Djokovič se se soupeři nepárá. US Open čeká bitva Roddick - Del Potro

2. 9. 2012, 23:01
Aktuality 32
US OPEN - Novak Djokovič zvládl suverénně i své třetí vystoupení na US Open. Dnes nedal šanci Julienu Benneteauovi a postoupil do osmifinále, ve kterém se utká s Wawrinkou. Divácky atraktivní duel bývalých šampionů ve 4. kole obstarají Juan Martín Del Potro a Andy Roddick, který si znovu minimálně o jeden zápas prodloužil kariéru.
Novak Djokovič

Obhájce titulu Novak Djokovič dnes porazil Francouze Juliena Benneteaua za 99 minut snadno 6-3 6-2 6-2. V devíti dosud odehraných setech tak ztratil dohromady jen 14 gamů.

Benneteau zaujal letos ve Wimbledonu, kde vedl 2-0 na sety nad pozdějším šampionem Rogerem Federerem ze Švýcarska. Proti Djokovičovi však od začátku neměl šanci. Srbský tenista mu nedovolil ani jeden brejkbol a při vlastním podání vyhrál 80 procent výměn. Suverénně zvládl všechny své servisu, když o něj nemusel ani jednou bojovat přes shodu a pouze dvakrát v 13 gamech nechal soupeře uhrát alespoň dva fiftýny.

Djokovič na letošním US Open čelil brejkbolu jen v úvodním gamu zápasu prvního kola s Italem Paolem Lorenziem, od té doby podobnou situaci řešit nemusel. "Servis je to, co chci zhruba posledních patnáct měsíců zlepšit. Chci získávat víc jednoduchých bodů po prvním podání. Dneska to fungovalo velmi dobře," řekl srbský tenista.

Ve 4. kole se Djokovič utká se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou, který rovněž ve třech setech vyřadil nečekaně snadno za 2 hodiny hry Ukrajince Alexandra Dolgopolova.

Proti Djokovičovi, se kterým prohrál devět vzájemných zápasů v řadě, bude Wawrinka bojovat o vyrovnání svého grandslamového maxima. Čtvrtfinále si zahrál poprvé předloni právě na US Open, loni pak i v Melbourne.

Minimálně o další jeden zápas si svou kariéru prodloužil Andy Roddick. Třicetiletý Američan, který v pátek oznámil, že US Open je jeho posledním turnajem, zdolal 7-5 7-6 4-6 6-4 vzdorujícícho Itala Fabia Fogniniho.

"Ty poslední dny byly velmi zvláštní. Strašně moc si vážím vaší podrpory," děkoval Roddick divákům těsně po utkání na kurtu Arthura Ashe. "Snažím se hrát míček po míčku, krok za krokem. Užívám si tu každý den, mám tu rodinu, kamarády a chci se jen se ctí rozloučit," dodal.

V prvním letošním grandslamovým osmifinále se vítěz z roku 2003 utká s šampionem ze sezony 2009 Juanem Martínem Del Potrem. Argentinský tenista si dnes poradil s krajanem Leonardem Mayerem, kterého zdolal 6-3 7-5 7-6.

Roddick s třiadvacetiletým Del Potrem prohrál v letech 2008 a 2009 všechny tři vzájemné souboje na betonech. Loni v hale v Memphisu Jihoameričana poprvé na čtvrtý pokus porazil. Souboj o čtvrtfinále si v úterý vychutnají na centrálním kurtu. "Dám do toho zápasu všechno a uvidíme," slibuje bývalá světová jednička Roddick.

Ve šlágru 3. kola vyhrál David Ferrer nad Lleytonem Hewittem. Čtvrý nasazený Španěl alě měl dva sety měl problémy. V tom prvním Australana udolal až v dramatickém tie-breaku a druhý prohrál 4-6. Favorizovaný Ferrer však následně zlomil soupeřův odpor, třetí set vyhrál 6-3 a ve čtvrtém australskému veteránovi nadělil kanára.

V dalším zápase se třicetiletý Ferrer utká s Francouzem Richardem Gasquetem, který ve třech setech ukončil životní turnaj domácího Steva Johnsona.

- US OPEN 2012 -
(USA / New York, tv. povrch, 11.777.000 dolarů)
nedělní výsledky mužů (02. 09. 2012)

Dvouhra - 3. kolo:
Djokovič (2-Srb.) - Benneteau (31-Fr.) 6-3 6-2 6-2
Ferrer (4-Šp.) - Hewitt (Austr.) 7-6(9) 4-6 6-3 6-0
Del Potro (7-Arg.) - Mayer (Arg.) 6-3 7-5 7-6(9)
Tipsarevič (8-Srb.) - Žemlja (Slovin.) 6-4 6-3 7-5
Kohlschreiber (19-Něm.) - Isner (9-USA) 6-4 3-6 4-6 6-3 6-4
Gasquet (13--Fr.) - Johnson (USA) 7-6(4) 6-2 6-3
Wawrinka (18-Švýc.) - Dolgopolov (14-Ukr.) 6-4 6-4 6-2
Roddick (20-USA) - Fognini (It.) 7-5 7-6(1) 4-6 6-4

Čtyřhra - 3. kolo:
Paes/Štěpánek (5-ČR/Indie) - Levine/Matosevic (USA/Austr.) 6-1 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
smazaný uživatel
Izzy, Izzy..Videl niekto ten zápas?..Hral sa totiž v takom katastrofálnom čase, že o tom veľmi pochybujem. Nič to však nemení na tom, že Isner Kohli poraziť mal. Tým, že sa tak nestalo len zosilnel môj pocit, že John je hráč, ktorý je schopný poraziť kohokoľvek a prehrať s kýmkoľvek, hoci Nemec nie je zlý hráč.

Mimochodom, včera bol pre Ameriku smutný deň. Už je totiž jasné, že sa Zemlja nestretne s Fishom. Mám dojem, že by si nejeden divák pochvaloval.

http://i.istockimg.com/file_thumbview_approve/19002671/2/stock-illustration-19002671-fish-sandwich.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Tak akurát čítam, že Nemec využil 3/3 breakballov..To je snáď prvý hráč v histórii tenisu, ktorý mal proti Isnerovi 100% využitie svojich šancí.
Reagovat
smazaný uživatel
Za Andyho jsem rád, už jsem se chvílemi začínal přemýšlet, aby nelupl s Fogninim, to bych mu opravdu nepřál.
Ale Del Potro bude konečná stanice. Nevím, co by se muselo stát, aby to tak nebylo. Ty jeho nepřipravené přechody na síť, kde zůstane trčet na středu a jen kouká, jak letí prohoz kolem něho..., to už nebude stačit.
Ale rozloučí se s důstojným soupeřem, doufám, že v nočním utkání. A je dobře, že se takto rozhodl, má to v hlavě dobře srovnané. Chybět bude, je to výrazná osobnost, ale čas nezastavíš a umět si říci v pravý čas dost, je také umění.
Reagovat
Pe3k
Djokovic vs. Benneteau - US Open 2012 Round 3 (HD)
http://www.youtube.com/watch?v=j5Q8Jucrvzs&feature=g-all-u
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa Nadal out for two more months with knee injury and will miss Spain's Davis Cup semi-final against US

Takže prakticky konec sezony. Turnaj mistrů je letos dříve, už od 5.11.
Reagovat
Roger_Federer
To v podstate jedno, letošni sezona už pro Nadala stejne zkočila..Snad se vrati připraveny do sezony nove..pokud neukonči karieru...
Reagovat
smazaný uživatel
Šance pro USA se zvýšují můj tip na nominaci obou týmů je:
Španělsko:David Ferrer
Nicolas Almagro
Marcel Grannolers
Marc Lopez
USA:John Isner
Mardy Fish
Bob Bryan
Mike Bryan
Reagovat
Pe3k
To, že Rafa nebude hrát ani Davis cup je 2 dny stará zpráva, ale je mnoho lidí co asi čeká, až zpráva oficiálně vyjde i zde, což je imho chyba, zdejší portál je dost opožděný...

Jinak jsem zvědavý na dnešní zápas Toma a Nikolase. Berdych je sice favorit, ale Almagro se na hardech každým rokem zlepšuje. Osobně bych si přál pro Fedexe raději Almagra, ale je těžké zase nefandit českému hráči...
Reagovat
smazaný uživatel
Tam jde hlavně o to two months a ne Davis Cup, ten by nehrál tak či tak.

Nominace vidím stejně, ale šance USA jsou mizivé, výhru čekám v deblu, i když GRanollers s Lopezem nejsou špatná dvojka, tak podle mě Bryanovci vyhrajou. Ferrer na antuce musí proti Fishovi i Isnerovi udělat bod. A pak stačí, když udělá jeden Almagro, třeba proti Fishovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Dle mě po prvním dnu to vidím že isner porazí almagra a ferrer fishe čtyřhra amíci 1:2 a isner udělá ferrera
Reagovat
smazaný uživatel
To by musel být fakt zázrak, aby Isner na antuce udělal Ferrera.
Reagovat
smazaný uživatel
Psala jsem to už před těmi dvěma dny, že si myslím, že se spíš připraví až na AO, mrzí mě to, ale nic neočekávatelného.
Reagovat
Vojtiik
zázrak by to byt nemusel, kdyz Izzy zrychtoval na antuce doma Federera (ktery to ale taky castecne odevzdal) a na FO byl schopen vyhrat dva sety nad Rafou (coz se nepovedlo nikomu krom Soderlinga:) )
Reagovat
smazaný uživatel
Nee, Izzy, to snad ne. Stejně jako Haas měl bojovat o semifinále a on vypadne s Kohlschreiberem? Po přerušení ruského mače jsem to zabalil, abych se nenervoval a teď vidím tohle. To snad ne, kdo teď vyřadí Tipsareviče? Bože, to je asi nejhorší výsledek celého turnaje. Včerejší program kompletně na ho*no, Laura a Izzy, Petra, všichni venku. Taktéž Dolgo, Hewitt (tam se to dalo čekat).
Reagovat
Heather_Fedex
izzy me fakt dorazil, to je fakt. u laury jsem cekala, ze bude mit problemy s returnovanim kick-servisu samanthy, takze to az takove prekvapeni neni (i kdyz jsem ocekavala 1 tie-break)
Reagovat
Heather_Fedex
jeste porad neverim tomu, ze izzy ten zapas podelal. na zacatku 4. setu mel kohliho doslova na lopate a takhle si to posral
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem včera vůbec nevydržel. Šel jsem spát už po prvním setu Laury, když bylo zjevné, že už bude Stosur asi nad její síly. U Johna jsem si myslel, že to nebude lehký zápas. Ale ranní výsledky mě dost nemile překvapily. Johnovi jsem věřil, že to semifinále dá. Byl ve slabé čtvrtině. Zápas jsem neviděl, tak nemohu hodnotit, ale štve mě to. Teď budu doufat ve Ferrera, protože ten Tipsarevic, to je zlý sen.
Jinak Laura mě přesto moc potěšila. Na turnaji odvedla dobrou práci, ale včera už bylo vidět, jak Stosur pomáhají zkušenosti a Laura se to snažila zbytečně rychle zabíjet. Doufám, že její hvězda bude stoupat dál. Potřebuje ještě pracovat, to je jasné, zejména na druhém podání a obraně, řekl bych. Ale je mladá, čas má, takže jí přeji, aby se dařilo a ona mohla hrát hodně ostrých zápasů a získávala zkušenosti. Na to jak je mladá, toho umí více, než neumí, takže jí hodně věřím, hlavně aby byla zdravá.
Z Petry jsem překvapen moc, čekal jsem, že Marion porazí. Ani nevím, jestli někde uvidím záznam zápasu.
A navíc jsem měl Johna ještě v lize.
Reagovat
Heather_Fedex
ja uz se ani neodvazim do te fantasy ligy podivat. uz mi zustal jedine delpo, roger, serena a maruska
;/
Reagovat
smazaný uživatel
To já tam ještě nakukuji.:)
Mně zůstal Roger, Nole, Maria, Serena, Wawrinka a Roberta Vinci, ta ale asi prohraje dneska s Agou....
Jinak je to ale zajímavé zpestření.:)
Reagovat
J.M.
Jako kdyby Kohlschreiber byl nějaké nemehlo... Isner prohrál zaslouženě. Fyzička žádná, hra od základní čáry tragická, navíc to absolutně neunesl psychicky, pořád se vztekal, mlátil raketou, zbytečně se až do konce zápasu rozčiloval kvůli správně ohlášené chybě nohou, nesportovně protahoval pauzy před gemy, dostal i dvě varování, trestný fiftýn (mimochodem, ještě jsem neviděl, že po pauze hráč začne podávat za stavu 15:0)... Kohlschreiber byl prostě tenisově, fyzicky i psychicky lepší a jenom potvrdil, že letos se mu daří.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nemyslím, že je Kohlschreiber nemehlo a očekával jsem těžký zápas. Přesto jsem věřil, že ho John porazí. Ale jak jsem psal, zápas jsem neviděl, proto si nemohu udělat obrázek, jak to vše bylo.
Ale jestli je to tak, jak píšeš a není důvod tomu nevěřit, tak je výsledek logickým vyústěním průběhu zápasu.
Docela mě překvapuje, že byl tak vzteklý. Někdy je vidět, jak to v něm vře, ale asi musel být hodně frustrovaný.
Reagovat
smazaný uživatel
Fognini si zaslouží pochvalu hral hodně dobrý a pěkný tenis,Hlavně ten jeho prohoz mezi nohama byl neskutečný.
Reagovat
smazaný uživatel
Pustil jsem si zápas Kvitové od 3.setu a těšil se na rozhodující boj.Pátá,nebo šestá hráčka světa předvedla neskutečnou trapárnu.Ta holka potřebuje psychloga,tisíce lidí tady ji fandí,nejdou spát a ona už poněkolikáté prodrbe zápas.Kdyby alespoň bojovala,ne ona to opět odflákla.Chápu,že dvě mega ji bohatě stačí,je to ale neúcta k fanouškům a lidem,co jí fandí.Vem si příklad milá Petro s Anrejky.Bylo to trapné a vy,co jste viděli,tomu musíte dát za pravdu.....
Reagovat
Heather_Fedex
trololol???
Reagovat
smazaný uživatel
Bezpochyby správny (dočasný)kapitán Forehand Dream teamu :)..Len tak ďalej.
Reagovat
Vojtiik
Andymu budu strašně fandit, ale nenapadá mě jediná zbraň, kterou by delpa přehrál.. tak doufam, že něčím překvapí.. kdyby žil svou pohádku, tak za týden v neděli bych mu snad fandil dokonce i proti Rogerovi:)
Reagovat
a.magerova
No no....
Lépe je napsat, že by případná A-Rodova výhra nad Rogerem tolik nemrzela :-)))
Reagovat
Vojtiik
ja budu extremista a napisu to takhle natvrdo.. Andy je neskutečný sympaťák a bylo yb to rozlouceni, jake si asi zaslouzi:)
Reagovat
smazaný uživatel
No mě zatím ani Del Potro nijak neuchvátil. Ale Andyho a jeho někdy neskutečně naivní tenis musí porazit. Tohle už musí být pro Roddicka konečná.

+ Djokovič se asi rozhodl, že se bude v otřesnosti outfitů neustále překonávat. To, v čem hrál, to je čistý humus.
Reagovat
horska.kraslice
Opravdu děs. Připomínal mi modrou teplákovou soupravu z dob "reálného socialismu".
Reagovat
smazaný uživatel
Andyho jsem letos na USO ještě bohužel neviděl, u Del Potra naopak všechny tři duely a souhlasím, zatím tam není nic, čím by mohl člověka nadchnout. Na jejich vzájemný souboj se ale těším hodně a doufám v dobrý tenis :-)
Reagovat
horska.kraslice
V zápase s Tomicem se mi Andy moc líbil, hrál uvolněně a nápaditě. V zápase s Fogninim už to bylo jiné, jeho hra byla méně variabilní, zdál se mi i trochu unavený. Ovšem je to i o soupeři. Tomic mne dost zklamal, jakoby se nemohl chytit, kdežto Fognini hodně vzdoroval.
Každopádně do zápasu s DP bych si moc přála, aby se Roddickovi dařilo co nejlépe.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist