Dlouhý je blízko vyřazení, s Paesem prohráli i druhý zápas

23. 11. 2010, 16:03
Aktuality 4
Česko-indický pár Lukáš Dlouhý/Leander Paes prohrál na Turnaji mistrů i svůj druhý zápas. I když dnes byli proti dvojici Melzer/Petzschner blízko vítězství, závěr utkání nezvládli a soupeřům podlehli 6-7 6-4 8-10. Jejich šance na postup se tak smrskly na minimum.
Lukáš Dlouhý a Leander Paes

Pro Lukáše Dlouhého s Leanderem Paesem je londýnský prestižní podnik derniérou jejich spolupráce. Indický veterán se vrací od příští sezony ke svému krajanovi Bhúpathímu, Dlouhý zahájí rok po boku Australana Paula Hanleyho.

Turnaj mistrů hrají vítězové loňského Roland Garros a US Open společně třetím rokem za sebou a zatím prohráli všech osm zápasů. V tom letošním úvodním neuhráli ani set proti polskému páru Fyrstenberg/Matkowski a černou sérii neukončili ani dnes proti dvojici Melzer/Petzschner.

Ve vyrovnaném úvodním setu nezvládli jeho koncovku, když ve zkrácené hře prohráli těsně 9-11. Potom se však zvedli, i díky horší úspěšnosti prvního podání svých soupeřů si vynutili super tie-break a v něm se dokonce ujali vedení 8-4. Slibný náskok ale promrhali a když Lukáš Dlouhý zkazil relativně lehký volej, dostal rakousko-německý pár šanci zápas při svém podání ukončit, což také udělal.

Postupové šance dua Dlouhý/Paes se tak smrskly na minimum, v posledním utkání ve skupině je navíc čekají nejlepší deblisté světa bratři Bryanovi. 

"Nedokážu to vysvětlit. Prostě nám to tady nevychází," kroutil hlavou nad neúspěchy páru na Turnaji mistrů Paes. Podle Dlouhého může být jednou z příčin nezdarů v poslední době fakt, že asi nejsou s Paesem dostatečně sehraní poté, co si po zářijovém US Open dali pauzu. Oba se pak sešli až začátkem listopadu na turnaji v Paříži. "Byl to frustrující zápas. Nevím, co se stalo. Kazili jsme moc míčů," uznal sedmatřicetiletý Paes.

Motivace však Dlouhému s Paesem nebude chybět ani v posledním zápase skupiny proti sourozencům Bryanovým. "Nemáme co ztratit, bylo by skvělé je porazit," řekl po utkání Dlouhý.

Bob a Mike Bryanovi mohli mít po dnešku takřka jistý postup, jenže v zápase s Poláky Mariuszem Fyrstenbergem a Marcinem Matkowskim si za stavu 6-2 6-5 nedokázali udržet servis a nakonec v super tie-breaku 8-10 prohráli.


Výsledky - Turnaj mistrů v Londýně - čtyřhra (tvrdý povrch, dotace 5.070.000 dolarů):

Skupina A:
Melzer/Petzschner (7-Rak./Něm.) - Dlouhý/Paes (3-ČR/Indie) 7:6 (11:9), 4:6, 10:8
Fyrstenberg/Matkowski (6-Pol.) - B. Bryan/M. Bryan (1-USA) 2:6, 7:6 (7:4), 10:8

Tabulka:
1. Fyrstenberg, Matkowski 2 2 0 4:1 2
2. B. Bryan, M. Bryan 2 1 1 3:2 1
3. Melzer, Petzschner 2 1 1 2:3 1
4. Dlouhý, Paes 2 0 2 1:4 0

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
jako vest 8:4 a prohrat 8:10, to svedci o tom, ze tato dvojce nema na turnaji mistru co delat. Tohle se uz proste pustit nema a nesmi.
Reagovat
smazaný uživatel
pro Rokytles: zápas jsi sledoval na netu nebo prostřednictvím software SopCast? Mohl by jsi mi zaslat link? Díky za odpověď
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem ten zápas a většinu zkažených míčů udělal Dlouhý,zvláště dvojchyb na začátku a v závěru utkání.
Reagovat
darek.vrana
No jo, Dlouhý a dvojchyby, to je klasika.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist