Dlouhý a Hanley mají už druhý titul! Porazili i bratry Bryanovy

15. 1. 2011, 08:13
Aktuality 9
ATP SYDNEY - Spolupráce Lukáše Dlouhého s Paulem Hanleym zatím funguje fantasticky. Sezonu zahájili osmi výhrami v řadě a porazit česko-australský pár se dnes ve finále v Sydney nepodařilo ani světovým jedničkám Bobu a Miku Bryanovým. Dlouhý získal jubilejní 10. titul, s Hanleym druhý.
Lukáš Dlouhý a Paul Hanley

Lukáš Dlouhý se po loňské nepříliš povedené sezoně rozešel s Indem Paesem. Změny však sedmadvacetiletý rodák z Písku litovat nemusí. V Austrálii si našel nového parťáka - o šest let staršího Paula Hanleyho - a během dvou týdnů spolu vyhráli osm zápasů a získali dva tituly.

Po triumfu v Brisbane je tento týden čekala generálka na Australian Open v Sydney, kde se nevešly mezi čtyři nasazené páry. Přesto zůstali znovu nenašli přemožitele.

"Ve čtvrtfinále i v semifinále to byl těžký boj, kdy se rozhodovalo až ve třetím setu. Ve čtvrtfinále jsme dokonce s Paulem odvraceli dva mečboly. O to více se výhra cení," napsal Dlouhý v tiskové zprávě. "Finále bude opravdovou prověrkou před začátkem Australian Open. Věříme, že to dokážeme i přes to, že spolu hrajeme teprve třetí týden," dodal český tenista před finálovým zápasem.

V něm nemohli narazit žádný silnější pár. Kvalitu jejich hry totiž otestovali světové jedičky a rekordmani v počtu získaných titulů po svém boku Bob a Mike Bryanovi. Rozjetý česko-australský tandem ale nezastavila ani americké dvojčata, které porazili 6-7 6-3 10-5.

"Radost velká, porazit Bryany se nepodaří každý den. A o to větší, že je to druhý turnaj v řadě," řekl ČTK Dlouhý. "S parťákem si vyhovujeme, naše hra do sebe zapadla," dodal spokojeně. 

V úvodní sadě přitom Dlouhý prohrál za stavu 4:3 podání. "Na chvíli jsem zapochyboval, v tu chvíli se zdálo, že se nám to nepodaří. Bratry Bryanovy jsme ale začali pomalu přehrávat, a to nám dodalo sebevědomí. Druhý set už byl pod kontrolou a zkrácená hra ve třetím setu také vyšla, jak jsme chtěli," prohlásil Dlouhý.

Český daviscupový reprezentant Dlouhý, aktuální deblová osmička, tak do sbírky přidal jubilejní 10. titul ve čtyřhře. Dvaadvacátý hráč deblového žebříčku a bývalá pětka Hanley si připsal již pětadvacáté turnajové vítězství. Za výhru v Sydney získá každý z nich 11.700 dolarů.

Nyní je čeká první společný grandslam, kde budou jednimi z favoritů. "Favority být můžeme, ale musíme stát pevně na zemi a soustředit se na jeden zápas - na ten první. Pak se uvidí," doplnil před melbournským grandslamem Dlouhý.

Český tenis, především ve čtyřhrách, má v úvodu sezony skvělé výsledky. Minulý týden kromě Dlouhého vyhrála také Květa Peschkeová se Slovinkou Srebotnikovou v Aucklandu, včera zase triumfovala česká dvojka Iveta Benešová a Barbora Záhlavová-Strýcová. Ve hře je tento týden ještě Klára Zakopalová, jež je s Grothovou v Hobartu v semifinále.

- ATP 250 SYDNEY (Austrálie, tv. povrch, 422.300 dolarů) -
sobotní výsledky (15. 01. 2011)

Čtyřhra - finále:
Dlouhý/Hanley (ČR/Austr.) - B.Bryan/M.Bryan (1-USA) 6-7(6) 6-3 10-5
esa: 1 - 4
dvojchyby: 4 - 2
využité brejkboly: 2/3 - 1/2

Zápasy Dlouhého s Hanleym na cestě za tituly:
Brisbane:
Erlich/Ram 7-6 6-2
Clement/Mertiňák 6-4 7-6
Mirnyj/Nestor 6-4 6-2
Lindstedt/Tecau 6-4 skreč L./T.

Sydney:
Istomin/Schwank 6-4 6-2
Kubot/Marach (Pol./Rak) 3-6 6-2 11-9
Bopanna/Qureshí 7-5 4-6 10-8
B.Bryan/M.Bryan 6-7 6-3 10-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
a.magerova
http://sport.idnes.cz/jesteze-jsem-sesty-na-svete-mam-kde-trenovat-rika-berdych-pzq-/tenis.asp?c=A110114_233420_tenis_par

Bohužel jsem koukla na diskuzi a je tam nějakej Ronaldinho_ , kterej tam prudí stejně jako tady někteří nejmenovaní :-((
Reagovat
a.magerova
Gratuluji kluci naši :-)) , jen tak dál !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tolik komentaru a ani slovo o tenisu. Jste nejaci divni ne?Asi jste si spletli rubriku. Opravdu zacatek sezony ceskych deblistu super,super, Gratulace na otevrene scene. Opravdu to s Lukasem vypada nadejne. jen tak dal. A jeste diky vysla mi sazka na Vas, takze pribyly nejake penizky do kasicky.
Reagovat
smazaný uživatel
v titulku je hrubá chyba : má tam být bryanovY !!!
Reagovat
BooOoo
to teda chyba není .. jestli jsi nezaregistroval tak to jsou muži a proto tam bude měkké "i" .. ale třeba sestry Bondarenkovy je tvrdé "y"
Reagovat
smazaný uživatel
Titulek je rohzodně v pořádku...
Reagovat
smazaný uživatel
coze? Titulek, ze je v poradku? 4. pad, vzor "matciny" bratry, proboha. V poradku je pouze titul :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Muži?..jak to s tím souvisí? Jde o přivlastňování a ano, sice je kdo, co matčinI bratři, ale porazili koho, co matčinY bratry...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Congrat hoši.. paráda :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist