Djokovič je zpátky. V Římě vyřadil Štěpánka

13. 5. 2014, 17:25
Aktuality 23
Vítězstvím nad Radkem Štěpánkem se po měsíci vrátil na okruh ATP druhý hráč světa Novak Djokovič. Dvojnásobný vítěz turnaje v Římě, který si v minulých týdnech léčil zraněnou ruku, dnes v italské metropoli vyhrál svůj úvodní zápas 6-3 7-5.
Novak Djokovič

Novak Djokovič, který v Římě triumfoval v letech 2009 a 2012, musel kvůli problémům s pravou rukou vynechat turnaj v Madridu, ovšem pauza byla na světové dvojce znát jen v úvodu dnešního zápasu proti Radku Štěpánkovi. Český tenista využil počáteční nejistoty favorita a prolomil mu podání, ale z náskoku se dlouho neradoval. Djokovič si servis vzal ihned zpátky a od té chvíle začal karvinského rodáka přehrávat. V šesté hře Štěpánka brejknul znovu a úvodní sadu bez problémů získal pro sebe.

Větší problémy nadělal český hráč Djokovičovi, s nímž prohrál osm vzájemných utkání v řadě, ve druhém setu. Rychle sice ztratil podání, při dalším servisu se mu však podařilo odvrátit brejkboly a krátce nato srovnal na 4-4. Ani další brejk druhému hráči světa nestačil, Štěpánek mu nedovolil utkání dopodávat a ještě vybojoval naději na zvrat. Na pátou ztrátu servisu v zápase už ale 43. hráč pořadí ATP zareagovat nedokázal. První mečbol odvrátil, když doběhl Djokovičův stopvolej, další šanci už Srb využil a s bilancí 22 vítězných úderů a pouhých devíti nevynucených chyb postoupil do osmifinále.

"Dnes tu byly jedny z nejhorších pdomínek, ve kterých jsem během své kariéry hrál. Hrát v tak silném větru a ještě k tomu na antuce, tak máte hned oči plné antuky. Bylo velmi obtížné dostat se do jakéhokoliv rytmu," kometoval Djokovič.

"Štěpánek je velmi zkušený hráč, proto jsem se musel soustředit na každý game, protože jsem věděl, že dokáže skvěle měnit hru. Bylo frustrujcí přijít ve druhém setu dvakrát o podání, ale důležité bylo, že se mi podařilo zůstat psychicky silný a nakonec vyhrát," dodal šampion z let 2008 a 2011.

Jméno svého prvního soupeře se dnes dozvěděl Tomáš Berdych, který měl coby turnajová šestka na úvod volno. Ve druhém kole ho překvapivě bude čekat Rus Dmitrij Tursunov, který dnes ve dvou setech přešel přes Roberta Bautistu. Berdych má s Tursunovem výrazně pozitivní bilanci 8:1, naposledy ho zdolal před měsícem ve stejné fázi na Masters v Monte Carlu.

Výsledky - Řím - muži (antuka, 3.452.415 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Haas (15-Něm.) - Seppi (It.) 6:1, 4:6, 6:3
Čilič (Chorv.) - Giraldo (Kol.) 6:4, 2:0 skreč
Golubjov (Kaz.) - Verdasco (Šp.) 6:4, 7:5
Anderson (JAR) - Pospisil (Kan.) 7:5, 7:6 (7:4)
Gulbis (Lot.) - Falla (Kol.) 6:1, skreč
Tursunov (Rus.) - Bautista (Šp.) 6:0, 7:6 (7:4)
Sijsling (Niz.) - Cecchinato (It.) 7:6 (7:4), 7:5
Dvouhra - 2. kolo:
Djokovič (2-Srb.) - Štěpánek (ČR) 6:3, 7:5
Wawrinka (3-Švýc.) - Riba (Šp.) 6:0, 6:3
Ferrer (5-Šp.) - Kukuškin (Kaz.) 6:1, 6:2.
Raonic (8-Kan.) - Bolelli (It.) 6:3, 7:6 (7:5)
Kohlschreiber (Něm.) - Robredo (16-Šp.) 6:2, 6:4
Čtyřhra - 1. kolo:
Dimitrov/Rosol (Bulh./ČR) - Cabal/Farah (Kol.) 7:6 (7:5), 7:6 (7:5)
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

23
Přidat komentář
woody
Upravte si článek,nahoře máte,že turnaj vyhral 2009 a 2012,tyhle roky prohral finale s Nadalem,níže to máte správně.
Reagovat
gigin
opět ukazuje, že je se švagrem Větrníkem kámoš.
Reagovat
gigin
už se nám rýsuje :)

http://i.imgur.com/epCrzEN.png
Reagovat
gigin
http://www.tennisnow.com/Blogs/NET-POSTS/May-2014/Juan-Martin-del-Potro-Begins-Wrist-Rehab-Slowly.aspx
Reagovat
gigin
Ernie, Karlička, Ana, Petko, Dáma - FORZA!!
Reagovat
Mayo
Nolika ide pre titul
Reagovat
Rafaeoli25
Podle čeho tak soudíš, podle dnešního vstupního zápasu?
Reagovat
smazaný uživatel
doufám, že Stan :)
Reagovat
Madrileno
Ten Stepanek by se na tenis mel uz vykaslat. Pokud nedokaze porazit ani nerozehraneho Noleho, nema tam co delat. Radku, diky za vse v Davis Cup, ale uz na to nemas.
Reagovat
jackiec
já myslím že mezi štěpcem a djokovičem je takový rozdíl že ho djokovič porazí i po měsíční pauze (sice nehrál pár týdnů ostrý zápas, ale určitě už pořádně trénoval)
Reagovat
Stan_Borowitz
To je myšleno ironicky, že jo?
Reagovat
smazaný uživatel
Jí si myslím, že by Djokovič porazil Štěpánka i po 5 pivech :-)
Reagovat
viitak
To asi opravdu myslel ironicky. :D Štěpánek hraje tenis na špičkové úrovni, na to, že mu je 35!!! To je o 3 roky víc než třeba Federerovi. Takhle bys to měl srovnávat. Štěpánek odvedl kvalitní výkon proti momentálně jednomu ze dvou nejlepších hráčů posledních let. Koukal jsem na záznam a opravdu to je paráda jak Štěpi pořád ještě umí zahrát! Velká škoda, že to v mladším věku nedotáhl výše... na to bohužel neměl hlavu.
Reagovat
Rafaeoli25
Nechápu, proč je zesměšňován, ať už vážně nebo ironicky, prý po pěti pivech, dovolím si připomenout, že v IW byl kousek od skalpu Rafy a v Dubaji nebyl daleko od skalpu Roga, který pak ve finále Noleho dal, takže tyhle poznámky jsou neskutečně ubohý a vůbec neodpovídaj realitě..
Reagovat
spaniel
Stepanek je skvely hrac a na okruhu bude hodne chybět. Ma jedinečný styl a pokud souper neni skutecne kvalitni hrac, tak je Stepanek pro kazdeho noční můra. Na svuj vek hraje neskutecne a za nim je mnoho hracu, kteri by s nim měnili hned.
Reagovat
Stan_Borowitz
Souhlasím, jen mne mrzí, že občas v zápalu boje zapomíná na fair play. Ve včerejším zápase s Djokovičem zase nepřiznal lajnu, i když podle následného jestřábího oka na záznamu nebyla těsná ani sporná, on stál hned vedle a otisk musel vidět. V tom by si měl vzít příklad třeba z Dimitrova, který v Bukurešti přiznal Rosolovi míček, který nakonec set přivedl do tie-breaku. A nemusel.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak každý slušný hráč by měl přiznávat jasný míče, nedokážu si představit Rafu nebo Roga, že by tak neučinili..
Reagovat
gigin
Rafa hlásí všechno. Jakmile se někdo jen nepatrně otře o sako, hned to poctivě hlásí.

http://imgup.cz/images/2014/05/14/ACvjG.jpg
Reagovat
Stan_Borowitz
:-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Nervózní rozjezd, jak se očekávalo. Přes tu nervozitu se prodrával ten jeho skvělý tenis. Příště ho určitě pustí víc, jak bude mnohem jistější. Slibný rozjezd. Slibný návrat na kurt. Jen tak dál!
Reagovat
Nola
zápas som sledovala od stavu 4:2 v druhom sete... 2 x v rade stratil servis, Radek detto, veľmi zvláštna koncovka zápasu
http://www.youtube.com/watch?v=imhF8rYjmZw
Reagovat
Rafaeoli25
Ukáže se od čf, tepve Ferrer nebo Gulba budou top testem, pak Rog a pokud projde tak Rafa, bude muset porazit to nejlepší, aby získal titul, každopádně velká motivace pro něj..
Reagovat
Rafaeoli25
A tvrdým testem bude dost možná už Kohli, který má zdá se konečně zase formu, navíc na Noleho na antuce umí zahrát jak dvakrát ukázal na RG, Nole to má zkrátka zatraceně těžký a tuplem když se jedná o návrat po zranění..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist