Djokovič skončil v Torontu už ve 3. kole! S Tsongou uhrál jen čtyři hry

7. 8. 2014, 20:24
Aktuality 49
ATP TORONTO - Novaku Djokovičovi se první turnaj po červencovém triumfu ve Wimbledonu, následném návratu na post světové jedničky a svatbě nepovedl. Na Masters 1000 v Torontu skončil už ve 3. kole na raketě Jo-Wilfrieda Tsongy, kterému podlehl hladce 2-6 2-6. Francouz nad Srbem vyhrál po předchozí sérii 11 porážek v řadě.
Novak Djokovič

Novak Djokovič získal 6. července ve Wimbledonu svůj sedmý grandslamový titul, den na to se vrátil na post světové jedničky. 10. července si pak na pronajatém ostrůvku Sveti Stefan v Černé Hoře vzal dlouholetou přítelkyni Jelenu Rističovou, která na podzim přivede na svět jejich první dítě.

Po čtyřech týdnech odpočinku a tréninku se poprvé jako ženatý muž představil na turnaji Masters 1000 v Torontu, kde předloni triumfoval (Rogers Cup vyhrál také v letech 2007 a 2011 v Montrealu), návrat na kurty se mu ale příliš nepovedl.

Včera sice ve svém úvodním zápase ještě ubojoval těsnou výhru 6-2 6-7 7-6 nad Gaëlem Monfilsem, dnes ve 3. kole však na dalšího Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu již nestačil. Sedmadvacetiletý Srb od začátku působil nejistě, nedokázal najit rytmus a po 63 minutách prohrál hladce 2-6 2-6.



"Žádná hra od základní čáry, žádný servis, žádný return. Celkově špatný den. Jo byl jasně lepším hráčem na kurtu, já se ani nepřiblížil tomu, co jsem chtěl hrát," prohlásil Djokovič, který Tsongovi podlehl poprvé od Australian Open 2010, po kterém neprohrál 11 vzájemných soubojů po sobě.

Djokovič dnes utrpěl nejhorší porážku od dubna 2012, kdy ve finále turnaje v Monte Carlu podlehl 3-6 1-6 Rafaelu Nadalovi. Zároveň přišel o sérii 18 turnajů, kterou započal loni v květnu v Římě, na nichž nechyběl ve čtvrtfinále. Po letošním Australian Open byl dokonce na všech sedmi turnajích v semifinále, když zvítězil v Indian Wells, Miami, Římě a na trávě ve Wimbledonu.

Devětadvacetiletý Tsonga, který se poprvé od dubnového turnaje v Monte Carlu dostal do čtvrtfinále, bral dnešní výsledek jako satisfakci.

"Nestává se každý den, abyste byli odměněni za to, co děláte po celý rok, a to je tvrdá dřina. Když vyhrajete zápas, jako byl tento, je to prostě skvělý pocit," radoval se Francouz, jenž už rok a půl čeká na titul.

O své teprve druhé semifinále v sezoně si Tsonga zahraje proti Andymu Murraymu, se kterým na okruhu ATP vyhrál jen jeden z deseti vzájemných soubojů. Brit se do čtvrtfinále dostal bez boje, neboť jeho soupeř Richard Gasquet odstoupil ze dvouhry i ze čtyřhry kvůli zranění břišních svalů.

Kevin Anderson dnes dokázal vyhrát i druhý letošní souboj se Stanem Wawrinkou. Poté, co čerstvého šampiona porazil v březnu v Indian Wells, vyřadil švýcarského také na dalším Masters 1000 v Torontu, když v první sadě odvrátil dva setboly a zvítězil 7-6 7-5.

"Není příjemné prohrát, ale nedělám z toho vědu. Odehrál jsem čtyři zápasy, dva v singlu a dva v deblu, a příprava to nebyla špatná," řekl Wawrinka, jenž hrál v Torontu čtyřhru s Djokovičem a vypadli ve 2. kole.

Osmadvacetiletý Jihoafričan Anderson postupem v Kanadě vyrovnal své maximum na turnajích Masters 1000. Čtvrtfinále si zahrál také v roce 2011 v Miami a loni a letos v Indian Wells.

O své premiérové semifinále se utká s Grigorem Dimitrovem, který i svůj druhý letošní zápas v Torontu vyhrál až ve třech setech. Třiadvacetiletý Bulhar proti Tommymu Robredovi sice neudržel vedení 7-5 a 3-0, ze slabé pasáže se však oklepal a nakonec zvítězil 7-5 5-7 6-4.

Roger Federer vyhrál i páté vzájemné utkání s Marinem Čiličem, v Torontu se ale na výhru pořádně nadřel. Poté, co ve druhém setu za stavu 5-4 nevyužil šest mečbolů, zvítězil až po 2 hodinách a 39 minutách 7-6 6-7 6-4 a dal si dárek k pátečním 33. narozeninám.



"Je příjemné takový zápas vyhrát, protože jsem jich během kariéry už spoustu podobných prohrál. Hlavně v této sezoně jsem ztratil několik těsných zápas, zejména v období Indian Wells, Miami, Monaka, Říma a Paříže. Z tohoto hlediska jsem rád, že jsem dnes vyhrál takhle vyrovnaný zápas," řekl Federer.

"Marin hrál velmi dobře a jsem rád, že jsem našel způsob, jak zvítězit," dodal dvojnásobný vítěz Rogers Cupu, který vyhrál 297. zápas na turnajích Masters 1000 (88 jich prohrál) a pokud letos v Torontu zvítězí, jako první dosáhne 300. výhry.

Ve čtvrtfinále se Švýcar utká s Davidem Ferrerem, s nímž vyhrál všech 14 vzájemných zápasů. Sedmý hráč světa v osmifinále otočil zápas s Ivanem Dodigem, kterého udolal 1-6 6-3 6-3. Chorvatský svěřenec českého trenéra Martina Štěpánka se tak znovu poprvé v kariéře do čtvrtfinále turnaje Masters 1000 nepodívá.

- ATP MASTERS 1000 TORONTO -
(Kanada, tv. povrch, 3.770.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (07. 08. 2014)
• Dvouhra - 3. kolo •
López (Šp.) - Berdych (4-ČR) 3-6 6-3 6-4
Tsonga (13-Fr.) - Djokovič (1-Srb.) 6-2 6-2
Federer (2-Švýc.) - Čilič (15-Chorv.) 7-6(5) 6-7(3) 6-4
Anderson (JAR) - Wawrinka (3-Švýc.) 7-6(8) 7-5
Ferrer (5-Šp.) - Dodig (Chorv.) 1-6 6-3 6-3
Raonic (6-Kan.) - Benneteau (Fr.) 6-3 4-6 6-4
Dimitrov (7-Bulh.) - Robredo (17-Šp.) 7-5 5-7 6-4
Murray (8-Brit.) - Gasquet (12-Fr.) bez boje
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

49
Přidat komentář
gigin
Takže jak jsem se dohodli. Kanada vaše, Cincy naše.
Reagovat
smazaný uživatel
A NY náš..
Reagovat
gigin
NY bude Můry.
Reagovat
smazaný uživatel
Wow :-))
Reagovat
a.magerova
Hele, náš zbytek sezóny a BASTA :-P
Reagovat
carolyn
néééé Můry néééé, ale jsem v poho, myslím že to nedá :-P
Reagovat
Nola
kolaboruješ ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
S tím nemám vůbec žádný problém :))
Reagovat
Fandina
Včera jsem to neviděla, ale už zápas s Monfilsem to vypadalo na prohru Noleho, takže Tsonga to dokonal, ale bylo to ve dvou setech, tak ho to třeba zase vrátí do formy před dvěma lety, kdy byl v osmě. Uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Noleho je lepší dostat facku tady, než v Cinci a potom na US. Jo, hold minulý veleúspěšný měsíc se ted trošku negativně projevil v tenisu. Tohle ho nakopne, na tohle není zvyklý a ani si určitě zvykat nechce :) a mimochodem, baví mě ta senzace okolo jeho výhry. To jen potvrzuje jeho bezkonkurenční stabilitu :)
Reagovat
Padme
k vítěžství i narozeninám. Pobavila mě na konci ta statistika času od posledního matchballu 57 minut, tyhle pokusy o rekord by si Roger mohl odpustit :) Ale hlavně že to dobře dopadlo... :)
Reagovat
Denis92
Konecne Roger! Na 10.pokus premeneny BP a uspesne doservirovane.
Mohlo to kludne trvat o hodinu menej. Ako som uz pisal vykon to nebol moc dobry, ale aspon vyhra potesi.
Tak teraz si bez uzit narodeniny, ktore budes mat o pol hodinku uz aj v Kanade. VSETKO NAJLEPSIE ROGER!
Reagovat
J.M.
Aby ho ta zbytečná hodina navíc nemrzela. Nejen na tomto turnaji; taková ztráta energie se s ním může táhnout třeba až na US Open. V jeho věku už tyhle věci bývají zásadní.

Ale ten asi dvacetiminutový gem v závěru 2. setu, kdy měl Roger 9 nebo kolik mečbolů, to byla opravdu komedie, už dlouho jsem se u tenisu tak nezasmál. Co všechno dokázal Marin zkazit, a nikdy to Roger nezužitkoval. Už jsem se bál, že to bude zase jeden z těch typických zápasů, které mu prostě pomalu celé hodiny nějak unikají mezi prsty a nemůže s tím nic dělat.
Reagovat
smazaný uživatel
skvěle, tak dlouho podávat a vyhrát TB, wow. Tak ještě by to chtělo vyhrát 3. set a je to :D
Reagovat
Denis92
Roger ja chcem ist spat! zase tragicky na BB..
Reagovat
Denis92
6 MB premrhanych a tak ideme do tretieho setu. Od Rogera je to dost zly vykon. Cilic nehra nic vynimocne, ani servis mu nejde nejak extra. Som zvedavy ako to napokon dopadne.
Reagovat
dadaft
tak teď woytha říkal, že mimo velkou čtyřku naposledy Rogers Cup vyhrál Roddick před deseti nebo kolika lety. ))))
to je fakt psycho.
nejen u tohoto turnaje.
celá jedna generace tenistů vyrostla, hrála a skončila, aniž měla na to cokoliv velkého vyhrát - čest jediné výjimce, Del Potrovi (Wawrinka by bez zranění Nadala nevyhrál AO ani náhodou).

kruté, kruté, kruté.
Reagovat
smazaný uživatel
By....Wawrinka vyhrál, tečka.
__________________
Kdyby DelPotrovi pri USO 2009 praskla na matchballu struna, vyhrýl by Federer...

Úplně stejná kravina, jak jsi napsal ty...
Reagovat
dadaft
nevyhrál, nevím, jestli jsi ten zápas viděl, ale Del Potro byl lepší hráč na kurtu.
Reagovat
Vojtiik
aha a Stan teda ve finále AO hrál nějaké druhé housle? válcoval když zraněný byl, i když ještě nebyl.. takže takové soudy, jakože by nevyhrál ani náhodou, to si strč za klobouk
Reagovat
dadaft
tak jo. vítěz je vítěz, to je pravda.
Reagovat
svetova.dvojka
Berdych :-))) Zase mě potěšil...
Jak takový neschopný osel může být 5. na světě, to není normální...
Reagovat
dadaft
jediné, co tě omlouvá, je že jsi světová dvojka - jinak bych to s tím neschopným oslem viděl přesně naopak. )))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace a narozdil od Karlicky, tak jsem zde veril a vyslo to. Karlicce se jeste jednou omlouvam a Obema velka gratulace k velkym skalpum. Oba jste me nesmirne potesili :-)
Reagovat
freeteepek
Dobře mu tak, neměl se ženit;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že můj komentář nenaruší vaši katechistickou výchovu a nezanechá na vás nějaké vážnější psychické následky, ale soudě podle toho vytepleného blábolu, co jste sesmolil usuzuji, že patrně budete teplouš. Přechytřelý teplouš. Tfuj!
Reagovat
smazaný uživatel
Asi sejčkuju, ale dneska se mi to moc nepozdává z pohledu favoritů, snad tu dnešní noc Roger přežije, když už má ty narozeniny :)
Reagovat
J.M.
Roger byl snad jediný z první desítky, kdo zatím hrál v Torontu dobře. Tak doufám, že ho to nepustí, i když Marin umí být nebezpečný.

Ale je to zvláštní, zatím skoro všichni v Torontu nejvíc bojují sami se sebou, jako kdyby jim ten kurt nebo podmínky dělaly obrovské potíže (i Federer přiznal, že mu ten kurt moc neseděl). Co tam třeba David teď předvádí, to se taky málokdy vidí.
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak, Roger byl zatím ze všech bezkonkurenční, ale ze začátku a pak chvílema mu to taky dělalo problémy, to se budou dít ještě věci
Reagovat
J.M.
Roger na stará kolena umí zahrát v jednom kole bezchybně, a v dalším vybouchnout. Ale letos to trochu stabilizoval, tak snad to vydrží.

Aby se nakoenc neradoval Murray, který je tak trochu vzadu, nikdo si ho moc nevšímá, ale první kolo bez problémů, teď navíc bude odpočatý...
Reagovat
Mayo
dvaja veľkí športovci majú po sebe narodky...dnes Sid the Kid, zajtra RF (: ... Roger s prehľadom do finále
Reagovat
smazaný uživatel
to je taky možný, proti Kyrgiosovi jsem ho neviděla, ale prej nad očekávání dobrý, nechme se překvapit, ale Rogere, letos by to bez titulu z Masters nešlo jako, jo a kurty US Open by tvojí nový raketě taky mohly sednout ;)
Reagovat
J.M.
Tak se Grigor zase potisící protrápil k další výhře. Ale ten výkon, to je děs běs. Tohle za normálních okolností není tenis hráče první desítky. I když v dnešní době je většina špičkových hráčů v těžkém útlumu, takže to nějak moc nevybočuje.
Reagovat
Fandina
super super super. Hezký zápas s Tommym R. Gratulka Gríša zvládl koncovku třetího setu. Jen tak dál Gríšo go go go!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§
Reagovat
kada.tom
Grigor to zase ubojoval, ale i to se počítá :-)
QF na Masters se počítá :-))
Reagovat
Mayo
výborne JO (:
Reagovat
Fandina
Škoda Ríši, letos problémy se zády a teď zranění břišních svalů, tak snad to nebude nic dlouhodobějšího. Na zápas s Andym jsem se těšila. Co se dá dělat.
Reagovat
smazaný uživatel
To co robil Nole, nebol zranený?..

Ale chlapec rozumne, na čo by teraz nahrával zbytočné body v roku 2014..V roku 2015 teda nebude musiet tiež nič obhajovať a nebude proti Rafovi v nevýhode..:)
Reagovat
Nola
gratulujem adminovi a Tsongovi
Reagovat
kada.tom
Andy bez boje v QF ... alespoň mi to hlásí livescore :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, ušetřené síly, ale zase po včerejšku, kdy to bylo rychlé, nebude až tak rozehraný. Ale jsem rád, že se vyhnul Nolemu, bilanci s Tsongou má výbornou (9:1).
Reagovat
Mayo
ja som sa tešil na zápas andy vs djoki ... ale voľako sa mi nechce veriť, žeby Andy prešiel až do finále tohto turnaja...:D
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj! Pan Šarapov mu v tom zabrání ;-)
Reagovat
Mayo
Andy a masters mi nejdú dokopy moc
Reagovat
smazaný uživatel
Někdy už musí zabrat, loni a předloni měl na těchhle dvou Masters kocovinku z OH a Wimbledonu, jinak tam podával vždy dobré výsledky. Kanadu vyhrál 09 a 10, Cincy 08 a 11.
Reagovat
J.M.
Grigor zatím hraje i na svoje poměry podprůměrně, na to bych moc nesázel.
Reagovat
Nola
si veľmi náročný, ja nevidím na jeho hre nič podpriemerného, prvé dva sety som nesledovala, sledovala som Novakov debakel,tvoj pohľad bude skreslený asi tým, že Tomy Robredo hrá na svoje pomery veľmi dobre
Reagovat
J.M.
To rozhodně ne. Tommy místy nehrál špatně, místy hrál hrozně a hodně toho Grigorovi daroval, ale od Grigora to byla opravdu mizérie. Opět ty jeho unikátní dvojchyby, které mu zabíjejí kariéru (a jestli s tím něco neudělá, tak mu ji klidně můžou zabít úplně, to už je chorobné), opět jak je u něj obvyklé spousta chyb z úplně základních derů, naprostá nemohoucnost na returnu (pokud nemá nejslabší return z první stovky, tak rozhodně jeden z nejslabších, to je opravdu dlouhodobě obrovská hrůza), bekhend tradičně nijaký, většinou jen běhat a zuby nehty vracet slajzem a čekat, jestli to Tommy zkazí... Navíc je v Torontu bez energie, hraje měkce, spoustu krátkých míčů, které by lepší hráči trestali. Bude se muset hodně zlepšit, aby využil příznivého vývoje ve své straně pavouka. Bylo by načase konečně nějaké finále na Masters, ale to bude muset hodně přidat.
Reagovat
mayday
Kristepane... Nejsi náhodou tenisovej trenér?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist