dalších dvou to byla vyrovnaná bitva a nakonec podle očekávání rozhodly zkušenosti a fyzička.

Každopádně mě ten zápas naplnil optimismem. Pro mě byl nejluxusnější tenis za poslední roky v zápasech Rogera s Rafou (tedy některých), a teď když je Roger na polopenzi a pomalu se blíží plná, zápasy téhle dvojice se tomu pro mě stylově nejvíc blíží. Obzvlášť teď když už Grigor umí herně držet krok. Takové finále Wimbledonu Rafa-Grigor... Samozřejmě, je to jen nereálná fantazie, ale mně by se to líbilo. :-)
Reagovat
gigin
Zase to taková šleha nebyla.... Nadal nehrál dobře.
Reagovat
Amputace
Celkem strohý příspěvek? Ok, když to takhle vidíš.
Reagovat
J.M.
Píšu někde, že to byla šleha? :-) Nadal nehraje dobře často, v mnoha zápasech. Přesto skoro vždycky vyhraje, často mnohem jasnějším výsledkem. Dnes měl hodně namále.

Jinak "šleha" pro mě bylo to, jak Grigor vyrostl, a pořád roste. Herně, mentálně, fyzicky, technicky, bojovností, odhodlaností. Já ho sleduji léta, a to, co dneska předvedl, by u něj ještě před pár měsíci bylo sci-fi. Zabalil by to definitivně už na konci 1. setu. To je pro mě hodně zásadní. Tohle není jeho konečná fáze. A všichni angličtí komentátoři po zápase pro něj měli jenom velká slova uznání, s hodně nadějnými vyhlídkami do budoucna.
Reagovat
J.M.
A ještě jedna věc. Možná to nebyla šleha, ale skěvlý zápas určitě. Nejen reakce publika o tom svědčily. Já si nepamatuju, že by Nadal normálně po vítězných výměnách soupeři tleskal nebo říkal "bravo" tak jako dnes. I pro něj to byl "jiný" zápas než obvykle.
Reagovat
gigin
Ok. Přeju ti, aby to tvému oblíbenci vyšlo.....
Reagovat
Vojtiik
zalozime klub fanatiků Grisha fans?:))
Reagovat
gigin
V tom případě letíš ze S.M.T.
Reagovat
smazaný uživatel
Už chápu, proč se říká "dřu jak Bulhar" :)) Moc jsem mu fandila, že by závěr nezvládl kvůli těm křečím? Možný to je, protože kdyby je neměl, možná by Nadal koukal.. každopádně hrál výborně, něco jako Wawrinka s Djokem, bylo fajn, že to nebylo klasické utkání, kde přijde favorit a za hoďku to tam vymlátí :))
Reagovat
Roger_Federer
muj přispevek nebyl vubec adresovan tobe, ale myšlem všeobecne.
Nicmene potrefena husa vždy zakejha..
Reagovat
Amputace
To "bravo" říká v poslední době docela často, i v klíčových momentech, nejen když jednoznačně vyhrává. A je pravda, že dříve jsem ho to neviděl dělat skoro vůbec.
Reagovat
Tomasito
..zacinam si pokladat otazku..kdo si jako prvni uhraje svuj serv? :-) ..zatim 2:1 Fabio a jde na serv..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist