Dlouhý je bez parťáka. Paes se vrací k Bhúpathímu

21. 11. 2010, 12:49
Aktuality 11
Indický deblista Leander Paes potvrdil, že končí spolupráci s českým tenistou Lukášem Dlouhým a po letech znovu vytvoří dvojici s krajanem Mahešem Bhúpathím. Bývalý první pár světového žebříčku má jasný cíl: vyhrát poprvé v kariéře lednové Australian Open a zkompletovat tak kariérní Grand Slam.
Leander Paes a Mahesh Bhúpathí

"Začneme spolu příští rok. V minulosti jsme byli úspěšní, doufám, že nám to zase půjde a podaří se nám Australian Open vyhrát," prozradil sedmatřicetiletý Paes před Turnajem mistrů v Londýně, do něhož s Dlouhým vstoupí dnes večer úvodním zápasem. 

Společně s o deset let mladším Dlouhým za dva a půl roku vyhráli dva grandslamové turnaje - loňské US Open a Roland Garros. Letos získali trofej na Masters v Miami. S Bhúpathím Paes triumfoval v letech 1999 až 2001 dvakrát na antukovém French Open a jednou ve Wimbledonu.

"Roland Garros jsme vyhráli několikrát, Wimbledon i US Open taky s jinými partnery, ale v Melbourne nevyhrál ani jeden z nás. To je naším cílem, snad se nám podaří kariérní Grand Slam zkompletovat. Cítíme, že šanci máme velkou, protože hodně dvojic se na konci roku rozchází," dodal Paes.

Bhúpathí naposledy hrál s Bělorusem Maxem Mirným, před týdnem vyhráli turnaj v Paříži a rovněž se kvalifikovali do Turnaje mistrů. S Paesem se nečekaně rozešli před devíti lety, nicméně v Davis Cupu a na olympijských hrách nadále reprezentovali společně indické barvy, byť spolu neměli ideální vztahy.

Mirnyj je už delší dobu domluvený na spolupráci s Danielem Nestorem, jenž se rozchází se Zimonjičem. Srb bude hrát po boku Llodry. Lukáš Dlouhý zatím oficiálního partnera nenašel.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dlouhej hraje poslední půlrok stejný prd jako Berdych. Nedivím se že mu Paes utekl... Dlouhy je schopen udělat 3 dvojchyby v řadě klidně i několikrát za zápas
Reagovat
smazaný uživatel
kdyby s ním Paes zůstal byl by vůl Dlouhej hraje v poslední době prd
Reagovat
weak
budes se asi divit, ale je to presne naopak - PAES mimo grand slamů už skoro všechno vypouští, nemá žádnou motivaci, peněz má dost a chybí mu už jen to AUSTRALIAN OPEN a na to si asi nejvíce věří se starym partakem... takže s takovým PAESEM by na kurtě nepohnula ani chobotnice a myslím, že je naopak pro dlouhána dobře, že se rozchází...
Reagovat
smazaný uživatel
AUSTRALIAN OPEN, PAESEM :-DD
Co to je za nesmyslný způsob psaní? To tě naučili kde?
Na pubertální plácaly, co neumí dávat mezery za větné čárky, jsem si už zvyknul (výsledkem jsou špatně čitelné slitky, které se ani nenamáhám číst). Ale co má být tohle?
Reagovat
smazaný uživatel
ja jsem to pochopil, chtes to vysvetlit??:)
Reagovat
weak
Brozi, to, za co me zrovna ty povazujes, mi tak strasne rve zily, ze z toho dnes neusnu... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas s weakem, rozumný komentář.
Reagovat
weak
Brozi, bzd si vymen tampon a nebo si zmen rozliseni monitoru, nic jineho ti neporadim, ty mistni guru... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
grand slamů :-))
haf haf, ještě někdo souhlasí?
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s obsahem, Brozi, o kterém ty nemáš ani páru :-).
Reagovat
skott
nj, Broz se snazi zapojit do diskuze, ale jako vzdy nema cim:(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist