Djokovič v Římě poprvé bez čtvrtfinále, matný výkon možná způsobil páteční úder do hlavy

12. 5., 16:28
Aktuality 155
ATP ŘÍM - Novak Djokovič (36) bude při celkově 18. startu na antukovém turnaji Masters 1000 v Římě chybět poprvé ve čtvrtfinále. Šestinásobný šampion letos končí překvapivě už ve třetím kole na raketě Alejandra Tabila (26), kterému podlehl možná i vinou páteční nešťastné nehody při podepisování se fanouškům hladce 3:6, 2:6 a ani na čtvrtém letošním turnaji se tak nepodívá do finále. Chilan si po životním skalpu zahraje o své největší čtvrtfinále.
Novak Djokovič (© Profimedia)

Djokovič – Tabilo 3:6, 2:6

Novak Djokovič na aktuálně 32. hráče světa Alejandra Tabila od začátku nestačil. Nevypracoval si jediný brejkbol, čtyřikrát přišel o podání a po 67 minutách hry prohrál 3:6, 2:6. Zápas zahájil i ukončil dvojchybou. Zaznamenal 15 winnerů a 22 nevynucených chyb, zatímco soupeř měl čísla přesně opačná.

Šestatřicetiletý Srb nenavázal na velmi dobré představení z úvodního vystoupení, v němž smetl Francouze Corentina Mouteta. Jeho výkon pravděpodobně ovlivnila nehoda, při níž ho v pátek při odchodu do šaten a podepisování se fanouškům trefila do hlavy tvrdá lahev s vodou. Vypadla z batohu divákovi, jenž se nakláněl k tenistovi s žádostí o autogram.

"Byla to nešťastná situace, nehoda. Byl to nečekaný a velmi tvrdý úder do hlavy. Asi půl hodiny jsem měl pak závratě a nebylo mi nejlíp. Spal jsem dobře, i když mě hlava bolela. Druhý den jsem se cítil v pohodě a myslel jsem si, že je vše v pořádku. Možná je, možná není. Dnes jsem každopádně nebyl ve své kůži," řekl Djokovič na tiskové konferenci.

"Včera jsem absolvoval lehký trénink a nic jsem necítil, i když ideální to nebylo. Dnes už to bylo pod velkým stresem mnohem horší. Ne kvůli bolesti, ale z hlediska rovnováhy a koordinace. Byl jsem zcela jiným hráčem, než před dvěma dny. Ta nehoda na můj výkon vliv mít mohla, nevím. Musím podstoupit lékařská vyšetření a uvidím, co se se mnou děje," dodal rodák z Bělehradu, který se v sobotu objevil mezi fanoušky s cyklistickou helmou na hlavě.

Djokovič při předchozích 17 startech v Římě nechyběl ani jednou ve čtvrtfinále. Dvanáctkrát se prodral do finále, polovinu z nich přetavil v triumf (2008, 2011, 2014, 2015, 2020, 2022). Letos ve Foro Italico vůbec poprvé prohrál s hráčem mimo TOP 10.

Vítěz rekordních 24 grandslamů se představil na páté letošní akci, odehrál čtvrtý individuální turnaj a stále čeká na první finále. Na Australian Open vypadl v semifinále s Jannikem Sinnerem, v Indian Wells ve 3. kole s Lucou Nardim, v Monte Carlu v semifinále s Casperem Ruudem a nyní v Římě ve třetím kole s Tabilem.

Šestadvacetiletý Tabilo se stal prvním Chilanem od roku 2007 (Fernando González), který porazil světovou jedničku, a podruhé v kariéře (Indian Wells 2023) postoupil do osmifinále turnaje Masters 1000.

"Tohle je neuvěřitelné. jen jsem přišel na kurt, rozlížel se kolem a snažil se to všechno zpracovat. A právě teď se snažím probudit," řekl zaskočený Tabilo nečekaným skalpem. O největší čtvrtfinále si zahraje s Karen Chačanovem (H2H 0:1).

Zverev – Darderi 7:6, 6:3

Bez ztráty setu postoupil do osmifinále Alexander Zverev, jenž si poradil 7:6, 6:2 s domácím Lucianem Darderim. Německý tenista čelil pouze jednomu brejkbolu v předposledním gamu, po jeho odvrácení už neztratil ani bod a duel uzavřel ziskem sedmi fiftýnů v řadě.

"Ten kluk podává rychlostí 225 km/h. Forhendy má někdy jako Berrettini, takže mi ho trochu připomínal. Je mladý, na vzestupu. Nevím, co Italové dostávají do jídla, ale zdá se, že tam teď mají spoustu mladých a šikovných kluků," chválil pátý hráč světa Zverev svého soka.

"Myslím, že já jsem se po kurtu dobře pohyboval. Asi jsem chyboval víc, než bych si představoval, ale to k tenisu patří a jsem za vítězství rád," komentoval vlastní výkon.

V boji o místo ve čtvrtfinále bude šampion z roku 2017 znovu velkým favoritem proti Nunu Borgesovi (H2H 0:0). Portugalský tenista při premiéře ve třetím kole tisícovky udolal až po zlikvidování mečbolu a více než třech hodinách boje 4:6, 7:6, 7:6 domácího kvalifikanta Francesca Passara a čtyři měsíce po prvním osmifinále na grandslamu se dostal poprvé mezi šestnáctku nejlepších i na podniku Masters 1000.

Výsledky turnaje ATP Masters 1000 v Říme


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

155
Přidat komentář
George_Renel
Může být rád, že to nebyla butelka Bouzkové.
Reagovat
Nola
tam by aspon nehrozilo, ze by bonzla sama seba
Reagovat
Petr_Fisk
Reagovat
patriks
Zajímavé je, že všichni co se sklání k Djokovičovi, chtějí něco podepsat, kromě toho pána s batohem na zádech. Ten dolu natahuje jen ruku. Na první pohled každý řekne, že to byla nehoda, ale co když to byl úmysl ?
Reagovat
Petr_Fisk
Byl to určitě úmysl,
ale ten naklánějící se nevěděl, že má v baťohu termosku.
Tu mu tam dal o několik sekund dříve maskovaný agent...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Reagovat
Petr_Fisk
Reagovat
paddy
je zajímavé kolik různých popisů lahve se tady vyskytuje, takže můžu přidat i něco svého, co je založeno na pečlivém studiu videa a infa z médií

- údajně kovová lahev - ono je jedno zda kov nebo plast, protože klíčový byl úder vrškem, a ten asi mohl být z tvrdého plastu, docela to vyskočilo, protože to má kruhové očko (jde tím prostrčit rulička papíru), očko může lehce pružit
- klíčový faktor byla i váha, rána to byla určitě silná - vodu tipuji přes půlku objemu (půl kila minimálně?)
- následky - krev, rána bez šití, závrať, zvracení, na hotelu ledování, v plánu je scan (asi CT), aby se vyloučil skrytý problém
- zápas byl dle Djo ovlivněn, špatný rytmus atp. (jako v cizích botách); trénink před zápasem v pohodě (srandičky s cyklistickou helmou), ale v zápasovém stresu se to změnilo

tipuji lehký otřes mozku
kdo ví, jestli tato bizarní nehoda bude mít následky ve zbytku kariéry
Reagovat
Patik
Čo ak to využil len ako výhovorku..zobudí sa ako my bežní smrteľníci keď vstávame do roboty zrušíme tri budíky ťažko sa posadíme zhlboka vydýchneme povieme si že dneska budeme celý deň polomrtvi podaktorí zacnu hovoriť hneď o potrebe dať si kávu...postavíme sa ucitime celú telesnú schránku ktorá spala v zlej polohe s nechuťou sa oblecieme vyjdeme na kurt ovali nás hneď teplo chytíme raketu a už popri pinkani budeme lamentovať že sa nám nechce moc na zápas v tomto teple no proste dneska to asi nepôjde..potom príde celý tím preberať zapas a tak nejak sa prehovoris že musíš ísť na zápas keď už ste sa tam všetci kydali lietadlom..lenže potom príde zápas ty si dáš dve tri výmeny a zistíš že fakt sa ti nechce vonku je hic..navyše všetko čoho sa dotknes ide s nechuťou úplne vedľa podanie nepadá po prvom poriadnom natiahnutí si si spomenul na spánok v zlej polohe a do toho ešte ďalší namotivovaný ľavák na antuke v tom ti kydne zrnko tehly do oka a ty si definitívne povieš že kašleš nato tvoj tím kuka čo sa deje nevadí prehryznes to lebo vieš že im dobre platis a použijes výhovorku že ti není dobre z fľaše ktorá ti padla na gebuľu..každému povieš že máš krvácanie do mozgu a že sa nespoznavas povieš že pôjdeš na CT pritom tam nepôjdeš lebo vieš že my sa to aj tak nedozvieme a namiesto toho si pustis doma klímu a žena v bikinách ti spraví koktejl.. a ak príde aj ďalšia prehra a blby deň povieš že CT nedopadlo dobre a vrátili sa ti blbé pocity v hlave..mohlo by to tak byť ?
Reagovat
Patik
Fuj to som dal akú slohovku..sorry
Reagovat
Patik
*fuu
Reagovat
turista
Zbytečná slohovka. Prostě se snažíš ten úder do hlavy Djokoviče za každou cenu zbagatelizovat. Když nic jiného tak výkon Novaka tím ovlivněn byl. Je to jedno protože turnaj má v háji a přípravu na RG taky pokud nezajede na pár zápasů do Ženevy.
Reagovat
Patik
Po dlhej zimnej pauze chodil s koľkými zápasmi na AO tiež úplne minimum..on to zvládne.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Následky nebudou Joker byl praštěný už dávno před incidentem
Reagovat
d@ve
Asi Djokovi zapomněli dát živou vodu.
https://www.youtube.com/watch?v=Hqr2pl1pwJ0
Reagovat
mamina
Fakt si myslíte, že ta láhev byla kovová a plná? Několikrát jsem si to video přehrála a podle její barvy a odrazu směrem šikmo nahoru vypadala spíše jako prázdná plastová. Djok nebyl ani není mým šálkem čaje, nepřeji to ani jemu ani nikomu jinému, ale jeho "herecké" výstupy jsme mohli už vidět vícekrát. Letos mu to prostě herně nevychází, ale takový je nejen sport, ale i život.
Reagovat
Kandinsky1
Podle mě to byla nějaká termoska.
Reagovat
Nola
no ja si zase myslim, ze to bola snehova vlocka, ktora spadla z neba....
Reagovat
fandorin78
Přesně, způsob odskoku láhve od hlavy spíš svědčí o prázdné plastové lahvi. Leknout se mohl, to zcela určitě. Ale zranění? To je moc.
Reagovat
Bee
Já myslím, že to byla nerezová lahev waterdrop - to je firma, co teď spolupracuje s ATP, myslím, že Djokovic v ní má nějaký majetkový podíl. Spolupracuje s ní např. i Rublev, ten mívá dokonce i nápis na triku. Mají buď verzi termoska - dvouplášťová nerez anebo ultralehká jednoplášťová - tu já mám a používám a ani tou bych teda po hlavě dostat nechtěla a to ani v případě, že by byla prázdná. Musela to být neskutečná šlupka.
Reagovat
Krisboy
Vypadá to na plast. Ale tvrzenej, a navíc to dostal asi víčkem.
Reagovat
Amputace
Já se k tomu původně ani nechtěl vyjadřovat a znevažovat to, ale pokud z tohoto měl mít Djokovič lehký otřes mozku, pak 90% fotbalistů by přes všechny ty hlavičkové souboje nedohrálo zápas bez těžkého otřesu. Ale jak tady ostatně přednedávnem psalo hovado z Austrálie: do zápasu nastoupil. A pakliže nastoupil, musí to brát jako chlap. Byl 100% ready.
Reagovat
turista
Je docela podivné, že tolik špičkových fotbalistů zemřelo v relativně mladém věku na demenci - například Gerd Müller 75 let, Franz Beckenbauer - 78 let. A je jich víc. Tenisté tento problém nemají - Laver - 86 let, Rosewall - 90 let, a žijí.
Reagovat
Amputace
Máš pravdu, tenisté tento problém nemají - až na Djokoviče, který bude první. Protože mu spadla na hlavu láhev.
Reagovat
Nola
zrovnavate nezrovnatelne obaja, fotbalista si je predsa vedomy, ze bude pouzivat hlavu pri sporte, ktory vykonava, tenista tazko, a v niecom suhlasim s turistom, hlavickovanie urcite nie je prospesne pre hlavu, ale oni si ten sport vybrali, tak nech si ju otlkaju, to taki boxeri su uz totalni magori a divaci su ochotni to sledovat ako si rozbijaju ciferniky, pre mna totalne nechutny sport
Reagovat
annah
Taky vůbec nechápu, jak se může někdo dívat na to, jak si dva rozbíjejí obličeje.
Reagovat
turista
Souhlasím. Box je hnus.
Reagovat
mamina
Fakt si myslíte, že ta láhev byla kovová a plná? Několikrát jsem si to video přehrála a podle její barvy a odrazu směrem šikmo nahoru vypadala spíše jako prázdná plastová. Djok nebyl ani není mým šálkem čaje, nepřeji to ani jemu ani nikomu jinému, ale jeho "herecké" výstupy jsme mohli už vidět vícekrát. Letos mu to prostě herně nevychází, ale takový je nejen sport, ale i život.
Reagovat
mamina
Omlouvám se, 2x jsem nechtěně odklikla.
Reagovat
stirr
V pohodě
Reagovat
turista
Láhev byla kovová. Zda byla plná nebo prázdná to nikdo neví. Ale dostat tím po hlavě takhle není nic moc. Kdo nemá rád Djokoviče tak píše, že láhev byla plastová, prázdná a lehká jako peříčko. Holt klasika.
Reagovat
Krisboy
Koukám, že tobě ta demence, o který píšeš výše, postupuje taky celkem rychle.
Reagovat
turista
Tak to jsme na tom oba stejně.
Reagovat
PTP
láhev byla olófěná
Reagovat
Krisboy
...a plná rtuti.
Reagovat
Petr_Fisk
Vidím, že ho máte rádi kluci.
Já taky.
Podle videa to vypadá jasně. Byla olověná, plná rtuti a cca 2 metry vysoká.
Reagovat
Krisboy
Koho máme rádi? Já si dělám prdel z toho magora turisty, ne z Djokoviče...
Reagovat
Nola
ako sledujem, tak s tou flasou sa uslo viacerym v tomto vlakne
Reagovat
No-le
Turista je jeden z mála, kdo tu mluví rozumně.
Reagovat
Krisboy
Např. v příspěvku ve 14:57?
Reagovat
Petr_Fisk
Samozřejmě Novaka.
Reagovat
turista
Magor jsi sám.
Reagovat
Krisboy
Takhle jsme se utírali se spolužákama ve čtvrté třídě. Gratuluji!
Reagovat
turista
Děkuji.
Reagovat
Krisboy
Nic si z toho nedělej. Možná ti maminka zatajila, že jsi dostal jako maličký taky ránu lahví do hlavy a od té doby jsi zabržděný, nechápavý, natvrdlý a nemáš ani špetku smyslu pro humor.
Spousta lidí je na tom hůř.
Reagovat
turista
Samá voda. Smysl pro humor mám. Ale tvůj štiplavý styl nemám rád.
Reagovat
paddy
Boh vie ako sa teraz má ten austrálsky šialenec smile smile smile
Reagovat
paddy
2024 (pouze hráči 10 zápasů a více)

% úsp., zápasů (W-L)
Sinner 93.3% 30 (28-2)
Medvedev 79.3% 29 (23-6)
Alcaraz 78.3% 23 (18-5)
Dimitrov 77.4% 31 (24-7)
Ruud 75.0% 36 (27-9)
Tsitsipas 74.1% 27 (20-7)
Rublev 73.3% 30 (22-8)
De Minaur 72.4% 29 (21-8)
Fritz 72.0% 25 (18-7)
Hurkacz 71.4% 28 (20-8)
Djokovic 71.4% 14 (10-4)
Reagovat
turista
Djokovič má 12-5.
Reagovat
paddy
Bez United Cup
www.coretennis.net/coretennis.net
Reagovat
Kandinsky1
Já vůbec nechápu, proč se tahle ptákovina počítá do oficiální bilance.
Reagovat
Ondra979
tak si to shrneme - na AO sice prohra se Sinnerem nebyla nejakym sokem, dala se asi trochu cekat, ale spis me prekvapilo, ze byl Sinner prvni dva sety jasne lepsi a pak uz si to nenechal vzit po trochu smolne ztrate tretiho setu. pak jeden vybuch v IW, pak sice SF v Monte Carlu, ale porazka s Ruudem byla velke prekvapeni, aspon pro me. no a ted dalsi vybuch, nakolik to ovlivnila ta lahev tezko spekulovat, ale nejspis to zas tak zasadni nebylo...to neni dobra vyhlidka pro RG, ale nejvetsi favoriti nejsou uplne fit, takze to je zase plus pro Djoka, nicmene vypada, ze bude zranitelny uz od 4. kola, ne-li drive, takze se musi zlepsit, aby mohl pomyslet aspon na SF, nebo treba i vyse..jak tady padlo, pral bych to Casperovi, ale neverim tomu...nicmene je to otevrenejsi nez v poslednich letech a to je dobre
Reagovat
turista
Tahle porážka byla zapříčiněná tou lahví. Bylo to se soupeřem, který by za standardních okolností nebyl pro Novaka těžkou překážkou. Zverev, Rublev či Tsitsipas by překážkou byli i za normální situace.
Reagovat
Dovodo6
Nemělo cenu se v tom římském prachu další týden dřít pro pár bodíků. Daleko lepší vypadnout a pilně trénovat na RG
Reagovat
PTP
A co ten batůžkář? Zhaftli ho? Bude platit Djokerovi ušlý zisk? Kdyby Nole poctivě posílal srdíčka divákům, tak by tu láhev možná viděl.
Reagovat
No-le
Ten fanoušek s lahví má asi dost neklidné spaní, když mu došlo, že Novaka prakticky vyřadil z turnaje a znemožnil mu kvalitní přípravu na grand slam
Reagovat
Mantra
Aledity
Reagovat
Petr_Fisk
To je nějaké souostroví?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Aleuty +Maledivy= Aledity?
Reagovat
Petr_Fisk
Reagovat
Krisboy
Tropicko-polární souostroví. Na planetě Zemi rarita. Doporučováno zejména pro veleaktivní sportovce, kteří na dovolené u moře nevydrží bez lyží a v zimě na horách bez plavek, šlapadla a beach volejbalu.
Reagovat
enfee
Ten muchacho hral ale hodne prisne, podobne jako Hurkacz proti Rafimu. No jsem zvedav kam to dotahne, ale vetsinou konci na dalsim souperi...
Reagovat
Patik
Asi tak.
Reagovat
Ondra979
hm, z hl vypadal dobre, ale nemusi to potvrdit, ja ho neznal, narozdil od Hurkiho..ten uz je prece jen jinde tak uvidime kam to dotahne
Reagovat
Kozoroh
Do letošního roku vkročil No1e vskutku levou nohou. Projevuje se na něm stárnutí, jakoby ztratil krok u míčů, které dřív pokrýval, taky ten zápas se Sinnerem na DC loni ho musel psychicky hodně rozhodit. Na obhajobu RG to nevidím, byť elitní konkurenti též nejsou v nejlepším rozpoložení.
Reagovat
paddy
souboj o no. 1 smile
Djokovič má nyní náskok 1090b nad Sinnerem, na RG obhajuje 2000b, Sinner 45b, tzn. Sinner bude na startu RG mít náskok 865b (má kalkulace) nebo 825b (dle ATP).
Tak jako tak, aby se Sinner stal no. 1, tak
- pokud Djo vyhraje titul, tak Sin potřebuje finále
- pokud Djo finále, pak Sin potřebuje semifinále
- pokud Djo semifinále, pak Sinner nemusí vůbec nastoupit (dle ATP bude záviset na výsledku Sinnera, což nesedí, když ATP uvádí náskok 825b a za SF je jen 800b)

Už tak dva měsíce zpět jsem tady prognózoval, že Sinner bude po RG no. 1. Uvidíme tedy za tři týdny.

Každopádně letošní RG bude asi mimořádně slabé, top4 se topí v problémech. smile
Naskýtá se proto velká šance pro čeledíny typu Ruud, Tsitsipas aj. smile
U Rubleva platí stále to stejné, rovnou si ho škrtněte. smile

pro info, od letoška se mění ranking body na GS
W F SF QF R16 R32 R64 R128
2000 1300 800 400 200 100 50 10
(2009-2023)
2000 1200 720 360 180 90 45 10

WTA (beze změny)
2000 1300 780 430 240 130 70 10
Reagovat
vavrinec
A už je jisté, že Jannik bude RG hrát ? Vzhledem k Novakově formě/neformě by střídání stráží bylo na místě, ale Jannik asi na tom s formou taky nebude kdoví jak.
Reagovat
No-le
Djokovič neprojde přes první dvě kola. Sebevědomí mám na nule.
Reagovat
Petr_Fisk
Tak si to tak neber.
Reagovat
Pe3k
Taky bych to viděl na někoho z dvojice Ruud, Tsitsipas, možná i Zverev.
Reagovat
com
RUUD to musi urvat
Reagovat
Kandinsky1
Přál bych mu to, ale ten se zase někde určitě složí.
Reagovat
Pe3k
Zápas jsem neviděl, ale titulek pobavil...
Reagovat
com
jo muze za to lahev

Ale ze by nekdo pochvalil vykon Tabila, to se tady jeste nestalo
Reagovat
hanz
Tabilo je extra vraceč jako Sorribeska... tam není co chválit... tenis není jen o vracení, ale i o útočení...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Někdy i o zvracení

https://m.youtube.com/watch?v=o7lkl10oIHI&pp=ygUQb25zIGphYmV1ciB3b21pdA%3D%3D

Ale i tomu diváci zatleskají, tak proč ne vracení.
Reagovat
srnecek
Zápas som pozeral. K Noleho hre - som zaskočený. Ako viac menej celou touto jeho sezónou. Ako som pred časom niekde spomenul, je možné, že sezónu zakončí bez titulu. A možno aj celú kariéru (keď sa neupne na Astanu alebo Belehrad). Ale to predbieham. Je zrejmé, že zub času začína preklápať Noleho zápasy v jeho neprospech. Menšia úderová istota, pomalší pohyb, reakcie, menšia dravosť, fyzická aj mentálna opotrebovanosť....je toho viacej. Z tohto pohľadu som veľmi vďačný za jeho uplynulú sezónu. To bola bomba. Najmä v porovnaní s tým, čo vidíme teraz. Tak snáď sa ešte zmátoží. Chcem ho na kurtoch vidieť. A vídavať. Ale chcem ho vidieť bojovať. Na mátohu sa pozerať nechcem....
Reagovat
turista
Tady ho vyřadila ta rána kovovou lahví do hlavy.
Reagovat
srnecek
Na to by som sa nespoliehal....Uvidíme, akou hrou sa bude prezentovať na FO. A to je za rohom....
Reagovat
turista
Byla to prostě smůla.
Reagovat
bardunek666
Radost a nadšení veliké. Fanoušci Djocovida už výkon obhajují úderem láhve do hlavy, jak úsměvné. A samozřejmě zesměšňují Nadala Jsem toho názoru, že Djokovič měl tou flaškou dostat už před deseti lety a možná by jeho chování nezpůsobovalo, že z Big3 je nejméně oblíbeným hráčem, což těžce nese on a i jeho fanatičtí fanoušci, kteří si pak na paškál berou Nadala nebo Federera.
A my, fanatičtí odpůrci Srba, si užijme tuto krásnou prohru, snad jich bude víc a víc.
Reagovat
fandorin78
Reagovat
turista
Ty seš blbec
Reagovat
Nola
nechaj to tak, vcera exceloval australan, dnes bardunek, iba vracia pozicane, tak to v sporte, kde superia ich idoly chodi, spickovi hraci maju vzdy haterov a samozrejme aj priaznivcov, keby ich nemali, svet by bol cudnym miestom, su to emocie, vlastne nam ludom, nastastie ich este mame kde ventilovat, sport zachranuje aspon dnesny prehnity svet
Reagovat
Mistic
Klobúčik dolu, krásne povedané. Pripájam sa Nola!!!
Reagovat
Amputace
Konečně má ten australský kripl svoji protiváhu. Za mě v pořádku.
Reagovat
QacO
Psy stekajú djokovic ide ďalej
Reagovat
Petr_Fisk
J1rka vyhrál turnaj a Novak vypadl.
Znovu se ukázalo, kde je skutečná kvalita.
Reagovat
Krisboy
Reagovat
Ela-fon-isi
Reagovat
Mistic
Reagovat
enfee
Reagovat
Petr_Fisk
Ty to nemáš vůbec jednoduchý...
Reagovat
paddy
ani po dnešku nemám důvod měnit svou prognózu, že nejstarším GS vítězem v rámci Big3 zůstane Federer (36r 5m) smile
tím pádem nebude překonán ani absolutní rekord Rosewalla (37r 2m)
věk nezastavíš, Djokovič (37r 0m) i Nadal (37r 11m) jsou už mimo hru smile smile

HELE, vono to přejde...smile
https://www.youtube.com/watch?v=5OaaNIyBOVM
Reagovat
Ondra979
no jeste bych pockal, Djoko dnes spatny, o tom zadna, a celkove letos taky, na RG nejspis nevyhraje, ale rozhodne asi Wimbledon, jestli tam neudela finale, tak uz to bude asi jasne..
Reagovat
paddy
Já nejsem ten, kdo dělá závěry z aktuálního výkonu. Říkám to tady od loňska smile
Reagovat
Ondra979
jo, ale kdyz si vezmes celou letosni sezonu tak uz nejaky obrazek mas a to je proste na jeho pomery spatne a nebyl to jeden vypadek, tak to je. ja ale pockam na W, tam by mel byt schopny ze sebe vymacknout maximum, a uvidime na co to bude stacit
Reagovat
Petr_Fisk
Nole ještě má na to, aby jeden GS vyhrál, ale pravděpodobnost se snižuje.
Reagovat
Patik
Neviem čo je z toho každý v šoku uz od prvých momentov bolo vidieť že to má ťažko na háku..ľudia si stále neuvedomujú že Djokovič už skrátka nepotrebuje drieť na každom turnaji ako tĺk pre kusok rožka keď si necháva miesto na poriadny dezert..zahral si tenis dal si dva zápasy.. pred RG si dá pár poriadnych tréningov a na RG bude zase kácať stromy aj s koreňom..on už tieto turnaje proste nepotrebuje..vyspel už na takú úroveň že si vie načasovať svoj peak a najlepšie vie čo mu nato stačí nato aby sa dral niekde v Ríme nato už nemá roky..nepotrebuje to..dva tri zápasy navyse už v jeho prípade nehrajú rolu pred RG len ďalšia možnosť privodiť si zranenie ruky a nosiť znovu rukáv.
Reagovat
paddy
tak jak to načasoval na AO? smile smile
Reagovat
Ondra979
jj asi tak...je to naopak, v rime ted potreboval uhrat dobry vysledek, tohle je dalsi ranka do jeho sebevedomi...na RG necekam, ze ho nekdo klepne v prvnich trech, mozna ctyrech kolech, ale jestli udela SF, tak to bude od nej slusny vysledek vzhledem k forme
Reagovat
Patik
V sf vypadol na RG aj keď hral top tenis.
Reagovat
Ondra979
ale to tu byl jeste RAfa v top forme, a to byla velka prekazka i pro nej...ja nerikam, ze ho udela, ale vidim to asi jako teoreticke maximum, tam uz by mel nejpozdeji narazit pokud se hodne nezlepsi
Reagovat
Patik
A čo tak vypadol v semi..boli tam rôzne okolnosti chrípka zranenie ruky ..či AO je proste každoročne automatika Djokovič dokonca života či ako ?
Reagovat
Nola
to iste mozes povedat aj o Rafovi...... dnes to bolo nieco otrasne, som ho nevidela sa ani snazit, v 1. sete ked podaval si nepinkal vobec s loptickou ako je zvykly, akoby mu to bolo celkom sumak, ale takto sa tazko rozhohra na GS, ked vypadne na uvod, pride mi to ako Federer, ked prehraval v poslednej sezone s kdekym.....
Reagovat
Patik
Ako hovorím ja osobne si myslím že nepotrebuje tieto turnaje nemá potrebu tam robiť šnúry a potiť krv..mal dva zápasy medzi zápasmi kopec tréningov..je to viac než dosť podľa mňa..nič iné ako šetrenie sa za tým nehľadám a nevidím to je môj názor.
Reagovat
sojka1
:-)) ctyricetilety Federer, ktery prohraval s kdekym, odehral posledni sezonu 13 zapasu (z toho 8 na tri vitezne) se skore 9/4... i to ctvrtfinale (W za zpevu kanarka) mel.... ale zase je pravda, ze byl jen po nejakych operacich....
Reagovat
Nola
jeej ahoj, ved sa nepaprc tolko, pred FO si spomen tie zapasy.....
Reagovat
sojka1
ale jasne, ja jsem tady o tom svem dusevnim utrpeni uz i psala, jen mi to prislo jooo zbytecne neobjektivni..... a i ted musim souhlasit s comem, ze Tabila nikdo nepochvalil, pritom chlap prekrocil svuj stin.... zapas jsem totiz videla, zpetne, kdyz uz jsem vedela, ze Djokovic prohral.... ;-) :-))
Reagovat
Nola
ja som ho pochvalila, hned v prvom prispevku, videla som zapas tiez, chalan sa nebal a vobec nevracal ako pise hanz, utocil hned ako mu dal Novak prilezitost, proste dnes ho rozbil, ved aj statistiky budu na jeho strane celkom zasluzene
Reagovat
sojka1
tak to omluva, sepnu senzory jen kdyz nekdo napise Federer.... :-))
Reagovat
Nola
tak budem Federera spominat castejsie, bo sa celkom tesim na tvoje prispevky
Reagovat
Patik
Chváliť tabila je ako keby išiel schumacher bez jedného kolesá 20 km za hodinu a ja ho predbehnem 50 km rýchlosťou a tvarim sa že som borec.
Reagovat
sojka1
nesmysl....
Reagovat
Kandinsky1
Teda to co letos Djokovič vyvádí je neuvěřitelný. Vyhození Gorana, experimenty bez trenéra atd. Jestli už nemá motivaci a nebaví ho to, tak ať to radši zabalí a jde objímat stromy. Celá letošní sezona je jedna velká ostuda.
Reagovat
Mistic
Tak nejako!
Reagovat
Patik
Nemôžeme očakávať od neho že bude všade sypať tituly z masters alebo bude minimálne vo finále...koľko má tých masters..40 ? Koľkokrát vyhral v Ríme..6 krat ? To také časy už pominuli nemyslím si že by to bolo skrz nejaké špekulácie ale skrz jasne stanovené priority.. oddeľuje zrno a plevel..turnaje už sú len posluhovace na oprasenie rakety..GS a OH jasná priorita a ak bude takto flakat aj GS potom sa môžme spoločne zamyslieť.
Reagovat
turista
Nejdřív Novak měsíc odpočívá pak vyhraje jeden zápas a ukončí to rána lahví. Škoda mluvit.
Reagovat
Amputace
Proč ostuda? Djokoviče vážně rád nemám, ale psát o ostudě u hráče, kterému bude 37 let a je legendou toho sportu... Nevím, co jste kdo čekali. Že vyhraje GS a ukončí kariéru? Kolik hráčů, respektive obecně sportovců ukončilo kariéru na vrcholu? Úplné minimum. Djokovičovy letošní výsledky jsou podprůměrné v kontextu jeho kariéry, rozhodně však nejsou nijak ostudné ve všeobecné rovině. Semifinále GS, semifinále Masters - co je na tom jako ostudného?
Reagovat
Mistic
Neveril som vlastným očiam. Toto bol Novak Djokovic??? Budíček, lebo bude zle!!!
Reagovat
Walda58
Rafa by ho utřel jako malinu.
Reagovat
turista
To asi ne. Dopadli oba jak sedláci u Chlumce. Rána lahví asi Novakův výkon ovlivnila. Je to škoda.
Reagovat
Patik
Hovoríš akoby mal deň pre zápasom autonehodu..na druhý deň behal s prilbou a robil si z toho prdel.
Reagovat
No-le
Jistěže ovlivnila, protože ten výkon si jinak nedovedu vysvětlit. A to, co říkal, zní celkem logicky, mohl tam být i slabý otřes mozku. Zkuste na sebe hodit ze dvou metrů kovovou láhev plnou vody... Je to bohužel velká smůla, protože tím jeho ostrá příprava na RG končí a tam neprojde přes první dvě kola... ach jo...
Reagovat
Amputace
Nedovedeš si jeho výkon jinak vysvětlit? Letos snad takto z pr.dele zahrál poprvé, nebo co?
Reagovat
No-le
Tohle to bylo snad ještě horší než ty předchozí výkony, tak to myslím. A ten jeho předchozí zápas nebyl tak tragický (když nepočítám úvod), naopak se zdálo, že by se mohlo něco pohnout k lepšímu.
Reagovat
Amputace
Co třeba zápas proti Nardimu v IW, tam byl také praštěn lahví?
Reagovat
turista
Tam ne. Tam byl nerozehraný. Sezónu prokaučovává. O tom není pochyb. Tohle v Římě ale byla smůla.
Reagovat
fandorin78
Až na to, že láhev na něho nespadla ze dvou metrů a soudě dle videa nebyla ani plná, ani kovová. Spíš prázdná a plastová.
Reagovat
srnecek
...a ja rozmýšľam, čo bolo skôr - vajce, či sliepka?
Reagovat
turista
Láhev to byla kovová. Nejspíš termoska. Dostat do hlavy bych tím nechtěl.
Reagovat
No-le
Obávám se, že prázdná plastová láhev je tak lehká, že by ani nevypadla a asi by se to neřešilo...
Reagovat
paddy
to říkal turista: "Novaku, budíček!"

éto prišol Tabilo a titulu něbilo smile smile
teď už tom může zachránit pouze ta Astana smile
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
To uz je moc!
Reagovat
Walda58
Reagovat
australan.tenis
Nole byl jednoznačně rozhozený kovovou lahví, která mu spadla na hlavu. Myslím si, že bude nutné, aby mu udělali kompletní CT hlavy. Možná do zápasu vůbec neměl nastoupit že zdravotního hlediska, ale nechtěl zklamat pořadatele. Přeci jenom, on byl poslední velikou marketingovou hvězdou turnaje.

Nicméně včera ortodoxní antukář Nadal uhrál 4 gamy proti neantukáři? Ortodoxní NEantukář Djokovič s poraněním mozku naopak uhrál dnes 5 gamů proti antukáři z Chile. Závěr? Nadal je tragéd a parodie na king of clay. To už je pouze hudba dávné minulosti. Hihi.
Reagovat
dappe
Kompletní CT hlavy by ani u tebe nebyl špatný nápad.
Reagovat
fandorin78
Ztráta času.
Reagovat
PTP
Proč to otáčíš na Nadala, ty buzno?
Reagovat
FedError
na tohto týpka netreba vôbec reagovať
Reagovat
victim
australan.tenis
11.05.2024
16:14
Co je tohle zase za kecy? Nastoupil do zápasu? Nastoupil. Pakliže nastupuje, tak to musí brát jako chlap. Byl 100% ready. Lehečka i Hůrky si s ním vystřeli řiť. Neměl na ně a dostal nafackáno jako malý klouček. Fakta.
Reagovat
Kandinsky1
Reagovat
Patik
Reagovat
fandorin78
Reagovat
Amputace
Reagovat
paddy
po srovnání s Moutetem se podívejme i na toho Tabila

2022 exhibice Chile
Nadal - Moutet 7:6 6:3 za 112 minut
smile
https://www.youtube.com/watch?v=IPvmeJJ-Td8

nutno přiznat, že Djokovič dnešní zápas s Tabilem zvládl výrazně rychleji (68 min) smile
Reagovat
Dovodo6
A je po turnaji
Reagovat
Walda58
Reagovat
turista
Bohužel ano.
Reagovat
Nola
LOL, to bol vykon...... ale super hral fakt dobre, Novak dostal po hlave s flasou a dnes ten vykon presne takto vyzeral, asi tuzi odist do dochodku zarovno s Rafom, mal by si rezervovat nejake rozluckovu party
Reagovat
Walda58
Reagovat
com
vypada to, ze budeme mit po x letech konecne novyho viteze FO.. Ze by zas vyhral Djoko, nebo Nadal.. O tom si muzeme nechat leda zdat
Reagovat
Krisboy
Třeba takovej J1rka!
Reagovat
FedError
RG si už pýta nového víťaza to je jednoznačné.
Reagovat
Walda58
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist