Dlouhý se loučí s Paesem. Na Turnaji mistrů prohráli všech devět zápasů

25. 11. 2010, 16:11
Aktuality 1
TURNAJ MISTRŮ - Deblisté Lukáš Dlouhý a Leander Paes se rozloučili s letošním Turnajem mistrů a zároveň se vzájemnou spoluprací porážkou. Česko-indická dvojice dnes v Londýně nestačila na dvojčata Mika a Boba Bryanovi a během tří let tak na Turnaji mistrů nevyhráli jediné z devíti utkání.
Leander Paes a Lukáš Dlouhý

Lukáš Dlouhý s Leanderem Paesem loni vyhráli French Open a US Open, Turnaj mistrů však pro něj byl prokletý. Na podnik pro osm nejlepších dvojic sezony se dostali každý rok jejich vzájemné spolupráce, nicméně nedokázali na něm vyhrát jediné utkání. Pokusů na to měli hned devět.

S letošním ročníkem se loučili v duelu proti světovým jedničkám Bobu a Miku Bryanovým. Česko-indický pár měl ještě teoretickou naději na semifinále, ale podlehl 3-6 4-6.

Paesův dnešní výkon ovlivnily zdravotní problémy. "Hrál jsem s teplotou a bolavým krkem, navíc jsem si před pár dny zvrtl kotník. Věděl jsem, že dnes toho nemohu udělat tolik jako obvykle," řekl po zápase.

Sedmadvacetiletý rodák z Písku Dlouhý se sedmatřicetiletým Paesem na Turnaji mistrů získali jediný set před dvěma dny, kdy měli na raketách dokonce vítězství proti wimbledonským šampionům Melzerovi s Petzschnerem. Výhra jim ale souzena nebyla, v super tie-breaku ztratili vedení 8-4 a nakonec padli 8-10.

Dnešní porážka byla minimálně na nějaký čas jejich poslední společná, neboť si na začátku příští sezony dávají pauzu. Dlouhý zahájí rok po boku Australana Paula Hanleyho, zatímco indický veterán Paes se vrací ke krajanovi Maheši Bhúpathímu.

Dvojčata Bryanova, jež v úterý prohrála s Poláky Fyrstenbergem a Matkowskim, si dnes definitivně zajistila postup do semifinále a zůstala ve hře o čtvrtý titul z Turnaje mistrů. 

Z prvního místa postoupili Mariusz Fyrstenberg a Marcin Matkowski. Polští tenisté ve skupině A vyhráli všechny tři zápasy, když dnes porazili 6-3 7-6 rakousko-německou dvojici Melzer/Petzschner. Čtvrtý start na Turnaji mistrů tak proměnili v druhé semifinále, v němž si zahrají o premiérové finále.

- TURNAJ MISTRŮ LONDÝN (Velká Británie, tv. povrch / hala, 2.227.500 liber) -
čtvrteční výsledky čtyřhry (25. 11. 2010)

Skupina A:
B. Bryan/M. Bryan (1-USA) - Dlouhý/Paes (3-ČR/Indie) 6-3 6-4
Fyrstenberg/Matkowski (6-Pol.) - Melzer/Petzschner (8-Rak./Něm.) 6-3 7-6(7)

Konečná tabulka:
1. Fyrstenberg, Matkowski 3 3 0 6:1 3
2. B. Bryan, M. Bryan 3 2 1 5:2 2
3. Melzer, Petzschner 3 1 2 2:5 1
4. Dlouhý, Paes 3 0 3 1:6 0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist