Djokovič nevyužil žádný z 12 brejkbolů, přesto Federera v tříhodinovém semifinále udolal

3. 11. 2018, 19:48
Aktuality 159
ATP PAŘÍŽ - Novak Djokovič na pařížském Masters udolal po tříhodinové bitvě Rogera Federera, s nímž si poradil počtvrté v řadě. V dnešním semifinále zvítězil 7-6 5-7 7-6 navzdory tomu, že nevyužil ani jeden z dvanácti brejkbolů, a na šestém z posledních sedmi turnajů postoupil do finále. V něm se 22 zápasů neporažený Srb střetne s Rusem Chačanovem.
Novak Djokovič

Novak Djokovič s příchodem letošního léta přepnul na mód takřka neporazitelný. Od začátku července vyhrál 31 z 32 zápasů a v již 42 duelech v řadě neztratil ani set.

Tento týden v Paříži se už na šestém z posledních sedmi turnajů dostal do finále. Po Wimbledonu, Cincinnati, US Open a Šanghaji může ovládnout pátou akci během čtyř měsíců.

V dnešním semifinále proti Rogeru Federerovi uspěl v tříhodinové bitvě. Soupeři přitom nesebral ani jeden servis, byť k tomu měl dvanáct brejkbolových šancí. Jednatřicetiletému Srbovi k vítězství stačilo zvládnout tie-breaky, díky čemuž o šest let staršího Švýcara zdolal 7-6 5-7 7-6.

"Tohle byl pravděpodobně ten nejmimořádnější zápas, který jsem letos sehrál. Z dvanácti brejkbolů nevyužít ani jediný a přesto vyhrát - nevím, jestli se mi vůbec kdy něco takového stalo," řekl Djokovič, jenž uspěl i navzdory 54 vítězným úderům soupeře. 

Djokovič si s Federerem poradil už počtvrté v řadě a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 25-22. Naposledy neuspěl před třemi lety. Dnes spolu odehráli nejdelší utkání na dva vítězné sety.



22 zápasů neporažený Djokovič se v pondělí vrátí na post světové jedničky a čím dál více zvyšuje svou šanci, že na prvním místě světového žebříčku už popáté v kariéře zakončí sezonu. 

V neděli bude ve svém 104. finále atakovat 73. titul. Z akci Masters 1000 si může odvézt 33. trofej, čímž by vyrovnal rekord Rafaela Nadala. V Paříži má příležitost navázat na triumfy z let 2009, 2013, 2014 a 2015. 

Federer v Paříži triumfoval pouze v sezoně 2011 a žádné další finále si v hale Bercy nezahrál. Dnes přišel o možnost zaútočit v neděli na jubilejní 100. titul.

Djokovičovým finálovým sokem bude Karen Chačanov, kterého v jediném vzájemném duelu letos ve Wimbledonu porazil 3-0 na sety. Dvaadvacetiletý Rus v prvním semifinále přehrál Rakušana Dominica Thiema a ve svém celkově čtvrtém a dosud největším finále bude hájit finálovou neporazitelnost.

• ATP MASTERS 1000 PAŘÍŽ •
Francie, tv. povrch / hala, 5.444.985 dolarů
sobotní výsledky (03. 11. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Djokovič (1-Srb.) - Federer (3-Švýc.) 7-6(6) 5-7 7-6(3)
Chačanov (Rus.) - Thiem (6-Rak.) 6-4 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

159
Přidat komentář
spaniel
Byl to dobrý zápas, ale spíš díky vyrovnanosti, než že by to byl naprostý top... Roger mizerně returnoval, hlavně Novakův druhý servis. Novak podával druhý servis kolikrát dokonce jen kolem 130km a Roger nedokázal vrátit. Pak už jen kroutil hlavou a smál se. K tomu chyby z FH, které ho delší dobu provází. Novak byl nachlazený a taky dělal chyby ve výměně dřív než je u něj zvykem. Roger odvrátil všechny BP, což je často i dílem trochy štěstí. V prvním setu byl o dost horší, ve druhém se zlepšil a řekl bych že ve třetím byl mírně lepším hráčem.Průběh ho i přes prohru může povzbudit před TM a to je nejdůležitějsí.
Reagovat
Patik
Pozerám že dosť ľudí sa tu háda o štýle tenisu Djokoviča..včera to bol maximálne vyrovnaný zápas..a stačí si pozrieť len počet nevynútených chýb a víťazných úderov na jednej a druhej strane štatistiky na sieti a Esá..a uvidíte aký je rozdiel medzi agresívne hrajúcim hráčom..ktorý riskuje a chce ukončiť výmenu..a hráčom ktorý prehadzuje od základnej čiary..Djokovič je baseliner ako vyšitý..na sieť nechodí..len v krajných prípadoch alebo keď si ho tam súper pritiahne..dropshoty nevie..každý ich dobehne..smeče a hlavne smeče za chrbtom robí ako baletka..ale hrá tenis ktorý je praktický hrá na istotu nekazí..vačšinou čaká na chybu súpera..a to mu ide najlepšie vďaka jeho vynikajúcej obrane.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře, klidně připustím, že to tak je. Proč ho tedy nikdo nedokáže porazit? Každý má svobodu hrát co chce, jaký styl chce. Nikdo nenutí chodit Federera na síť, Nadala returnovat daleko za baseline. Ten styl si vybrali. A pokud Djokovic podle mnohých jen vrací míče, pak by mělo být easy ho porazit, ne?
Reagovat
Patik
Nie neni to ľahké to je práve ten štýl tenisu založený na vynikajúcom pohybe to je to v čom je dobrý načo je stavaný načo je trénovaný..aj Murray aký hrá tenis..dlhé výmeny a vačšinu loptičiek vracia do stredu kurtu a ťažko ho poraziť..prečo hrá Simon taký tenis ako hrá a ťažko sa proti tomu bojuje..Djokovičov tenis je stavaný na každý druh útoku..na každý útok má nejaký obranný mechanizmus..a to čo nezvládne po to sa natiahne..je v tom dobrý.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovicovo umění spočívá především v předvídavosti, pohyb má sice skvělej, ale o nic lepší než třeba Nadal. Je ale schopný i výměny diktovat a hrát agresivně, pokud to je třeba. Navíc jeho podání je opět na skvělý úrovni, to za kariéru neskutečně zlepšil a už je pomalu jeho zbraní.
Reagovat
Patik
Čítanie hry tam neni o čom to je jasné..Big4 celkovo sú v tom špičkový..ale to sú skúsenosti..čo sa pohybu týka Djokovičova obrana je kvalitnejšia a efektívnejšia..ťažko to vysvetliť..Nadal má rýchle nohy a v pozíciach kde sa Novak častokrát už šúcha Nadal ešte beží..taktiež v poloroštepe často drží raketu dvomi rukami a telom je otočený vždy do kurtu sleduje pohyb súpera a vie z toho zahrať aj dobrý obranný backhand..Nadal úder z bachkhandu odrazí jednou rukou zápästím otáča sa okolo svojej osi a vráti sa k stredu kurtu.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič působí, jako by měl místo nohou pružiny. Nadal byl v dobách největší slávy strašně rychlý. Měl hrozně výbušných prvních pár kroků, takže dobíhal i zdánlivě nemožné balony, které pak v hlubokém předklonu na posledním milimetru vybral. V porovnání s Novakem byl ovšem těžkopádnější a silovější.

Djokovič udělá lehkonohé "hop-hop" a je tam. Pan Pružinka. Pérko.

Předvídavost k tomu každopádně přispívá taky, ale pohybově je jako vylepšená verze Nadala. Supernadal.
Reagovat
turista
Novak Djokovič doklouzává míče, které se Rafa Nadal ještě snaží doběhnout.
Reagovat
Krisboy
Kde se dají ty statistiky najít? Já je nenašel...
Reagovat
ipko
máte nejaké vyjadrenie Rogera po včerajšom zápase?
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.atpworldtour.com/en/news/federer-reaction-paris-2018-saturday
Reagovat
Denis92
https://www.youtube.com/ watch?v=jpMPQrO6eRY

V linku je medzera
Reagovat
ipko
dík
Reagovat
Pe3k
Říkal, že Djokovic je pusher a jeho fans jsou glory hunteri, nic nového...
Reagovat
SwissMaestro
Doufám, že v Londýně dojde na souboj Federera s Djokovičem. Federer potřebuje Novaka alespoň jedou porazit jinak tam bude (u fanoušků minImálně) jistá pachuť :(
Reagovat
Roger_Federer
Ale nebude, proste je Djokovic uz par let lepsi, nez stary Federer.
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/hfqrtpsuMAM

Je tak, pro radost.
Reagovat
steve79
Vcera to byl krasny zapas. Roger asi nejlepsi vykon od Rotterdamu. V prvnim setu byl dost pasivni, ale od druheho setu hral utocne. Preji si dalsi jejich zapas, ale bude hlavne rozhodovat rychlost kurtu v Londyne. Doufam, ze kurt bude aspon stejne rychly jako v Parizi.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem se uklidnil a souhlasím taky, ze Roger předvedl slušný výkon. Bohužel Nole předvedl téměř svůj top. Umí se proste na fedala nahecovat. Jejich zápasy jsou o prvním setu a ten Dle mého Nole nevyhrál, ale Roger prohrál svou pasivitou. Jinak i on sám je spokojený a opět zopakoval, ze je lepší hrát, než trénovat. Což říkám já osobně někdy od Wimbledonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Kamílku, jak dopadne podle tebe dnešní finále?
Reagovat
smazaný uživatel
Karen se z toho sesype podle mě a nedá ani set. Nicméně šanci má, ale malou :)
Reagovat
smazaný uživatel
2:6, 1:6 si psal přece ne? :-)
stůj si za svým názorem, to dělá z chlapů chlapy! jsi přeci chlap ne?
no, určitě ano, jinak bys nestavěl dům holýma rukama :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Však pisu, ze se sesype. Karen je střelec takže počítám pocitam, ze se z noleho pinkani vyhazi sám.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole ale není defender, ale to ty nikdy nepochopíš no :) a nemá smysl tě o tom přesvědčovat
Reagovat
smazaný uživatel
Neříkám, ze je defender, říkám, ze je pinkač, který včera dal asi čtyři winnery a z toho tři esa.
Reagovat
smazaný uživatel
A je smutné, ze jej muže porazit jenom 37mi lety Federer.
Reagovat
Pe3k
Slabá éra, Fedr je goat.
Reagovat
smazaný uživatel
Dal 4 winnery no :)
Ty prostě se nedokážeš srovnat s tím, že Djokovic Federera porazil a jediný, co dokážeš, je urážet soupeře a znehodnocovat jeho výkon. Někdo dole napsal, že jsi ostudou Federerovců a já s tím musím plně souhlasit. Takového fanouška si někdo, jako je Roger Federer, nezaslouží.
Reagovat
smazaný uživatel
To není vůbec pravda. Já jsem nikdy nerekl, ze Djokovice nějak srazim. Naopak jsem zde několikrát napsal, ze je světová jednička zaslouženě. A respektuji také jeho včerejší výhru. Pleteš jablka s hruškami. Mě se pouze nelibi, jakým způsobem Djokovic prezentuje tenis, jako sport. Jeho styl není to, co tenis umí být. Federer je pravý tenista, stepanek, nebo Lopez. Ne pinkač, který stojí pět metru za BL a čeká na chyby soupeře. Tot vše.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic je světová jednička, která hraje na oko nejhorší tenis a doufám, ze ještě nějaký pátek bude vzor děti hráč typu Rogera. Představa cele top 100 která hraje styl ala Nole mě dost desi
Reagovat
Nola
Playing styl
Djokovic is an all-court player with emphasis on aggressive baseline play

s tebou viest debatu nema cenu
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápeš co chci říct, takže to nebudu dále rozebírat.
Reagovat
Nola
:DDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Smejes se akorát vlastní natvrdlosti. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi není dobrý aby někdo, kdo tenisu nerozumí, tu psal, co je pro něj dobrý a co ne, řekl bych...
Reagovat
Pe3k
Nolka Wikipedie není autoritativní zdroj.
Reagovat
Nola
nie je, autorativni zdroj je Kamilosss
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD
Reagovat
Nola
Kamilos nepochopil, ze kazdy hrac hra stylom, ktory mu je vlastny, ak Novaka neviedli k hre na sieti treneri v mladosti, tazko prekope svoj styl v dospelosti, to, ale neznamena, ze iba pinka od zakladnej ciari, sam Federer sa o nom vyjadril, ze je agresivny hrac....
Reagovat
smazaný uživatel
Ty mas fakt dost. O Noleho stylu říkám pouze to, ze je to hnus a ne tenis. Neříkám ať hraje něco jiného, to je jeho věc. Ale neříkej mi tady bludy. Mluvím o tom, jak ten tenis v podání Noleho vypadá, ne o tom, ze má chodit na síť. Mě se to nelibi a je smutne ze hra od BL je asi budoucnost tenisu. Tot vše
Reagovat
smazaný uživatel
Tak třeba konkrétně ty Nolka nemáš v 90% ani vlastní názor, takže chápu, ze Wikipedii potřebuješ. Je přesně pro takové lidi.
Reagovat
smazaný uživatel
tak preco ho neporazil? :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic neměl včera svůj den ani, nehrál moc dobře, podle mě. O to horší pro Federera je, že to nevyhrál a nevyhrál to proto, že totálně zazdil dva tiebreaky. V prvním byl extrémně pasivní, ve druhém zase naopak chtěl moc zabíjet z prvních míčků a udělal velké chyby.
Reagovat
Nola
tak nejako to ten pinkalista proste upinkal, no
Reagovat
smazaný uživatel
Federer už o moc lépe hrát nedokáže, naopak Djokovic podle mého soudu hrál tak 70% max... To je to no... V Londýně mu dá Nole 2:0 - můj subjektivní názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Otázka je, jak moc se muže Nole ještě zlepšovat s ohledem na zdraví, věk a styl, který používá. Nicméně v soucasne konkurenci mu to bude na chvíli ještě stačit. Pak už začnou mladí kousat čím dal více.
Reagovat
smazaný uživatel
jj, presne moj nazor, len som chcela poukazat na to blabolenie, ze Fred je jediny kto ho moze porazit, pritom nedokazal porazit ani choreho Noleho.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě moc chory nepripadal. Jestli někdo muže s horečkou hrát 3 hodiny vrcholový tenis v hale, tak takovou horečku chci mít taky.
Reagovat
smazaný uživatel
a kdo napsal, že má horečku?
Reagovat
smazaný uživatel
Příspěvek výše je slovo chory a opakuje se to tady dva dny a na sociálních sítích taky.
Reagovat
Ondra979
tak s timto bych rozhodne nesouhlasil. Djoko vcera musel predvest dost dobry vykon aby postoupil, videl jsem vic nez polovinu zapasu a byla to bitva jako hrom. Jeho stesti je, ze dokaze predvest podobny vykon ve skoro kazdem zapase s vyjimkou rekneme prvnich kol, kde nemusi tolik slapat na plyn, ale je neuveritelne konzistentni. To Roger uz asi nikdy nebude, ale vcera vyhrat mohl, pokud zopakuje podobny vykon i na TM, tak to bude zase vyrovnane, jinak samozrejme to bude vypadat asi jako v Cinnci
Reagovat
smazaný uživatel
Jim to nevysvětlis. Podle místní komunity fanatickych Nolefanu měl včera jejich idol 40 horečku, sotva chodil a i pres to vyhrál. Federer hrál naopak životní výkon a za týden umře stářím. Zbytečná diskuze.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, tuhletu kravinu si tady napsal jen ty. Chorý neznamená 40tky horečky...
Reagovat
Marduch
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/7866--djokovic-versus-federer-dil-47-srba-trapi-pred-zapasem-necekane-problemy
Reagovat
smazaný uživatel
Horečka 40 je kde? Nevidím
Reagovat
smazaný uživatel
Už prehanim, logická diskuze zde není mnohdy možná. Je to furt dokola. Útoky, chytání za slovo. Marnost :)
Reagovat
annah
Od začátku července vyhrál 31 z 32 zápasů a v již 42 duelech v řadě neztratil ani set.
... píše se v článku nahoře
To nejak matematicky nepasuje, ne? :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
absolutne :D
Reagovat
FerrariF50
Roger hrál skvěle, ještě s přihlédnutím k jeho věku a že hrál proti Djokovi. Byl to mazec ale jsem hodně smutný :( Nesu to těžce, ale na druhou stranu jsem moc rád za to co Roger předvedl a že na něj měl a mohl vyhrát. Novaka chválit nebudu, jeho tenis se mi nikdy nelíbil a líbit nebude i když uznávám, že je sakra efektivní. Bylo to o pár míčcích, stejně jako letošní Wimbledon, ale Djok to v klíčové koncovce dá víc v palici než to dali Roger a Rafa. Proto si ukazuje vždycky tim prstem na hlavu blbeček :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle byl jeden ze zapasu roku. Vyhrat mohl jenom jeden.
Reagovat
Ma3ek
Nie je velké vyhrat ale začat znova ked ťa už porazily Vamos Rafa ukážeme ako ho pretlačit od zakladnej čiary:)
Reagovat
smazaný uživatel
Mně je Novaka trochu líto. Je to sice vrchol tenisové evoluce a čistě výkonnostně asi nejlepší hráč všech dob, ale tenisová veřejnost mu to bude přiznávat jen velmi neochotně a se skřípáním zubů. Prostě 3 kandidáti na GOATa v jedné generaci už jsou krapet moc, na to nejsme stavění :)
Reagovat
svetova.dvojka
Djokovič je moc utahaný, Federer a třeba Sampras byli herně výš.
Djokovič ani neumí smečovat, což je jeden ze základních tenisových úderů a on on ho neumí... Nemá ani žádný pořádný winner, kdysi byl jeho signifikantním úderem možná ten bekhend po lajně, ale dnes už ani tuto svou kdysi specialitu neukazuje..., ani už nepoužívá kraťasy nic... On vlastně jen rozdává míče na druhou stranu a čeká až soupeř se prostě vyhodí, ve většině výměn udržuje zcela monotonní rytmus a čeká co se bude dít a ono se většinou děje to , že soupeř udělá chybu... Je škoda, že se nenajde někdo, kdo by dokázal Djokoviče od základní čáry přetlačit, bylo by to hned zajímavější.
Reagovat
Marduch
jasne, na Fedexe co stoji 20cm za baseline bude zkouset kratasy. Hlavicka svetova dvojcicka.
Reagovat
smazaný uživatel
Alespoň někdo z téhle komunity to vidí. Nole má slušný servis, fyzičku a hru od BL. Tam jeho umění konci. Neumí smece, neumí hrát na síti a hraje pořad to same. Smutne je, ze to na vrchol stačí.
Reagovat
Kozoroh
Je směsné, co tady předvádíš. Řekl bych, že vedle frustrace z včerejší prohry Feda za tím stojí i podvědomá obava, že Djoker předčí Feda v historických tabulkách.

No1e se postupem let zlepšil ve hře na síti. Sice v této oblasti hry nebude excelovat, ale nepotřebuje mít prvotřídní hru na síti. Tenis se od dob Beckera a Edberga změnil. Ti dva by v dnešním tenise neupěli. Boris měl slabou fyzičku a Stefan mizerný forehand. K hráčům servis-volej se vzhlíží, že měli lepší techniku úderů a lepší hru na síti, ale i oni měli své slabosti.

Ve všem podstatném, co vyžaduje dnešní tenis, v tom Novak vyčnívá. Má prvotřídní ROS (možná nejlepší v historii), spolehlivý servis, diktuje výměny z FH i z BH. Je jeho výhodou, že má FH a BH vyrovnaný, takže výtky, že nemá dominantní úder, jsou liché. Z doplňkových úderů častokrát využívá dropshoty (které mj. dokazují, že No1eho tenis není monotónní, Novak umí změnit rytmus hry). A samozřejmě nezapomínejme na Ultronovy úžasné skluzy, které mu umožňují vybirat míče z takřka nemožných pozic.
Takže Djokův tenis není nudný, akorát je mu třeba porozumět. A to mnozí, zdá se, nejsou ochotni.
Reagovat
smazaný uživatel
Od tebe to sedí. Jedine co sem davas jsou informace o Noleho snídani, nebo následné kvalitě ranní stolice. Vy jste někteří už tak zfanatizovani, ze se ani neposlouchate a jenom se ukajite nad vlastními výroky tady na fóru. Já vám do toho hazim vidle a nemůžete to přežít.

Jinak já se nebojím, ze Nole někoho překoná a je mi to prakticky jedno. Tenis mám rad, ale v žebříčku mých hodnot je někde na osme až desáté pozici. S tebou je to horší. Když odejde Nole, tak ti zbyde jenom sebevražda, nebo život v lesích.
Reagovat
Patik
Pozerám že dosť ľudí sa tu háda o štýle tenisu Djokoviča..včera to bol maximálne vyrovnaný zápas..a stačí si pozrieť len počet nevynútených chýb a víťazných úderov na jednej a druhej strane štatistiky na sieti a Esá..a uvidíte aký je rozdiel medzi agresívne hrajúcim hráčom..ktorý riskuje a chce ukončiť výmenu..a hráčom ktorý prehadzuje od základnej čiary..Djokovič je baseliner ako vyšitý..na sieť nechodí..len v krajných prípadoch alebo keď si ho tam súper pritiahne..dropshoty nevie..každý ich dobehne..smeče a hlavne smeče za chrbtom robí ako baletka..ale hrá tenis ktorý je praktický hrá na istotu nekazí..vačšinou čaká na chybu súpera..a to mu ide najlepšie vďaka jeho vynikajúcej obrane.
Reagovat
smazaný uživatel
I pohyb je svým způsobem umění, a tam předčí každého. Je jak gumový panák.
Reagovat
svetova.dvojka
Taky zhubl..., teď už fakt vratí 99% úderů na druhou stranu.
Shodil přebytečná kila a jak mu to jde...
Možná by měl Berďa zhubnout 10 kilo...
Reagovat
Mayo
Nadal, Murray, Monfils...majú minimálne taký pohyb a to ani nemusia byt "gumovi" panaci. Lol
Reagovat
smazaný uživatel
Nemají. On je ještě o stupeň dál.
Reagovat
svetova.dvojka
Já mám pádný a rázný argument pro to, proč Djokovič nemůže být nejlepších hráče historie. Protože ani neumí smečovat... ty jeho smeče to je skutečně velmi esteticky bolestivé... a vlastně on nemá ani pořádný vítězný úder...
Reagovat
svetova.dvojka
Z českého pohledu je naprosto unikátní rekord Ivana Lendla, který si zahrál 9x za sebou finále turnaje mistrů , 1980-1988. Už jen z toho je vidět, jaký to byl železný muž,jaký to byl hráč..., který se vždy dokázal zkoncentrovat na ty nejdůležitější zápasy proti těm nejlepším hráčům...
Palec nahoru pro Ivana...
Reagovat
svetova.dvojka
Vy jste tady samý expert..., bude hrát Nadal turnaj mistrů ?
Reagovat
smazaný uživatel
dobra otazka no... vidim to 50:50
Reagovat
Patik
Aj keby ho hral..je to nepodstatné je tam len do počtu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak. Bude tam stát s nápisem body zdarma
Reagovat
svetova.dvojka
No jo... není to jeho turnaj.
Reagovat
smazaný uživatel
Urazet soupere, to by ti slo...
Reagovat
svetova.dvojka
Cože ? To snad mělo patřit kolegovi nade mnou...
No ale objektivně alespoň jednou by Nadal tu šaškárnu na konci roku měl vyhrát..., aby mohl být považován za nejlepšího hráče historie.
Všechna tenisová esa minulosti nebo současnosti na turnaji mistrů dokázala dominovat.
Ivan Lendl 5 titulů z turnaje mistrů
Pete Sampras - 5 titulů
Boris Becker 3 tituly
Fedex 6 titulů
Djokovič 5 titulů
McEnroe 3 tituly

Jenom Nadal pouhá dvě finále, to je žalostná bilance z turnaje mistrů na takového hráče...
Reagovat
smazaný uživatel
Na tebe to samozrejme nebylo:)
Reagovat
smazaný uživatel
Buďte realisti. Rafa Prostě hraje teď druhé housle a pristi sezonu to bude ještě více vidět. Rogera neporazil ani nepamatuji, Noleho totéž. Jeho styl hry každý přečetl a bohužel nemá nárok. Teď je král Nole a Federer se snaží jeho panování znepříjemnit. Zatímco Rafa dostává náklad od obou. Byť Nadala Jako hráče respektuji, tak tohle je Holý fakt
Reagovat
Frantz
jj hlavně ve Wimbledonu, tam dostal Nadal od Noleho řádně naloženo, byl absolutně bez šancí!
Reagovat
Frantz
A v Římě ještě víc
Reagovat
smazaný uživatel
Si mimo ako vzdy.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jsi hanbou Rogerovcu :) Petřík sice rýpe, ale sem tam je objektivní.
Rafa teď hlavně nehraje vůbec tak nevím o jakých nákladech mluvíš. Dva GS musel vzdát, jeden vyhrál, na čtvrtém ztratil zápas, který už těžko mohl být vyrovnanější. Jestli byl nějaký styl přečten, tak ten tvůj zdejší diskuzní. Novakovi to Rafa na GS zneprijemnil letos víc než mu to kdy na GS zneprijemni Roger. Paříž je chatrná berlicka.
Reagovat
smazaný uživatel
A ted vam vsem napise, ze mate jit onanovat, jak to ma ve zvyku...
Reagovat
Nola
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl. Rafa v sezóne zaknihoval 46 vyhier, 4 prehry, z toho dve po skreči, odohral 9 turnajov, z dvoch odstupil, ale hrá druhé husle..Táto logika fanatikov...:)...

Myslim, ze v prvom rade musi hrat, aby mohol byt porazany a hrat druhé husle..

Kamil je hotovy a frustrovaný, ze Federer konci a snazi sa do toho namocit aj Rafana. Rafan, ale nekonci, je zranený. Je to stále lepsi pocit, ako prijat to, ze uz vykonnostne nestiha..

Fanatici su holt lúzy. Minule Spaniel exceloval, ked tvrdil, ze Rafa dobrovolne od USO nehra, vymyslel si zranenie, lebo sa bal, ze bude prehrávat. A k tomu mu drukovali dalsie ovečky. Asi mu ta svetova jednotka za to nestála, aby na tych 5-6 turnajoch neuhral tu potrebnu ccatisicku bodov :)

Proste je tazké, aby sa tu deb1l presadil, konkurencia je velká.
Reagovat
smazaný uživatel
Já ze jsem fanatik. Určitě. Jsem fedfan ale taky se na ten tenis dívám a nečtu jenom stats. Rafa má depku z Rogera i Noleho a na TM má šanci vyhrát asi 5% a spíše tam nebude hrát. Rafa je zraněny pouze vlastní chybou, kdyby nebral antuku jako jediný povrch, tak mohl mít o několik GS více. Neumí si vybrat turnaje, kde má šanci vyhrát (mimo clay), chce hrát vždy a všude i před to, ze nemá moc šanci uspět. Tohle děla celou kariéru a pak trpí má hardech. Kdyby hrál antukové Masters a pak až FO, tak se tady bavíme úplně jinak. Jenže on objizdi všechnu antuku, pak jede na trávu, kde mu to nejde a konci každoročně po US Open když už to fyzicky nedá a zraní se. Tohle je problem Nadala a jeho týmu, který ho stal ve finále možná tak 10 a více titulu v druhé polovině sezóny.
Reagovat
ipko
veľmi dobrý výkon od Rogera hlavne na servise, tie odvrátené BB o niečom svedčia.. aj keď prehra mrzí, som s tým po takomto výkone úplne v pohode.. a ktovie Karen tu hraje životku, nemusí byť vo finále bez šance.. a Roger ty ešte dolaď k všetko do stavu peRFektného, aby sme mohli na TM oslavovať 100..
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli mám v něco věřit, tak v to, ze Federer do konce roku Noleho porazí
Reagovat
Patik
Karen hrá životný turnaj..ale myslím si že jeho prvé finále Masters navyše proti Djokovičovi prehrá už v šatni sám so sebou.
Reagovat
steve79
Kde se daji koupit Rogerovi hadry v uniqlo?? Nasel jsem jen Nike.
Reagovat
spaniel
Na uniqlo.com...ale je vyprodané.
Reagovat
steve79
Koukam. Totalne pryčo
Reagovat
steve79
Roger v 37 klobouk dolu. Po Rogerovi, Rafovi a Djokovicovi bude v tenise velka dira.
Reagovat
svetova.dvojka
Zbydou ještě Djokovičovi síly na finále... ?
Reagovat
turista
Zbydou a příští rok bude brát i antukové tituly.
Reagovat
smazaný uživatel
Viete aký je rozdiel medzi tesnou prehrou a debaklom?..

Ziadny :)
Reagovat
svetova.dvojka
To není pravda, v dlouhodobém turnaji to může hrát roli, Djokovič už toho musí mít po Ciličovi 2:10 a po Federerovi 3:03 plné zuby...
A třeba na fotbalových turnajích skóre rozhoduje o postupu ze skupiny na MS...
Reagovat
smazaný uživatel
Kdy hraje Rafa?
Reagovat
smazaný uživatel
Ty budeš Kamílku koukat, až Rafa sejme v Londýně Rogera, to ti spadna čelist až na podlahu :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak, já mám Rafu strasne rad, je to bojovník. Jenom reagují na forehandovi rádoby moudrosti. Nicméně Rafa vs Roger na TM by byl skvělý zapas. Počítám, ze el matador uhraje v hale na hardu proti Současnému Rogerovi tak čtyři gamy
Reagovat
smazaný uživatel
:-) tak on tam aspoň přijede, za to Federer na antuku už nepřijede :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska jsme měl možnost vidět zapas dvou pravděpodobně nejlepších hardařů historie tenisu, který byl neskutecne vyrovnaný do posledního míčku a prakticky jej mohl vyhrát kdokoliv. To, ze je, Rafa king of clay nikdo nerozporuje, ale na tvrdém povrchu je za těmito dnešními borci o parník daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
OK, indoor beru, ale outdoor hard do toho neplet :-)
Reagovat
Ondra979
a procpak? vzdyt on zaostava v hardovych titulech celkem vyrazne, sice jich nemalo vyhral, ale na duo Fed a Djok se diva s dost velkym odstupem
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak. Nole je tedka v totálním beast mode a 37mi lety Federer ho donutil sáhnout si na absolutní dno všeho a malém to nestačilo. Já jako fedfan jsem spokojený
Reagovat
smazaný uživatel
na totalne dno jj, ale to, ze bol Nole chory asi do uvahy neberies :D
Reagovat
smazaný uživatel
Neblbni, to by Rozirkovi ubrali na kvalite
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli chory běhá 3 hodiny po kurtu a děla pěti metrové skluzy, tak ok.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli stavíš dům tempem, jako píšeš na TP, tak do bude mrakodrap.
Jen doufám, že jsi nedělal propočty...
Reagovat
smazaný uživatel
Treba je lepsi v stavarskych poctech, treba...
A nebo taky ne a policky v obyvaku budou krive jako kdyz kocka chcije...
Reagovat
smazaný uživatel
Když vyhral zapas s asi pěti winnery, tak si užijte oslavy hoši.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebrec furt, uz je to trapny. Pristup k ty prohre jako chlap.
Reagovat
smazaný uživatel
Já přistoupil asi 5x jen vy to pořad nevidíte :)
Reagovat
Labi
Víš jaký je rozdíl mezi tebou a pacientem psychiatrické léčebny?....Žádný :)
Reagovat
Kozoroh
No1e se stal prvním tenistou historie ATP Tour, který dosáhl 25 výher proti 4 svým soupeřům - Rafovi (27), Můrovi, Berďovi a Fedexovi (25). Tento fakt a spousta dalších ukazují, že Djoker je fascinující tenista :)
Reagovat
Krisboy
No... něco na tom bude :)
Reagovat
svetova.dvojka
To už jsou statistiky které tenisovému laiku nic neřeknou...
Nejdůležitější statistika je počet grandslamových titulů.
Reagovat
Marduch
z toho kluka nakonec mozna neco bude :p
Reagovat
panzer.dragon
Béďa je v djokově big four :-)
Reagovat
Krisboy
Myslím, že je v dobré společnosti :)
Reagovat
a.magerova
Reagovat
d@ve
DTTO. :)
Reagovat
Labi
myslím že Nole předčí Rafu i Rogera ve všech statistikách, možná s výjimkou GS....za několik let ale z těch 3 nebude on tím na kterého se bude vzpomínat nejvíc jelikož diváci a fanoušci hodnotí mnohem více věcí..
Reagovat
annah
Taky myslím, že na GOATa budou vzpomínat nejvíc, protože je fascinující osobnost. Na druhém místě bude Rafa, na třetím bezchybny stroj Nole. Myšleno z dnešní TOP generace.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole je takový tenisový batman. Neskutečný bojovník, kterého svět nenávidí.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale každopádně Federer je ten, kdo bude už navždy legenda. To mu nikdo nikdy nevezme i kdyby Nole vyhrál 28 GS.
Reagovat
turista
Ale my ho máme rádi.
Reagovat
smazaný uživatel
Kamilos = svet :D
Reagovat
Kozoroh
Těžko se mi hledají slova, tohle je skvělá a na krev vydřená výhra. Jak No1e, tak Roger hráli výborně. Novaka frustovalo zahození 12 BP, což je pochopitelné, aby tak vynikající returnér zahodil tolik příležitostí na brejk.

Pro Ultrona důležitý přísun bodů, nyní jich v race má 8045 bodů a jestli zítra vyhraje, bude mít na druhého Nadala náskok skoro 1000 bodů.
Reagovat
turista
Tak zítra snad 33.tisícovka 73.titul pro Djokera. Idemo Novak!
Reagovat
Mayo
Kalap dole pred dedkom.
Djokovic je podľa mna najlepsi hrac v tajbrejkoch všetkých čias.
Reagovat
Marduch
ho vno kalap dole, omluv sa dedkovi za tve invektivy.
Reagovat
Fransoas
Jsem zvědav na zítřejší finále.CHačanov je v úžasný formě.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj 2:6 1:6 pro Noleho :D
Reagovat
Nola
turista je kde? :DDDDD, vy dvaja ste neprehliadnutelni na TP ?D
Reagovat
Herbert_Hoover
Když někoho favorizujes, tak se to píše obráceně. Těžko může hráč vyhrát 1:6 2:6.
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/fZQqP_K09Z0
Reagovat
Patik
Gratulujem mu k výhre nad Rogerom..a k zisku ďalšieho Masters titulu..aj keď trošičku mi klesajú sympatie kvôli určitým výstupom na kurte a monotónnej a miestami trošku nudnej hre..možno práve preto nieje jeho tenis a povaha oblúbená medzi divákmi..súdiac trošku podľa dnešného zápasu.
Reagovat
smazaný uživatel
Můj názor: Djokovicuv tenis se mě osobně absolutně nelibi, ale je to styl, který muže zajistit několik GS titulu. Hraješ proste zed a Nole tu zed ještě vylepšil na absolutní top class, takže přehrát ho je strasne těžké
Reagovat
Patik
čím viac fandili Rogerovi tým hral Djokovič lepšie..aj podanie mu začalo ísť..on je naučený hrať praktický efektívny tenis..je jedno ako to bude vyzerať podstatné je aby to padlo do kurtu a skomplikovalo hru súperovi v akejkoľvek pozícii.
Reagovat
Kozoroh
No1eho hra je tenisovou geometrií. Přesnost Ultronova tenisu je fascinující...
Reagovat
turista
Příští rok bude Novakův. Ostatní z první desítky si proti němu moc neškrtnou.
Reagovat
turista
Novakova preciznost je neskutečná.
Reagovat
Fransoas
Já ho taky nemusim.MOžná se chce zjěště více zviditelnit těma svýma šaškárnama.
Reagovat
No-le
Bože, to byly NERVY!! Novak v první půli lepším hráčem, Roger v druhé. Pak přišel jeho kolaps v Tb a bylo hotovo...
Reagovat
smazaný uživatel
Ten TB byl marný, ale jinak zapas tak o dvou balonech. Proste Roger je only one kdo muže tohle zvíře porazit
Reagovat
smazaný uživatel
ten nadpis je nejaky divny, redakcia asi cakala, ze vyhra federer a len narychlo prehodili mena :DD
Reagovat
Kozoroh
Holt Zabloudil je Rogerův fanoušek.
Reagovat
smazaný uživatel
Boze, titulek! Nadpis je leda tak u slohovky na zakladce.
Reagovat
Nola
bolo to presne opacne...
Reagovat
smazaný uživatel
viem, preto to pisem
Reagovat
LubosZabloudil
Chyba v nadpisu opravena. Djokovič 12 brejkbolů nevyužil (nikoliv odvrátil).
Reagovat
svetova.dvojka
Federer ještě v padesáti bude prohánět ty nejlepší tenisty...
Reagovat
Nola
mozne to je, dnes snad sledovali zapas hraci NextGen
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist