Djokovič na turnajích Masters vyhrál jubilejní 100. zápas

18. 8. 2010, 22:07
Aktuality 15
ATP CINCINNATI - Novak Djokovič si připsal jubilejní stou výhru na turnajích ATP Masters. V Cincinnati si srbský tenista poradil s krajanem Troickým a postoupil do 3. kola. Do něj se podle předpokladů dostal také Rafael Nadal.
Novak Djokovič

Novak Djokovič dnes zahájil svůj již 42. podnik série Masters 1000. V Cincinnati porazil svého kamaráda a kolegu ze sbrského daviscupového týmu Victora Troického 6-3 7-5.

Aktuálně třetí hráč světa si tak připsal jubilejní sté vítězství na turnajích této prestižní kategorie. Dosud získal pět titulů. V Ohiu ještě netriumfoval, poslední dva starty pro něj skončily až ve finále - loni nstačil na Federera, v roce 2008 prohrál s Murrayem.

Letos se o čtvrtfinále se utká s Davidem Nalbandianem, který se v červenci vrátil po zranění kolenní šlachy a nyní má na kontě jedenáct výher z dvanácti utkání.

Osmadvacetiletý Argentinec dnes postoupil přes domácího Johna Isnera, byť prohrával a nedostal se k jedinému brejkbolu. Američan skvěle servíroval a za stavu 5-4 měl podávat na vítězství. V předchozím gamu si však nepříjemně podvrtl kotník a utkání musel vzdát.

Bez vážnějších problémů zvládl svůj úvodní zápas také první muž světového žebříčku Rafael Nadal. Semifinalista posledních dvou ročníků porazil Američana Taylora Denta.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Mallorky vyhrál 6-2 7-5, když druhý set otočil ze stavu 2-4. Dent nedokázal bodovat především po svém druhém servisu, po kterém získal jen každou třetí fiftýn.

Ve třetím kole bude hrát s Francouzem Julienem Benneteauem, který si dnes poradil se Švýcarem Stanislsem Wawrinkou. Pak by Nadal mohl narazit na Berdycha, v semifinále na Federera.

Skvělou formu před blížícím se US Open si udržuje Mardy Fish. Osmadvacetiletý Američan v Cincinnati ve dvou tie-breacích porazil osmého nasazeného Fernanda Verdaska. Fish od French Open vyhrál 19 zápasů a jen tři prohrál. Třikrát si zahrál ve finále, v nichž hned dvakrát slavil vítězství.

Ve večerních zápasech uspěli všichni favorité. Andy Murray tři dny po triumfu v Torontu úspěšně vykročil i do dalšího podniku série Masters v Cincinnati. Šampion z roku 2008 a loňský semifinalista porazil Francouze Jeremyho Chardyho 6-3 6-7 6-2 a čeká ho Lotyš Gulbis, se kterým vyhrál všechny čtyři vzájemné duely.

Skvělé představení na servisu předvedl domácí Andy Roddick. V 11 gamech na podání ztratil dohromady jen dvanáct fiftýnů a bez hrozby brejkbolu porazil Holanďana Thiema De Bakera 7-6 6-4. Ve třetím kole ho čeká Švéd Söderling, jenž ve třech setech udolal Hewitta.

Roger Federer se na postup do 3. kola příliš nenadřel. Třetí hráč světa v duelu s Uzbekem Denisem Istominem vedl 5-2, když soupeř kvůli zranění pravého kotníku vzdal. Nyní Švýcara čeká Němec Kohlschreiber, se kterým v pěti vzájemných utkáních ztratil jediný set loni ve Wimbledonu.

Nikolaj Davyděnko porazil 6-2 6-7 6-2 domácího Robbyho Ginepriho, když odvrátil všechny tři brejkboly. Ve třetím kole proti Davidu Ferrerovi se pokusí ukončit černou sérii osmi turnajů, na kterých ani jednou nevyhrál alespoň dvě utkání v řadě.

- ATP MASTERS 1000 CINCINNATI (USA - Ohio, tv. povrch, 2.430.000 dolarů) -
středeční výsledky (18. 08. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Dent (USA) 6-2 7-5
Djokovič (2-Srb.) - Troicki (Srb.) 6-3 7-5
Ferrer (10-Šp.) - Querrey (USA) 7-5 6-2
Gasquet (Fr.) - Berrer (Něm.) 6-4 6-2
Benneteau (Fr.) - Wawrinka (Švýc.) 6-4 6-2
Kohlschreiber (Něm.) - Falla (Kol.) 6-0 1-6 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
carolyn
No každopádně udělat to jednou může být pro někoho vtipné, ale další den je to opravdu ubohost.

Vidím, že admin ani nemá snahu tady už cokoli řešit, prostě je to tady už natolik zesrané že to nejspíš asi ani nemá cenu, nebo jak???
Reagovat
smazaný uživatel
Opet se tu objevuje zbabelec skryvajici se za napodobeninou meho nicku VAIE46... Chtela bych vsem rict, ze prava "VALE46" stale podporuje Rafaela Nadala a nikdy by o nem nevypustila slova jako blbec, dement a simulant..
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, takže tu máme člověka, který tu má furt kydy o "švýcarském elegánovi" a teď přibyl nový člověk, který nemůže vystát "španělského simulanta". :D
Reagovat
smazaný uživatel
a ja bych rekl, ze je to mozna ten samy
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tu 50:50.
Reagovat
smazaný uživatel
Zajtra ho pravdepodobne Nalbandian pošle do New Yorku.Dnes to bola od Djokoviča tragédia v priamom prenose.Ten servis pripomínal okruh WTA,pokiaľ na ňom nebude pracovať na grandslamoch nemá šancu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si, že to musí nutne platit, on totiž hraje každý zápas ináč, každú minutu ináč... takže to podľa mňa nie je žiadne merítko... a ja chcem aby na USO niečo pekné uhral, snáď sa mu to podarí.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, v Torontu taky nejprve s Bennettauem nejprve hrál strašně a pak jakž takž rozehrál. O US Open se nebojím, je to Novakův nejlepší grandslam, i když vyhrál sice AO, tak na US Open poslední tři roky minimálně semifinále, 2007 dokonce finále. Vždycky ho porazil Federer, načasovat on si to do New Yorku umí a nebál bych se tvrdit, že si to semifinále obhájí.Jak psal v jiném článku Inferior, konkurence zas tak moc není, takže to bude zajímavé a vítěz vzejde z pětky Federer, Nadal, Murray, Djokovič, Berdych.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal a pripadny vitez US Open? To si delas legraci, ten simulant nedojde dal nez do osmifinale, tohle bude trest za jeho vymluvy, titul si nezaslouzi!
Reagovat
carolyn
Tohle není Vale46, jen další vtipálek co se primitivně baví
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, zjistil jsem to. Je to snadno zneužitelné.
Reagovat
smazaný uživatel
hral na grcanie
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, zvlast ze hry spanelskeho simulanta mi dnes bylo na zvraceni.
Reagovat
smazaný uživatel
sa prebut kamo ze rafa hral zle rafa hral dobre vidno ze si v zivote tenis nehral a ze protiu hentakim hracom je neskutocne tazke hrat ze vam znechutia cely tenis. ale nole robil take lacne chyby ze Nalbi ho splachne jak maleho ziaka
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist